The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2009, 10:45
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Mają budować te 2 hotele Hiltonu koło stadionu? Bo od pół roku nie ma żadnych informacji podobnie ma się to zresztą do reszty komplesku, który bodajże w grudniu był przedstawiany.
Informacja była, niestety budować nie będą. Więcej informacji w temacie poświęcony budowie nowej hali
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
radek89
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 17.06.2009, 10:59

Tak się dzisiaj zastanawiałem nad odległością trybun od boiska. Skoro trybuny za bramkami maja 100 metrów szerokości, to każdy sektor ma 20 metrów. Boisko kończy się niemal w tym samym miejscu co pleksa między D1 i D2. W takim razie w tym momencie nowo budowana trybuna jest 20 metrów od boiska. Mozna sobie więc wyobrazić ile to będzie 17 metrów (zapewne w miejscu band reklamowych). To taka moja ciekawostka
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 17.06.2009, 11:15
A ja pracuje nad naszym stadionem dalej...narazie mam zrobione D dol naroznika (w tym miejscu chcialem pogratulowac panu O wogole zdolal jakos ten naroznik zrobic bo bylo niezmiernie ciezko ) i mam juz prefabrykaty na C. Tutaj macie Widok z pierwszego rzedu. Odleglosc to rowne 17 m do lini boiska. A tak wogole to ile ma byc tych rzedow dostawianych bo mi wychodzi ze jeszcze 3 rzedy sie zmieszcza...

A przy okazji trybuny za bramkami przerobilem lekko. Tzn zrobilem tak samo jak na C I BA bedzie taka sama fasada chcialem zobaczyc jak to by wygladalo jakby to wszystko bylo takie samo

Pozniej dam wiecej fot
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 17.06.2009, 14:08
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
A tak wogole to ile ma byc tych rzedow dostawianych bo mi wychodzi ze jeszcze 3 rzedy sie zmieszcza...
Brawo. Mają właśnie być 3 rzędy więcej.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.06.2009, 14:14
IVORY1906

Na tym drugim obrazku jest mala niescislosc a mianowicie plyta boiska ma byc wyposrodkowana.Przesunie sie kilka metrow w kierunku starego C
,
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.06.2009, 14:33
@saklak, przecież właśnie tak jest zrobione
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.06.2009, 14:56
http://www.youtube.com/watch?v=Ah_g6axkNgg - gdyby kokoś interesowało co się dzieje z resztkami trybuny AiB Tak na marginesie fajna ta maszynka

http://www.youtube.com/watch?v=MhfMZRUb_tE - widok na C od strony parku, nagrywałem z za krat więc szału ni ma jak to się mówi. Na razie dopiero początek budowy trybunki a całość już robi wrażenie.
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 17.06.2009 o godz. 16:04.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
matern
Member

Od: 07.2008

Stary 17.06.2009, 17:14
sinoos masz racje jest troche przesunieta plyta ale za malo od strony C niby sie zgadza bo jest kilka metrow za pleksa miedzy d4/d5 a ad strony a/b jest nawet troche za polowa d1 widac to tez po bramce zse nie jest idealnie na srodku d3 wiec jeszcze z 2-3 matry za malo przesunął @saklak
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.06.2009, 20:43
Mam pytanie - czy były gdzies publikowane jakies projekty wyglądu ławek rezerwowych na nowym stadionie? Czy to nie wchodzi w zakres prac architekta projektujacego całość, i Wisła (czy miasto jako wlasciciel obiektu) robi jakie chce?
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.06.2009, 22:51
Ławki rezerwowych nie wchodzą w skład projektu, bo dziś mogą być jedne, a jutro można zamówić inne, z podgrzewanymi poddupnikami
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 18.06.2009, 02:11
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
A

A przy okazji trybuny za bramkami przerobilem lekko. Tzn zrobilem tak samo jak na C I BA bedzie taka sama fasada chcialem zobaczyc jak to by wygladalo jakby to wszystko bylo takie samo

Pozniej dam wiecej fot

patrzac na te wizualke
coraz bardziej obawiam sie, ze

- albo dachy z trybun D i E beda przeszkadzac w widocznosci widzom zasiadajacym w naroznikach

- albo zamiast naroznikow z prawdziwego zdarzenia powstanie jakas farsa
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 18.06.2009, 06:55
Kuba napisał(a):Wyświetl post
patrzac na te wizualke
coraz bardziej obawiam sie, ze

- albo dachy z trybun D i E beda przeszkadzac w widocznosci widzom zasiadajacym w naroznikach

- albo zamiast naroznikow z prawdziwego zdarzenia powstanie jakas farsa
i opierasz to na podstawie wizualek przygotowanych przez forumowicza
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
luknazim
Member

Od: 12.2005

Stary 18.06.2009, 08:39
Odrywając was troszkę od dyskusji... czyżby zaczynali obniżać murawę, czy tylko na razie ją ściągają, wie coś ktoś na ten temat?
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.06.2009, 10:19
luknazim napisał(a):Wyświetl post
Odrywając was troszkę od dyskusji... czyżby zaczynali obniżać murawę, czy tylko na razie ją ściągają, wie coś ktoś na ten temat?
nie wiem czy to co widac na kamerze z obrazem sektora C to sciaganie murawy, ale moze zrobią tak jak na Lechu, gdzie po zerwaniu murawy całe boisko wyłozyli betonowymi płytami...
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.06.2009, 12:24
Fuks napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy to co widac na kamerze z obrazem sektora C to sciaganie murawy, ale moze zrobią tak jak na Lechu, gdzie po zerwaniu murawy całe boisko wyłozyli betonowymi płytami...
W Poznaniu kładli betonowe płyty, dlatego że stanie tam ciężki sprzęt, który będzie podnosił zajebiście ciężką konstrukcję dachu i te płyty mają być zabezpieczeniem przed zniszczeniem systemu podgrzewającego murawę. U nas chyba takiej potrzeby nie ma.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 18.06.2009, 12:39
KUBA: Uwierz mi ze nie bedzie. Mimo ze tylko sie wzorowalem na danych z stadionwisly.info to zrobilem tak jak maja narozniki wygladac i widocznosc jest idealna
Odpowiedz cytując
Brzeszczot
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.06.2009, 12:42
Wyglada jakby zyletka lezala na murawie i nia sciagali trawe xD
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg bez.tytułu.JPG (91,7 KB, 267 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2009, 12:54
haha to nie jest żadna żyletka tylko kawałek masztu oświetleniowego A dokladniej pomost ściągnięty z owego masztu.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 18.06.2009, 13:27
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
haha to nie jest żadna żyletka tylko kawałek masztu oświetleniowego A dokladniej pomost ściągnięty z owego masztu.
Poważnie Chyba nie do końca zrozumiałeś kontekst wypowiedzi;-)
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
MarciN90
Member

Od: 09.2006

Stary 18.06.2009, 13:45
wie ktos moze (byl tu chyba kiedys jeden budowlaniec z trybuny c ) czemu trybuna caly czas pnie sie w gore ale tylko w 3/4 szerokosci? Tzn dlaczego blizej trybuny E nie sa stawiane kolejne prefabrykaty tylko jest tam jeden wielki syf?
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 18.06.2009, 13:47
Pewnie dlatego że ten największy żuraw ze Szczecina ma jakiś zasięg,przejedzie potem na prawo i będzie(to tylko moja teoria)
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 18.06.2009, 14:05
Wczesnije obiecane obrazki ze stadionu
Widok z przedprzedostatniego miejsca w narozniku :

a tu widok z ostatniego miejsca w narozniku

a tu cale C

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 18.06.2009, 14:13
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Pewnie dlatego że ten największy żuraw ze Szczecina ma jakiś zasięg,przejedzie potem na prawo i będzie(to tylko moja teoria)
Dokladniejest tak jak piszesz, nie ma sensu jezdzic tym dzwigiem tam i spowrotem tylko dla tego zeby budowa szla rowno.
Skonca po jednej stronie to przejada na druga i dokoncza.

Ludzie czy wy mie macie innych problemow?
,
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.06.2009, 14:38
zapytał sie ktos kulturalnie to go zbesztali

a moim zdaniem w naroznikach byly reflektory ktore byly zdejmowane niedawno i dlatego postep prac w tym terenie jest jaki jest, na dzisiejszych zdjeciach widac ze tam dopiero jest robione zbrojenie pod wylewke chyba, czyli cos co bylo robione w kwietniu na dlugoscidawnej C
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.06.2009, 17:59
To jest niesamowite, dzien po dniu ogladac jak nasz stadion pnie sie w gore. Mam pytanie - po obnizeniu murawy bedzie miejsce jeszcze na 3 rzedy siedzen. Tak logicznie by bylo, zeby to bylo na wszystkich trybunach. Z drugiej strony, czy to bedzie w ogole mozliwe, zeby do D, E cos dobudowac od dołu ? A co z fosą przed E i D, jest zasypana, ale po obnizeniu murawy trzeba bedzie chyba ja wyburzyc (z tego co pamietam to ona jest betonowa).
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.06.2009, 18:11
Ktoś wie na jakiej wysokości będą umieszczone kamery tv? Mam nadzieję że na co najmniej takiej jak jest teraz, albo jeszcze wyżej.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 18.06.2009, 18:46
licoo napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie na jakiej wysokości będą umieszczone kamery tv? Mam nadzieję że na co najmniej takiej jak jest teraz, albo jeszcze wyżej.

Jeszcze stadionu nie wybudowali a Ty sie pytasz gdzie kamery beda? myslenie nie boli
,
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.06.2009, 19:26
licoo napisał(a):Wyświetl post
To nie czytałeś, że mają nadawać z pawilonu medialnego w końcu po coś go budowali
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.06.2009, 20:21
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze stadionu nie wybudowali a Ty sie pytasz gdzie kamery beda? myslenie nie boli
Czy Ty sie musisz, facet, caly czas spinac? Jezeli irytuje Cie jakies pytanie to po co lejesz od razu jad na forum. Czesto mozna znalezc w Twoich postach jakies tam glebsze, logiczne przemyslenia, ale zdecydowanie za szybko popadasz w furie

Sorki za osobista wycieczke i to jeszcze w takim temacie, ale mysle, ze zbastowanie dobrze na Ciebie wplynie. Bedziesz mial watrobe zdrowsza i wiecej panienek poderwiesz.

Pozdrawiam
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 18.06.2009, 20:23
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
A co sadzisz że po wybudowaniu dopiero zadecydują? Może na dachu, może krzesełko sobie jedno wybiorą? Miejsce pod kamery na pewno jest przewidziane, tak jak na E i D, pytanie tylko gdzie, dla tych co mecze mogą oglądać tylko w TV wysokość kamery ma znaczenie. Ostatnio jakaś dziwna tendencja jest, do jechania po wszystkich którzy chcą się czegoś dowiedzie
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów