The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2015, 18:58
Po moich wcześniejszych wypowiedziach większość chyba wzięła mnie za leminga. Cóż, jestem młody, w trakcie kształcenia i... na szczęście z maleńkiego ośrodka
Nie jestem fanem Bronka. Po prostu nie wiem o Dudzie nic poza tym że jest aktywnym europosłem z PiS'u, prawnikiem i niefortunnie wypowiada się na temat Ukrainy. To trochę za mało żeby oddać głos. Napisałem, że jeśli będzie taka potrzeba to przyjrzę mu się dokładniej i zobaczę, czy rzeczywiście będzie lepszy od Bronka. Póki co mam innego faworyta.

@smuga - a kto z władz PO jest "mniej zły" od Komora? Lekarz Kopacz z psiapsiółkami popierająca aborcję? Kaszub Tusk? Podróżnik Sikorski? Komor przynajmniej sprawia wrażenie przyzwoitości.

@kerim1906 - nie napisałem że Komor jest najlepszym prezydentem. Mógłby być, gdyby myślał samodzielnie. A niestety tak nie jest. Jego teksty o tym że jest za życiem i dlatego broni in vitro pokazują, że ktoś mu robi wodę z mózgu. Od wielu lat.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 28.01.2015, 19:07
Kerim jeżeli twój kandydat chce kontynuować dalej to co Lechu robił, to nie uzyska nawet 20%.
Irasiad przed śmiercią miał kilkanaście procent poparcia i co tu kontynuować?
Myślałem że Duda będzie bardziej samodzielny i miał własny pogląd na Polskę.
dwdx1906
Senior Member

Stary 28.01.2015, 19:11
york09 napisał(a):Wyświetl post
Kerim jeżeli twój kandydat chce kontynuować dalej to co Lechu robił, to nie uzyska nawet 20%.
Myślałem, że uważasz brak samodzielnego myślenia za atut.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2015, 19:17
york09 napisał(a):Wyświetl post
nie bójcie się Yorguś ,bo razwiedka nie dopuści, by strażnik żyrandola oddał władze
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 28.01.2015, 19:23
AYALA napisał(a):Wyświetl post
nie bójcie się Yorguś ,bo razwiedka nie dopuści, by strażnik żyrandola oddał władze
Razwiedka powiadasz...a co ma Antoś Macierewicz do Komorowskiego?
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 28.01.2015, 19:31
dwdx1906 napisał(a):Wyświetl post
Komor przynajmniej sprawia wrażenie przyzwoitości.
Przyzwoity człowiek:
  1. nie niszczyłby z premedytacją swoich podwładnych (vide przywoływana przeze mnie i przez kerima sprawa prof. Szeremietiewa);
  2. nie wypowiadałby się w ten sposób o Smoleńsku i nie żartowałby sobie z Tuskiem w momencie lądowania samolotu na pokładzie, którego znajdowały się ciała ofiar tamtej katastrofy;
  3. powiedziałby prosto z mostu, co łączy go z WSI, żeby położyć kres wszelkim pogłoskom krążącym na ten temat od lat;
  4. nie wykrztusiłby z siebie słów: „Śpij, kolego, w ciemnym grobie, niech się Polska przyśni tobie!” wypowiedzianych na pogrzebie jednego z największych zdrajców Rzeczpospolitej, czyli Jaruzelskiego
  5. nigdy nie nadałby Orderu Orła Białego takiej antypolskiej kreaturze jak Michnik.

A, jeżeli faktycznie rozważasz oddanie swojego głosu na niego, to z mojej strony pozostaje tylko to:

http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
dwdx1906
Senior Member

Stary 28.01.2015, 19:35
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Przyzwoity człowiek:
  1. nie niszczyłby z premedytacją swoich podwładnych (vide przywoływana przeze mnie i przez kerima sprawa prof. Szeremietiewa);
  2. nie wypowiadałby się w ten sposób o Smoleńsku i nie żartowałby sobie z Tuskiem w momencie lądowania samolotu na pokładzie, którego znajdowały się ciała ofiar tamtej katastrofy;
  3. powiedziałby prosto z mostu, co łączy go z WSI, żeby położyć kres wszelkim pogłoskom krążącym na ten temat od lat;
  4. nie wykrztusiłby z siebie słów: „Śpij, kolego, w ciemnym grobie, niech się Polska przyśni tobie!” wypowiedzianych na pogrzebie jednego z największych zdrajców Rzeczpospolitej, czyli Jaruzelskiego
  5. nigdy nie nadałby Orderu Orła Białego takiej antypolskiej kreaturze jak Michnik.

A, jeżeli faktycznie rozważasz oddanie swojego głosu na niego, to z mojej strony pozostaje tylko to:

Sprawiać wrażenie, a być przyzwoitym to różnica Rozważam tylko i wyłącznie w drugiej turze, jeśli drugi kandydat byłby jeszcze gorszy. Na pierwszy rzut oka Duda wydaje mi się sensowniejszy, ale jeszcze nie wiele o nim wiem i dlatego tak napisałem. A Ty na kogo byś zagłosował w II turze gdybyś miał do wyboru Bronka i powiedzmy Urbana?
dwdx1906
Senior Member

Stary 28.01.2015, 19:40
"Kobiety, które kiedykolwiek stosowały antykoncepcję hormonalną, są o 50 proc. bardziej narażone na glejaka mózgu. Jeśli stosowały ją co najmniej dziewięć lat, ryzyko zwiększa się o 90 procent – twierdzą badacze z Uniwersytetu Południowej Danii w Odense."
Smuga
Senior Member

Stary 28.01.2015, 19:44
Sprawiać wrażenie, a być przyzwoitym to różnica Rozważam tylko i wyłącznie w drugiej turze, jeśli drugi kandydat byłby jeszcze gorszy. Na pierwszy rzut oka Duda wydaje mi się sensowniejszy, ale jeszcze nie wiele o nim wiem i dlatego tak napisałem. A Ty na kogo byś zagłosował w II turze gdybyś miał do wyboru Bronka i powiedzmy Urbana?
Komorowski sprawia wrażenie przyzwoitego, ale tylko w POlszewickich telewizorniach, które próbują zaszczepić jedynie słuszne poglądy w umysłach swoich widzów. Z tym przykładem, to pojechałeś po bandzie. Komorowski i Urban, to w zasadzie jeden diabeł. Zestawienie ich obok siebie, to, tak jak wybór między sraczką, a zatwardzeniem. Ani jedno ani drugie pożytku nie przynosi.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.01.2015, 20:00
Po moich wcześniejszych wypowiedziach większość chyba wzięła mnie za leminga. Cóż, jestem młody, w trakcie kształcenia i... na szczęście z maleńkiego ośrodka
Nie jestem fanem Bronka. Po prostu nie wiem o Dudzie nic poza tym że jest aktywnym europosłem z PiS'u, prawnikiem i niefortunnie wypowiada się na temat Ukrainy. To trochę za mało żeby oddać głos. Napisałem, że jeśli będzie taka potrzeba to przyjrzę mu się dokładniej i zobaczę, czy rzeczywiście będzie lepszy od Bronka. Póki co mam innego faworyta.

@smuga - a kto z władz PO jest "mniej zły" od Komora? Lekarz Kopacz z psiapsiółkami popierająca aborcję? Kaszub Tusk? Podróżnik Sikorski? Komor przynajmniej sprawia wrażenie przyzwoitości.

@kerim1906 - nie napisałem że Komor jest najlepszym prezydentem. Mógłby być, gdyby myślał samodzielnie. A niestety tak nie jest. Jego teksty o tym że jest za życiem i dlatego broni in vitro pokazują, że ktoś mu robi wodę z mózgu. Od wielu lat.
Problem jest taki, że cała III RP po okrągłym stole sprawia wrażenie.
ten system trzeba zmienić, nie wiem czy w polityce chodzi o przyzwoitość czy nie, raczej o interesy, ale jak ktoś trzyma system to znaczy, że ma w tym interes. Komor jest naprawdę poczciwy taki nasz tato stojący na czele rodu... ale państwo polskie czyli III RP okupant ziem polskich to jest struktura do zmiany. Z dwojga złego ja wolę PISiorów, bo jak pisał kerim jakieś tam podatki obniżyli... u nich machina korupcji, nepotyzmu, złodziejstwa i bandytyzmu jest o wiele skromniejsza niż w platformiano-pslowskiej agenturze więc mogli sobie nawet pozwolić na obniżenie podatków, co jest dobre dla mnie i gospodarki itd
Ja nie chce żyć w państwie które sprawia wrażenie. Wole wariatów ale z realnymi i konkretnymi postulatami niż lawirantów

p.s A jakie Kopaczowa sprawia wrażenie
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.01.2015 o godz. 20:03.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
dwdx1906
Senior Member

Stary 28.01.2015, 20:02
Komorowski sprawia wrażenie przyzwoitego, ale tylko w POlszewickich telewizorniach, które próbują zaszczepić jedynie słuszne poglądy w umysłach swoich widzów. Z tym przykładem, to pojechałeś po bandzie. Komorowski i Urban, to w zasadzie jeden diabeł. Zestawienie ich obok siebie, to, tak jak wybór między sraczką, a zatwardzeniem. Ani jedno ani drugie pożytku nie przynosi.
Komor przynosi jednak wielką stratę. On jednak w tej telewizorni nie będzie otwarcie i ostro naśmiewał się z wiary, a Urban to robi jak jest tylko zaproszony. A masa ludzi niestety czerpię wiedzę tylko z tv.
Smuga
Senior Member

Stary 28.01.2015, 20:11
Komor przynosi jednak wielką stratę. On jednak w tej telewizorni nie będzie otwarcie i ostro naśmiewał się z wiary, a Urban to robi jak jest tylko zaproszony. A masa ludzi niestety czerpię wiedzę tylko z tv.
A jak Komor podpisze ustawę dajmy na, to legalizującą związki homo, to też powiesz, że jest bardziej przyzwoity niż Urban, bo nie atakuje publicznie wiary? Wolne żarty. Co jest Twoim zdaniem lepsze: chora ręka, czy chora noga?
dwdx1906
Senior Member

Stary 28.01.2015, 20:12
palikot napisał(a):Wyświetl post
Problem jest taki, że cała III RP po okrągłym stole sprawia wrażenie.
ten system trzeba zmienić, nie wiem czy w polityce chodzi o przyzwoitość czy nie, raczej o interesy, ale jak ktoś trzyma system to znaczy, że ma w tym interes. Komor jest naprawdę poczciwy taki nasz tato stojący na czele rodu... ale państwo polskie czyli III RP okupant ziem polskich to jest struktura do zmiany. Z dwojga złego ja wolę PISiorów, bo jak pisał kerim jakieś tam podatki obniżyli... u nich machina korupcji, nepotyzmu, złodziejstwa i bandytyzmu jest o wiele skromniejsza niż w platformiano-pslowskiej agenturze więc mogli sobie nawet pozwolić na obniżenie podatków, co jest dobre dla mnie i gospodarki itd
Ja nie chce żyć w państwie które sprawia wrażenie. Wole wariatów ale z realnymi i konkretnymi postulatami niż lawirantów

p.s A jakie Kopaczowa sprawia wrażenie
Niezbyt inteligentnej lawirantki, która mimo zgody z mężem się rozwodzi. Która prowadzi politykę miłości, a prostestuje przeciw nazywaniu tzw. aborcji mordem. Szczerze? Wolałem już Tuska.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 28.01.2015, 20:13
Smuga , błagam , zapomniałem już o "tym śpiącym co mu się przyśni" zapodanym przez "tego co robi dobre wrażenie"według kolegi dwdx1906, nie przypominaj tej dyskwalifikującej hańby tego człowieka, opluł większość Polaków tą wypowiedzią w tym mnie , brak słów
dwdx1906
Senior Member

Stary 28.01.2015, 20:15
A jak Komor podpisze ustawę dajmy na, to legalizującą związki homo, to też powiesz, że jest bardziej przyzwoity niż Urban, bo nie atakuje publicznie wiary? Wolne żarty. Co jest Twoim zdaniem lepsze: chora ręka, czy chora noga?
Nie jestem w 100% pewny czy by podpisał, natomiast co do Urbana nie miałbym wątpliwości. Nie musicie mi wypominać jego wad. Zdaje sobie z tego sprawę, ale niestety w polskiej polityce jest sporo jeszcze gorszych osób. Póki co mamy I turę i możemy wybierać z pośród większej liczby kandydatów i myślę że kilku porządnych ludzi się na liście znajdzie. Miejmy nadzieję, że w ew. dogrywce obecny prezydent będzie mierzył się z kimś sensowniejszym od niego.
dwdx1906
Senior Member

Stary 28.01.2015, 20:17
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Smuga , błagam , zapomniałem już o "tym śpiącym co mu się przyśni" zapodanym przez "tego co robi dobre wrażenie"według kolegi dwdx1906, nie przypominaj tej dyskwalifikującej hańby tego człowieka, opluł większość Polaków tą wypowiedzią w tym mnie , brak słów
W tym POwskim bagienku robi przyzwoite wrażenie.

I tyle tematu, a ja napisałem o tym zastanowieniu się żeby york mnie posłuchał (bo on ma uczulenie na PiS). Póki co jestem 4:1 na korzyść Dudy
kerim1906
Banita

Stary 28.01.2015, 20:21
czy Ty aby zrozumiałeś o czym piszę , dalej brniesz po czymś takim w "przyzwoite wrażenie "
Smuga
Senior Member

Stary 28.01.2015, 20:22
Nie jestem w 100% pewny czy by podpisał
Eee no pewnie, że nie podpisałby. Tak jak nie podpisał ustawy o podniesieniu wieku emerytalnego, pełnego dziur Kodeksu wyborczego, którego część przepisów uchylił TK, czy wreszcie ostatnio bubla w sprawie kopalń.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 28.01.2015 o godz. 20:25.
dwdx1906
Senior Member

Stary 28.01.2015, 20:29
Eee no pewnie, że nie podpisze. Tak jak nie podpisał ustawy o podniesieniu wieku emerytalnego, pełnego dziur Kodeksu wyborczego, którego część przepisów uchylił TK, czy wreszcie ostatnio bubla w sprawie kopalń.
Nie spodziewałem się że nie podpiszę . Jest cień szansy że zw. czy innych nie podpisze. Poza tym nawet gdyby był takim samym <nie chcę wulgaryzować dyskusji> jak Urban, to przynajmniej nie musi zakładać krawata, żeby wiedzieć gdzie ma twarz, a gdzie dupę.

@kerim1906 - kończąc temat. Jest przyzwoity jeśli porównasz go do jego POpapranych kolegów. Niestety w polskim sejmie większość to ludzie pokroju Bronka i jeszcze gorsi. Praktycznie cała koalicja (z wyjątkiem kilkunastu osób), a także spora część opozycji (SLD, TR, pewnie kilka osób z PiS'u) to lewactwo działające na niekorzyść państwa i demoralizujące społeczeństwo. Bronek jest w miarę łagodnym przejawem tego gówna.
palikot
Senior Member

Stary 28.01.2015, 20:38
Kukiz u Olejnik. Gdyby nie opowiadał bzdetów o związkowcach, to bym powiedział, że bardzo dobre wystąpienie

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Stary 28.01.2015, 20:43
dwdx1906 wygrałeś , po tym co przeczytałeś o jak piszesz pieszczotliwie bronku i nie zmieniasz zdania , potwierdzam bronek jest "przyzwoity inaczej"

palikot prawde mówiąc nigdy nie wiem o co mu chodzi ,widziałem go ostatnio w jakimś programie z niejakim fiedotowem ( taki ruski szpion udający chyba dziennikarza),gadka była o Ukrainie , Kukiz w większości zgadzał się z tym ruskiem , nie wierzyłem co mówi , ale to nie pierwszy taki jego występ

Szpenio miał trudny dzień ? tydzień ? , miesiąc ? czy rok ? niepotrzebne skreślić
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 28.01.2015 o godz. 20:51.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.01.2015, 20:51
Jak rusek mial racje to sie z nim zgadzal, proste.
dwdx1906
Senior Member

Stary 28.01.2015, 20:51
dwdx1906 wygrałeś , po tym co przeczytałeś o jak piszesz pieszczotliwie bronku i nie zmieniasz zdania , potwierdzam bronek jest "przyzwoity inaczej"

palikot prawde mówiąc nigdy nie wiem o co mu chodzi ,widziałem go ostatnio w jakimś programie z niejakim fiedotowem ( taki ruski szpion udający chyba dziennikarza),gadka była o Ukrainie , Kukiz w większości zgadzał się z tym ruskiem , nie wierzyłem co mówi , ale to nie pierwszy taki jego występ
No bo jest przyzwoity inaczej Przyzwoity posługując się językiem nowomowy Nie jestem zwolennikiem Komora. Pamiętajmy o tym żeby kierować się miłością a nienawiścią (i nie chodzi mi o politykę tzw. miłości).
kerim1906
Banita

Stary 28.01.2015, 20:52
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jak rusek mial racje to sie z nim zgadzal, proste.
problem w tym że rusek fiedotow miał "ruską rację"
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2015, 20:54
A ty masz jaka racje judeoamerykanska czy niemiecka?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 28.01.2015 o godz. 20:54.
Smuga
Senior Member

Stary 28.01.2015, 21:00
Na tym forum i w tym temacie widocznie tworzy się zalążek nowego „Komitetu obrony Bronka - normalnego”. Tak chyba tylko można wytłumaczyć apologetyczne teksty @dwdx1906.
dwdx1906
Senior Member

Stary 28.01.2015, 21:13
Na tym forum i w tym temacie widocznie tworzy się zalążek nowego „Komitetu obrony Bronka - normalnego”. Tak chyba tylko można wytłumaczyć apologetyczne teksty @dwdx1906.
No bo to normalne wypić sobie bronka z kolegami, co nie?
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.01.2015, 22:05
z czym się zgadzasz ?ze swoim brakiem podstawowej wiedzy pisząc o kandydacie Andrzeju Dudzie "ogórek" ? błysnąłeś , kumpel yorka , brzmii dumnie , dowiedz się coś o czyichś kompetencjach , nie powielaj durnych kalek , jak masz "wiedzę " to uzasadnij ,
No, niezła jaja...
Tak dla porządku: jestem zdecydowanym przeciwnikiem Komorowskiego, ale Duda? No człowieku, kto tak naprawdę w Polsce go zna i wie o nim cokolwiek?

Dla mnie, jego kandydatura na prezydenta jest taka sama jak Ogórek... wystawia się kogoś, kto i tak nie ma szans po to, żeby potem powiedzieć wyborcom: a, bo gdybyśmy naprawdę chcieli walczyć o ten urząd to wystawilibyśmy kogoś bardziej znanego.

I dlatego napisałem "ogórek", bo jest on medialnie kandydatem z wątłymi szansami.
I nie przeszkadza mi, że Cie to boli.

A co do kompetencji, to jest w Polsce całkiem spora grupa osób, które mogłyby ten urząd pełnić. Pewnie i Duda jest wśród nich, ale to nie przekłada się na wynik. To totalny noname znany tylko przez jego fanów i przeciwników. Zapytaj na ulicy pierwszych lepszych przechodniów kto to Duda... Noname, kolego i ta opinia nie ma nic wspólnego z moimi preferencjami wyborczymi.

Oczywiście, odszczekam wszystko jak Duda zbliży się choć do wyniku pozwalającego myśleć o drugiej turze, ale na razie nie uczę się szczekania.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

palikot
Senior Member

Stary 28.01.2015, 22:21

Szpenio miał trudny dzień ? tydzień ? , miesiąc ? czy rok ? niepotrzebne skreślić
on nie jest w pełni logiczny, ale intencje ma dobre.

Takie rzeczy dzieją się na prawicy: Wilk(KNP) Zawisza(RN) i Stonoga organizują spisek... wygląda to jak mały okrągły stół
https://www.facebook.com/video.php?v=745770138833759

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2015, 22:49
ty naprawdę jesteś niebezpieczny , grzebie po forach w poszukiwaniu postów , przegląda ip ,kim ty jesteś ? szukaj dalej , aż znajdziesz , chłop jest naprawdę na etacie

wiesniak842 Polską
polską czyli moglbys rozjasnic

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów