The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2015, 11:15
Cytat:
Wiec jednak ja musze to powiedziec. Tabletka 72h to nie jest ani tabletka wczesnoporonna, ani nie zabija zarodka, ona po prostu zapobiega zapłodnieniu
Mylisz się. Ona nie zapobiega zapłodnieniu tylko zapobiega zagnieżdżeniu się w macicy zapłodnionej komórki jajowej. I tu oczywiście mamy kolejny spór. Po tym jak lewaki próbowały stawiać sprawę tak, że we wczesnym etapie ciąży aborcja jest ok bo nie przynosi bólu przyszłemu dziecku, bo w ogóle przecież do któregoś tam miesiąca to w macicy nie jest człowiek tylko "coś", teraz doszli już chyba do ostatniego możliwego kroku i chcą zabijać ludzi praktycznie tuż po zapłodnieniu.
Nie wiem co to dla Ciebie i innych jest człowiek ale dla mnie jak już dochodzi do zapłodnienia i plemnik się łączy z jajeczkiem to mamy do czynienia z najprostszą formą człowieka. Z potencjalnym (bo samo zapłodnienie to jeszcze nie jest pewna ciąża) człowiekiem, który od momentu zapłodnienia posiada już 46 chromosomów. Oczywiście dla lewaków to jest byle gówno - mają szczęście, że ich nikt nie wyskrobał/zabił - ale przykro, że dla Ciebie to też oznacza byle co.
Dla mnie sprawa jest jasna, można się spierać czy antykoncepcja jest dobra czy zła, czy to jest moralne ale już po zapłodnieniu mamy do czynienia z najprostszą formą człowieka i każdy kto od tego momentu ingeruje w te sprawy to jebany morderca.
Ta tabletka to po prostu taka fajna sprawa dla ludzi bez sumienia. Taka ulepszona aborcja. Coś co odrzuca na bok myśli "nie mogę wyskrobać swojego dziecka bo to niedobre, to jest morderstwo", ta tabletka to lewacki podstęp, który mówi ludziom "nie krępujcie się, nie musicie stawać przed dylematem aborcji, nie musicie już się bać oceny środowiska, od dziś usuniecie dziecko bez przeszkód prawnych i moralnych".
I co oznacza w dłuższej perspektywie ta tabletka? Po prostu, że będzie ginęło więcej nienarodzonych ludzi - czyli lewactwo wygrywa. Że pare głupich cip zmarnuje sobie życie bo zacznie żreć te tabletki jak chleb i rozpieprzy sobie gospodarkę hormonalną.

Cytat:
Naprawdę szkoda tracić czas na takie pierdoły, nic nie znaczace w skali problemów tego kraju.
Nie ma ważniejszych spraw niż życie. Właśnie dlatego my się cofamy a brudasy idą do przodu bo oni się rozmnażają a my tylko myślimy jak żyć wygodnie, jak się nie w.......ić w bawienie dzieciaków, jak robić kariery. Dlatego akurat ten spór ideologiczny jest ważny bo pokazuje, że lewaki wygrywają nawet w Polsce i skutecznie doprowadzają do zmniejszania się naszej białej, europejskiej populacji. Dziś owszem, mamy masę innych problemów, w Europie, w Polsce, tylko problem jest taki, że jeśli olejemy sprawę "życia" (aborcja, tabletka 72h po, stawianie na karierę a nie rodzinę, rozbijanie podstawowej komórki jaką jest rodzina) to za kilkadziesiąt lat nie będziemy mieć żadnych problemów bo białasów będzie na tyle mało iż będą ciapate rządzić Europą i wtedy my jako staruszkowie będziemy mogli tylko pomarzyć żeby mieć takie problemy jak dziś.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 28.01.2015, 11:26
Dr Grzegorz Południewski: To środek tzw. antykoncepcji awaryjnej. Może być stosowany, żeby zapobiec ciąży, jeśli miał miejsce stosunek bez zabezpieczenia lub w przypadku, gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła (np. prezerwatywa pękła podczas stosunku).

Jak działa ten specyfik?

- Po pierwsze, wpływa na podwzgórze w mózgu, hamując uwalnianie hormonu luteinizującego LH. LH reguluje cykl miesiączkowy. Gwałtowne zwiększenie poziomu LH jest dla organizmu sygnałem rozpoczynającym owulację, czyli uwalnianie jajeczka z jajnika. EllaOne hamuje uwalnianie LH, a tym samym owulację. A skoro jajeczko nie zostanie uwolnione, nie trafi do jajowodu i nie może dojść do zapłodnienia.
Hamowanie owulacji to tylko jeden ze sposobów działania EllaOne. Środek ten zmienia też perystaltykę jajowodu i sprawia, że w ciągu 24 godzin od zastosowania jajeczko nie może sprawnie przesuwać się jajowodem, a to uniemożliwia dotarcie jajeczka na czas do jamy macicy.

Więc gdzie tu zabijanie!
Wychodzi na to że sperma czeka na jajeczko i nie może się doczekać. Ale księża wiedzą lepiej.

Dziwi mnie za to spadek poparcia dla Dudy tylko 12%. Czyżby pisowcy nie byli zadowoleni z kandydata?
http://ewybory.eu/sondaz-prezydencki...ka-27-01-2015/
Ostatnio edytowane przez york09 : 28.01.2015 o godz. 11:33.
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.01.2015, 11:54
Ty się nie odzywaj bo z tobą śmieciu nikt nie rozmawia. I nie mieszaj w to księży ....o oraz nie wypisuj głupstw, że tabletka działa tylko antyowulacyjnie bo to już samo w sobie jest debilnym stwierdzeniem bo gdyby tak było to tę tabletkę by się brało przed owulacją żeby jej zapobiec. tymczasem tabletkę bierze się nie ze względu na owulację tylko po stosunku czyli w momencie gdy owulacja już mogła nastąpić i jajeczko czeka na plemniki. Zapłodnienie może nastąpić 12 godzin po stosunku więc jeśli ktoś bierze tabletkę na drugi dzień po stosunku to potencjalnie komórka jajowa już jest zapłodniona i działanie tabletki ma na celu niedopuszczenie tej komórki do macicy. Nawet sama nazwa 72h po wskazuje na to, że bierze się ją 72h po stosunku więc wtedy już na pewno dochodzi do ewentualnego zapłodnienia.
Także nie pierdziel głupot judaszu, który już dawno powinieneś być z tego forum na zbity pysk wyjebany.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 28.01.2015, 12:09
po co mu odpisujesz ? po tym co pokazał bodajże Smuga dziwię się że ktoś z nim "dyskutuje" , potraktować jak powietrze i żeby była jasność dla niezorientowanych , tutaj nie chodzi o jego poglądy jakby ich nie oceniać
york09
Banita

Stary 28.01.2015, 12:15
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ty się nie odzywaj bo z tobą śmieciu nikt nie rozmawia.I nie mieszaj w to księży
Wypowiedź typowego inteligenta z PISu!
.I nie mieszaj w to księży
Zabrońmy na Podkarpaciu sprzedaży tabletek "dzień po"! - apeluje do radnych Dorota Chilik z PiS. - Mój apel był konsultowany z biskupami - podkreśla.

Wkleiłem wypowiedź Dr Grzegorza Południewskiego:
Skoro ty jako ginekolog amator jesteś mądrzejszy, to chwała ci za to.
Ostatnio edytowane przez york09 : 28.01.2015 o godz. 13:58.
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.01.2015, 12:33
Jeśli tabletka "dzień po" nie zabija, to równie dobrze można zamknąć kogoś na dwa tygodnie w piwnicy bez wody i jedzenia po czym powiedzieć, że się nie zagnieździł...

A tak w ogóle to istniała możliwość, że uda mu się jakimś cudem uciec.

A kolega york niech przestanie mieszać we wszystko PiS'u, bo to jest żałosne... Sam nie jestem zwolennikiem Jarosława Kaczyńskiego, a przed ew. dogrywką Duda vs Komorowski miał bym spore wątpliwości, ale pisanie do każdego, kto ma inne zdanie, że jest "inteligentem z PiS'u to gruba przesada. Zwłaszcza , że z tego co kojarze kol. Jaroo1 startował do samorządu z KNP.
Ostatnio edytowane przez dwdx1906 : 28.01.2015 o godz. 12:36.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 28.01.2015, 12:37
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
york09
Banita

Stary 28.01.2015, 12:37
Lepsza tabletka "PO" niż dziecko znalezione na śmietniku, lub to co zrobiła matka Madzi.
kerim1906
Banita

Stary 28.01.2015, 12:41
dwdx1906 wątpliiwości czy głosować na szemraną postać wspierającą wsi , wżenioną w ubecką rodzinę , niszczącą Polski Patriotyzm i świadomość historyczną , czy na powiew świeżości nawet z tak znienawidzonego Pisu jak chcą reżimowe media ? uważam że nawet dla przeciwnika Pisu wybór jest prosty

Smuga , dlaczego jestem pewien że nikogo to nie obchodzi chociaż różne środowiska protestują ?

Jaroo1 daj spokój przecież pisał że jest emerytem
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 28.01.2015 o godz. 12:51.
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.01.2015, 12:42
Cytat:
Zwłaszcza , że z tego co kojarze kol. Jaroo1 startował do samorządu z KNP.
Nie, to inny "Jaro", chociaż na pewno jest mi tak samo blisko do PiSu jak i tamtemu Jarkowi.

York09, jak chcesz to się możemy na meczu Wisły spotkać. Ciekawe czy w ogóle chodzisz na te mecze czy tylko żyjesz po to żeby srać na tym forum.
drozd:
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.01.2015, 12:57
Ja się bez bicia przyznaję, że nie chodzę. Może gdybym mieszkał gdzieś w Krakowie lub okolicach, ale.. .winny się tłumaczu

@kerim1906 - nie jestem przeciwnikiem PiS'u, ale mam mieszane uczucia co do Dudy, natomiast Komorowski mimo wpadek, żony i wielu różnic jest jednak jedną z jaśniejszych postaci z wysoko postawionych w PO. Zdecydowanie wolę jego niż Kopacz, czy Sikorskiego. Przynajmniej broni jakiś elementarnych wartości i myślę, że gdyby nie wpływy partyjne mógłby być najlepszym prezydentem po 89' (co nie jest wielką zasługą, wszak rywalizował z m.in. czerwonym pijakiem i elektrykiem, będącym dziś wieszczem we wszystkich tematach (poza kwestią LGBT). Napisałem że bym się zastanowił, bo nie oddałbym głosu na Dudę tylko dlatego, żeby odciąć od władzy Bronka. Starałbym się dokładnie śledzić poczynania obydwu i wtedy oddałbym głos na tego, który według mnie na to zasłuży. Jeśli w II turze z którymkolwiek miała się znaleźć pani Ogórek, to bez wątpienia (choć być może w bulu i bez nadzieji) poprałbym i Dudę i obecnego prezydenta.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.01.2015, 13:05
dwdx1906 napisał(a):Wyświetl post
natomiast Komorowski mimo wpadek, żony i wielu różnic jest jednak jedną z jaśniejszych postaci z wysoko postawionych w PO. Przynajmniej broni jakiś elementarnych wartości i myślę, że gdyby nie wpływy partyjne mógłby być najlepszym prezydentem po 89'
To mi wystarczy. Ignor.
kerim1906
Banita

Stary 28.01.2015, 13:07
Ja się bez bicia przyznaję, że nie chodzę. Może gdybym mieszkał gdzieś w Krakowie lub okolicach, ale.. .winny się tłumaczu

@kerim1906 - nie jestem przeciwnikiem PiS'u, ale mam mieszane uczucia co do Dudy, natomiast Komorowski mimo wpadek, żony i wielu różnic jest jednak jedną z jaśniejszych postaci z wysoko postawionych w PO. Zdecydowanie wolę jego niż Kopacz, czy Sikorskiego. Przynajmniej broni jakiś elementarnych wartości i myślę, że gdyby nie wpływy partyjne mógłby być najlepszym prezydentem po 89' (co nie jest wielką zasługą, wszak rywalizował z m.in. czerwonym pijakiem i elektrykiem, będącym dziś wieszczem we wszystkich tematach (poza kwestią LGBT). Napisałem że bym się zastanowił, bo nie oddałbym głosu na Dudę tylko dlatego, żeby odciąć od władzy Bronka. Starałbym się dokładnie śledzić poczynania obydwu i wtedy oddałbym głos na tego, który według mnie na to zasłuży. Jeśli w II turze z którymkolwiek miała się znaleźć pani Ogórek, to bez wątpienia (choć być może w bulu i bez nadzieji) poprałbym i Dudę i obecnego prezydenta.
z całym szacunkiem można zastanawiać się nad Dudą , ale pisać o komorowskim że to naj..... pr...( nie przechodzą mi te słowa przez gardło ) to nie lekka ale tragiczna przesada , nie mówie o jego wpadkach typu "bul" , podpiepszenie kieliszka Królowej bodajże Szwecji czy opowiadanie Obamie jak to żona może go zdradzać , mam na myśli "jego historię " od początku lat 90-tych czyli najpierw słynna inwestycja w banku palucha, pomoc wsi w odzyskaniu pieniędzy , sprawa z Szeremietiewem , wcześniej ubecka rodzina dziadziów , mało ? to jedziemy dalej , wyżej go cenisz niż kopaczową czy tuska ? no to odpowiedz sobie na pytanie jak nie chcesz wiedzieć lub pamiętać o wcześniejszych "epizodach" które w skrócie opisałem , nie uważasz że jest na równi odpowiedzialny z urbanoplatfusami za to co dzieje się w naszym kraju od 8 lat? kto podpisywał wszystkie ustawy Państwa PO i to hurtem , że przypomnę , wiek emerytalny , ofe ,i inne , kto nie reagował na afery urbanoplatfusowe, przypomnij mi jego inicjatywy ustawodawcze które były przyjazne dla Kraju i ludzi ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 28.01.2015 o godz. 13:39.
york09
Banita

Stary 28.01.2015, 13:16
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
iwości czy głosować na szemraną postać wspierającą wsi , wżenioną w ubecką rodzinę , niszczącą Polski Patriotyzm i świadomość historyczną , czy na powiew świeżości nawet z tak znienawidzonego Pisu jak chcą reżimowe media ? uważam że nawet dla przeciwnika Pisu wybór jest prosty
Ale jaki to Duda ma powiew świeżości ?
Przecież Duda nie mówi co on by chciał zrobić ale jego legendarny mentor.
Duda:
To będzie znów prezydentura ukierunkowana na sprawy społeczne. Prezydentura, która będzie kontynuowała wizję polityczną mojego prezydenta i prezydenta, który był wielkim orędownikiem polskich rolników i tych, którzy często zostali pokrzywdzeni, prezydenta RP, prof. Lecha Kaczyńskiego.

Największe doświadczenie, jakie spotkało mnie w dorosłym życiu to była praca u boku pana prezydenta Lecha Kaczyńskiego. To była praca niezwykła (...)
To mamy głosować na ducha L. Kaczyńskiego? Duch Irasiada krąży po Polsce!
Przecież ten Duda żadnego nowego swojego pomysłu nie przedstawił.
Andrzej Duda to taki sam króliczek wyjęty z kapelusza przez Prezesa, jak i Magda Ogórek z kapelusza Leszka Millera. Realnie patrząc, Duda jest nieznany wielu wyborcom nie tylko PiS-u, ale i pozostałych partii. Kaczyński i Miller doskonale wiedzą, że polegliby w wyborach, wystawili zatem marionetki.

Jaroo1 York09, jak chcesz to się możemy na meczu Wisły spotkać.
To jest zaproszenie na piwo, albo groźba
Ostatnio edytowane przez york09 : 28.01.2015 o godz. 14:07.
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.01.2015, 13:18
https://www.youtube.com/watch?x-yt-t...yt-cl=84838260 sorry nie potrafilem sobie odmowic zeby tego tu nie wkleic... Na rozluznienie polityczne.
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.01.2015, 13:25
Z FB profilu partii Korwin
Cytat:
Redaktor telewizji internetowej PodziemnaTV Konrad Daniel stworzył bardzo ciekawe narzędzie, które ma na celu sprawdzenie, co łączy Polaków. Zapraszamy do zapisywania się na portalu. Aby zmienić Polskę musimy szukać tego, co nas łączy, a nie dzieli! http://1polska.pl/
Polecam kanal na youtube PodziemnaTV tego pana jedyny ogarniety czlowiek w tym kraju
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

kerim1906
Banita

Stary 28.01.2015, 13:28
Glazik, ha,ha dosypałeś do pieca , toż to idealne miejsce do wklejenia , temat polityczny
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 28.01.2015 o godz. 13:33.
Smuga
Senior Member

Stary 28.01.2015, 13:52
Komorowski mimo wpadek, żony i wielu różnic jest jednak jedną z jaśniejszych postaci z wysoko postawionych w PO. Zdecydowanie wolę jego niż Kopacz, czy Sikorskiego. Przynajmniej broni jakiś elementarnych wartości i myślę, że gdyby nie wpływy partyjne mógłby być najlepszym prezydentem po 89' (co nie jest wielką zasługą, wszak rywalizował z m.in. czerwonym pijakiem i elektrykiem, będącym dziś wieszczem we wszystkich tematach (poza kwestią LGBT). Napisałem że bym się zastanowił, bo nie oddałbym głosu na Dudę tylko dlatego, żeby odciąć od władzy Bronka. Starałbym się dokładnie śledzić poczynania obydwu i wtedy oddałbym głos na tego, który według mnie na to zasłuży. Jeśli w II turze z którymkolwiek miała się znaleźć pani Ogórek, to bez wątpienia (choć być może w bulu i bez nadzieji) poprałbym i Dudę i obecnego prezydenta.
.......icie Hipolicie. Komorowski jest jedną z najjaśniejszych postaci w środowisku PO? To jest chyba żart prawda? A próba uznania go za najlepszego Prezydenta RP po 1989 r. należy chyba do gatunku surrealizmu.

Zniszczony za życia

To tak dla przypomnienia. W każdym normalnym kraju Komorowski zamiast żyrandola w Belwederze podziwiałby kraty z mocnej stali. Niestety, jego osąd pozostawimy chyba historii, bo wątpię, że za naszego życia dojdzie do jakichkolwiek rozliczeń. Za dużo „idiōtēs” funkcjonuje w tym kraju.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.01.2015, 14:13

Nie mieszkanie w Krakowie, nie zwalnia od myślenia. Dlatego oglądnij spokojnie te filmiki, może coś zrozumiesz jak to wszystko w Polsce chodz, a wystarczy czasami poszukać a nie czekać na pasztet jaki podają media głownego ścieku, ogladnij a potem szukaj sam, jesteś na kursie i na ścieżce:

https://www.youtube.com/watch?v=df6DoWbMM4M

https://www.youtube.com/watch?v=IhvGuAEA2CA
Smuga
Senior Member

Stary 28.01.2015, 14:40
Ks. Sowa oburzony: W III RP lepiej być komuchem niż katolikiem!

Wygląda na, to, że naczelne przykazanie III RP ujrzało światło dzienne i zostało podane lemingom w uroczystej formie do wierzenia.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.01.2015, 15:14
fialo napisał(a):Wyświetl post
W jaki sposób tabletka 72h "zabija ludzi"? Czekam na odpowiedź.

Ja w kwestii moralności nie ukrywam, że święty nie jestem, więc nie czuje się dobrze w roli moralizatora. Jak dla mnie dostęp do tabletki 72h to nic złego, podobnie jak powszechny dostęp do środków antykoncepcyjnych. Tyle. Zajmijmy sie powaznymi rzeczami.
Demoralizacja to nic złego?

Prawica mówi, że odpowiedzialność to również ponoszenie konsekwencji za swoje czyny. Jak laska się bzyka to musi mieć świadomość, że jest jest szansa 1/100 że przy antykoncepcji zajdzie w ciążę i musi się z tym liczyć. Stosowanie środków aborcji albo tej tabletki to nie jest odpowiedzialność. To jest pokazanie, że nie liczy się z życiem ludzkim i to jest najgorszy skutek jaki mogą tego typu pomysły przynieść. W życiu trzeba iść zgodnie z zasadami. Jak ktoś chce niszczyć swoje życie to powinien mieć do tego prawo. Jeśli chce niszczyć życie innych ludzi, istot nawet tych pod mikroskopem to prawica nie daje na to zgody.

Jakbyś oglądnął filmik do końca z JKM on mówił jasno, że ludzie dopiero jak widzą co to jest aborcja jak wyglądają zabite dzieci, to wtedy dopiero reflektują. Tobie by po prostu pasowało zobaczyć i może byś się zastanowił, czy to nic złego

wiem , to były pobożne życzenia , palikota nie traktuję do końca poważnie , ja wiem że nick nie świadczy o kimś , ale wybacz są granice, nie żebym uważał że pisze głupio , po prostu jest na etapie wiary w nierealne rzeczy, reasumując będziemy bujać się z "okrągłostołowcami" do końca świata ?beznadzieja......

"prawicowiec" fialo wymiata , masakra , co oni z tymi ludzmi robią ? czekam aż jego dwunastoletnia córka będzie konsumować bezpieczną tabletkę , ciekawe co powie ?
No my rozumiemy, że ty agent jesteś i swoją wiedzę czerpiesz od samego prezesa
lubię takie przypadki kiedy ktoś kto czerpie wiedzę z internetu/telewizji i jeszcze piszę komuś, że czyjaś wiara jest nierealna

p.s wiara w socjalizm jest nierealna. Ja wierze faktom. Jeśli mnie przymusza się do państwowych ubezpieczeń to jest to socjalizm i to nie jest wiara tylko fakt. A sama wiara w socjalizm jest chorobą psychiczną, bo w życiu nie ma nic za darmo
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.01.2015 o godz. 15:36.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Stary 28.01.2015, 15:45
chodziło mi w tym stwierdzeniu że wiele osób "przechodziło" syndrom Korwina , według mnie Ty jesteś na takim etapie , czyli wierzysz w nierealne rzeczy , ja też kiedyś dawno,dawno temu "propagowałem" różne "wynalazki" Korwina , nie żeby jako zwolennik , ale taki młody niedoświadczony gdzie pewne rzeczy wydawały mi się proste do zrealizowania, życie to brutalnie zweryfikowało , niektóre rozwiązania jak piszesz socjalistyczne są nieuniknione w dzisjejszych czasach ,co do zus-u pełna zgoda z Tobą to czysty socjalizm nie do przyjęcia, szacunek za upór i cierpliwość w "tłumaczeniu tabletki"
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 28.01.2015 o godz. 15:49.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2015, 15:57
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Ks. Sowa oburzony: W III RP lepiej być komuchem niż katolikiem!

Wygląda na, to, że naczelne przykazanie III RP ujrzało światło dzienne i zostało podane lemingom w uroczystej formie do wierzenia.
dyrektor programowy WSI24 będzie musiał ustawić do pionu tego usłużnego władzy kleche za tak skandaliczną wyPOwiedź
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.01.2015 o godz. 16:03.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.01.2015, 15:57
chodziło mi w tym stwierdzeniu że wiele osób "przechodziło" syndrom Korwina , według mnie Ty jesteś na takim etapie , czyli wierzysz w nierealne rzeczy , ja też kiedyś dawno,dawno temu "propagowałem" różne "wynalazki" Korwina , nie żeby jako zwolennik , ale taki młody niedoświadczony gdzie pewne rzeczy wydawały mi się proste do zrealizowania, życie to brutalnie zweryfikowało , niektóre rozwiązania jak piszesz socjalistyczne są nieuniknione w dzisjejszych czasach ,co do zus-u pełna zgoda z Tobą to czysty socjalizm nie do przyjęcia, szacunek za upóri cierpliwość w "tłumaczeniu tabletki"
Problem jest taki, że ja ani nie wierzę w żadne wynalazki Korwina bo on żadnych wynalazków i teorii nie wymyślił ani też nie uważam, że niskie podatki czy brak przymusu ubezpieczeń są nierealne, bo to funkcjonuje i dzisiaj jak popatrzymy na daleki wschód, bądź za ocean albo jak popatrzymy w historię. Korwin po prostu głosi klasyczną teorię liberalizmu gospodarczego i praworządności co uważam za normalne i stąd ma moje poparcie. Kiedyś głosił prawie to samo co Korwin sir Donald Tusk i miał moje poparcie dziś jest kłamcą i go nie ma. Ja uważam że liberalne podejście jest najbardziej optymalne, ale tu już wchodzi funkcja edukacji,bo jak ktoś nie zna ekonomii praw biologicznych i innych mechanizmów w których funkcjonują ludzie, grupy społeczeństwa, to może się to dla niego wydawać nierealne.
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.01.2015 o godz. 15:59.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Stary 28.01.2015, 16:08
Cytat:
Skuteczność antykoncepcji postkoitalnej może mieć źródło w kilku mechanizmach: opóźnienia owulacji, uniemożliwienia spotkania się gamet oraz uniemożliwienia zagnieżdżenia już zapłodnionego zarodka (tzw. efekt wczesnoporonny).
Cytat:
Synonimy słowa „zapłodnienie”: 1. poczęcie, inseminacja, unasiennienie
Cytat:
Ustawa o Rzeczniku Praw Dziecka za dziecko uznaje każdą istotę ludzką od poczęcia aż do osiągnięcia pełnoletności.
Jeżeli, więc mamy do czynienia z poczęciem i efektem wczesnoporonnym, to, jak nazwać taki akt? W języku łacińskim poronienie określano słowem „abortus”. Z tego, co wiem tzw. aborcja („abortus provocatus” - świadome wywołanie poronienia) jest w Polsce prawnie zabroniona (dozwolona jedynie w przypadku spełnienia jednej z trzech ustawowych przesłanek). Nie dość, że (nie)rząd PO-PSL wciska ciemnocie kit o nieszkodliwości tego typu specyfików, to jeszcze sprytnie obchodzi obowiązuje w Polsce prawo. No, ale co oni się tam będą liczyć z jakimś głupim prawem. Ich przecież żadne prawo nie obowiązuje czyż nie?
Ostatnio edytowane przez Smuga : 28.01.2015 o godz. 16:12.
kerim1906
Banita

Stary 28.01.2015, 16:29
palikot czy ja będąc zwolennikiem PIS uważam że zus jest ok ? nie , czy ja uważam że niskie podatki są złe . wręcz przeciwnie , przecież to PIS obniżył podatki i składke rentową , a żeby było śmieszniej komuchy obniżyły CIT , rudy ze swoją ekipa tylko podnosił podatki , taki był to guru liberalny , problem jest z innymi "wynalazkami" Korwina

Smuga już są przymiarki do zaskarżenia tego humbuku ponieważ łamie Polskie prawo , co w skrócie opisałeś
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 28.01.2015 o godz. 16:33.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.01.2015, 17:10
Wiedza o "Tabletkach po" po prostu poraża. Widać wyraźnie, że edukacja seksualna jest potrzebna w szkołach, bo takich bzdur dawno nie czytałem . Panom, którzy piszą o aborcji, to zalecam wizytę u pierwszego, lepszego ginekologa, tam zdobędziecie odpowiednią wiedzę.
A tak na marginesie, to mam nadzieję, że z takim podejściem nie zmuszacie swoich partnerek(i broń Boże żadnych przypadkowych) do zażywania tabletek antykoncepcyjnych i nie stosujecie prezerwatyw! Tylko kalendarzyk, który sami prowadzicie (zgodnie z naukami kościoła). W innych przypadkach uznam za niespełna rozumu, bo trzeba być konsekwentnym w swoich poglądach .

Jeszcze odnośnie wczorajszego dnia i uroczystości w Auschwitz. Bardziej od zaproszeń(takich czy owakich), bardziej martwi mnie, że nawet w takim dniu wypełzają ze swoich pieczar, .......one pojeby, które piszą o żydach, ciapatych, czarnuchach i brudasach. Przynajmniej wiadomo, skąd się brali Kapo czy Polacy sprzedający ludzi za czasów okupacji. To jest porażka III RP, że nie potrafiła niektórych odpowiednio ukierunkować i zamiast tego mamy swastyki, czy 88 na murach.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 28.01.2015 o godz. 17:15.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.01.2015, 17:20
york09 napisał(a):Wyświetl post
Ale jaki to Duda ma powiew świeżości ?
Przecież Duda nie mówi co on by chciał zrobić ale jego legendarny mentor.
Duda:
To będzie znów prezydentura ukierunkowana na sprawy społeczne. Prezydentura, która będzie kontynuowała wizję polityczną mojego prezydenta i prezydenta, który był wielkim orędownikiem polskich rolników i tych, którzy często zostali pokrzywdzeni, prezydenta RP, prof. Lecha Kaczyńskiego.

Największe doświadczenie, jakie spotkało mnie w dorosłym życiu to była praca u boku pana prezydenta Lecha Kaczyńskiego. To była praca niezwykła (...)
To mamy głosować na ducha L. Kaczyńskiego? Duch Irasiada krąży po Polsce!
Podobnie jak Komorowski jest nieodrodnym dzieckiem Tuska.
Poza tym zgadzam się z Tobą.

Moim zdaniem, dopóki urząd prezydenta będzie znaczył tak niewiele w Polsce, to wszyscy będą wystawiali swoich ogórków i swoje ogórki
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Smuga
Senior Member

Stary 28.01.2015, 17:28
Odezwał się młody, wykształcony i z dużego miasta. Tym kalendarzykiem ośmieszasz sam siebie. Znam wielu księży doktorantów z zakresu naturalnego planowania rodziny. Każdy z nich jest w stanie wypunktować Twoje wypociny. Kościół katolicki nigdy nikomu nie rekomendował używania kalendarzyka. Jeden z tych księży, których znam mówił wręcz o osobach, które takowej metody używają per „ignoranci”. Do Twoich przemyśleń na temat Auschwitz odnosił się nie będę. Przecież tam ginęli w Twoim mniemaniu tylko Żydzi, a Polacy, to byli ci źli policjanci, którzy uprawiali szmalcownictwo. Święty o. Maksymilian Kolbe według tejże narracji był tym, który Żydów nienawidził i nawoływał wręcz do ich eksterminacji. Zapachniało w Twoim poście Grossem...
kerim1906
Banita

Stary 28.01.2015, 17:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Podobnie jak Komorowski jest nieodrodnym dzieckiem Tuska.
Poza tym zgadzam się z Tobą.

Moim zdaniem, dopóki urząd prezydenta będzie znaczył tak niewiele w Polsce, to wszyscy będą wystawiali swoich ogórków i swoje ogórki
z czym się zgadzasz ?ze swoim brakiem podstawowej wiedzy pisząc o kandydacie Andrzeju Dudzie "ogórek" ? błysnąłeś , kumpel yorka , brzmii dumnie , dowiedz się coś o czyichś kompetencjach , nie powielaj durnych kalek , jak masz "wiedzę " to uzasadnij ,

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów