|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
już odszczekiwałeś to kłamstwo o pisaniu na różnych forach , brniesz dalej człowieku bez honoru ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 24.01.2015 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Szczególnie zabawne były te połajanki aparatczyka z bobciami, które kończyły się obopólnymi banami. Wtedy popcorn smakował najlepiej
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O proszę bardzo, dawny etatowy członek partii próbuje wyciągać jakieś brudy z przeszłości na dawnym-nowym odcinku pracy.
W takim razie poprosimy "finansowego eksperta" o lepsze przybliżenie sytuacji firm konsultingowych w Polsce na przełomie lat 90-tych i poprzedniej dekady po upadku Arthura Andersena. Tak się składa, że ja mogę przytoczyć kilka historyjek z tego czasu, więc tak raz dwa raptusem w 5 minut bez zaglądania do ściągawek partyjnych. Ups zapomniałem, że naczelna ekonomiczka PiS-u Pani Szydło nawet nie pamiętała kiedy Polska weszła do UE, więc może być z tym nie lada problem |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
. Tak czy inaczej: słabo.edycja "Znowu zła bramka i zonk. Od pół roku mam zablokowanego tego usera, więc czytam jak tylko ktoś zacytuje" Bardzo to ciekawe bo odpisałeś na post kerima który akurat nie był cytowany .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 24.01.2015 o godz. 22:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znowu zła bramka i zonk. Od pół roku mam zablokowanego tego usera, więc czytam jak tylko ktoś zacytuje. A że zwykle od mojego posta pojawia się jego w ciągu 5 minut to działa prawie jak automat
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
najbardziej zabawne że kilkanaście dni temu warszawiaczek emj10 "łasił " się do wiślaka68 który wrócił na forum , jego " łaszenie" zostało przyjęte przez wiślaka68 , napiszę żeby nie przesadzić" chłodno a wręcz wrogo" , i tak skończyła się sielanka co pokazuje post emj10 z godziny 22.06
wiślak68 też to zauważyłem emj10 jest normalny i nie czyta mnie i do tego jest nienormalny i czyta mnie , takie coś dwa w jednym , przynajmniej tak zrozumiałem jego posta , cóż człowiek o takich"zdolnościach i mądrości" może sobie na coś, takiego pozwolić, to taki półbóg?czy co? ABGwislakABG to co piszesz poniżej w pierwszym akapicie , zwracałem na to uwagę w większości swoich postów, dawno to zauważyłem i punktowałem go między innymi z tego powodu
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 24.01.2015 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Emj wytłumacz mi coś- deklarujesz się jako ten przeciwko "bandzie czworga", lub nawet "bezpartyjny". Nie mniej jednak za każdym razem gdy ktoś dziabie koalicję próbujesz w jakiś sposób bronić czy to własne przemyślenia czy rozmywasz temat. PiSu albo w ogóle nie tykasz, albo dokładasz pisiont groszy?
Duo- jeżeli tvn potrafi Ci wcisnąć, że Millward Brown wchłaniając SMG/KRG i nie zmieniając wcale struktury zarządczej na terenie naszego kraju to jest ten Millward Brown to trudno jakkolwiek polemizować. Już o samym fakcie wchłonięcia tak skompromitowanej firmy, w dodatku nie zrobienia tam jakiegokolwiek porządku wspomnę tylko. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sądząc po reakcji na privie to wydaje mi się że, wbrew początkowej rezerwie, temat: "grilowanie sołtysa" cieszy się jednak pewną popularnością . Z przykrością, ale na dzień dzisiejszy muszę już kończyć. Jeśli ktoś jest chętny do przejęcia pałeczki: służę.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 24.01.2015 o godz. 22:34.
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Edit: Jakiś aparatczyk się wciął po drodze, więc dodałem cytaty dla porządku.
Nie wiem o co chodzi z tym tykaniem PiS-u? Wydaje mi się, że dosyć jasno opisywałem zmianę mojego stosunku z ambiwalentnego na mocno wrogi względem tej partii.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.01.2015 o godz. 22:49.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Co do wcześniejszych postów i "zabaw" czy to bobek, kerim, drozd itd. nie czytałem ich, bo nie byłem zainteresowany zabieraniem głosu w "politycznym". Zwłaszcza, że (delikatnie mówiąc) dobrej opinii to on nie miał / nie ma. Odnośnie drugiego punktu- mea culpa ![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zrobiłem edycję i wcięło mi post.
Generalnie chciałem żebyś mi wskazał gdzie bronię PO.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.01.2015 o godz. 23:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
To była dopiero ekipa. Rżneli Tepse i Orlen aż furczało. Można się było podczepić ![]() zabawne jest to, że spędzasz na forum 24h. Zajmij się lepiej opychaniem ubezpieczeń swoim klientom, a nie będziesz musiał dorabiać postami nna forum i agitacją. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Miałem na myśli raczej opowieści o "prywatyzacjach" Wedla, a także innych ciekawych smaczkach spadkobierców po "brygadach Mariotta". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To, że sobie wzajemnie wyciągacie brudy z przeszłości, posty etc. zostawcie sobie. Archiwalia na forum sprawdzałem raz przy okazji TWSD Awards i to tylko jednego, konkretnego użytkownika, do czego od razu się przyznałem.
Prawda jest taka, ze wrzucając coś na platformę, czy to diagram/wykres/tabelkę czy innego posta dorzucałeś te pisiont groszy, gadałeś nie na temat (za co m.in. oddałem głos w odpowiedniej kategorii w WSA) czy przerzucałeś na pis. Odciąganie od meritum to również obrona. Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z ciekawości zobaczyłbym tego posta gdzie odbiegłem od meritum, bądź przerzuciłem się na PiS (oczywiście nie mówię o sytuacjach, gdzie ktoś sprowadził dyskusję na boczny tor, bądź ją rozmył a ja prowadziłem dalszą dyskusję ) ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.01.2015 o godz. 23:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wytłumaczysz dlaczego na te najbardziej topowe tematy (ostatnio górnictwo) dziwnym trafem Twoje poglądy zbiegają się z po-wskimi?
Te odbiegające od meritum to z pewnością te w stylu "Pierwszy pisałem/dostrzegłem/wskazałem/prognozowałem....". Jak również odpowiedź na porównanie z "analnym Manuelem". Z ciekawości kliknąłem przypadkową stronę, bo w takim czasie nie jestem w stanie przekopać tylu stron, trafiło na 933. Przytoczysz sam 2 posta od góry? Tak odnośnie "przerzucania na PiS". Gospodarczo przy takiej fali emigracji Polaków (bo już nawet nie młodych, każdy rocznik na granicy można spotkać) i prognozowanym napływie (co już się dzieje) Ukraińców (dlatego też "nasi" się do nich łaszą i wchodzą bez wazeliny) będziemy w dupie. W sumie już jesteśmy. Ileż to mamy długu?
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 25.01.2015 o godz. 00:00.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Nie da się ukryć, że jako zwolennik szerokiej prywatyzacji nie jestem zwolennikiem związków zawodowych co już wielokrotnie wyrażałem i negatywnie odnosiłem się do nich w kontekście negocjacji górniczych. Druga sprawa jak dobrze pamiętam dotyczyła zarobków górniczych co było tematem gorącym od lewa do prawa i raczej niekoniecznie związane z poglądami peowskimi, a raczej z poglądami wolnorynkowców i większości osób, które nie korzystają z takich przywilejów i negatywnie odnosiły się do tych zestawień (przynajmniej ja nie znam osoby wśród znajomych, która miałaby inne poglądy na ten temat).
Nie wiem co jest odbiegającego od meritum w wypowiedzi "pierwszy pisałem etc.". W większości dotyczą one starych dyskusji, zakładów, czy PKB, bądź bezrobocie, a więc dyskusji sprzed miesięcy, bądź lat. Wydaje mi się, że słabe jest jednak przypominanie "analnego Manuela" i "Smolarka lubiącego na dwa palce", gdyż dobrze wiesz, że ta Twoja wypowiedź mocno odbiegała od meritum. W odpowiedzi napisałem co o tym sądzę i zakończyłem po prośbie stary spór, jak widać na chwilę co mnie też cieszy ![]() Co do posta ze strony 933 to trudno mi się ustosunkować. Patrząc na godzinę to pewnie pisałem z pracy, albo z jakiegoś spotkania, więc na 99% z telefonu w jakieś windzie czy jakoś tak patrząc po lakoniczności mojej wypowiedzi. Pewnie dołączyłem jakąś grafikę, albo cuś innego, ale wygasła, albo nie załapało jej. Trudno teraz powiedzieć po pół roku. Dalej na tej stronie ustosunkowałem się już konkretniej w okolicach południa.
![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 25.01.2015 o godz. 00:32.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Tak by to była dość szybka piłka- wg mnie Twój byt na w politycznym temacie na naszym forum to poprawianie danych wrzucanych przez użytkowników bądź wykrywanie nieprawidłowości w artykułach (które w miażdżącej przewadze są antyrządowe) co uznawane jest jako obrona koalicjantów. Choćbyś nie wiem jak bardzo merytoryczne i poprawne dane przedstawił, to będzie to tak odbierane. Jak widzę dostrzegasz patologię, tylko ukazujesz to dopiero PO tzw. zabawie nazwanej "grillowaniem sołtysa", gdzie większość (choć nie ja) ma już w głębokim poważaniu co odpiszesz. Daleko szukać- mój odbiór Twej odpowiedzi odnośnie SMG/KRC czy przytoczony temat górnictwa. Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Szpen napisał "zabawne jest to, że spędzasz na forum 24h. Zajmij się lepiej opychaniem ubezpieczeń swoim klientom, a nie będziesz musiał dorabiać postami nna forum i agitacją.'
i po co się kompromitujesz ? podaj przykłady przebywania przeze mnie na forum 24 h , wybierz jeden dzień od 04.2014 , jak nie znajdziesz to zamilcz i nie kompromituj się |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
Już po drugiej kawie, więc można brać się za pisanie
![]()
Zdaję sobie sprawę z tego, że większość społeczeństwa w Polsce, jak też piszących tutaj ma poglądy socjalne, bądź lewicowe, więc pewnie niektóre moje twierdzenia wzbudzają spore kontrowersje, gdyż zlepek poglądów wolnorynkowych, antysocjalnych, proprywatyzacyjnych i umiarkowanie liberalnych poglądów społecznych ze świeckim państwem, większą wolnością osobistą z dowolnym przechodzeniem przez pasy oraz dozwolonym piciem alkoholu chociażby w miejskich parkach, ale też zakazem powszechnej aborcji, eutanazji, dostępu do broni i narkotyków to domena ledwie kilku procent naszego społeczeństwa.
Znakiem naszych czasów jest ten cały podział w Polsce, który klarował się wraz ze zmierzchem ery SLD i Millera, był przyklepywany w 2004 i 2005 roku w programach Olejnik i Lisa, którzy pytali polityków PO i PiS o wspólną koalicję, a następnie mieliśmy w 2005 wielkie "bum" i początek wojny polsko-polskiej odkąd każdego kto nie z nami zaczęto zaszufladkować a priori do obozu wrogów. W ten sposób powstały molochy tj. Warszawa, Poznań i Gdańsk, gdzie 70% wyborców to młode, wykształcone lemingi z dużych miast, a reszta to popłuczyny po SLD, bądź moherowe słoiki lub mohery starszej daty. Odwrotna sytuacja panuje w Polsce centralnej, wschodniej oraz południowej, gdzie generalnie w mniejszych miejscowościach 70% to świadome nikczemności rządu mohery, a reszta to komuchy małorolne starej daty, bądź nieliczne lemingi, które często zaplątały się życiowo po powrocie z dużego miasta. W jednym i drugim przypadku mniejszość generalnie się nie wychyla i tak w korpo w warszawskim Mordorze lecą w koło zgrane kawały o Kaczorach, a na targu Przeworsku lecą epitety na Kopaczową, Kła i Bula we wszelkich konfiguracjach Ponadto wydaje się, że to "poprawianie danych wrzucanych przez użytkowników bądź wykrywanie nieprawidłowości" to nie jest jednak prawdziwy obraz mojego pisania na tym forum od blisko 9 lat, a włącznie z przeglądaniem go jako niezarejestrowany user ponad 12 lat. W kwestiach podatkowych, finansowych, energetycznych, czy sondażowych wrzucałem dziesiątki jeśli nie setki postów pod którymi później toczyły się dyskusje.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 25.01.2015 o godz. 13:17.
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
. A jak widać powyżej sołtys postanowił że dalej da nam powody do radości. I stara się udowodnić że fantastycznie zna się na sporcie ktoś kto, twierdzi że Stoch jest znakomitym piłkarzem. Po czym na uwagę że o sporcie nie ma zielonego pojęcia, bo Kamil skacze na nartach a nie gra w piłkę, zaczyna wywód że to wcale nie ma znaczenia bo przecież obydwoje są sportowcami . Grilowanie Ciebie to naprawdę świetna zabawa.Podsumowując: o konsulting i przemianach z przełomu lat 90 masz pojęcie takie samo jak świnia o niebie. Podyskutować możesz sobie na ten temat ze szpeniem. Ten sam poziom. Ty mu opowiesz o: "prywatyzacjach" Wedla, a także innych ciekawych smaczkach spadkobierców po "brygadach Mariotta" on Ci opowie o tym jak: "Rżneli Tepse i Orlen aż furczało" i obydwoje poczuje się ważni, mądrzy i wspaniali. On za pieniądze a Ty z głupoty. Wśród wołomińskich obszczymurków będziesz uchodził za "fachowca". Ale dla ludzi którzy cośkolwiek na ten temat wiedzą pozostaniesz tylko śmiesznym, lansującym się wołomińskim obszczymurkiem.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 25.01.2015 o godz. 14:10.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
dobre, bardzo dobre , uwiarygodniania warszawiaczka emj10 ciąg dalszy , teraz znalazł "ofiarę " w postaci ABGwislakABG , a on tylko zadał niewinne pytanie ? i się zaczęło , nie chcę Ci
ABGwislakABG żle wróżyć ,ale jak pójdzie coś nie po myśli emj10 "skończysz "jak nie przymierzając wiślak68 , a tak po ludzku współczuję , czeka Cię niezły maraton z uwiarygodnianiem się warszawiaczka , zapytaj dlaczego nie lubi Pis ? i kto i gdzie go "wydymał" , to są jego słowa powtarzane wielokrotnie , jakiś syndrom ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ten post też jest mistrzowskim pod tym względem, że jest to idealny przykład na to, że można nic nie wiedzieć na dany temat, a napisać kilka pokracznych zdań obrażając kilka osób po drodze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Nieodżałowanej pamięci ojciec Bocheński nazywał takie występy "bełkotem". No bo w sumie jak to powyżej ma się do tezy: "Wygląda na to że z centrali poszedł przekaz, że jednak będą robić dopłaty do kredytów frankowych i internetowe trolle dostały polecenie aby uzasadnia na necie "zasadność" takiej decyzji"? Potwierdza.Ale żeby nie tracić czasu na trolling, wskaże na jeden istotny element pojawiający się w wypowiedzi szpenia. Otóż mamy winnego. I nie jest to bynajmniej PO, która przepychała na stołek prezesa NBP ubola i przez ostatnich kilka lat olewała ciepłym moczem wszelkie propozycje działań, które mogłyby zminimalizować skutki ekspozycji we frankach. Okazuje się że winnymi są:"banksterzy". Tak jak za komuny, kiedy winę za braki w sklepach ponosili "kułacy" i "spekulanci", tak teraz winę za dramaty pożyczających we frankach poniosą "banksterzy". Ta sama prymitywna socjotechnika, ukierunkowana na zrzucenie z siebie wszelkiej odpowiedzialności. Tylko ciekawe jaki głupek da się na to nabrać? I jeszcze jedna uwaga. Otóż Kuźmiuk idzie w swoich sugestiach jeszcze dalej. Twierdzi że PO-owcom nie chodzi nawet o ratowanie swojego elektoratu (bo przecież to głównie lemingi brały kredyty frankowe), ale o ratowanie samych banków, zagrożonych przegrywaniem procesów z klientami o to że oferowały swoim klientom nie kredyty ale: "toksyczne instrumenty inwestycyjne". http://www.fronda.pl/a/problemy-fran...ymi,46674.html
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 25.01.2015 o godz. 14:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 25.01.2015 o godz. 17:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tak się politykę robi (i gospodarkę).
http://polskiportal.net/classifieds/...nich-inwestoro |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli natomiast chodzi o "pisanie kilku pokracznych zdań na temat o którym się nic nie wie" to już od bardzo dawna jesteś w tym absolutnym mistrzem. Co widać choćby po "fachowości" Twoich wypowiedzi na temat firm konsultingowych. |
|
|