The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2015, 21:35
Możesz pisać sobie w eter na tym swoim trollowym posterunku na kilku forach jednocześnie

Nikt tego nie czyta, a większość normalnych userów ma i tak zablokowane treści, które próbujesz z siebie wyrzucać.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 24.01.2015, 21:39
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Możesz pisać sobie w eter na tym swoim trollowym posterunku na kilku forach jednocześnie

Nikt tego nie czyta, a większość normalnych userów ma i tak zablokowane treści, które próbujesz z siebie wyrzucać.
już odszczekiwałeś to kłamstwo o pisaniu na różnych forach , brniesz dalej człowieku bez honoru ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 24.01.2015 o godz. 21:43.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.01.2015, 21:42
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że ten temat cofa w rozwoju, ale żeby od razu do przedszkola?
Widzę że powoli zaczynasz łapać dlaczego "stare" forum miało taki ubaw z sołtysa . Chłop jest naprawdę nie do podrobienia. Mitomaństwo posunięte do granic absurdu. I nigdy nie daje za wygraną :
"Przecież BCG działala prężnie w Polsce w czasach prywatyzacji za "wielkiej piątki". Po upadku AA i konsolidacji do "wielkiej czwórki" trochę straciła na znaczeniu...."
Bidok tak bardzo chce błysnąć "wiedzą", że gotów jest napisać największą głupotę byle tylko wyglądało że jest "mądry".
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 24.01.2015 o godz. 22:37.
emj10
Senior Member

Stary 24.01.2015, 21:53
Szczególnie zabawne były te połajanki aparatczyka z bobciami, które kończyły się obopólnymi banami. Wtedy popcorn smakował najlepiej
wislak68
Senior Member

Stary 24.01.2015, 22:02
Szpen napisał(a):Wyświetl post
sam mam kredyt we franku wypłacany po 2,85. Niech nikt mi się do niego nie wtrąca.
To powyżej to szpenio 16.01.2015
A to jest szpenio 23.01.2015:
"...chciałbym pokazać obłudę części ludzi, którzy są zdanie, że frankowicze sami są sobie winni, bo brali kredyty w CHF. OK, są winni, bo podejmowali takie a nie inne decyzje. Jednak zdanie odnośnie tego, że niech się sami teraz tym martwią należy podważyć, biorąc pod uwagę fakt, że na rynku traktowani są gorzej niż kredyciarze w złotówkach."
Co się zmieniło? Wygląda na to że z centrali poszedł przekaz, że jednak będą robić dopłaty do kredytów frankowych i internetowe trolle dostały polecenie aby uzasadnia na necie "zasadność" takiej decyzji. A że przy okazji robią z siebie idiotów? No cóż, ciężkie jest życie trolla .
emj10
Senior Member

Stary 24.01.2015, 22:06
O proszę bardzo, dawny etatowy członek partii próbuje wyciągać jakieś brudy z przeszłości na dawnym-nowym odcinku pracy.

W takim razie poprosimy "finansowego eksperta" o lepsze przybliżenie sytuacji firm konsultingowych w Polsce na przełomie lat 90-tych i poprzedniej dekady po upadku Arthura Andersena. Tak się składa, że ja mogę przytoczyć kilka historyjek z tego czasu, więc tak raz dwa raptusem w 5 minut bez zaglądania do ściągawek partyjnych.

Ups zapomniałem, że naczelna ekonomiczka PiS-u Pani Szydło nawet nie pamiętała kiedy Polska weszła do UE, więc może być z tym nie lada problem
wislak68
Senior Member

Stary 24.01.2015, 22:06
Tak czytam i się zastanawiam: czy sołtys uważa sam siebie za "nienormalnego" usera czy jest w tej "mniejszości" która to jednak czyta . Tak czy inaczej: słabo.
edycja
"Znowu zła bramka i zonk. Od pół roku mam zablokowanego tego usera, więc czytam jak tylko ktoś zacytuje"
Bardzo to ciekawe bo odpisałeś na post kerima który akurat nie był cytowany.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 24.01.2015 o godz. 22:45.
emj10
Senior Member

Stary 24.01.2015, 22:12
Znowu zła bramka i zonk. Od pół roku mam zablokowanego tego usera, więc czytam jak tylko ktoś zacytuje. A że zwykle od mojego posta pojawia się jego w ciągu 5 minut to działa prawie jak automat
kerim1906
Banita

Stary 24.01.2015, 22:14
najbardziej zabawne że kilkanaście dni temu warszawiaczek emj10 "łasił " się do wiślaka68 który wrócił na forum , jego " łaszenie" zostało przyjęte przez wiślaka68 , napiszę żeby nie przesadzić" chłodno a wręcz wrogo" , i tak skończyła się sielanka co pokazuje post emj10 z godziny 22.06

wiślak68 też to zauważyłem emj10 jest normalny i nie czyta mnie i do tego jest nienormalny i czyta mnie , takie coś dwa w jednym , przynajmniej tak zrozumiałem jego posta , cóż człowiek o takich"zdolnościach i mądrości" może sobie na coś, takiego pozwolić, to taki półbóg?czy co?

ABGwislakABG to co piszesz poniżej w pierwszym akapicie , zwracałem na to uwagę w większości swoich postów, dawno to zauważyłem i punktowałem go między innymi z tego powodu
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 24.01.2015 o godz. 22:31.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.01.2015, 22:26
Emj wytłumacz mi coś- deklarujesz się jako ten przeciwko "bandzie czworga", lub nawet "bezpartyjny". Nie mniej jednak za każdym razem gdy ktoś dziabie koalicję próbujesz w jakiś sposób bronić czy to własne przemyślenia czy rozmywasz temat. PiSu albo w ogóle nie tykasz, albo dokładasz pisiont groszy?

Duo- jeżeli tvn potrafi Ci wcisnąć, że Millward Brown wchłaniając SMG/KRG i nie zmieniając wcale struktury zarządczej na terenie naszego kraju to jest ten Millward Brown to trudno jakkolwiek polemizować. Już o samym fakcie wchłonięcia tak skompromitowanej firmy, w dodatku nie zrobienia tam jakiegokolwiek porządku wspomnę tylko.
Anty PO-PiS!!!
wislak68
Senior Member

Stary 24.01.2015, 22:32
Cytat:
O proszę bardzo, dawny etatowy członek partii próbuje wyciągać jakieś brudy z przeszłości na dawnym-nowym odcinku pracy.
Chyba dość dobrze skomentował to kerim powyżej
Cytat:
W takim razie poprosimy "finansowego eksperta" o lepsze przybliżenie sytuacji firm konsultingowych w Polsce na przełomie lat 90-tych i poprzedniej dekady po upadku Arthura Andersena.
Najpierw sprawdź sobie co BCG ma wspólnego z wielką czwórką/piątką/szóstką. Słowo klucz: management consulting.
Cytat:
Tak się składa, że ja mogę przytoczyć kilka historyjek z tego czasu, więc tak raz dwa raptusem w 5 minut bez zaglądania do ściągawek partyjnych.
A w to akurat nie wątpię: raczyłeś nas takimi w nadmiarze. Było o śp. Kurtyce sypiającym z dziennikarkami, o konieczności błyskawicznego podłączenia się Polski do Nord Streamu, o winie PiS za deal który z Gazpromem zrobił Pawlak itp, itd. Jedyny wspólny mianownik: chore obsesje mitomana.
Cytat:
Ups zapomniałem, że naczelna ekonomiczka PiS-u Pani Szydło nawet nie pamiętała kiedy Polska weszła do UE, więc może być z tym nie lada problem
A tak bardzo protestowałeś gdy pisałem że wspólnie ze szpeniem i yorkiem walczysz o "poziom" tego forum. Cbdu.
Sądząc po reakcji na privie to wydaje mi się że, wbrew początkowej rezerwie, temat: "grilowanie sołtysa" cieszy się jednak pewną popularnością . Z przykrością, ale na dzień dzisiejszy muszę już kończyć. Jeśli ktoś jest chętny do przejęcia pałeczki: służę.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 24.01.2015 o godz. 22:34.
emj10
Senior Member

Stary 24.01.2015, 22:41
Edit: Jakiś aparatczyk się wciął po drodze, więc dodałem cytaty dla porządku.

Emj wytłumacz mi coś- deklarujesz się jako ten przeciwko "bandzie czworga", lub nawet "bezpartyjny". Nie mniej jednak za każdym razem gdy ktoś dziabie koalicję próbujesz w jakiś sposób bronić czy to własne przemyślenia czy rozmywasz temat. PiSu albo w ogóle nie tykasz, albo dokładasz pisiont groszy?
Wydaje mi się, że w odróżnieniu od niektórych na tym forum dosyć jasno i klarownie przedstawiłem swoje poglądy, które są niezmiennie centrowe i liberalne, a jako że z wiarą katolicką mi za pan brat to nawet można je podciągnąć pod centro-prawicowe (w odniesieniu do typologi robionych przez Sartoriego, czy chociażby Confrancesco, a nie do polskiego piekiełka).

Nie wiem o co chodzi z tym tykaniem PiS-u? Wydaje mi się, że dosyć jasno opisywałem zmianę mojego stosunku z ambiwalentnego na mocno wrogi względem tej partii.

Duo- jeżeli tvn potrafi Ci wcisnąć, że Millward Brown wchłaniając SMG/KRG i nie zmieniając wcale struktury zarządczej na terenie naszego kraju to jest ten Millward Brown to trudno jakkolwiek polemizować. Już o samym fakcie wchłonięcia tak skompromitowanej firmy, w dodatku nie zrobienia tam jakiegokolwiek porządku wspomnę tylko.
Tyle, że SMG/KRC nie robi już dla nich sondaży, gdyż przejął ich MillwardBrown
Piszesz odnośnie tego posta, w którym nie widzę nic zdrożnego. Emotinka chyba dosyć wyraźnie tłumaczy co miałem na myśli, a mianowicie zaznaczyłem tylko, że mimo zmiany firmy jest to nadal to samo.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.01.2015 o godz. 22:49.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 24.01.2015, 22:48
Cytat:
swoje poglądy, które są niezmiennie centowe i liberalne, a jako że z wiarą katolicką mi za pan brat to nawet można je podciągnąć pod centro-prawicowe (w odniesieniu do typologi robionych przez Sartoriego, czy chociażby Confrancesco, a nie do polskiego piekiełka).
Tym bardziej dziwie się, że bronisz platformersów i arbuzów lub odciągasz uwagę.

Co do wcześniejszych postów i "zabaw" czy to bobek, kerim, drozd itd. nie czytałem ich, bo nie byłem zainteresowany zabieraniem głosu w "politycznym". Zwłaszcza, że (delikatnie mówiąc) dobrej opinii to on nie miał / nie ma.

Odnośnie drugiego punktu- mea culpa
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Stary 24.01.2015, 22:53
Zrobiłem edycję i wcięło mi post.

Generalnie chciałem żebyś mi wskazał gdzie bronię PO.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.01.2015 o godz. 23:18.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.01.2015, 23:07
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
To powyżej to szpenio 16.01.2015
A to jest szpenio 23.01.2015:
"...chciałbym pokazać obłudę części ludzi, którzy są zdanie, że frankowicze sami są sobie winni, bo brali kredyty w CHF. OK, są winni, bo podejmowali takie a nie inne decyzje. Jednak zdanie odnośnie tego, że niech się sami teraz tym martwią należy podważyć, biorąc pod uwagę fakt, że na rynku traktowani są gorzej niż kredyciarze w złotówkach."
Co się zmieniło? Wygląda na to że z centrali poszedł przekaz, że jednak będą robić dopłaty do kredytów frankowych i internetowe trolle dostały polecenie aby uzasadnia na necie "zasadność" takiej decyzji. A że przy okazji robią z siebie idiotów? No cóż, ciężkie jest życie trolla .
a czy w moim drugim poście jest coś napisane że mi źle albo chce pomocy? Opisałem swoje jedynie swoje spostrzeżenia na temat odbioru frankowiczów przez złotówkarzy. Łatwo znaleźć komentarze, że złotówkarze nie chcą dokładać się ze swoich podatków (kasy państwa) do pomocy frankowiczom. A jak frankowicze dokąłdali się do programu RnS czy teraz MdM to nie mają obiekcji. Nikt z frankowiczów nie chce pomocy państwa jako dokładania się do raty. Chcą pomocy w walce z banksterka.

i poprzedniej dekady po upadku Arthura Andersena.
To była dopiero ekipa. Rżneli Tepse i Orlen aż furczało. Można się było podczepić

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
najbardziej zabawne
zabawne jest to, że spędzasz na forum 24h. Zajmij się lepiej opychaniem ubezpieczeń swoim klientom, a nie będziesz musiał dorabiać postami nna forum i agitacją.
emj10
Senior Member

Stary 24.01.2015, 23:16
Najpierw sprawdź sobie co BCG ma wspólnego z wielką czwórką/piątką/szóstką. Słowo klucz: management consulting.
Tyle udało się w tym czasie dowiedzieć? Jakbyś nie wiedział to mimo tego, że wielka czwórka, a wcześniej piątka i szóstka zajmowały się generalnie audytem i doradztwem finansowym, a firmy tj. BCG, czy McKinsey głównie zarządzaniem strategicznym to jednak wszystkie są notowane na tych samych rankingach firm konsultingowych, a także jedne i drugie brały udział przy prywatyzacjach. Tajemnica poliszynela jest kto przygotowywał GPW do prywatyzacji.

To była dopiero ekipa. Rżneli Tepse i Orlen aż furczało. Można się było podczepić
Miałem na myśli raczej opowieści o "prywatyzacjach" Wedla, a także innych ciekawych smaczkach spadkobierców po "brygadach Mariotta".
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 24.01.2015, 23:18
To, że sobie wzajemnie wyciągacie brudy z przeszłości, posty etc. zostawcie sobie. Archiwalia na forum sprawdzałem raz przy okazji TWSD Awards i to tylko jednego, konkretnego użytkownika, do czego od razu się przyznałem.

Prawda jest taka, ze wrzucając coś na platformę, czy to diagram/wykres/tabelkę czy innego posta dorzucałeś te pisiont groszy, gadałeś nie na temat (za co m.in. oddałem głos w odpowiedniej kategorii w WSA) czy przerzucałeś na pis. Odciąganie od meritum to również obrona.

Cytat:
Daj przykład choć jednej obrony platformersów, bo ja takowej nie widzę nie licząc jakiś tam debat z przeszłości nt. wykonania punktów z obietnic wyborczych.
Tak jak wspominałem, przeszłość mnie nie interesuje. Mam jednak dość dużo tzw. wyobraźni ze względu na ciąg przyczynowo-skutkowy bądź logikę.
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Stary 24.01.2015, 23:22
Prawda jest taka, ze wrzucając coś na platformę, czy to diagram/wykres/tabelkę czy innego posta dorzucałeś te pisiont groszy, gadałeś nie na temat (za co m.in. oddałem głos w odpowiedniej kategorii w WSA) czy przerzucałeś na pis. Odciąganie od meritum to również obrona.
Nie przypominam sobie takich sytuacji. Diagramy/wykresy/tabelki wrzucałem w tematach gospodarczych, czy to przy okazji zakładów o bezrobocie, czy innych tematów energetycznych, bądź podatkowych. Rozumiem, że wykresy, które miały pokazywać niby PO w nie najgorszym świetle miały być ich obroną? Zupełnie tak nie uważam, bo meritum były sprawy gospodarcze i tego się trzymałem.

Z ciekawości zobaczyłbym tego posta gdzie odbiegłem od meritum, bądź przerzuciłem się na PiS (oczywiście nie mówię o sytuacjach, gdzie ktoś sprowadził dyskusję na boczny tor, bądź ją rozmył a ja prowadziłem dalszą dyskusję )
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.01.2015 o godz. 23:25.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 24.01.2015, 23:50
Wytłumaczysz dlaczego na te najbardziej topowe tematy (ostatnio górnictwo) dziwnym trafem Twoje poglądy zbiegają się z po-wskimi?

Te odbiegające od meritum to z pewnością te w stylu "Pierwszy pisałem/dostrzegłem/wskazałem/prognozowałem....". Jak również odpowiedź na porównanie z "analnym Manuelem".

Z ciekawości kliknąłem przypadkową stronę, bo w takim czasie nie jestem w stanie przekopać tylu stron, trafiło na 933.

Przytoczysz sam 2 posta od góry? Tak odnośnie "przerzucania na PiS".

Gospodarczo przy takiej fali emigracji Polaków (bo już nawet nie młodych, każdy rocznik na granicy można spotkać) i prognozowanym napływie (co już się dzieje) Ukraińców (dlatego też "nasi" się do nich łaszą i wchodzą bez wazeliny) będziemy w dupie. W sumie już jesteśmy. Ileż to mamy długu?
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 25.01.2015 o godz. 00:00.
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Stary 25.01.2015, 00:28
Nie da się ukryć, że jako zwolennik szerokiej prywatyzacji nie jestem zwolennikiem związków zawodowych co już wielokrotnie wyrażałem i negatywnie odnosiłem się do nich w kontekście negocjacji górniczych. Druga sprawa jak dobrze pamiętam dotyczyła zarobków górniczych co było tematem gorącym od lewa do prawa i raczej niekoniecznie związane z poglądami peowskimi, a raczej z poglądami wolnorynkowców i większości osób, które nie korzystają z takich przywilejów i negatywnie odnosiły się do tych zestawień (przynajmniej ja nie znam osoby wśród znajomych, która miałaby inne poglądy na ten temat).

Nie wiem co jest odbiegającego od meritum w wypowiedzi "pierwszy pisałem etc.". W większości dotyczą one starych dyskusji, zakładów, czy PKB, bądź bezrobocie, a więc dyskusji sprzed miesięcy, bądź lat. Wydaje mi się, że słabe jest jednak przypominanie "analnego Manuela" i "Smolarka lubiącego na dwa palce", gdyż dobrze wiesz, że ta Twoja wypowiedź mocno odbiegała od meritum. W odpowiedzi napisałem co o tym sądzę i zakończyłem po prośbie stary spór, jak widać na chwilę co mnie też cieszy

Co do posta ze strony 933 to trudno mi się ustosunkować.
Trzeci brat bliźniak
Patrząc na godzinę to pewnie pisałem z pracy, albo z jakiegoś spotkania, więc na 99% z telefonu w jakieś windzie czy jakoś tak patrząc po lakoniczności mojej wypowiedzi. Pewnie dołączyłem jakąś grafikę, albo cuś innego, ale wygasła, albo nie załapało jej. Trudno teraz powiedzieć po pół roku.

Dalej na tej stronie ustosunkowałem się już konkretniej w okolicach południa.
No akurat to, że jest antysemitą to o nim dobrze nie świadczy.

Co do prorosyjskości to broniłbym go za wypowiedzi o samej wojnie na Ukrainie, gdzie nie jest to taka klarowna sprawa, gdyż walczy tam po obu stronach kilka tysięcy najemników, narodowców oraz miłośników lokalnych wojenek, w tym sporo Polaków, Włochów i weteranów z wojny bałkańskiej. Natomiast jego pojawienie się w Ambasadzie Rosyjskiej nie jest zgodne z polską racją stanu mimo, że oprócz niego pojawiły się wtedy inne znane persony.
Dobrze wiesz, że tutaj chodziło o zwykły polski pojazd po Żydach będący rozwinięciem "kochajmy się jak bracia, liczmy się jak Żydzi".

Jeśli było tak jak relacjonują to zrobił spore faux pas, gdyż nie patrząc nawet na politpoprawność tego typu teksty nie przeszłyby w Belgii, czy Holandii, gdzie stosunek do Żydów jest wyjątkowy w skali Europy, ale nawet w Niemczech, czy Francji gdyby to wyszło od ichniejszego polityka to wywołałoby ogromną burzę.

A to czemu rusofil ma być antysemitą i odwrotnie? Mózgu nie można mieć i patrzeć na wszystko własną miarą? Osobiście określam się jako antyamerykanista, ale nie oznacza to, że od razu jest rusofilem, czy wyznawcą "Świętej wojny"
PS.
Gospodarczo przy takiej fali emigracji Polaków (bo już nawet nie młodych, każdy rocznik na granicy można spotkać) i prognozowanym napływie (co już się dzieje) Ukraińców (dlatego też "nasi" się do nich łaszą i wchodzą bez wazeliny) będziemy w dupie. W sumie już jesteśmy. Ileż to mamy długu?
Tego nie do końca rozumiem? To jakiś cytat, czy moja wypowiedź? Czy może Twoje wtrącenie trochę odbiegające od meritum? Pytam tak na serio
Ostatnio edytowane przez emj10 : 25.01.2015 o godz. 00:32.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.01.2015, 01:58
Cytat:
Nie da się ukryć, że jako zwolennik szerokiej prywatyzacji nie jestem zwolennikiem związków zawodowych
I gdybyś tak rozpoczynał posty, od wskazania- widzę, gdzie leży problem nie byłoby problemu. Wręcz miałbyś argumenty dla wiadomych użytkowników. A tak zaczynając od dywagacji "ile zarabiają górnicy" wystawiasz się na tzw. obstrzał bo bierzesz temat "PO linii partii.

Cytat:
Tego nie do końca rozumiem? To jakiś cytat, czy moja wypowiedź? Czy może Twoje wtrącenie trochę odbiegające od meritum? Pytam tak na serio
Mam nadzieję, że w tym poście Ci to wytłumaczę.

Tak by to była dość szybka piłka- wg mnie Twój byt na w politycznym temacie na naszym forum to poprawianie danych wrzucanych przez użytkowników bądź wykrywanie nieprawidłowości w artykułach (które w miażdżącej przewadze są antyrządowe) co uznawane jest jako obrona koalicjantów.

Choćbyś nie wiem jak bardzo merytoryczne i poprawne dane przedstawił, to będzie to tak odbierane. Jak widzę dostrzegasz patologię, tylko ukazujesz to dopiero PO tzw. zabawie nazwanej "grillowaniem sołtysa", gdzie większość (choć nie ja) ma już w głębokim poważaniu co odpiszesz.

Daleko szukać- mój odbiór Twej odpowiedzi odnośnie SMG/KRC czy przytoczony temat górnictwa.

Cytat:
gdyż dobrze wiesz, że ta Twoja wypowiedź mocno odbiegała od meritum.
Smolarek i Manuel był dość trafnym podsumowaniem odnośnie pierwszej wymianie postów między Tobą, a Wiślakiem68. "Słaba" natomiast były późniejsze "riposty".
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 25.01.2015, 12:44
Szpen napisał "zabawne jest to, że spędzasz na forum 24h. Zajmij się lepiej opychaniem ubezpieczeń swoim klientom, a nie będziesz musiał dorabiać postami nna forum i agitacją.'

i po co się kompromitujesz ? podaj przykłady przebywania przeze mnie na forum 24 h , wybierz jeden dzień od 04.2014 , jak nie znajdziesz to zamilcz i nie kompromituj się
emj10
Senior Member

Stary 25.01.2015, 13:14
Już po drugiej kawie, więc można brać się za pisanie

I gdybyś tak rozpoczynał posty, od wskazania- widzę, gdzie leży problem nie byłoby problemu. Wręcz miałbyś argumenty dla wiadomych użytkowników. A tak zaczynając od dywagacji "ile zarabiają górnicy" wystawiasz się na tzw. obstrzał bo bierzesz temat "PO linii partii.
Wydaje mi się, że nie muszę zaczynać od takich wstępów skoro inni też nie zaczynają, a poza tym jako jeden z dłużej piszących w tym temacie sądzę, że jako jeden z nielicznych wielokrotnie i dobitnie bez owijania w bawełnę przedstawiłem swoje poglądy, których nie muszę każdorazowo przypominać jako przyczynek do kolejnej dyskusji.

Zdaję sobie sprawę z tego, że większość społeczeństwa w Polsce, jak też piszących tutaj ma poglądy socjalne, bądź lewicowe, więc pewnie niektóre moje twierdzenia wzbudzają spore kontrowersje, gdyż zlepek poglądów wolnorynkowych, antysocjalnych, proprywatyzacyjnych i umiarkowanie liberalnych poglądów społecznych ze świeckim państwem, większą wolnością osobistą z dowolnym przechodzeniem przez pasy oraz dozwolonym piciem alkoholu chociażby w miejskich parkach, ale też zakazem powszechnej aborcji, eutanazji, dostępu do broni i narkotyków to domena ledwie kilku procent naszego społeczeństwa.

Mam nadzieję, że w tym poście Ci to wytłumaczę.

Tak by to była dość szybka piłka- wg mnie Twój byt na w politycznym temacie na naszym forum to poprawianie danych wrzucanych przez użytkowników bądź wykrywanie nieprawidłowości w artykułach (które w miażdżącej przewadze są antyrządowe) co uznawane jest jako obrona koalicjantów.

Choćbyś nie wiem jak bardzo merytoryczne i poprawne dane przedstawił, to będzie to tak odbierane. Jak widzę dostrzegasz patologię, tylko ukazujesz to dopiero PO tzw. zabawie nazwanej "grillowaniem sołtysa", gdzie większość (choć nie ja) ma już w głębokim poważaniu co odpiszesz.

Daleko szukać- mój odbiór Twej odpowiedzi odnośnie SMG/KRC czy przytoczony temat górnictwa.
To już nie mój problem, że ktoś może mieć tak małą wyobraźnię polityczną i dostrzegać wszystko w czarno-białych barwach. Chociażby wspominając ostatnią samorządową kampanię wyborczą, gdzie wytworzyła się wojna PiS vs reszta w moim rodzinnym powiecie to nie było później problemem po opadnięciu emocji iść na piwo z radnymi z PiS, którzy mimo utraty 2 z 3 najważniejszych stanowisk musieli się jako dostosować do nowej rzeczywistości.

Znakiem naszych czasów jest ten cały podział w Polsce, który klarował się wraz ze zmierzchem ery SLD i Millera, był przyklepywany w 2004 i 2005 roku w programach Olejnik i Lisa, którzy pytali polityków PO i PiS o wspólną koalicję, a następnie mieliśmy w 2005 wielkie "bum" i początek wojny polsko-polskiej odkąd każdego kto nie z nami zaczęto zaszufladkować a priori do obozu wrogów. W ten sposób powstały molochy tj. Warszawa, Poznań i Gdańsk, gdzie 70% wyborców to młode, wykształcone lemingi z dużych miast, a reszta to popłuczyny po SLD, bądź moherowe słoiki lub mohery starszej daty. Odwrotna sytuacja panuje w Polsce centralnej, wschodniej oraz południowej, gdzie generalnie w mniejszych miejscowościach 70% to świadome nikczemności rządu mohery, a reszta to komuchy małorolne starej daty, bądź nieliczne lemingi, które często zaplątały się życiowo po powrocie z dużego miasta.

W jednym i drugim przypadku mniejszość generalnie się nie wychyla i tak w korpo w warszawskim Mordorze lecą w koło zgrane kawały o Kaczorach, a na targu Przeworsku lecą epitety na Kopaczową, Kła i Bula we wszelkich konfiguracjach

Ponadto wydaje się, że to "poprawianie danych wrzucanych przez użytkowników bądź wykrywanie nieprawidłowości" to nie jest jednak prawdziwy obraz mojego pisania na tym forum od blisko 9 lat, a włącznie z przeglądaniem go jako niezarejestrowany user ponad 12 lat. W kwestiach podatkowych, finansowych, energetycznych, czy sondażowych wrzucałem dziesiątki jeśli nie setki postów pod którymi później toczyły się dyskusje.

Smolarek i Manuel był dość trafnym podsumowaniem odnośnie pierwszej wymianie postów między Tobą, a Wiślakiem68. "Słaba" natomiast były późniejsze "riposty".
Dla mnie porównanie było w pewnym sensie obraźliwe i "słabe", jak też nie ukrywam moja późniejsza riposta nie była najwyższych lotów i też była "słaba". Obie wypowiedzi na pewno odbiegały od meritum.

Odnośnie tego to jeśli to była wypowiedź to zgadzam się z nią tyle, że widzę też plusy emigracji Polaków i imigracji Ukraińców.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 25.01.2015 o godz. 13:17.
wislak68
Senior Member

Stary 25.01.2015, 13:40
Tyle udało się w tym czasie dowiedzieć? Jakbyś nie wiedział to mimo tego, że wielka czwórka, a wcześniej piątka i szóstka zajmowały się generalnie audytem i doradztwem finansowym, a firmy tj. BCG, czy McKinsey głównie zarządzaniem strategicznym to jednak wszystkie są notowane na tych samych rankingach firm konsultingowych, a także jedne i drugie brały udział przy prywatyzacjach. Tajemnica poliszynela jest kto przygotowywał GPW do prywatyzacji.
Jak widzę znaleźli się chętni do przejęcia pałeczki pod tytułem "grilowanie sołtysa". Mówiłem że niezła zabawa . A jak widać powyżej sołtys postanowił że dalej da nam powody do radości. I stara się udowodnić że fantastycznie zna się na sporcie ktoś kto, twierdzi że Stoch jest znakomitym piłkarzem. Po czym na uwagę że o sporcie nie ma zielonego pojęcia, bo Kamil skacze na nartach a nie gra w piłkę, zaczyna wywód że to wcale nie ma znaczenia bo przecież obydwoje są sportowcami . Grilowanie Ciebie to naprawdę świetna zabawa.
Podsumowując: o konsulting i przemianach z przełomu lat 90 masz pojęcie takie samo jak świnia o niebie. Podyskutować możesz sobie na ten temat ze szpeniem. Ten sam poziom. Ty mu opowiesz o: "prywatyzacjach" Wedla, a także innych ciekawych smaczkach spadkobierców po "brygadach Mariotta" on Ci opowie o tym jak: "Rżneli Tepse i Orlen aż furczało" i obydwoje poczuje się ważni, mądrzy i wspaniali. On za pieniądze a Ty z głupoty. Wśród wołomińskich obszczymurków będziesz uchodził za "fachowca". Ale dla ludzi którzy cośkolwiek na ten temat wiedzą pozostaniesz tylko śmiesznym, lansującym się wołomińskim obszczymurkiem.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 25.01.2015 o godz. 14:10.
kerim1906
Banita

Stary 25.01.2015, 13:42
dobre, bardzo dobre , uwiarygodniania warszawiaczka emj10 ciąg dalszy , teraz znalazł "ofiarę " w postaci ABGwislakABG , a on tylko zadał niewinne pytanie ? i się zaczęło , nie chcę Ci
ABGwislakABG żle wróżyć ,ale jak pójdzie coś nie po myśli emj10 "skończysz "jak nie przymierzając wiślak68 , a tak po ludzku współczuję , czeka Cię niezły maraton z uwiarygodnianiem się warszawiaczka , zapytaj dlaczego nie lubi Pis ? i kto i gdzie go "wydymał" , to są jego słowa powtarzane wielokrotnie , jakiś syndrom ?
emj10
Senior Member

Stary 25.01.2015, 13:45
Jak widzę znaleźli się chętni do przejęcia pałeczki pod tytułem "grilowanie sołtysa". Mówiłem że niezła zabawa . A jak widać powyżej sołtys postanowił że dalej na nam powody do radości. I stara się udowodnić że fantastycznie zna się na sporcie ktoś kto, twierdzi że Stoch jest znakomitym piłkarzem. Po czym na uwagę że o sporcie nie ma zielonego pojęcia, bo Kamil skacze na nartach a nie gra w piłkę, zaczyna wywód że to wcale nie ma znaczenia bo przecież obydwoje są sportowcami . Grilowanie Ciebie to naprawdę świetna zabawa.
Podsumowując: o konsulting i przemianach z przełomu lat 90 masz pojęcie takie samo jak świnia o niebie. Podyskutować możesz sobie na ten temat ze szpeniem. Ten sam poziom. Ty mu opowiesz o: "prywatyzacjach" Wedla, a także innych ciekawych smaczkach spadkobierców po "brygadach Mariotta" on Ci opowie o tym jak: "Rżneli Tepse i Orlen aż furczało" i obydwoje poczuje się ważni, mądrzy i wspaniali. On za pieniądze a Ty z głupoty. Wśród wołomińskich obszczymurków będziesz uchodził za "fachowca". Ale dla ludzi którzy cośkolwiek na ten temat wiedzą pozostaniesz tylko śmiesznym, lansującym się wołomińskim obszczymurkiem.
Widzę, że powrót do starych nawyków i wyzwisk rodem z czworaka. Wieś jednak pozostaje do końca życia w człowieku, nieprawdaż?

Ten post też jest mistrzowskim pod tym względem, że jest to idealny przykład na to, że można nic nie wiedzieć na dany temat, a napisać kilka pokracznych zdań obrażając kilka osób po drodze.
wislak68
Senior Member

Stary 25.01.2015, 14:02
a czy w moim drugim poście jest coś napisane że mi źle albo chce pomocy? Opisałem swoje jedynie swoje spostrzeżenia na temat odbioru frankowiczów przez złotówkarzy. Łatwo znaleźć komentarze, że złotówkarze nie chcą dokładać się ze swoich podatków (kasy państwa) do pomocy frankowiczom. A jak frankowicze dokąłdali się do programu RnS czy teraz MdM to nie mają obiekcji. Nikt z frankowiczów nie chce pomocy państwa jako dokładania się do raty. Chcą pomocy w walce z banksterka.
Trawestując klasyka można powiedzieć że: "wiele trzeba nabazgrolić żeby nie napisać nic nowego" . Nieodżałowanej pamięci ojciec Bocheński nazywał takie występy "bełkotem". No bo w sumie jak to powyżej ma się do tezy: "Wygląda na to że z centrali poszedł przekaz, że jednak będą robić dopłaty do kredytów frankowych i internetowe trolle dostały polecenie aby uzasadnia na necie "zasadność" takiej decyzji"? Potwierdza.
Ale żeby nie tracić czasu na trolling, wskaże na jeden istotny element pojawiający się w wypowiedzi szpenia. Otóż mamy winnego. I nie jest to bynajmniej PO, która przepychała na stołek prezesa NBP ubola i przez ostatnich kilka lat olewała ciepłym moczem wszelkie propozycje działań, które mogłyby zminimalizować skutki ekspozycji we frankach. Okazuje się że winnymi są:"banksterzy". Tak jak za komuny, kiedy winę za braki w sklepach ponosili "kułacy" i "spekulanci", tak teraz winę za dramaty pożyczających we frankach poniosą "banksterzy". Ta sama prymitywna socjotechnika, ukierunkowana na zrzucenie z siebie wszelkiej odpowiedzialności. Tylko ciekawe jaki głupek da się na to nabrać?
I jeszcze jedna uwaga. Otóż Kuźmiuk idzie w swoich sugestiach jeszcze dalej. Twierdzi że PO-owcom nie chodzi nawet o ratowanie swojego elektoratu (bo przecież to głównie lemingi brały kredyty frankowe), ale o ratowanie samych banków, zagrożonych przegrywaniem procesów z klientami o to że oferowały swoim klientom nie kredyty ale: "toksyczne instrumenty inwestycyjne".
http://www.fronda.pl/a/problemy-fran...ymi,46674.html
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 25.01.2015 o godz. 14:09.
wislak68
Senior Member

Stary 25.01.2015, 14:20
Te odbiegające od meritum to z pewnością te w stylu "Pierwszy pisałem/dostrzegłem/wskazałem/prognozowałem....".
Jeśli chodzi o wspomniane przez Ciebie "zwroty retoryczne" to mnie osobiście rozśmiesza do łez gdy sołtys pisze coś absolutnie oczywistego w stylu: "w nocy jest ciemno", w "zimie jest zimno" albo "woda jest mokra", po czym cieszy się jak dziecko gdy może napisać: "pisałem już o tym dawno temu...". Po prostu odlot .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 25.01.2015 o godz. 17:55.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.01.2015, 14:27
Tak się politykę robi (i gospodarkę).
http://polskiportal.net/classifieds/...nich-inwestoro
wislak68
Senior Member

Stary 25.01.2015, 18:27
Widzę, że powrót do starych nawyków i wyzwisk rodem z czworaka. Wieś jednak pozostaje do końca życia w człowieku, nieprawdaż?

Ten post też jest mistrzowskim pod tym względem, że jest to idealny przykład na to, że można nic nie wiedzieć na dany temat, a napisać kilka pokracznych zdań obrażając kilka osób po drodze.
Najbardziej interesuje mnie, które to stwierdzenie uznałeś za "obrażające" dla Ciebie? Tak czy inaczej wrażliwość zaskakująca jak dla kogoś, kto na lewo i prawo wali od: "... dawnych etatowych członków partii próbujących wyciągać jakieś brudy z przeszłości na dawnym-nowym odcinku pracy" czy "aparatczyków". Tym bardziej dziwne że określenie Twojej osoby jako "analny Manuel" chyba Ci nie specjalnie przeszkadza.
Jeśli natomiast chodzi o "pisanie kilku pokracznych zdań na temat o którym się nic nie wie" to już od bardzo dawna jesteś w tym absolutnym mistrzem. Co widać choćby po "fachowości" Twoich wypowiedzi na temat firm konsultingowych.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów