The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2015, 18:23
AS82 napisał(a):Wyświetl post
A mówiąc serio żadnej sprzedaży lasów na długi wobec żydów nie będzie , takie tematy to tylko w PISowskich gadzinówkach
Tajna notatka ambasadora USA w Polsce ujawniona przez WikiLeaks to PISowska gadzinówka ?

Weź się nie ośmieszaj i nie odpowiadaj bo się kompromitujesz ...

Po co szef HEART (zespół mający odzyskiwać mienie żydowskie w Europie Środkowej) spotkał się z Prezydentem na otwarciu Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie ?

Tutaj notatka ujawniona przez WikiLeaks:
Ostatnio edytowane przez heoij : 19.01.2015 o godz. 18:30.
heoij
Senior Member

Stary 19.01.2015, 18:55
cash_X napisał(a):Wyświetl post
nie będzie bo platfusom i ich przydupasom zabrakło 6 głosów jak chcieli po nocy konstytucje zmieniać
Zamiarem rządu było do Konstytucji RP wprowadzenie zapisu umożliwiającego sprzedaż Lasów Państwowych, w sytuacji gdy uzna, że wymaga tego interes państwa. Do zmiany konstytucji władza potrzebowała 296 głosów. W środku nocy z 17 na 18 grudnia 2014 r., o godz. 0:45 koalicja podjęła próbę zmiany Konstytucji RP.

Poparli ją posłowie PO, PSL, SLD i TR. Przeciwko głosowali posłowie PIS i SP.

Ostatecznie Lasy Państwowe uratowano. Zdecydowało o tym pięć głosów przewagi ...

Ale jak będzie po nadchodzących wyborach tego nikt nie jest w stanie przewidzieć (kto będzie miał większość w Sejmie i Prezydenta), dlatego śmieszą mnie takie komentarze jak AS82. Kościołowi państwo nigdy tyle nie oddało ile przyjdzie nam w przyszłości wypłacać Żydom a oni sobie o tym nie zapomną. Raz już im oddawaliśmy w latach 60, ale wychodzi na to, że wciąż im mało. Mówi się tu o kwocie 60 miliardów dolarów. Wcześniej czy później wspomnisz moje słowa
Ostatnio edytowane przez heoij : 19.01.2015 o godz. 19:04.
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.01.2015, 19:15
a ja mam takie pytanie skąd wiadomo że Wikileaks to nie jest utworzony specjalny twór do siana fermentu? I to jest podpucha
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.01.2015, 19:23
Julienowi Assange'owi wytłumacz w takim razie dlaczego nie przejdzie się po Times Square i dlaczego nie zrobi sobie sweet foci z Hussainem Obamą.
Anty PO-PiS!!!
heoij
Senior Member

Stary 19.01.2015, 19:26
jendrus napisał(a):Wyświetl post
a ja mam takie pytanie skąd wiadomo że Wikileaks to nie jest utworzony specjalny twór do siana fermentu? I to jest podpucha
WikiLeaks podpuchą ? Dobry żart

Ciekawe dlaczego Amerykanie ścigają do dzisiaj wszystkich którzy brali w tym udział, chcą ich osądzić i skazać ?

Każdy dokument okazał się prawdziwy, niech sobie Pan wpisze w google i poczyta bo naprawdę zadawać takie pytanie nie przystoi
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.01.2015, 21:01
Przecież łatwiej napisać że to podpucha niż przyznać że słońce Peru i Bul to sprzedajne świnie.

Do dzisiaj agencja prasowa rządu czyli wybiórcza nie napisała o tym ani słowa. A posiedzenie i głosowanie było - wystarczy wejść na stronę sejmu i przeglądnąć historię głosowań.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.01.2015, 21:24
A mi się wydaje że to jednak podpucha ojca dyrektora z Torunia w porozumieniu z Jarosławem, którzy
podsunęli temat lasów państwowych WikiLeaks
TYLKO WISŁA!
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 20.01.2015, 09:28
W radiowej Trójce dziś o tym była mowa i o dziwo nie poświęcili temu tylko 5 sekund.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 20.01.2015, 10:27
nic nowego o czy byśmy nie wiedzieli ale symptomatyczne http://wpolityce.pl/polityka/230365-...niedowiarkom-k

tutaj urbanoplatfusy próbowały odpowiedzieć na akcje internautów"wygaszone" akcją "wybudowane" no to internauci trochę znależli "wybudowanych"
http://niezalezna.pl/63394-wygaszone-czy-wybudowane-wielka-porazka-prorzadowych-propagandystow

a tymczasem propaganda trwa w najlepsze , urbanoplatfusy" niezniszczalne" w" sądażah" reżimowych , coś zetesel słabuje ale na jesieni się podkręci i plastuś piechociński znów będzie podnosił wesoło dwa kciuki do góry

http://fakty.interia.pl/prasa/news-s...is,nId,1592576
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.01.2015 o godz. 10:37.
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.01.2015, 12:57
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Do dzisiaj agencja prasowa rządu czyli wybiórcza nie napisała o tym ani słowa. A posiedzenie i głosowanie było - wystarczy wejść na stronę sejmu i przeglądnąć historię głosowań.
Nie moge znalezc, możesz rzucić linkiem?

Dwa, czy do zmian w konstytucji, oprócz 75% głosów w sejmie, nie trzeba jeszcze referendum i podpisu prezydenta?
Ddf
heoij
Senior Member

Stary 20.01.2015, 13:14
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Nie moge znalezc, możesz rzucić linkiem?

Dwa, czy do zmian w konstytucji, oprócz 75% głosów w sejmie, nie trzeba jeszcze referendum i podpisu prezydenta?
Proszę: http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/age...Glosowania=167

Nie potrzeba referendum. Jeżeli przejdzie przez Sejm potem zostanie już tylko Senat i Prezydent także to już tylko formalność ...

Sam Komorowski w wywiadzie wypowiadał się, że jeżeli tak ustawa (zwrot mienia żydowskiego) do niego trafi to ją podpisze:

Prezydent Komorowski mówił natomiast we wtorek wieczorem w TVP1: "Jeżeli przyjdzie do mnie ustawa tego typu, to ja nie powtórzę tego, co się zdarzyło jednemu z moich poprzedników. Takiej ustawy nie zawetuję".

Brak ustawy reprywatyzacyjnej Komorowski określił jako "hańbę Polski". - Polska jest jedynym krajem, w którym nie było żadnej ustawy reprywatyzacyjnej ani rekompensacyjnej - podkreślił. Zapytany o możliwość skorzystania z prawa inicjatywy ustawodawczej, prezydent powiedział, że to "też jest możliwe". Zaznaczył jednak, że w kwestiach "gdzie są wydawane pieniądze, powinien decydować przede wszystkim rząd".

- Będę taką ustawę wspierał oraz jestem skłonny brać za nią cząstkę współodpowiedzialności - zadeklarował prezydent.

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...ej,167666.html

To już wiadomo komu służy "nasz" prezydent ....
Ostatnio edytowane przez heoij : 20.01.2015 o godz. 13:41.
kerim1906
Banita

Stary 20.01.2015, 13:44
hubert.fan czy nie pomyliłeś tematów , u góry mowa o lasach państwowych a na dole o reprywatyzacji ?

a tutaj najświeższe o lasach państwowych , wyląduje standardowo w koszu jak inne ?

http://wpolityce.pl/polityka/230407-...aga-sie-debaty
heoij
Senior Member

Stary 20.01.2015, 13:48
Nie pomyliłem się, specjalnie to dałem. Z tego wychodziłoby proste równanie:

Sprzedaż Lasów Państwowych + Ustawa Reprywatyzacyjna = Zwrot 60 miliardów dolarów za mienie żydowskie

Prosto i szybko znalazłaby się kaska

My tu dyskutujemy i się spieramy o jakimś miliardzie złotych dla lekarzy czy dwoma miliardami złotych na górników a tam 60 miliardów dolarów pójdzie i będzie cisza
Ostatnio edytowane przez heoij : 20.01.2015 o godz. 13:54.
kerim1906
Banita

Stary 20.01.2015, 13:52
no tak, nie połączyłem tych równań a jasno to się zazębia , zobaczymy co z referendum 2,5 mln podpisów , nie mam złudzeń wystarczy 231 urbanoplatfusów i zeteseelowców , temat ląduje w koszu , nieprzypadkowo jest to partia "obywatelska"
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.01.2015, 14:01
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Nie pomyliłem się, specjalnie to dałem. Z tego wychodziłoby proste równanie:

Sprzedaż Lasów Państwowych + Ustawa Reprywatyzacyjna = Zwrot 60 miliardów dolarów za mienie żydowskie

Prosto i szybko znalazłaby się kaska

My tu dyskutujemy i się spieramy o jakimś miliardzie złotych dla lekarzy czy dwoma miliardami złotych na górników a tam 60 miliardów dolarów pójdzie i będzie cisza
O takiej teorii mówił też Michalkiewicz ostatnio w jakiejś audycji, aczkolwiek każda jego wypowiedź na ten temat kończy się rabanem mediów, że to antysemita etc.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.01.2015, 16:57
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
no tak, nie połączyłem tych równań a jasno to się zazębia , zobaczymy co z referendum 2,5 mln podpisów , nie mam złudzeń wystarczy 231 urbanoplatfusów i zeteseelowców , temat ląduje w koszu , nieprzypadkowo jest to partia "obywatelska"
Słyszałem, że Duda jest za małżeństwami homoseksualnymi. Jak się na to zapatrujesz?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Stary 20.01.2015, 18:03
[QUOTE=palikot;1388199]Słyszałem, że Duda jest za małżeństwami homoseksualnymi. Jak się na to zapatrujesz? [/QUOT

, palikot odleciał ,po co prowokujesz zwolenniku Korwina , ups Marosika ?

co nieco o cudzie nad urną , tym razem naukowo , mam wątpliwości co do jakości tego badania ale być może część głosów faktycznie spłynęło do zeteselowców w ten sposób, zwłaszcza że niektóre komisje przyznały że po zaliczeniu głosu na zsl z pierwszej kartki nie sprawdzali całej książeczki, wielu ludzi jak zorientowało się że zrobiło błąd zakreślali kolejny krzyżyk żeby głos był nieważny

http://kate1.salon24.pl/627317,700-t...glosow-dla-psl
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.01.2015 o godz. 18:27.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 20.01.2015, 18:35
palikot napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem, że Duda jest za małżeństwami homoseksualnymi. Jak się na to zapatrujesz?
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.01.2015, 18:51
palikot napisał(a):Wyświetl post
Musi w końcu walczyć o centro-lewicowy elektorat, bo głosami samej lewicy nie wygra

Palikot, a tak z ciekawości to które KNP teraz popierasz?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 20.01.2015 o godz. 18:53.
kerim1906
Banita

Stary 20.01.2015, 18:56
ha, ha warszawiaczek emj10 znalazł kumpla i zażartował ze swadą w swoim żałosnym stylu , gdzie może biega po wiślackim forum i szuka kumpli, wejdzie w tyłek każdemu kto go "przygarnie", dlaczego pogonili go z warszawskiego forum ? pytanie retoryczne
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.01.2015 o godz. 18:59.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.01.2015, 21:50
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Musi w końcu walczyć o centro-lewicowy elektorat, bo głosami samej lewicy nie wygra
jak znowu będzie kilka milionów nieważnych głosów ,a ich liczenie będzie trwało kilka dni, to szczyukowicz wygra w pierwszej rundzie.No, ale mam nadzieje, że nie będziesz już wrzucał nieważnych głosów tylko popszesz dr. Dude
emj10
Senior Member

Stary 20.01.2015, 23:01
Jak będzie Ondrej Duda to podpiszę, a pozostałych dwóch lewaków za żadne skarby
palikot
Senior Member

Stary 20.01.2015, 23:45
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Palikot, a tak z ciekawości to które KNP teraz popierasz?
każde za liberalizmem gospodarczym.
Jednak z taktycznego punktu widzenia zagłosuje na to, które ma większe szanse na dobry wynik... czyli JKM
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.01.2015 o godz. 23:48.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Stary 21.01.2015, 00:42
Nie ukrywam cieszy mnie ta odpowiedź
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 21.01.2015, 12:25
No to nastroje społeczne muszą pikować ostro w dół, skoro zapowiada się wyciągnięcie argumentu najwyższego kalibru a to katastrofy smoleńskiej.

Zauważcie, że katastrofa smoleńska jest dawkowana tylko wtedy kiedy trzeba - nadszedł czas.

Oddech na miesiąc spokojnie a może na dwa - wszak okazywane będą nowości i to już zapowiadane, że różniące sie z tym co twierdzili nieżyjący (chyba? niech mnie ktos poprawi) piloci.

No więc - najpierw plowciny pismaków. Później akcja Komisji Macierewicza, później akcja Laska, później znowu plwociny pismaków, później znowu jakiś szczegół a następnie zamykajaca show konferencja prasowa Prokuratora Generalnego i krótka dyskusja pismaków

- miesiac, mówię wam miesiąc co najmniej
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
kerim1906
Banita

Stary 21.01.2015, 12:30
Sambo , w samo sedno , tak będzie , na taśmy z jaka czekaliśmy kilka lat , trzeba było je podrasować , chorąży Muś nieprzypadkowo spotkał się z "seryjnym samobójcą" , kiedyś to wyjaśnimy , jak nie my to nasze dzieci lub wnuki

Wosztyl potwierdza zeznania chorążego Musia nie pierwszy raz http://wpolityce.pl/smolensk/230574-...izej-50-metrow
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 21.01.2015 o godz. 12:34.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.01.2015, 12:45
PiS jeżeli wyciągnie temat smoleński przed wyborami, to strzeli sobie w stopę. I to pociskiem bardzo dużego kalibru. Zgadzam się w tej kwestii z Kolonką (choć nie jest moim guru dziennikarstwa), że główna partia opozycyjna ma za zadanie jedynie punktowanie tego, co platforma robić będzie do czasu wyborów.
Anty PO-PiS!!!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 21.01.2015, 13:36
PIS jednak tu jest bez wyjścia i spin doktorzy PO o tym wiedzą doskonale, czym innym jest bowiem prowadzenie kampanii na smoleńsku a czym innym brak podejmowania tematu o smoleńsku.

PIS nie może po prostu przemilczeć prowokacyjnych zaczepek - powinni jednak mieć umiar w odpowiedzi i wysyłać na front kogo innego niż Antka
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 21.01.2015, 14:10
Słuchali 5 lat i w końcu odsłuchali, to, co chcieli usłyszeć. Może niech teraz zaczną tłumaczyć, to na język migowy. Ile czasu zajmie, to naszym światłym prokuratorom? Następne pięć, a może dziesięć lat? Tylko leming jest w stanie uwierzyć w taką tragifarsę.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 21.01.2015 o godz. 14:17.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
palikot
Senior Member

Stary 21.01.2015, 15:41
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
PiS jeżeli wyciągnie temat smoleński przed wyborami, to strzeli sobie w stopę. I to pociskiem bardzo dużego kalibru. Zgadzam się w tej kwestii z Kolonką (choć nie jest moim guru dziennikarstwa), że główna partia opozycyjna ma za zadanie jedynie punktowanie tego, co platforma robić będzie do czasu wyborów.
Polską rządzą służby/mafia(niepotrzebne skreślić), więc temat smoleński napewno będzie wyciągnięty...

a tu z fb Stonogi. Spotkamy się w maju zobaczymy czy miał racę

Cytat:
Proszę o udostępnianie/kopiowanie tego posta.
Kto z Was pamięta gdy napisałem,ze premierem będzie Ewa Kopacz?
Dziś obwieszczam, że federacja rosyjska uznała że prezydentem Polski zostanie Grzegorz Schetyna.
Spodziewajcie się medialnego spadku poparcia dla Komorowskiego i wyglądacie nowej gwiazdy wyborów prezydenckich Grzegorza Schetyny.
Komora topią na skutek zeznań w sprawie Wojciecha Sumlińskiego.
W służbach też pracują Polacy!
więc nie czarujcie się, że wygra PIS nie wygra Smoleńsk górą!

✪✪✪✪ ✰✰✰✰

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów