The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2017, 12:58
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
...
Dla mnie wszystko poniżej 4 miejsca będzie porażką.
To się nazywa syndrom dzieci Cupiała.
Nie wiem czy się da leczyć.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 30.11.2017, 13:15
@up o tak, argumentami zaorales dyskusję. Napisałem o moich subiektywnych oczekiwaniach, biorąc pod uwagę naszych piłkarzy, działaczy oraz fakt że w tym sezonie tabela jest płaska jak dziesieciolatka
Ostatnio edytowane przez JudasPriest : 30.11.2017 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.11.2017, 14:19
Nie wiem czy jest sens sie tłumaczyć komuś kto nawet nie sili się na naskrobanie wiecej niż jednego zdania.

Jeśli nakreślimy naszym pilkarzom miejsce w 8 jako sukces to będziemy mieli powtórkę z rozrywki z zeszlego sezonu w rundzie mistrzowskiej, czyli dostawanie w dupe od każdego wlacznie u siebie z Lechia i Termalika.

Miejsca 1-3 będą dużym sukcesem, bez dwóch zdań
4-5 stabilnymi wynikami lepszymi niz w poprzednim sezonie, ale za które pilkarze nie powinni otrzymać zadnej specjalnej premii, bo jaki to sukces?
6 i niżej - wynik sporo poniżej oczekiwan. W domyśle porażka: bo jaki członek sztabu, pilkarza, dzialacza czy kibica marzy o miejscu 7 na koniec sezonu? Żaden. No chyba ze kibic Sandecji
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 30.11.2017, 15:02
Tak jesteśmy średniakiem i na dłuższą metę bez poważnego sponsora czeka nas przeciętność, a nie dołączenie na stałe do czołówki i regularna walka o choćby podium. Raz na ileś tam lat, przy sprzyjającym zbiegu okoliczności możemy powalczyć o coś więcej. Na takiej samej zasadzie jak 2 lata tamu pasiaste, Piast Gliwice, czy w tym sezonie Górnik. I to właśnie to jest ten sezon.

Te sprzyjające okoliczności to:
- czołowe drużyny, ze stabilną kadrą i budżetem (Lech i Legia) są w fazie przebudowy i mocno zawodzą
- poza wyżej wymienioną dwójką brak jest wyraźnej 3 siły. I nie piszę tylko o sile sportowej, ale przede wszystkim finansowo organizacyjnej
- trafił się nam napastnik którego pod względem skuteczności można porównywać do Franka, Żurawia, czy wczesnego Brożka

Naprawdę nie mamy gorszej drużyny niż Korona, czy Górnik. Trzeba to tylko dobrze poskładać i w tym sezonie jak najbardziej możemy powalczyć o podium. A jak Lech szybko nie wyjdzie z tego marazmu, to 2 miejsce jest jak najbardziej realne. Nie mówię o dołączeniu do czołówki na stałe, bo to mrzonka. Wystarczy, że odejdzie Carlitos i będzie po ptokach, bo na takiego napastnika poczekamy ładnych kilka lat. Trudno też oczekiwać, żeby co roku tabela była tak spłaszczona, a lider ciułał punkty w tak ślimaczym tempie. Nadarzyła się więc okazja, ktora może się powtórzyć za 5 lat.

Problem polega na tym, że często tracimy punkty nie dlatego, że przeciwnik okazał się w danym dniu lepszy, ale na własne życzenie. Bo trener forsuje dziwną taktykę, która nijak nie pasuje do profilu naszych piłkarzy. Budowa drugiego Atletico jest chociażby z tego powodu bezcelowa. W ogóle to taka fajna nazwa, ale nie tylko ja, a pewnie też większość krytyków Kiko obawia się, że to po prostu braki w warsztacie trenerskim. Kiko nie potrafi opracować i wdrożyć innej taktyki, więc wybiera najbardziej prymitywną. Cofnąć się i prać długie lagi do przodu. W ataku mamy Lopeza, więc jakoś to będzie. Jak się strzeli fartem w końcówce to mówimy o Kiko time. Trener w mediach dorabia ideologię do rzeczywistości, że taki był plan, że dla niego mecz się zaczyna w końcówce. Gorzej jak to sytuacja się odwróciła i zaczęliśmy tracić w końcówkach (Lech, Termalika). Wtedy trener mówi, że graliśmy dobrze tylko brakło nam szczęścia Dla tego nie rozumiem głosów w stylu "dajmy mu czas, może zagramy lepiej". Nie będziemy grać inaczej, bo trener tego nie chce. Mamy grać dokładnie w taki sam sposób jak do tej pory. W mojej opinii to nie jest optymalne rozwiązanie, tylko trener inaczej grać nie potrafi. Dlatego śmieszy mnie takie zdziwienie, że Nieciecza nas wdeptała w ziemię, a nasi piłkarzy schowali się w polu karnym i czekali jak tamci będą strzelać bramki.

PS mimo całej niechęci do Kiko widzę jakieś pozytywy. Nawet jak się cofamy i próbujemy grac z kontry to częściej próbujemy rozegrania akcji, a mniej walenia długiej piłki na oślep. Jak się to porówna do początkowej fazy sezonu to widać dużą różnicę. Drugi pozytyw to fakt, ze bramki zaczęli strzelać inni zawodnicy niż Carlitos. Nawet jemu może się zdarzyć gorszy okres (jak obecnie) i fajnie, że ma go kto zastąpić.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 30.11.2017, 18:48
@up o tak, argumentami zaorales dyskusję. Napisałem o moich subiektywnych oczekiwaniach, biorąc pod uwagę naszych piłkarzy, działaczy oraz fakt że w tym sezonie tabela jest płaska jak dziesieciolatka
W temacie "Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze)" Szymek wrzucił arta o wykorzystaniu stadionu Wisły. To, że cała prasa nie trąbi o sytuacji finansowej Wisły nie oznacza, że wszystko zostało wyczyszczone. Nim klub dojdzie do poziomu finansowania, by mieć takie oczekiwania to jeszcze trochę czasu upłynie.

Na sezon 2017/2018 można co najwyżej oczekiwać, że zdobędziemy magiczne 40 punktów, które powinny dać nam top8. Wszystko powyżej to zasługa super trafionego transferu Carlitosa. I jeśli nie daj Boże Carlitosa na wiosnę zabraknie ...
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 30.11.2017, 19:30
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
W temacie "Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze)" Szymek wrzucił arta o wykorzystaniu stadionu Wisły. To, że cała prasa nie trąbi o sytuacji finansowej Wisły nie oznacza, że wszystko zostało wyczyszczone. Nim klub dojdzie do poziomu finansowania, by mieć takie oczekiwania to jeszcze trochę czasu upłynie.

Na sezon 2017/2018 można co najwyżej oczekiwać, że zdobędziemy magiczne 40 punktów, które powinny dać nam top8. Wszystko powyżej to zasługa super trafionego transferu Carlitosa. I jeśli nie daj Boże Carlitosa na wiosnę zabraknie ...
No tak, ale dopóki piłkarze i cały sztab ma płacone (a ma), to akurat wynik finansowy stadionu nie powinien mieć wpływu na naszą sytuację w tabeli. Zaznaczam, że mówimy o sytuacji, w której nie będziemy musieli sprzedawać nikogo do końca sezonu.
Tym bardziej biorąc pod uwagę fakt, że ten seson jest specyficzny, to, że każda lokata w górę to dodatkowy pieniądz,a nasz skład nie jest gorszy niż większości klubów, powinni zrobić to 4 miejsce póki jest szansa. Mamy naprawdę okazję do awansu sportowego oraz przede wszystkim finansowego ($ za miejsce w lidze + $ z puchary).
Zresztą motto klubu przed sezonem brzemiało :"Walczymyo puchary!".
Jeśli nie osiągniemy "nic" w tym sezonie, to diametralnie zwiększają się nasze szanse na pozostanie średniakiem przez najbliższe lata. Wisła musi zrobić wszysko, aby w tym sezonie wyjść z tego marazmu.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 01.12.2017, 06:14
No tak, ale dopóki piłkarze i cały sztab ma płacone (a ma), to akurat wynik finansowy stadionu nie powinien mieć wpływu na naszą sytuację w tabeli. Zaznaczam, że mówimy o sytuacji, w której nie będziemy musieli sprzedawać nikogo do końca sezonu.
Tym bardziej biorąc pod uwagę fakt, że ten seson jest specyficzny, to, że każda lokata w górę to dodatkowy pieniądz,a nasz skład nie jest gorszy niż większości klubów, powinni zrobić to 4 miejsce póki jest szansa. Mamy naprawdę okazję do awansu sportowego oraz przede wszystkim finansowego ($ za miejsce w lidze + $ z puchary).
Chodziło mi o to, że mamy długi oraz koszty.
Zresztą motto klubu przed sezonem brzemiało :"Walczymyo puchary!".
Jeśli nie osiągniemy "nic" w tym sezonie, to diametralnie zwiększają się nasze szanse na pozostanie średniakiem przez najbliższe lata. Wisła musi zrobić wszysko, aby w tym sezonie wyjść z tego marazmu.
Serio?
Po przejęciu klubu przez TS komunikat brzmiał, musimy wyprostować finanse, każdy jest na sprzedaż.
Odpowiedz cytując
reggy
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 01.12.2017, 10:18
No tak, ale dopóki piłkarze i cały sztab ma płacone (a ma), to akurat wynik finansowy stadionu nie powinien mieć wpływu na naszą sytuację w tabeli.
No tak, tylko Wisła ma płacone w całej ESie, reszta zespołów gra za frytki
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2017, 10:34
Chodziło mi o to, że mamy długi oraz koszty.

Serio?
Po przejęciu klubu przez TS komunikat brzmiał, musimy wyprostować finanse, każdy jest na sprzedaż.

Miałem na myśli sytuację przed tym sezonem, a nie w momencie kupowania Wisły przez TS.
A poza tym, w jaki sposób najlepiej wyprostować finanse, jeśli nie przez wynik sportowy?
Odpowiedz cytując
sefore
Junior Member

Od: 11.2016

Stary 01.12.2017, 11:03
Sprzedając młodych zawodników,lub takiego Brleka.Zakładając brak awansu w pucharach gdzieś wyżej to to jest najprostsza metoda na zarobek.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2017, 11:08
sefore napisał(a):Wyświetl post
Sprzedając młodych zawodników,lub takiego Brleka.Zakładając brak awansu w pucharach gdzieś wyżej to to jest najprostsza metoda na zarobek.
Ale to chwilowa pomoc, dlugofalowo nie raczej to nie zdaje egzaminu. Zresztą...ile takich Brlekow nam się udało sprzedać z takim zyskiem w ostatnich latach?
Moim zdaniem powinniśmy wykorzystać ten sezon na 110% Jeśli będzie wyższe miejsce w tabeli to i o porządnego sponsora będzie łatwiej
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.12.2017, 11:15
Moim zdaniem, żeby móc oceniać Ramireza trzeba poczekać do końca sezonu, niemniej jednak każdy powinien już teraz stwierdzić czego oczekuje i potem porównać to z wynikiem na koniec sezonu. Dla większości z nas końcówka tamtego sezonu była znakiem powrotu Wielkiej Wisły. Gdy Merkury stwierdził, że wciąż jesteśmy ligowym średniakiem i będziemy się bić o miejsca 5-8, został zjechany tutaj po całości. Teraz większość z nas tak twierdzi.
Więc uczciwie trzeba już teraz założyć czego oczekujemy na koniec i potem skonfrontować to z wynikiem końcowym.
Dla mnie wszystko poniżej 4 miejsca będzie porażką.
idea posta jest rozsądna , tez o tym pisałem , jednak niewielu z krytykantów rozsądnie poda oczekiwane miejsce , wtedy jest ryzyko że je zajmiemy , i potem głupio im będzie pluć na klub , a tak to zawsze można narzekać na nieokreslony "styl" wyjatkiem będzie Wieśniak , który jest chytrym graczem i pewnie zaklepie miejasca 1-2 żeby mieć potem wolną ręke

ja oczywiście żeby zachować transparentność chętnie napisze:

dolna połówka ligi - porażka przychyle się wtedy do opcji zmiany trenera żeby w runndzie dodatkowej mogł juz sie zapoznawac z druzyną i nie zaczynać przygotowań jako "śwoieżak"

miejsca 7-8 rozczarowanie bez wyciagania konsekwencji

miesce 6 minimalne rozczarowanie

miejsce 5 sukces

miejsce 4 ogromny sukces

miejsca 1-3 niezasluzony fart, przyjme z ogromną radością , ale nie wywiunduje to moich oczekiwań co do sezonu 18/19
Odpowiedz cytując
sefore
Junior Member

Stary 01.12.2017, 11:28
JudasPriest to właśnie na młodych zawodnikach zarabia się najwięcej.Jest to polityka długofalowa co pokazują przykłady wielu klubów.Kluby z Europy wschodniej czy Bałkanów niestety ale pełnią taką rolę,Te które na tym korzystają grają w LM Za wygranie e-klasy masz 4,5 mln zł za Bednarka Lech dostał 6 mln euro.Chyba widać różnicę.To ,że nam się to nie udało to wina ludzi odpowiedzialnych za szkolenie czy też odpowiedni scouting.Z obencym podejściem Manuela Junco takich Brleków będzie w Wiśle więcej.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 01.12.2017, 11:28
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
idea posta jest rozsądna , tez o tym pisałem , jednak niewielu z krytykantów rozsądnie poda oczekiwane miejsce , wtedy jest ryzyko że je zajmiemy , i potem głupio im będzie pluć na klub , a tak to zawsze można narzekać na nieokreslony "styl" wyjatkiem będzie Wieśniak , który jest chytrym graczem i pewnie zaklepie miejasca 1-2 żeby mieć potem wolną ręke

ja oczywiście żeby zachować transparentność chętnie napisze:

dolna połówka ligi - porażka przychyle się wtedy do opcji zmiany trenera żeby w runndzie dodatkowej mogł juz sie zapoznawac z druzyną i nie zaczynać przygotowań jako "śwoieżak"

miejsca 7-8 rozczarowanie bez wyciagania konsekwencji

miesce 6 minimalne rozczarowanie

miejsce 5 sukces

miejsce 4 ogromny sukces

miejsca 1-3 niezasluzony fart, przyjme z ogromną radością , ale nie wywiunduje to moich oczekiwań co do sezonu 18/19
Chytry gracz z checia Ci odpisze
Spadku sobie nie wyobrazam i nie biore go pod uwage.
Miejsce 9-14. Duze rozczarowanie ale mysle, ze mimo wszystko Kiko powinien zostac.
Miejsce 5-8. To czego sie spodziewam. Bez rozczarowan i bez podniety. Z tym trenerem uwazam, ze o nic wiecej nie zagramy obojetnie, w ktorym sezonie.
Miejsce 4-3. Dobry wynik. Ponad moje oczekiwania.
Miejsce 2. Bardzo dobry wynik. Duzy sukces.
Miejsce 1. Kiko Ramirez, nie ruszaj Kiko bo zginiesz!!!
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 01.12.2017 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując
sefore
Junior Member

Stary 01.12.2017, 11:29
JudasPriest to właśnie na młodych zawodnikach zarabia się najwięcej.Jest to polityka długofalowa co pokazują przykłady wielu klubów.Kluby z Europy wschodniej czy Bałkanów niestety ale pełnią taką rolę,Te które na tym korzystają grają w LM Za wygranie e-klasy masz 4,5 mln zł za Bednarka Lech dostał 6 mln euro.Chyba widać różnicę.To ,że nam się to nie udało to wina ludzi odpowiedzialnych za szkolenie czy też odpowiedni scouting.Z obencym podejściem Manuela Junco takich Brleków będzie w Wiśle więcej.
Łatwiej jest promować zawodników jak grasz w pucharach i podzielam Twoją opinię o walce w tym sezonie jednak stwierdzenie ,że więcej zarobimy na wyższym miejscu jest błędne.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2017, 11:33
sefore napisał(a):Wyświetl post
Coś w tym jest, natomiast wyższe miejsce w lidze to więcej kasy z Esa, kasa za puchary, lepsze umowy sponsorskie, większy przychód za bilety oraz znacznie większa rozpoznawalność w Europie. Dość powiedzieć że wielu z naszych nowych nabytków znała już ten klub, co w znacznej mierze przyczynia się do decyzji o podpisaniu u nas kontraktu. Nie wyobrażam sobie na przykład żeby Wasilewski został na tych samych warunkach piłkarzem np. Korony

Ponadto Junco z Sarapatą sami twierdzą że nie mają ambicji zrobić z Wisły akademii dla zachodu tylko sprawić by "Wisła w ciągu 3-5lat była w stanie walczyć z europejskimi klubami"
Ostatnio edytowane przez JudasPriest : 01.12.2017 o godz. 11:40.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.12.2017, 11:48
Wiesniak Twoja chytrość przeszła moje wszelkie oczekiwania teraz tylko pozostaje mi sie modlić o 4 miejsce żeby nie wyjść na idiote

sefore, Judas : a po co ta polemika ? nie da sie obu tych celów realizować jednocześnie ? przecież one nie są altarnatywne, przeciwnie , jako klub wyżej notowany w europie łatwiej kogoś sprzedać w dobrych pieniądzach

edit: ciekaw jestem oczekiwań Tira d/S
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2017, 12:04
Wiesniak Twoja chytrość przeszła moje wszelkie oczekiwania teraz tylko pozostaje mi sie modlić o 4 miejsce żeby nie wyjść na idiote

sefore, Judas : a po co ta polemika ? nie da sie obu tych celów realizować jednocześnie ? przecież one nie są altarnatywne, przeciwnie , jako klub wyżej notowany w europie łatwiej kogoś sprzedać w dobrych pieniądzach

edit: ciekaw jestem oczekiwań Tira d/S
Oczywiście że się da i też chcę abyśmy dbali o scouting i na nim zarabiali. Jednak uważam że pierwsze skrzypce to jednak nasza sytuacja w tabeli, a biorąc pod uwagę ten sezon trzeba wycisnąć możliwie najlepszy wynik. Bez tłumaczeń potem ze" w sumie 8 miejsce jest ok, bo kiedyś mało brakowało a moglibyśmy zaczynać od 4 ligi". To że ucieklismy spod topora nie znaczy że nie możemy się rozwijać na miarę swoich możliwości
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 01.12.2017, 12:06
idea posta jest rozsądna , tez o tym pisałem , jednak niewielu z krytykantów rozsądnie poda oczekiwane miejsce , wtedy jest ryzyko że je zajmiemy , i potem głupio im będzie pluć na klub , a tak to zawsze można narzekać na nieokreslony "styl" wyjatkiem będzie Wieśniak , który jest chytrym graczem i pewnie zaklepie miejasca 1-2 żeby mieć potem wolną ręke (...)
Myślę, że to dobry pomysł, by się każdy określił.
Miejsca na koniec roku:

15-16 zespół trzeba przebudować, zaczynając od trenera
9-14 - straciliśmy Carlitosa w przerwie zimowej, Kiko/Junco nie znalazł zastępców, szkoda ale Kiko na przyszły sezon.
- nie straciliśmy Carlitosa w zimie, nie zdobyliśmy 40 punktów - trener sobie nie poradził można poszukać zastępcy
5-8 - tu gdzieś jest Wisła sądząc po pierwszej rundzie. Kiko na przyszły sezon.
4 - ajjj ale było blisko. Sukces
1-3 + puchary (może wystarczyć nawet 4) - wow!

Ponieważ nie ma podziału punktów to czy jest czy nie ma zagrożenia, w naszym przypadku powinno być wiadome po 2 rundzie.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 01.12.2017 o godz. 12:12.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 01.12.2017, 12:39
Też mi się podoba takie określenie się, więc dołączę. Podobnie jak wieśniak nie biorę spadku pod uwagę

9-14: Porażka. Zwolnienie trenera nie byłoby dla mnie zaskoczeniem i byłoby usprawiedliwione.
6-8: Rozczarowanko, ale Kiko zostaje, drużyna nie przechodzi generalnego remontu
5: Na chwilę obecną potencjał tego zespołu. Nieźle, ale może być lepiej.
4: Bardzo fajnie, kwestia jeszcze czy dałoby nam to puchary. Jak tak, to ekstra, jak nie, to wielka szkoda, że było tak blisko i nie pykło
2-3: Duży sukces, brawo drużyna
1: I CO HEJTERZY GDZIE JESTEŚCIE JA OD POCZĄTKU WIEDZIAŁEM ŻE KIKO TO TAKI SIEMONE HISZPAŃSKI I NASZ FERGUSON
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.12.2017, 14:06
15-16 - DRAMAT
11-14 - dramat
9-10 - słabo, ale cóż - jesteśmy w przebudowie
7-8 - mogło by być lepiej, ale cóż - jesteśmy w przebudowie
5-6 - pracujemy dalej i czekamy na młodzież
4 - dziękujemy bardzo - raczej wracamy do europy
2-3 - bardzo dobrze - kontynuujemy pracę
1 - REWELACJA SEZONU
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.12.2017, 16:04
Pompujcie dalej balon je..nie tak samo jak z kadrą
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.12.2017, 16:08
na razie nikt nie napompował raczej widze wyważone opinie , nie było tu jescze kosmity który za 4 miejsce chce zwalniać trenera
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 01.12.2017, 16:31
na razie nikt nie napompował raczej widze wyważone opinie , nie było tu jescze kosmity który za 4 miejsce chce zwalniać trenera
Jak kazałeś się określić to ludzie ochłonęli .
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2017, 16:35
Jak kazałeś się określić to ludzie ochłonęli .
O Przepraszam! To ja wpadłem na ten pomysł i nadal jestem zdania, że stać tych ludzi na osiągnięcie 4 miejsca w tym sezonie. A skoro ich stać to znaczy, że powinni zrobić wszystko aby tak się stało
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.12.2017, 17:02
Ja się z czwartego ucieszę
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.12.2017, 17:34
Maleńki wtręt do dyskusji:
9-16 - KIKO OUT (nawet jak mu sprzedadzą Carlitosa)...
Z całym szacunkiem do Trenera - ale materiał ludzki ma spokojnie na górną ósemkę, niezależnie od tego, czy z przodu biega taki napastnik jak Carlitos, czy nie.W ostatnim meczu drużna pokazała, że bez Carlitosa gole da się strzelać. Trzeba tylko wbić do głowy niektórym piłkarzom (hmm.... większości ?) że bronić należy do 90+n minuty.
Rozum mówi 4-6, serce 3.
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.12.2017, 17:39
Dolną ósemkę należałoby uznać za ogromną porażkę, miejsca 15-16 (stuk stuk w niemalowane) za katastrofę - nawet nie chcę sobie wyobrażać skutków, jakie dotknęłyby Klub. Z naszym jeszcze wątłym zapleczem finansowym i bez kasy z C+ w następnym sezonie mielibyśmy ogromne problemy z utrzymaniem składu, piłkarze mają zapewne powpisywane w kontrakty klauzule na ewentualność spadku. Dlatego też w ogóle nie dopuszczam do siebie myśli o spadku, nie dopuszczam również do siebie myśli o dolnej ósemce (dużo mniejsza kasa z C+, słabsza pozycja startowa w rozmowach ze sponsorami).

Co do górnej ósemki, przy różnicach punktowych, jakie obserwujemy, zajęcie np. 5-tego zamiast 3-ciego miejsca może być kwestią jednego wygranego meczu - dla Wisły oczywiście im wyżej, tym lepiej, mistrzostwo uznałbym za niemały cud.
Jak już pisałem w poście meczowym, dużo zależy od liczby punktów zdobytych od teraz z czołówką, nie możemy sobie pozwolić na 2 punkty w 7 meczach, bo to po prostu wyrzuci nas do grupy spadkowej.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 01.12.2017 o godz. 17:45.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 01.12.2017, 17:50
O Przepraszam! To ja wpadłem na ten pomysł i nadal jestem zdania, że stać tych ludzi na osiągnięcie 4 miejsca w tym sezonie. A skoro ich stać to znaczy, że powinni zrobić wszystko aby tak się stało
A to przepraszam.
Ale pomysł rewelacja.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.12.2017, 20:14
Nie będę się bawił w rozdzielanki ale liczę na miejsce WYŻSZE niż w poprzednim sezonie. W końcu nie ma zawirowań właścicielskich, kasa jest na czas, a podobno Kiko to świetny treneiro. Mamy też Carlitosa.

Jeśli Kiko ma zostać osiągająć niższe miejsce jak w poprzednim sezonie - to tylko jeśli drużyna będzie grać ładnie dla oka. Jeśli będziemy uskuteczniać Kiko-Atletico a skończymy na miejscach niższych to pożegnałbym go bez żalu.

To tyle, pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.12.2017 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów