|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Czy tak jak piłkarze testów medycznych, kandydaci na trenera nie mogą przechodzić testów psychologicznych? ![]() ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Broniszewski: "Ale to młody zawodnik i nie pozwolę sobie, by go dzisiaj publicznie oceniać, dlatego że mamy jeszcze do rozegrania dwa mecze a z młodymi ludźmi różnie bywa. To dla dobra jego i dla dobra klubu. Bardzo mi zależy na tym młodym zawodniku."
Już wszystko rozumiem. Bartosz od następnego meczu do rezerw, aby przypadkiem nie zagrał dwóch dobrych meczy z rzędu. Kuczak, Marszalik i Handzlik, również dlatego nie występują w pierwszej drużynie, bo jeszcze mogli by zaliczyć asyste, niedajboże bramkę strzelić i by im się w głowie przewróciło. NOSZ ....A MAĆ CO ZA MYŚLENIE |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a moze tak mówi dlatego zeby pan menedzer nie przyszedł do prezesa i nie żadał 1000% podwyżki z racji tego ze już coś gra?
Moze nie chcą ponownie casusu Stolarskeigo który to był Wiślakiem a jak pojawił sie lepszy pieniedz to s.......ił bez zalu ? E : Dla Was lepiej zeby powiedział ze zagrał mega i jest kozakiem. Dzięki czemu mlody na najblizszje imprezce wyrwie nie 2 a 4 dupeczki. Jeden mecz... Jeden mecz zagrał. Jeden. powtórze. JEDEN. a dokladniej to 70 minut. Mateusz Kowalski grał nawet w eliminacjach LM. A Klatt jebnął hattricka w debiucie w Legii bodajże. Nie wspominając o Dawidzie Jarce co Nam rep. Niemiec go ukraść chciała ale na szczczeście się im to nie udało !
Ostatnio edytowane przez szprotson : 07.12.2015 o godz. 14:49.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
hmmm ja rozumiem te słowa bardziej w kontekście takim, że on go nie chce chwalić żeby mu sodówka nie jebnęła, że od razu jest dobrym piłkarzem
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak napisałem wyżej, niech nie grają w ogóle, bo się okaże że coś potrafią i są lepsi być obecnych i się w głowie przewróci
... wizja siedzenia na ławce do 25 roku życia napewno zmotywuje ich do cięższych treningów. Dziwne tylko że jakoś w Legii i Lechu nie mają z tym problemu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
GonzoNS - miałem to samo napisać.
Z takim podejściem do młodych to daleko nie zajedziemy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jak widać nic się nie stało, ale zamiast cieszyć się z jego występu wiecznie narzekanie. Może tak jednak wypada uderzyć się w pierś? Młody dał radę z Legią, fizycznie wyglądał świetnie (taktycznie średnio), miał dobre wejścia w ofensywie jednym słowem - nie pęknął. Choć tak wielu mówiło "wśród młodych graczy nie ma NIKOGO kto zasługuje choćby na 10 min w ekstraklasie. Nikt tam nie ogarnia! Oglądacie mecze rezerw? Chyba chłopaka podmienili. Nie widzę innej opcji. Aha i skoro nawet Arek Głowacki go chwali, to nie zapomnij jemu również wypomnieć tę skandaliczną wypowiedź.Ch*** się zna, szprotson wie lepiej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
masz jakies cytaty z tych ludzi ktorzy tak mówiłi jak piszesz czy to tylko twoj wymysł ?
Nie wiem ocb ze znam sie lepiej, ja po prosto tonuje nastroje, podpalanie sie po jednym meczu jest po prostu słabe. Oby wyrósł z niego najlepszy obronca lig, niemniej jednak, bez podpałki. E: Kominek masz racje. Niepotrzebnie tracimy zdrowie, wiec pokasuj waćpan ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 08.12.2015 o godz. 08:59.
![]()
![]()
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Temat w którym piszecie brzmi Kto nowym trenerem Wisły
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Napiszę to samo w drugim temacie, może mi się upieczę...
Polecam wszystkim tak myślącym (Cupiałowi i paru innym forumowiczom) zapamiętać tą tabelkę, czyli jak wyglądała sytuacja gdy zwolniono Moskala: ![]() Oczywiście, mam świadomość, że tabela jest trochę naciągana, bo mamy -1 pkt (choć nie zwiny trenera), no i po tym okresie cztery bardzo trudne mecze w krótkim czasie. Nie zmienia to jednak faktu, że Moskal został zwolniony gdy jego drużyna balansowała między miejscem czwartym a ósmym miejscem w tabeli, gdzie jednak bliżej było nam do drugiego miejsca (6 punktów straty), niż do miejsca spadkowego (9 punktów przewagi). Te wyniki zostały uznane przez właściciela za słabe. Ba, chyba nawet bardzo słabe, skoro zdecydował się zwolnić trenera szanowanego i lubianego przez kibiców, piłkarzy, nie narzekającego na warunki jakie ma w klubie, zarabiającego stosunkowo mało jak na ekstraklase... Skoro skakanie po pierwszej ósemce uznano za dyshonor, to na logikę oznacza to, że Cupiał oczekiwał czegoś więcej. Czyli minimum podium. Na tyle rozumiem wycenia możliwości naszej kadry ze średnim trenerem (dobry trener pewnie by zawalczył o mistrza). Znajdźcie mi teraz kogokolwiek kto zna się na piłce i się z tym zgodzi. Trenera, piłkarza, dziennikarza, menedżera, kogokolwiek... Cupiał zapewne oczekuje takiej deklaracji od nowego trenera. A skoro obecny skład pozwala walczyć o podium (wg. Cupiała) to być może nasz boss wymyślił, że jednak da nowemu trenerowi kasę na dwa transfery, ale oczywiście z takimi wzmocnieniami to już trzeba zawalczyć o LM... Kto takie coś może obiecać? - emeryt typu Smuda. Czyli spalony trener który wyrwanie kontraktu od Wisły jest jego obecnym szczytem możliwości. Powie to co boss będzie chciał usłyszeć, naopowiada mu bajek o LM z jednym napastnikiem. Doskonale wie, że jest to nie realne, ale jest to jego ostatni kontrakt w życiu, taka ekstra emerytura, więc co mu szkodzi poopowiadać bajki. - nieudacznik, który jakimś fuksem ma w CV jakiś mały sukcesik (typu Fornalik) i jedzie na tym koniku od lat. - ambitny, patrzący przez różowe okulary młody trener (charakterologicznie podobny do Engela, może trochę Probierza). Taki który patrząc na Brożka będzie pamiętał tylko jego najlepsze mecze, podobnie zresztą będzie traktował każdego innego piłkarza. Jeśli będzie miał zdolności psychologiczne to będzie potrafił wmówić piłkarzom, że naprawdę stać ich na granie na najwyższym europejskim poziomie. Potrenuje u nas do pierwszej serii porażek, kiedy morale w drużynie sięgnie zera (gracze zdadzą sobie sprawę, że jednak nie mają umiętności na LM), a brak wcześniejszych sukcesów i poparcia kibiców nie uchroni go od pierwszego topora za strony Cupiała. Wszystkie trzy opcje wyglądają dla mnie tragicznie. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A skąd Ci podium wyszlo?
![]() Jakie miejsca zajmujemy od kilku lat? Czy bylo to chocby 4 miejsce, ktore nie jest nawet podium? Tutaj celem jest stabilnosc w 1 osemce. A ten sklad w zupelnosci na osiagniecie tego celu wystarcza. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
https://twitter.com/ZetWuuEee/status/674641778956455943
Więcej na razie nie zdradzę, sprawa jest rozwojowa. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
skład wystarcza mowisz...
a z jakiego wzoru to wyliczyłeś? Wiemy ze papier przyjmie wszystko,ok, dlatego popapierujmy. Od których zawodnikow z ligi lepszy jest Uryga na swojej pozycji. To samo z zewsząd co mecz najeżdzany Boguskim. Od którego napastnika lepszy jest Jankowski? (Wszak Brożek ma kontuzje to go nie liczymy) Ja uważam ze mamy taką KADRĘ że osiągamy wyniki ponad stan, ale to jest moj punkt widzenia, który jestes w stanie wytłumaczyć, ale z racji ze jednak wolałbym miec Wisłe w pierwszej ósemce z przyjemnością poznam Twój punkt widzenia i nawet go popre jak mi wszystko wyłożysz czarno na białym. ZWE co ty odpierdalasz! Już sie przyzwyczaiłem do Jarząbka :( ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Ktoś ostatnio puścił plotkę, że do klubu spłynęło sporo zagranicznych CV. I swoją drogą dobrze, że klub jak już zwolnił Moskala, to chociaż nie bierze pierwszego lepszego trenera z łapani (tfu, tfu). Do mnie Jarabek zupełnie nie przemawia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeden niemiec juz pobiera kase
![]() Cytat:
Cierzniak - zainteresowanie amiki. Reszta to 2 reczniki, ktorymi bym poparl Twoja teze. Sadlokiem interesowala sie Legia. Glowacki - wiadomo. Guzmics - reprezentant Wegier, uczestnikow Euro2016. Burliga - na pewno nie jest na miejsca 7-8? Jovic - To samo co w przypadku Burligi. Bogus i Jankes omowiony, czyli Maczynski - reprezentant Polski Cywka - no i tu jest zagadka. Popovic - cholera go wie. Dziki w formie potrafil strzelac 6 meczy z rzedu, wiatr niby robi, ale niewiele obecnie z tego wynika. Ligowy sredniak, czyli na miejsce 7-8 jak znalazl. Sarki - od dluzszego czasu kontuzja, z gry podobnie jak dziki. Brozek - wiadomo. Tutaj jest problem braku lawki rezerwowych i zmiennika/partnera Brozka. Casus podobny (oczywiscie zachowujac proporcje) jak u Lewego. Nawalka nie odwalil masakrycznych zmian w selekcjach zawodnikow, tylko dolozyl Lewemu Milika i poprawil atmosfere w zespole. W sumie do problemow dolozylbym rozjebanie jakosciowo-ilosciowe w srodku pola. Zapoczatkowal to lysy chvj. Do tej pory Cywka/Popovic nie prezentuja oczekiwanej jakosci.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 09.12.2015 o godz. 19:45.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Lepiej, kluby dość znane w Europie.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
To ja mam takie pytania
Czy z Jarabkiem były faktycznie prowadzone rozmowy ? Jeśli nie ściema to czy sie nie dogadali ($) czy pojawiła sie lepsza opcja ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Podobno, Hugo Broos.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Swoją drogą ciekawostka: Hugo Broos trenował Anderlech gdy mierzyliśmy się z nim w 2003 roku. Zapewne ma z nami miłe skojarzenia. Ponadto wtedy Wisła była marką z którą liczono się w Europie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale tak patrzę na te statystyki i nie są zbyt porażające... Dobrze szło mu w Belgii, ale potem już raczej średnio. Nie żebym wybrzydzał, ale mam nadzieje, że nie jest to wybór na zasadzie: weźmy kogoś z Zachodu i tak będzie lepszy...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Napisałem tylko że w mediach będzie na 100% jego temat. Podobnie jak tego Słowaka Jarobka. Dużo nie trzeba, żeby onet, interia czy inne gw podchwyciło temat. Strzelam, że już im się klawiatury palą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A tak na poważnie to taki trener przychodzi ze sztabem, a nasz boss z sztaby nie wierzy ![]() ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oby.
Rok temu Belg również był blisko Polski... ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jak już napisałem, nie wybrzydzam. Jeśli o mnie chodzi, może przyjść nawet Pavlo Kutas jako grający trener, ale jeśli będziemy wygrywać, to będzie w porządku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak na ławkę do ....eczek, wbije konkretny Kutas to...gwałtownie zaiskrzy.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten Hugo od perfum?
był kiedyś Mario będzie Hugo! żart oczywiście ![]() na papierze wygląda ciekawie, ma jakieś tam sukcesy, prowadził uznane marki w swoim kraju czy też turecki Trabzonspor który wtedy był w gazie, ale z tego co widzę długo sobie tam nie popracował, ktoś coś wie jaki ten trener preferuje styl na boisku? ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Co z tego, że Broos czy ktoś jak będzie taki burdel jak jest (skład pełen dziur i długi wobec kopaczy). Klęska projektu i kolejne duże zobowiązanie wobec wywalonego trenera bardzo prawdopodobne.
Jak ma być takie ogólne dziadostwo jak jest to potrzebny trener z okiem do anonimowych grajków typu Drzyzga czy nasi juniorzy i umięjętnością żeby podciągać ich poziom. Cupiał najpierw posprzątaj burdel, który się zrobił przez te 4 lata albo i dłużej.
Ostatnio edytowane przez arti : 10.12.2015 o godz. 06:16.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|