The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jak oceniasz mecz z Polonią Warszawa?
Nie ma lepszego meczu w tym seoznie na przełamanie i efektowne zwycięstwo! 26 14,13%
Mecz jak mecz, znowu się pomęczymy ale wygramy! 74 40,22%
Z taką grą - remis będzie dobrym rezultatem. 32 17,39%
''Czarno'' to widzę, porażka mnie nie zdziwi.. 52 28,26%
Głosujących: 184. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2012, 23:18
Zohan napisał(a):Wyświetl post

PS. Przeoczyłem coś z Jovanovicem? Czemu nie gra?
A jakie to ma znaczenie?
:/
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.08.2012, 23:20
Rzeczywiście na stadionie dało się dzisiaj odczuć, a także usłyszeć z ust kibiców, że kończy się pewna epoka. Trzeba przyznać, że przez ostatnie lata zostaliśmy rozpieszczeni. Dlatego teraz trzeba zakasać rękawy i pokazać, że WISŁA to MY.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.08.2012, 23:30
Na pewno dzisiejszą frekwencję można zaliczyć na duży plus. Ponad 17 tysięcy na Polonii to naprawdę dobry wynik. Potencjał kibicowski jest ogromny. Jakby do tego doszła jeszcze gra piłkarzyków i marketnig z prawdziwego zdarzenia to spokojnie dalibyśmy radę utrzymać średnią 22-23 tysiące na meczu.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.09.2012, 00:31
Najbardziej smucą mnie nawet nie te 2 bramki stracone w pierwszej połowie (to się już zdarzało z Lechem, Dyckobolią, czy Bełchatowem), tylko to, co wydarzyło się po strzeleniu bramki kontaktowej przez Wisłę.

Do tej pory w podobnych sytuacjach zawsze (ZAWSZE!) zarówno na trybunach, jak i na boisku następował zryw i (mniej lub bardziej udany) szturm na bramkę przeciwnika. Tym razem zryw ograniczył się niestety do trybun, a na boisku... obudziło się rozluźnione dotychczas Dysko-Polo, przycisnęło nas chwilę, strzeliło trzecią bramę i na luzie klepało nas do końcowego gwizdka.

I to właśnie (dla mnie osobiście) znamionuje czerń dupy, w której się piłkarsko znaleźliśmy.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.09.2012, 00:57
Jest tak jak juz niektorzy to juz wyczuli.

Wisla to dzis wlasciwie tylko uznana marka ,ktora lata panowania ma za sobą.Nikt sie juz jej nie boi,do Krk kazdy przyjezdza po punkty.

ale ja troszke inaczej:
Dzis na trybunach bylo wspaniale,pełny nabity czerwony mlyn,wreszcie duzo ludz na innych sektorch,ponad 17 tysiecy,bylem tym mile zaskoczony.

Da sie to wyczuc ze ci wszytscy chodza na Wisle bo maja ja w sercu a nie ze wzgledu -"No bo to Mistrz Polski-to jest na topie" ,czy "na takie gwiazdy to trzeba isc".Dlugo do WIsly przypieta byla etykieta klubu z kibicami sukcesu-tak ci wsyztscy ponad 17 tys to kibice sukcesu 7 miejsca w zeszlym sezonie.Ludzie chodza dla dopingu i dla Wisly ,i to jest najwaznjsze ,sportowo musimy dobic do dna zeby miec potem z czego sie wybic.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.09.2012, 07:02
Wielkie brawa dla ludzi z sektora C świetny doping!Co do meczu to nie ma co pisać obrona DNO,pomoc DNO i napastnicy DNO.I tak naprawdę to sam nie wiem czy w następnym meczu będzie lepiej czy jeszcze gorzej.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.09.2012, 08:15
filemon napisał(a):Wyświetl post
No to po mojemu:
Pareiko 1/10, dałbym szansę w następnym meczu Miśkiewiczowi, gorzej by nie zagrał, a Pareiko najstarszy w drużynie
Burliga 3/10, nieźle w ofensywie, słabo w defensywie
Chavez 1/10, tragicznie, mijał się z piłką, źle podawał, nie trafiał, faulował, masakra.
Głowacki 6/10 - on sam w obronie nie wystarczy, przydałby mu się... Baszczyński.
Frederiksen 3/10 - vide Burliga, po jego podaniu w I poł. Genkow powinien strzelić zamiast podawać.
Sobolewski 2/10 - najsłabsze spotkanie Sobola jakie widziałem, zastanawiało mnie czemu to nie on zszedł w przerwie, a Wilk, beznadziejne podania, mało odbiorów, wiem, ze walczył, ale to nie wystarczyło
Wilk 3/10 - w defensywie moim zdaniem lepszy od Sobolewskiego, w ofensywie tez probował poklepać przed przerwa
Gargula 4/10 - przecietna ta zmiana, pare dobrych dosrodkowan, kilka razy poklepal, ale pare razy tez zle podal, gdzie jego podanie miało kluczowe znaczenie
Chrapek 6/10 - z tej mąki będzie chleb, był pod grą, kilka nieszablonowych, dobrych zagrań
Szewczyk 6/10 - GENIALNA asysta przy bramce Ilieva, ładnie szarpał, ma przestoje, ale z tej mąki też będzie chleb
Iliev 7/10 - klasyka w jego wykonaniu, oprócz bramki, bo tych mało strzela, chyba najlepszy, zwłaszcza w pierwszej części
Genkow 3/10 - walczył, skakał do tych główek, aż szkoda go było, bo rzadko kiedy, ktoś te główki zbierał, miał swoją szansę w pierwszej połowie
Kamiński 1/10 - jeszcze nie pora, trochę popressował, raz głupi faul i tyle go było widać.
Quioto 0/10 - chamstwo niebywałe, prostak olbrzymi... już jeden Honduranin, Chavez, miał podobne wejście w ligę, że go zawieszono na kilka spotkań.

W następnym meczu wyszedłbym Miśkiewicz - Burliga, Głowacki, Bunoza, Frederiksen - Szewczyk, Melikson, Uryga, Chrapek, Iliev - Genkow.
Miałem pisać własne oceny piłkarzy, ale byłby podobne do ocen kolegi filemona.

Kilka uwag.

Pareiko - Tak niektórzy szydzili z Pawełka a okazało się że wczoraj u nas w bramce stał Pawełek.... tfu Pereiko. Niezłego babola Sergiei strzelił.... Nie wiadomo jakby się potoczył ten mecz gdybyśmy przegrywali tylko 1-0 i po golu Ilieva doprowadzili do remisu. Może nie gralibyśmy va banque i nie stracilibyśmy 3 bramki która skończyła mecz?

Chavez - w skali nieudolności dostaje ocenę 3 J - * To co ten paralityk wczoraj wyczyniał to żenada. 5 razy minął się z piłką w meczu......

Sobolewski - 60 minuta a Radek wygląda jak po maratonie..... pora kończyć.

Szewczyk - świetna asysta i zmysł do gry kombinacyjnej. Warto na niego stawiać. Ciekawie jak będzie grał z Meliksonem

Chrapek - zmysł do gry kombinacyjnej

Iliev - wczoraj jako jedyny ze starej gwardii grał przyzwoicie

I jeszcze jedno - trzeba stawiać na młodych jak Chrapek czy Szewczyk bo Wszołek czy Teodorczyk w Polonii nie są z Marsa W zeszłym sezonie grali końcówki a w tym ciągną grę Polonii. Nasi młodzi muszą zapłacić frycowe, a potem znaleźć wspólny język ze starszymi kolegami i będzie lepiej

* J - Jaliens - im większa ilość jednostek J tym większym paralitykiem okazał się dany obrońca w meczu. Przykładowo w meczu z Podbeskidziem Czekaj dostał 1 J
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.09.2012, 08:26
Cytat:
Pareiko - Tak niektórzy szydzili z Pawełka a okazało się że wczoraj u nas w bramce stał Pawełek.... tfu Pereiko. Niezłego babola Sergiei strzelił.... Nie wiadomo jakby się potoczył ten mecz gdybyśmy przegrywali tylko 1-0 i po golu Ilieva doprowadzili do remisu. Może nie gralibyśmy va banque i nie stracilibyśmy 3 bramki która skończyła mecz?
Czy tylko ja odnoszę wrażenie że Pareiko skończył się w momencie kiedy trenerem bramkarzy został Primel, lub gdzieś mniej więcej kiedy wturlał sobie piłkę w Nikozji ?

Na pewno duży pozytyw ale tego się spodziewałem Michał Chrapek, grał dojrzalej niż zawodnicy posiadający masę meczów w ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.09.2012 o godz. 08:36.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.09.2012, 09:09
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Czy tylko ja odnoszę wrażenie że Pareiko skończył się w momencie kiedy trenerem bramkarzy został Primel, lub gdzieś mniej więcej kiedy wturlał sobie piłkę w Nikozji ?
Ja to już wcześniej kilka razy pisałem, że jak Kurdziel odszedł, to wszystko się posypało.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.09.2012, 09:22
Emocje opadły więc można napisać parę zdań.

Wczoraj do Krakowa przyjechała drużyna piłkarsko lepsza na papierze i znacznie piłkarsko lepsza na boisku. To że została sklecona w 3 tygodnie w tej paralitycznej lidze nic nie znaczy. Pamiętam jak Grzyb przechodził do Jagi i całą zimę biegał po parkach, a w pierwszym meczu był najlepszy na boisku. Ale nie o tym.

Dziś było jasno widać że obecna Wisła w takim składzie czyli bez Meliksona to drużyna która do ostatniej kolejki będzie walczyć by uniknąć spadku. Szczerze myślałem że te 8-10 miejsce to jednak będą mieli ale teraz się ciesze że udało się ugrać punkty z Bełchatowem i Podbeskidziem bo to oni, my plus beniaminki będziemy na dole tabeli.

Po Bełchatowie pisałem że każda drużyna w lidze z lepszą technicznie i fizycznie mocniejszą pomocą pojedzie Wisłe na naszym stadionie. Trzeba przyznać, że ofensywny potencjał Poloniii jest bardzo duży co ciekawe tam 20 i 21-latki to są ludzie odpowiedzialni za wyniki biorący na siebie ciężar gry. Wszołek, Teodorczyk i Pazio to kandydaci by się z tej ligi wybić. Szczególnie ten pierwszy.

Co do Wisły to miałem wrażenie że grają w niej dzieci z dziadkami. Dzieci jak Kamiński kompletnie nie przygotowani do ligi pod każdym względem czy dziadki jak Sobolewski który w 60 minucie nonstop poprawiał getry. Sobol- powinien powiedzieć po tym meczu że on jednak nie da rady, że się przeliczył ze swoimi możliwościami, dostać kwiaty, pamiątkę i usiąść na trybunie. Byłem mocno zdziwiony gdy to Wilk zszedł a nie on. Drugi warty wspomnienia jest Chavez już przed naszym startem LM mówiłem żeby go sprzedawać, bo to jest gość który ma siłe ponad norme, ale inne atrybuty poniżej normy, a niektóre poniżej krytyki. Zero rozegrania, zero ustawienia i dalej będę się upierał zero gry głową. SZkoda, że zaprzepaszczono szanse na zarobieniu na nim bo akurat stopera nie jest tak trudno znaleźć.

Teraz pozostaje się modlić o zdrowie dla Meliksona i mam nadzieje że Chrapek będzie grał w pierwszym składzie bo wczoraj był ciągle pod grą. Równocześnie trzeba wrócić do gry z jednym napastnikiem bo tylko jednego napastnika mamy.
Ostatnio edytowane przez Baala : 01.09.2012 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 01.09.2012, 09:42
No cóż mecz pokazał, że mamy bardzo "utalentowaną młodzież".

Szkoda, że to tylko sarkazm...

Szkoda, że kadra jest tak chuda, że nie ma kim grać. Sam Iliev meczu nie wygra.
Wróci Melikson coś tam wygramy w połowie sezonu środek tabeli + sprzedamy Genkova, Melikosna i Lilieva (mamy zdolną młodzież!)

No i właśnie tak upadają giganci. Po zespole została pusta marka - każdy może wygrać na Reymonta.

Z uśmiecham wspominam wszystkich tych którzy narzekali, że za Maskanta zdobyliśmy mistrza bez stylu no i bez Polaków. A ten brak LM to była dopiero kompromitacja

Teraz o takim mistrzu będziemy marzyć.

Wielki szacunek do trybun chociaż taka piosenka mi się nasuneła "tak się bawi Wisłą kiedy młodzież gra tak się bawi Wisła kiedy przepier..."

Chrapek, czy szewczyk ok ale jako zawodnicy na 45 minut. W perspektywie pewnie zostaną piłkarzami do pierwszej jedenastki.

Chaos na boisku był przerażający.
Ostatnio edytowane przez Ajax : 01.09.2012 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 01.09.2012, 10:24
Chaos był taki jak w pierwszych meczach Wisły Probierza.
Dodatkowo trener sam się przyznał do błędu zmieniając ustawienie w II połowie. Gra systemem 4-4-2 jest nieosiągalna w takim składzie osobowym.

Co do poszczególnych graczy. Cała obrona zagrała słabo. Burliga gubił piłkę, i głupio faulował. Głowacki przegrywał wszystkie główki, Chavez... hmm... w zasadzie nie ma co komentować - jest totalnie bez formy, Fredriksen - im bliżej bramki przeciwnika tym lepiej.

Nie wiem dlaczego zdjęto Wilka - chyba Probierz ma świadomość że Sobol nie wytrzyma meczu kondycyjnie.

Młodzież... cóż... Chrapek i Szewczyk obiecująco (zwłaszcza ten drugi) ale to tylko jeden mecz. Póki co nie uratują Wisły, ale w przyszłości kto wie. Kamiński ? To on w ogóle wystąpil w tym meczu?

Bramka na 2:0 to po połowie "zasługa" Burligi i Pareiki - najpierw brak porozumienia kto przejmuje piłkę. Potem z kolei Burliga odpuścił blokowanie piłki w ostatnim momencie.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 01.09.2012, 10:35
'Obrona nie jest problemem Wisły Kraków...' - Michał Probierz, trener Wisły Kraków.

Michałku, chyba ten mecz pokazał Ci idealnie że problemem Wisły Kraków jest obrona również.
Gdyby sędzia podyktował karnego to było by 4-1 i gra 11 na 10, więc możliwe że i 5-1 by było.

Mecz fatalny, pod każdym względem, nie dało się tego oglądać. Sam Iliev zrobił ile mógł.
Sprawdziło się to że młodzi chłopcy nie zagrają gorzej niż Kirm, i pewnie że tak.
Zarówno Chrapek jak i Szewczyk pokazali się naprawdę dobrze, kapitalne dogranie Szewczyka.

Co tu dużo mówić, pisałem przed meczem że Wisła jest tylko średniakiem. Że nikt nas się już nie boi.
I przywyknijmy do tego, strach jedynie pomyśleć co będzie jak zagramy z Lechem, Legia...może lepiej wystawić już teraz biała flagę?

Tak tragicznego: Pareiko, Chaveza, Sobolewskiego, Wilka to ja dawno nie widziałem.
Sobolewski po tym meczu jednak powinien stwierdzić że na 90 minut on się już niestety nie nadaje.

A Polonia świetne spotkanie, świetna gra ponownie: Wszołka, Pazio, Teodorczyka.
Wszystkich trzech chciałbym zobaczyć w reprezentacji, to piękne jak oni walczą i z jakim skutkiem.

PS: Rommel Ty to już możesz spie*****ć do Hondurasu, jak nie masz mózgu to na boisko nie wychodź.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 01.09.2012, 10:36
Sieroty po Wojciechowskim znokautowały dream team wujcia Cupiała .
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.09.2012, 10:43
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Sieroty po Wojciechowskim znokautowały dream team wujcia Cupiała .
miesiąc temu nie wiedzieli czy nie będą graćw katowicach, wczoraj przyjechali i zlali Wisłe.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.09.2012, 11:15
Szewczyk i Chrapek, szczególnie ten pierwszy, zaprezentowali się naprawdę dobrze. Szkoda tylko, że nie są to jeszcze zawodnicy na 90 minut (co nie zmienia faktu, że wkrótce mogą się rozegrać). Z drugiej strony są Kamiński i Burliga - do pierwszego ciężko mieć pretensje, a drugi prochu raczej nie wymyśli.

Nasza porażka w tym meczu była jasna jak słońce. Należy się cieszyć, że nie skończyło się gorzej.

Cóż, nadchodzą takie czasy, że to nie kibice będą dumni z piłkarzy, ale właśnie kopacze z fanów.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
simo23
Member

Od: 02.2009

Stary 01.09.2012, 11:18
"Brawo panowie w Wiśle, po co ryzykować, po co wydawać pieniądz Wisła przeważała przez 15 minut drugiej połowy, gdy Polonia miała kryzys kondycyjny. Teodorczyk i Wszołek kadra. Nie ma dyskusji. Ten 1 Gwiazdka Ciamciary.Proponuje władzom Wisły sprzedać jeszcze Meliksona, nikogo nie pozyskiwać i wstawiać młodych bez doświadczenia, pewnie da to walkę o podium... Wydaje mi się że taki wynik to najniższy wymiar kary. Polonia nie pokazywała cudów a i tak dominowała. Gdzie jest ta dawna niepokonana "twierdza Kraków"? Szkoda, bo Wisła ma potencjał. Potencjał zapoczątkowany 10 lat temu. Jednak ludziom w tym klubie już się nie chce. Właścicielowi nie chce się sypnąć groszem, prezesom wzmocnić kadry, więc nie dziwię się że coraz większej ilości kibiców nie chce się odwiedzać stadionu. Polonia, Lech i Legia to obecnie najlepiej grające kluby tego kraju. Z przykrością muszę stwierdzić iż "Wielka Wisła" odeszła już na zawsze. Momentami piłkarze Poloniii wręcz bawili się na stadionie Wisły. Szkoda mi w tym momencie kibiców Wisły..."-Janusz Ciamciara, dziennikarz sportowy
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.09.2012, 11:18
Dawno nie widziałem tak fatalnego meczu w wykonaniu Wisły. Przyczyny porażki? W dowolnej kolejności :

- zaawansowany wiek i wypalenie "trzonu" naszego zespołu. 33 letni Głowacki będący cieniem samego siebie sprzed lat i 36 letni Sobolewski,który zatracił już większość cech którymi imponował kiedyś: waleczność, siła, motoryka. Niestety, wieku nie da sie oszukać, Sobolowi brakowało sił już po 45 minutach. O 31 letnim Gargule szkoda pisać, gdyż on skończył się jako piłkarz w wieku ok. 27 lat. Obecnie to tylko truchtająca, świetnie zarabiająca "gwiazda", która czasem kopnie piłkę prosto. Gwiazda kórej w Wiśle już dawno nie powinno być, ale nadal jest i nawet gra - bo nie ma kto. 35 letni Pareiko, który dramatycznie obniżył loty, druga stracona bramka to w wiekszości jego zasługa.

- brak wartościowych transferów. Odchodzi Biton, w zamian przychodzą Panowie S i Q. Dziś słabiutki Sikorski na ławce,a idiota Quioto co prawda na boisku, ale wyrózniający się tylko chamstwem. Frederiksen wyjątkowo w tym meczu aktywniejszy w ofensywie, za to jak zwykle fatalny w obronie, kryjący na radar, dający z siebie robić wiatrak Wszołkowi.Jedynie powracający z wypożyczenia rezerwowy Ruchu Chorzów Burliga pokazał dotychczas że może być wartościowym uzupełnieniem składu (zakładając że to skład walczący raczej o środek tabeli)..

- brak scoutingu i długofalowej polityki transferowej. Wisłę zdemolował wczoraj duet: 20 letni Wszołek, pozyskany przez Polonię trzy lata temu z Wisły Tczew i 21 letni Teodorczyk pozyskany z Wkry Żuromin. Na obronie świetnie poczynal sobie 20 letni Pazio. To nie byli piłkarze pozyskani za setki tysięcy euro, po prostu ktoś ich zauważył i dał im szansę gry. Już w zeszłym sezonie pierwsza dwójka dostawała wiele szans do gry, nikt nie bal się w Poloni odstawiać od gry Bonina, Sikorskiego, Sultesa czy Caniego gdy byli w słabszej formie. My w zeszłym sezonie wolelismy grac do oporu Jirsakiem, Nunezem, Kirmem, Gargułą, Lameyem, Paljiciem, a wchodzącym "młodym" był 23 letni Brud itp. Teraz nagle bez przygotowania Probierz wrzuca do pierwszego składu Szewczyka i Kamińskiego, i oczekuje że z marszu zrobią różnicę i wygrają mu mecz.Szewczyka, ktory zagrał w zeszłym sezonie jedną (słownie: jedną) minutę w PP i 17 letniego Kamińskiego który powinien być wprowadzany na końcówki. Kamiński się "spalił ,ale co ciekawe akurat gra Szewczyka oraz 20 letniego Chrapka w drugiej połowie to jedyne pozytywy tego meczu.

- żenująca forma Chaveza. Szczególnie warto zobaczyć co ten piłkarz zrobił przy trzeciej bramce, próbując odebrać piłkę Teodorczykowi. C klasa. To w jakiej formie musi być zarabiający kilkaset tysięcy euro rocznie Jaliens skoro nie gra?

- fatalna gra całej formacji defensywnej: od defensywnych pomocników Wilka i Sobolewskiego poprzez całą obronę po samego Pareiko. Najmniej wstydzić za swój występ może się Burliga.

- i na koniec trener: za wstawienie Chaveza do składu, za fatalną taktykę z pierwszej połowy, za zdjęcie Wilka zamiast dogorywającego Sobola, za spalenie Kamińskiego, za "zmotywowanie" piłkarzy

Podsumowując : jeden jedyny 33 letni Iliev oraz przebłyski Szewczyka i Chrapka to za mało by chociaż zremisować mecz i zrównoważyć fatalną postawę defensywy.
Powód: Probierz
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 01.09.2012 o godz. 12:25.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.09.2012, 11:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

* J - Jaliens - im większa ilość jednostek J tym większym paralitykiem okazał się dany obrońca w meczu. Przykładowo w meczu z Podbeskidziem Czekaj dostał 1 J
Ja tam bym się z Jaliensa nie naśmiewał. Był jaki był, ale on przez cały okres swego bytu u nas (do czasów Probierza) nie wykonał tylu baboli co każdy z naszych obrońców przez 45 minut wczoraj.
Inna sprawa, ze jak go obserwowałem w meczu z GKS to znać już było na nim rękę Probierza.

Ja raczej wczoraj miałem wrażenie, że mamy czterech Branco w obronie.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.09.2012, 11:46
Skończcie już z tymi ocenami na plus i minus. Panowie i panie KONIEC! nie ma drużyny jest tylko zlepek piłkarzyków o przeciętnych umiejętnościach. Pareiko już nie jest tym bramkarzem co kiedyś jeżeli linia obrony ma się opierać na głowackim to ja dziekuje,Chavez chaotyczny i burliga który nie ma sił na bieganie.Fredriksen to Paljiciowi buty czyścić powienien. W pomocy Sobol już nie ma sił KAŻDE! podanie kończyło sie stratą,Wilk tylko biega-gry zero,Szewczyk fajnie sie pokazał to samo Iliev,Genkov nie miał piłek-czyli nie ma wtedy Cwetana,Kamiński sie spalił- a szkoda.
Co do zmian to na plusik Chrapek, zmiany Garguła i Quioto przemilcze.
I to ma być Wisła? to banda debili i tyle.
Żal tylko kibiców co zawsze z nią są i pokazało to wczorajsze spotkanie.
Nie ma bramkarza,obrony,środka pomocy,skrzydła,i jest jeden napastnik który jeżeli nie otrzyma piłek to jest dnem.
P.S. co zrobił Genkov więcej od Kamińskiego...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.09.2012, 11:56
Drużyna nawet bardzo dobrze się prezentowała, niemiej trzy elementy ma do poprawy. Oborona, pomoc i atak.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2012, 11:59
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Drużyna nawet bardzo dobrze się prezentowała, niemiej trzy elementy ma do poprawy. Oborona, pomoc i atak.
To dobre stwierdzenie. Mi natomiast w pamięć zapadło inne, jakże prawdziwe i cyniczne:

"Nie jest źle, dopóki za naszą bramką nie stoją fotoreporterzy"
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 01.09.2012, 12:11

+1

Wszystko w temacie
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.09.2012, 12:38
Najbardziej mnie śmieszy jak ktoś pisze, że dawno nie widział tak nieporadnej Wisły....Hmmm a cały poprzedni sezon? Mecze u nas różniły się wtedy tym, że po golu na 0:1 rywal już tylko się bronił. Polonia miała ochotę na więcej. Po meczu z Bełchatowem napisałem, że nic się nie zmieniło w naszej grze. Dopóki każdy, powtarzam każdy rywal będzie nas w stanie poklepać w środku i wyjść z naszego pressingu nic nie osiągniemy. A takie rzeczy da się zrobić nawet ze słabymi graczami. Środek mamy tak dziurawy, że szkoda patrzeć. I 3 bramka dla Polonii to jest symbol obecnej Wisły. Bodaj 3 graczy chciało odebrać piłkę Teodorczykowi na środku i nikt nie dał rady. Taka jest obecna Wisła, za wolna, wymęczona i totalnie bez jakości.

Aha i tak jak pisałem. Wstawić obojętnie kogo za Kirma i nie będzie widać różnicy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.09.2012, 12:41
za Maaskanta przegrywaliśmy po 0:1 nawet u siebie, ale caly czas gnietliśmy rywala, brakowało szczęścia pod bramką.
Wczoraj nie mieliśmy NIC do powiedzenia. Byliśmy tłem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.09.2012, 12:51
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Nawoływanie o wprowadzanie młodych Polaków wzięło się po tym jak drużyna zbudowana za wielkie pieniądze jak na nasze warunki okazała się najbardziej przepłaconą drużyną w historii Polskiej ligi. Zawodnicy z zagranicy zarabiający strasznie wysokie pieniądze okazali się graczami pozbawionymi ambicji, zaangażowania, charakteru traktujący Wisłę jako dom spokojnej starości lub miejsce (...)
Przestań znów pieprzyć te swoje chore hasełka.

Drużyna Valckxa nie była zbudowana za żadne wielkie pieniądze i nie była przepłacona, gdyż zarobiła na siebie dobrą grą w pucharach.

Najbardziej przepłacona i przeinwestowana drużyna Wisły to była ekipa Łazarka i Smudy, a nie Wisła sprzed 2 lat - ale Twój umysł niestety tej oczywistości jak zwykle nie ogrania

Zagraniczni zawodnicy Wisły nie zarabiali nigdy żadnych gigantycznych pieniędzy - najlepszym przykładem to, że nie było ich na liście 10 najlepiej zarabiających piłkarzy ligi poza Genkowem i Gargułą. Nie okazali się też piłkarzami pozbawionymi ambicji tylko zawodnikami, którzy zdobyli mistrzostwo Polski i wyszli z fazy grupowej LE Pozbawiony ambicji i honoru jesteś jedynie Ty sam, w kółko wklejając te same bzdury, kłamstwa i oczerniając ludzi.

Tacy sportowi dyletanci jak Ty od dawna kopali dołki pod Holendrami i wymyślali razem z Piechniczkiem i Smudą różne urojone i szkodliwe hasła, właśnie w rodzaju "postaw na młodych Polaków". Doprowadziły ona do katastrofy w poprzednim sezonie, a ich wartość doskonale obrazują również obecne mecze.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.09.2012, 12:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
za Maaskanta przegrywaliśmy po 0:1 nawet u siebie, ale caly czas gnietliśmy rywala, brakowało szczęścia pod bramką.
Wczoraj nie mieliśmy NIC do powiedzenia. Byliśmy tłem.
Gnietliśmy? Ja przypominam sobie mecze z Podbeskidziem i jedną akcję w 90 minucie. Podobnie w innych spotkaniach gdzie tworzylismy około 3 akcji w całym meczu. Gramy dokładnie tak samo. Tzn może wtedy byliśmy w bagnie po kolana to teraz jesteśmy po pas, ale ciągle to to samo bagno. 3 mecz z rzędu przegrany z Polnią u sienie (raz za Maaskanta i wtedy nic nie mieliśmy też do powiedzenie. I to nie przez to, że Diaz dostał czerwień). Czekam na mecz z Górnikiem, który jeśli chodzi o ustawianie się i prowadznie gry bije nas na łeb na szyję i znów 3 porażkę z rzędu.
Tak jak ktoś napisał. W tym roku naprawdę cel to utrzymanie.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2012, 13:01

A bramka?

Lemur napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej przepłacona i przeinwestowana drużyna Wisły to była ekipa Łazarka i Smudy, a nie Wisła sprzed 2 lat - ale Twój umysł niestety tej oczywistości jak zwykle nie ogrania
Większych bredni dawno nie czytałem
Ostatnio edytowane przez Lysy : 01.09.2012 o godz. 13:04.
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.09.2012, 13:12
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Gnietliśmy? Ja przypominam sobie mecze z Podbeskidziem i jedną akcję w 90 minucie. Podobnie w innych spotkaniach gdzie tworzylismy około 3 akcji w całym meczu. Gramy dokładnie tak samo. Tzn może wtedy byliśmy w bagnie po kolana to teraz jesteśmy po pas, ale ciągle to to samo bagno. 3 mecz z rzędu przegrany z Polnią u sienie (raz za Maaskanta i wtedy nic nie mieliśmy też do powiedzenie. I to nie przez to, że Diaz dostał czerwień).
To bardzo krótką, wybiórczą i kłamliwą masz pamięć, bo np: mecz z Polonią sprzed roku na Reymonta rozgrywaliśmy gdy trenerem był już Moskal, a nie Maaskant. Tak właśnie rodzą się te Wasze przekłamania prowadzące do kuriozalnych ocen rzeczywistości.

Za Maaskanta graliśmy zawsze tak samo? Kompleta bzdura. Ja doskonale pamiętam świetne mecze Wisły z wieloma sytuacjami podbramkowymi np: z Fulham u siebie, z Litexem, z Lechem u siebie i na wyjeździe, z Bełchatowem u siebie, z Widzewem u siebie (pamiętny rajd Meliksona), z Cracovią przy Reymonta, z Legią (4-0) itd. Uroiliście sobie jakieś bzdury i trzymacie się ich jak jacyś nawiedzeni sekutnicy.

Maaskant nie był wybitnym trenerem. Ale na pewno jest dużo lepszym trenerem od Probierza, Smudy czy innego Piechniczka razem wziętych. Za jego czasów budowana głównie na "darmowych piłkarzach" Wisła (bo Valckx zrobił tylko 3 transfery gotówkowe - Melikson, Genkow, Jovanovic) potrafiła grać nie tylko skutecznie, ale i z sensem oraz myślą przewodnią.

Teraz nie ma nawet taktyki, niczego poza chaosem.

Lysy napisał(a):Wyświetl post
Większych bredni dawno nie czytałem
Rozumiem, bo zapewne jesteś bardzo młody i nie wiesz, kiedy powstał ten dzisiejszy "mityczny" wewnętrzny dług Wisły względem Cupiała, szacowany na ok 80-100 mln zł. Właśnie w czasach, kiedy wchodził do Wisły i dał poszaleć Łazarkowi i Smudzie, którzy naściągali wówczas za ciężkie pieniądze takich zawodników jak Puklevicius, Bukalski, Dubicki, Niciński, Kałużny, Brasilia, Deci, Węgrzyn etc.

Valckx łaskawie dostał od Cupiała na stworzenie dobrej drużyny jedynie część pieniędzy z transferu Brożków do Trabzonsporu.
Ostatnio edytowane przez Lemur : 01.09.2012 o godz. 13:20.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.09.2012, 13:27
Lemur napisał(a):Wyświetl post

Zagraniczni zawodnicy Wisły nie zarabiali nigdy żadnych gigantycznych pieniędzy - najlepszym przykładem to, że nie było ich na liście 10 najlepiej zarabiających piłkarzy ligi poza Genkowem i Gargułą.
Nie przeginasz czasem w drugą stronę? A nie zapomniałeś przypadkiem o Jaliensie i Ilievie będących w czołówce najlepiej zarabiających piłkarzy w naszej lidze wg mniej lub bardziej poważnych zestawień ? Powoływanie się, że reszty nie ma na liście 10 najlepiej zarabiających piłkarzy ligi to słaby argument - bo na takiej liście masz też świetnie zarabiających Ljuboje, Arboledę, Vrdoljaka itp., więc gdzie tu jeszcze pomieścić takiego np Chaveza.

Polecam za to porównać czy zarabiający tyle samo co Paweł Brożek lewy obrońca Paljić wniósł tyle samo do zespołu, oraz czy taki np Jaliens zarabiający dwa razy więcej od Głowackiego daje tyle samo zespołowi. W tej chwili mamy w obronie ściągniętego za 400 000 euro Bunozę, zarabiającego kilkaset tysięcy euro rocznie Jaliensa i ściągniętego za 300 000 euro Chaveza, a i tak nie mamy kim grać. Żeby nie było jednostronnie równie przepłacany był kiedyś Łobodziński i nadal jest nieszczęsny Garguła.

Moim zdaniem z będących obecnie w Wisle zagranicznych piłkarzy jedynie Iliev i Melikson są warci pieniędzy które na nich wydajemy (i do wczoraj Pareiko).
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów