|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki | |||
| Zwycięstwo Wisły |
|
249 | 98,81% |
| Remis |
|
3 | 1,19% |
| Zwycięstwo Ruchu |
|
0 | 0% |
| Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Kwestia manii polskości w polskiej piłce.
Im więcej płaczu o obcokrajowców tym więcej "polskich" zmian. Wisła pierwszym kozłem na wymacanie przez pzpn+polish profesjonal medja na ile da się podburzyć polski motłoch przeciwko niepolskim elementom.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 04.03.2011 o godz. 22:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
to także sprawa raczkującego dopiero marketingu, od którego też przecież dużo zależy... bo to on ma przyciągnąć na stadion tzw. "pikniki"... ogólnie biorąc pod uwagę, to że weekend się dopiero co rozpoczął i że wciąż jest dość zimno (co dla większości "pikników" jednak ma znaczenie ) to frekwencja jest nie najgorsza ![]() osobiście gdybym miał wybierać pomiędzy fotelem i telewizorem, a pójściem na stadion to oczywiście wybrałbym to drugie, ale bądź tu człowieku dobrym kibicem skoro się mieszka 450 km od Krakowa... ehh ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Granie zaczęło się, jak przestaliśmy opierać się na dwójce Sobolewski + Siwakow w środku. Któryś musi zejść - jak wszedł Wilk i Jirsak to była zupełnie inna gra - szczególnie do przodu.
Z tyłu - sorry, ale Jaliens wypada najgorzej z trójki środkowych obrońców. Może mi sie wydaje, ale to chyba on odbuścił Grzyba przy bramce. Maaskant lubi dawać szansę zawodnikom i chwile ich holować, więc Jaliensa na razie nie odstawił - tak samo jak Genkowa - ale wygląda na rozsądnego i za 2-3 mecze będziemy grali z Małym w napadzie, Wilkiem w śordku i Bunozą z Chavezem w obronie. Pareiko rzeczywiście dobry zakup. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() Wisła Kraków - Ruch Chorzów 624x352| AVI | HQ |16:9 | Polski Komentarz ![]() ![]() 1-0 Kirm Kod:
http://www.multiupload.com/PY0E23GOST Kod:
http://www.multiupload.com/821SF6WNO9 Kod:
http://www.multiupload.com/Y8R3R2KVHO Kod:
http://www.multiupload.com/Y80VM9Q0OR Kod:
http://www.multiupload.com/WVECJC1S9U |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Niezły mecz w wykonaniu Wisły. Świetna zmiana Jirsaka, genialny mecz Pareiki, pierwszy gol Meliksona - z każdą następną kolejką będzie widać coraz bardziej ten kolektyw. Jeszcze 2-3 mecze i będziemy oglądać wspaniałe widowiska
![]() Co więcej, kolejne dobre spotkanie Małego. Bez niego Wisła byłaby pozbawiona blasku. Nie mogę jednak zrozumieć waszych pretensji do Genkova. Dostał zaledwie 2 piłki, z czego jedną za plecy, a drugą za mocną. Zagrał bardzo dobre spotkanie walcząc w przodzie, a będąc kilkukrotnie faulowanym, nie przestraszył się i wciąż atakował obrońców. Dajcie mu czas, wystrzeli prędzej, czy później. A tak swoją drogą - więcej dystansu Panowie i trzeźwości w ocenie spotkania.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 04.03.2011 o godz. 22:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
To co zrobiło Jirsak przy 3 bramce to jakaś masakra. Chyba Melikson ma dobry wpływ na niektórych zawodników jeśli chodzi o walory techniczne rzemiosła piłkarskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Na + zdecydowanie Pareiko, Mały, Jirsak, Melikson.
Ja nie wiem czemu Szymek się zachwycał grą Bunozy, według mnie jeden z najsłabszych na boisku. Dziwie się bardzo, że Maaskant wystawił Bunoze zamiast Chaweza na środku, oby w następnym meczu już nie popełnił takiego błędu. Jaliens również bardzo słabo i to kolejny mecz, obawiam się, że to transfer niewypał, ale obym się mylił. W obronie na plus Czikosz. Martwi trochę to, że Wilk siedzi na ławie, nie licząc tych ostatnich 15 minut. Powinien zdecydowanie więcej grać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wszyscy którzy psioczyli na Irsaka powinni włazić pod stół i odszczekiwać. A na przyszłość ugryźć się w język. Dobrze ze sa punkty dobrze że jast walka i bieganie ale jeszcze za dużo chaosu. Mały w pierwszej połowie miał dograć do pustego na piątce i było by 2:0 i po meczu, a tak do samego końca nerwówka.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła - Ruch Chorzów: wybierz najlepszego wiślaka
http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...a,id,t,tm.html Tylko Melikson! No i może Mały. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Jirsaka to jest to typ piłkarza, który dobrze gra jak Wisła/koledzy grają dobrze, gdy jest dużo ruchu, wymiana pozycji, gdy coś się dzieje. Gdy jest marazm, drużyna gra słabo to Jirsak się dostosowuje do poziomu, nie bierze gry na siebie, boi się odpowiedzialności i nic nie pokazuje..
Zauważyliście jak Kirm strzelił focha? Chodzi o sytuację gdy Melikson był faulowany w pierwszej połowie, była dogodna sytuacja na rzut wolny, widać było, że Kirm ma ochotę uderzać, a Małecki mu sie wpieprzył..Później Kirm dwukrotnie nie podał do Małeckiego w dogodnej sytuacji. Przy drugiej akcji pretensje Małeckiego skwitował splunięciem w jego kierunku. I dobrze. Widać, że nie da sobie wejść na głowe, choć nie wiem jakie są kompetencje jeśli chodzi o wykonywanie rzutów wolnych.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli dalej będą tak kosić Meliksona i Genkova to długo nie pograją.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Mały w pomocy ma okazję na pokazanie jedynej zalety nieprzewidywalności. Nikt normalny nie pozwoli mu kończyć akcji. Jaliens i Genkow to wciąż 3/2 mecz w drużynie aż głupio wspominać kompromitujące wpisy o Bunozie jako drewnie sprowadzonym przez Kapkę.( będzie kawał obrońcy za jakiś czas ) Wilk w środku po odejściu Sobola do Jagi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Pogoda ma bardzo duże znaczenie, bo jednak większość osób myśli prosto, jest mecz, fajnie, ale po co mam marznąć przez 90 minut i jeszcze za to płacić. Zobaczycie zrobi się cieplej to będzie o wiele lepiej.
Dołóż do tego mecz z lepszym przeciwnikiem i na pewno frekwencja będzie dużo wyższa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Najważniejsza są 3 punkty
Świetna zmiana Tomasa, no i ta asysta. Jirsak lubi strzelać gole Ruchowi. 2-3 sezony temu strzelił okno na 2:0 i też na południową bramke Niepokoi obrona, ale wreszcie mamy bramkarza z prawdziwego zdarzenia. Dobra gra Małego(Bronowicki sobie z nim nie radził) i Meliksona w kolejnym meczu. Jeszcze niech Genkov zaskoczy i będzie nieźle. Martwi troche średnia frekwencja :(
Ostatnio edytowane przez JAR0 : 04.03.2011 o godz. 22:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Co do meczu takie moje przemyślenia: -linia obrony niepewnie, nad nią trzeba pracować i to dłuugo, tak w ogóle czemu nie grał Chavez ? -słabo wyglądamy w odbiorze piłki - kolektywna gra obrońców i pomocników w tym elemencie do poprawy, - męczymy się w ustawieniu z jednym napastnikiem - Małecki powinien występować jako napastnik. Nie ma zmysłu do gry na skrzydle i psuje organizację gry tymi swoimi szarżami (tymi w szerz boiska z glową w dół, oczywiście czasem i na skrzydle zagra super akcję jak np dzisiaj do Kirma). Natomiast w ataku jest bardzo dobry i jest naszym najgroźniejszym piłkarzem. Dlaczego nie Małecki i Genkov z przodu razem ? Jeden mały drugi duży i o to chodzi Wg mnie to by zagrało.Cieszą 3 punkty i mam nadzieję, że z każdym meczem będziemy wyglądać lepiej. Tak jak to miało miejsce w tamtej rundzie. Z tą różnicą, że teraz startujemy jednak z wyższego poziomu, czyli za miesiac nie powinno być źle ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 04.03.2011 o godz. 22:57.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Co do Jirsaka, to ok - podanie ma dobre, strzał z dystansu świetny, ale gość w ogóle, w przeciwieństwie choćby do Meliksona, nie próbuje rozgrywać piłki, co najwyżej podaje do tyłu. Gdyby zabrakło Maora, zobaczylibyśmy starego Jirsaka, chowającego się przed grą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Z perspektywy trybuny, to moim zdaniem Genkov zagrał całkiem przyzwoicie, wygrywał główki, pokazywał się, absorbował uwagę obrońców, kosili go ci drwale z Ruchu, a on się dalej nie bał. Kwestia zgrania z drużyną i pierwszej bramki, jak wpadnie, to potem poleci. Co do meczu, mi tam się podobał, jedyny mankament, to niepewna gra obronna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Na szybko po meczu.
W koncu mamy bramkarza przy ktorym nie skacze mi cisnienie i wiem ze jak mina przeciwnicy Nasza obrone to maja jeszcze jeden problem zeby zdobyc bramke. Obrona dalej niepewnie. Jaliens poki co zawodzi. Uwazam ze troche za chaotycznie dodatkowo gra. Oby szybko sie przystosowal bo inaczej lawa. Sobol dzisiaj o wiele wiele lepiej. Co prawda widac ze jeszcze czasem gubi sie w ustawieniu 4-3-3 ale z kazda minuta coraz lepiej bylo. Jirsak wszedl i zrobil wiecej niz mozna bylo sie spodziewac. A dodac trzeba ze poza bramka i asysta mial tez kilka ladnych przejec pilki i dogran. Maly poki co widac ze jest w gazie i oby tak dalej. Reszta w miare poprawnie. Na koniec kilka slow o Genkovie. Widze ze niektorzy juz zaczynaja stawiac na Niego krzyzyk. A prawda jest taka ze duzo walczy z przodu, cofa sie. Na dzisiaj zabraklo mu dwa razy zeby wczesniej ruszyc o sekunde dwie i bylby gol. Pozatym przypomnijcie sobie ile Brozkowi zajelo przestawienie sie z gry dwoma napastnikami do gry na jednego. A slusznie zauwazyl w czasie relacji bodaj Szymkowiak ze wczesniej chyba gral zawsze z drugim napadziorem z przodu. I tez kolejne slowa Szymka, potrzeba minimum 6 meczy a najlepiej runde zeby zobaczyc czy dany gracz wszedl w zespol, zaaklimatyzowal sie i czy sie sprawdzi wiec czasu jeszcze troche jest. Pozdrawiam i na koniec....Lidera Mamy Za Ch... Go Nie Oddamy!!!! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
2) Prościej ją będzie zapełnić gdy się wyjdzie z domu. Co do meczu: szacunek za walkę dla piłkarzy i szacunek dla G za doping. E od strony G też momentami nieźle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Na to, co widziałem z trybun, to w drugiej połowie rozegraliśmy naprawdę niezłe spotkanie. Świetna zmiana Jirsaka, dał dużo spokoju.
Z Ruchu trzeba wyróżnić Grzyba. Chop ma grubo ponad trzydziestkę, a wydolnością niszczy 3/4 ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mi się podoba, że Melikson to twardziel. Myślałem, że to jest chudzinka, co się przestraszy fizycznej walki. A on wygrywał sporo główek, agresywnie do nich skakał i nieźle porozbijał obrońców w powietrznych walkach.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja tylko nie rozumiem jednej rzeczy: mamy w składzie reprezentanta Holandii, Bułgarii, dwóch uczestników zeszłorocznego mundialu, którzy byli podstawowymi zawodnikami swoich reprezentacji, a i tak naszą największa i niekwestionowaną gwiazdą jest piłkarz, który trafił do nas ze średniaka ligi izraelskiej! Jest to o tyle zaskakujące, że nie tak dawno roznieśliśmy w pył (5:0) MISTRZA tego kraju w eliminacjach Champions League...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Powiem krótko - tylko wynik cieszy i pojedyncze akcje + postawa dwóch-trzech zawodników. Bunoza - koszmar, bezbarwny występ. Genkov - może nieco lepiej niż Hristov z GKSem. Sobolewski - pierwsza połowa tak jak z Podbeskidziem, druga połowa to ten zawodnik którego chce widzieć na boisku. Może nie do końca idealny występ ale kilka pewnych wejść, interwencji. Kolejny solidny występ Pareiko - szkoda, że ta jedna bramka wpadła. Jirsak - jakaś zwyżka formy lub dzień konia, oby nie jednorazowo.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Po odbiorze czy przy ataku pozycyjnym, każdy jakby się bał wyjść do gry i raz za razem były straty. Tak na prawdę to wygraliśmy dziś walecznością i wyższymi indywidualnymi umiejętnościami. Gramy obecnie taki waleczny ale bezpłciowy futbol. Potencjał mamy już na prawdę spory i jak zaczniemy (mam nadzieję) grać za kilka meczy piłką to każdy w lidze będzie prosił o jak najmniejszy wymiar kary. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z taką obroną to znów nie wejdziemy do grupy ligii europejskiej. Byle Karbach czy Valeranga strzelą nam 4 bramki.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jirsak - mam nadzieje ze nie usnie na nastepne 5 meczow.
Bunoza - dobry wystep, o wiele lepszy niz Jaliensa. Dosc pewny, jednak mial pare glupich bledow. Cikos - najpewniejszy z obroncow, szkoda ze nie ma wiecej zdolnosci ofensywnych. Ale i tak bardzo dobrze. Genkov - W I polowie duzo walczyl, szkoda tylko ze nie mial zbytnio do kogo zgrywac. Sobol - dobrze ze w II polowie wreszcie mu sie zachcialo Wilk - oj marnuje sie na lawce Kirm - pomimo bramki to tragedia. Niestety.
Ostatnio edytowane przez mic : 04.03.2011 o godz. 23:49.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|