The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2010, 17:32
TYPOWY mecz z cyklu piłkarskie szachy!

Amika musiała my nie i dlatego w drugiej połowie gralismy pasywnie skupiając się na obronie, Amika była cały czas przy piłce, wiślacy nastawiali sie chyba na grę z kontry tylko nei wiem kim...

typowa gra na remis z naszej strony

żal było patrzeć na poziom tego spotkania, aż wyć się chciało, płakać natomiast patrząc na statystę Pawła Brożka, totalny brak formy, totalnie zabubiony, każdy element piłkarski u niego kuleje KAŻDY.

Poziom polskiej piłke idzie po równi pochyłej w dół od jakiś 5 lat, jakby porównać to spotkanie do hitu z 1998 roku Legia Wisła to..... odpowiedzcie sobie sami

0:0 odbije się w końcowym rozrachunku jestem tego pewien, od Legii oklep z 2-0, ze sraxa może remis....

szkoda, ale obecnie nie stać nas na nic więcej
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.04.2010, 17:32
Świetnie grał łobo walczył za czterech,diaz nawet dobrze ,pawełek również,mistrz zostanie w Krakowie nie ma innej opcji

PS:Gancarczyk czerwoną powinien dostać śmieć jeden
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.04.2010, 17:33
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
AS28@ to co to jest gra komputerowa ze chlopaki po nie calym miesiacu maja odzyskac swiezosc i grac jak Barcelona
to kiedy beda w formie ,jak sie liga skonczy ?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.04.2010, 17:36
Pierwsza połowa niezła, druga mizerna. Ogólnie dużo walki, mało składnych akcji, ale pierwszą połowe oglądało się bardzo przyjemnie. Bardzo dobry mecz Łobo, Pawełek również bezbłędnie. Gdyby Brozio był w formie, to zainkasowalibyśmy 3pkt. Mimo wszystko z tego remisu cieszymy się my, nie Amica. W najbliższych meczach musi być walka na całego i droga od zwycięstwa do zwycięstwa.

Dlaczego Sewcio G. nie dostał czerwieni? Musiał by Łobodzińskiemu noge połamać?

Arboleda i jego kolejny pokaz pajacowania... u-u-u-u-u...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 24.04.2010, 17:36
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Powinieneś chyba forum zmienić.Co post powtarzasz "lech lepszy","lech lepszy"... Wydaje mi się że inny mecz oglądałeś!!!! Wisła była lepsza i tylko dzięki Kotorowskiemu i może Arboledzie nie wygraliśmy.
Czy to forum jest przeznaczone tylko dla tych, co się spuszczają nad grą Wisły, czy od czasu do czasu można powiedzieć prawdę?

A Ty to co, z gatunku tych, że jak Ci pluną w twarz to mówisz, że deszcz pada?

Lech był lepszy a ja się cieszę z remisu. To jest moje zdanie i mam do tego prawo. A nienawidzę hipokryzji i zakłamania. I tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.04.2010, 17:37
tylko zeby nam PZPN za to uuuu nie ciachnoł punkcikow :/
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 24.04.2010, 17:37
AS28@ poprawa niektorych zawodnikoe jest poczekajmy z ocena dokonca sezonu wtedy bedzie wiadomo czy Henry powinien zostac
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.04.2010, 17:38
Ogólnie rzecz biorąc to można podsumować pracę Henryka Kasperczaka na "+" bo odmienił całkowicie nam 2 zawodników (Łobo i Pawełka, którzy byli najlepszymi graczami na boisku). Oceny innych, że Lech był lepszy są śmieszne ... Wisła dyktowała grę i to Lech musiał się dostosować. Lewandowski całkowicie bezproduktywny razem z Peszką, bo nie stworzyli żadnej klarownej sytuacji (jedną miał Lewy ale spieprzył, gdyby go nie było to może byłby gol dla Lecha ale się wepchał na nasze szczęście) Pawełek jest bogiem dla mnie ;D i nawet Dudka nam nie potrzeba czy Cecha przy takiej grze Mariusza, bo swoją grą (żadnej wpadki) ustabilizował grę obrony, był jej pewnym punktem. Łobodziński pokazał tak naprawdę kto jest najlepszym prawo-skrzydłowym w lidze, faulowany bodajże z ok. 8-10 razy.
Ogólnie to mecz pozytywny, nawet Jop zagrał poprawnie tylko gdyby Marcelo strzelił tą setkę z dyni to normalnie byłoby więcej niż SUPER
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 24.04.2010, 17:39
no niestety nie udało się wygrać ale z taką siłą ofensywną jaką w tej chili mamy to nie jest łatwe
zastanawiałem się kogo tu wpuścić do ataku ale z tą ławką to jedynie można roszadę zrobić w defensywie
liga się kończy i trzeba na gwałt wzmocnić się napastnikiem a nawet dwoma
a co do oceny piłkarzy to na pewno wyróżnił się Pawełek za pewność i bezbłędność oraz Sobol który wziął na siebie cały środek
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.04.2010, 17:41
Szczerze mówiąc spodziewałem się więcej po Lechu. Bałem się szybkich groźnych kontrataków jednak myslę, że Lech zawiódł. Nam wystarczał remis chociaż sądzę, że do końca chcieliśmy wygrać ten mecz. Bardzo dobry mecz Mariusza Pawełka przez cały mecz grał bardzo pewnie. W sumie wszyscy zasługują na pochwałę bo nie uważam, że był to zły mecz. Wiadomo jaka jest stawka więc takie mecze wyglądają tak jak to powiedział Arek Głowacki w przerwie w c+. Nie podobała mi się natomiast praca sędziego. Brakowało konsekwencji w decyzjach zwłaszcza przy faulach. Jak to możliwe, że Gancarczyk po ewidentnym brutalnym faulu na Łobodzińskim wybucha jeszcze złością na sędziego? Według mnie ewidentnie zasłużył na drugą żółtą kartkę..
Najważniejsze jest to, że to my jesteśmy bliżej mistrzostwa!
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Stary 24.04.2010, 17:42
Statystyki meczu Wisła - Lech (za Canal+):
sytuacje: 9 - 9
strzały: 7 - 6
strzały celne: 5 - 2
posiadanie piłki: 44% - 56%
faule: 19 - 21
dośrodkowania: 29 - 22
spalone: 3 - 2
rzuty rożne: 5 - 5

posiadanie pilki Lech mial a tak to jego przewagi nie widac
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.04.2010, 17:42
Ci skauci co się zjechali niby na ten mecz to się chyba drapali po głowie i zastanawiali czy nie trafili przypadkiem na jakiś mecz okręgówki, a nie na mecz o mistrzostwo Polski
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.04.2010, 17:44
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem tylko jedno : zobaczycie w sobotnim meczu ,że Małek będzie gwizdał na korzyść Lecha albo da Lechowi jakiś karny albo wolny z niedalekiej odległości za nic albo nie podyktuje dla nas ewidentnego karnego. Małek w meczu Lech -Jaga pokazał ewidentnie z kim trzyma (i każdy to wie) i nie wiem dlaczego ten arbiter ma sędziować tak ważny mecz i kto to ustala? PZPN czy Ekstraklasa SA? Bo ktoś specjalnie tego sędziego na ten mecz wystawił by pokrzyżować szyki Wiśle. Możecie mi nie wierzyć i nie zgadzać się ze mną ale wspomnicie moje słowa po sobotnim meczu... obym się mylił.
I co, fanfan, jak skomentujesz swoje fachowe prognozy

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Co do tego tempa to się zgodze. W pierwszej połowie było tak duże (jak na polską ligę), że w drugiej już było ciężko. Ogólnie mecz dobry, szkoda, że bez bramek [dla Wisły ].
Najsłabsze u nas, oprócz [braku] zdecydowania i wykończenia akcji Pawła B. w szcz., to zmiany. Ewidentnie w drugiej połowie trzeba było zmienić Łobo, który był już "zaj**any" oraz niewidocznego Boguskiego. Nie wiem kompletnie co miało dać wprowadzenie Jirsaka za Pawła.
Dobry mecz Wojtka mimo wszystko i jak mówili w C+ trzeba mu wbić do głowy, żeby jednak rzadziej się kładł. W letniej przerwie Łobodziński musi jednak ostro popracowac nad kondycją.
Pawełek również na plus. Zdeterminowany chłop po tych "przejściach" ostatnich Dobrze, że wytrzymał do końca, bo szczerze mówiąc bym się obawiała o Juszczyka. Również- o dziwo- Jop dał radę. Acha, chyba pierwszy raz biłam brawo Diazowi po jego "teatrzyku".
Mecz ze Śląskiem jak i ten pokazał, że gra Wiślakom idzie coraz lepiej, ale ... bramki panowie bramki! To się liczy najbardziej i to daje punkty.

Antybohaterowie meczu: ManuelA i Gancar. Pierwszy to powinien sobie na następny raz na koszulce napisac "Dziękuję Boże, że uszło mi to zle zachowanie płazem" a drugi też niech nie cwaniakuje, bo wirtuozem nie jest (mecz ze Słowacją x)). Noi powinien wyleciec z boiska, ale to już inna sprawa.

Wszystko wciąż pozostaje otwarte. Do poprawy jak zawsze skuteczność. Tym razem, panie Heniu jeszcze w zmianach.

A teraz to już: Hej Lechia gol!

LAB napisał(a):Wyświetl post
tylko zeby nam PZPN za to uuuu nie ciachnoł punkcikow :/
Co? Dlaczego niby? o.O
Z tego co wiem, za prowokowanie kibiców się daje "żółtka", jak kiedyś Baszczu[?] bodajże u nas. Co prawda Manuela nie pokazał[a] fucka, ale prowokacja była...
Ostatnio edytowane przez masterlag : 24.04.2010 o godz. 17:47.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Co niektórzy chyba nie wiedzą jak gra Amika, to że media onanizują się nad ich gra to nie znaczy ze na prawdę tak jest. Wystarczyło że Marcelo wybił granie w piłkę Lewandowskiemu i Amika już nie miała siły ataku. Zasłużony remis, choć sędzia Małek znów dał nam się we znaki nie dając ewidentnej czerwieni gancarczykowi.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.04.2010, 17:46
Chciałem remis, mam remis. Czyli narzekać nie powinienem. Wisła bliżej mistrzostwa niż Lech, ale trzeba się mieć na baczności. Mam nadzieję, że ten wynik nie uspokoi zbytnio naszych kopaczy.
A po sezonie. Cóż, trzeba zdobyć to mistrzostwo za wszelką cenę i liczyć, że zapowiedzi wzmocnień okażą się tym razem prawdziwe. Bo brakuje armat i z taką grą poza naszą ligę nie ma sensu się wychylać.
..
Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.04.2010, 17:47
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Ci skauci co się zjechali niby na ten mecz to się chyba drapali po głowie i zastanawiali czy nie trafili przypadkiem na jakiś mecz okręgówki, a nie na mecz o mistrzostwo Polski
Jak to? Pawełek zyskał w ich oczach
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.04.2010, 17:48
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
Statystyki meczu Wisła - Lech (za Canal+):
sytuacje: 9 - 9
strzały: 7 - 6
strzały celne: 5 - 2
posiadanie piłki: 44% - 56%
faule: 19 - 21
dośrodkowania: 29 - 22
spalone: 3 - 2
rzuty rożne: 5 - 5

posiadanie pilki Lech mial a tak to jego przewagi nie widac
Oni specjalnie te swoje "sytuacje" naliczają za byle co, żeby tylko odnotować w statystykach i pochwalić się, że pokazują ofensywną i atrakcyjną ligę. Fikcja, nie ma co się tym sugerować.

Po meczu pozostał niedosyt, Lech nie grał nic specjalnego i potwierdziło się, że wszystkie zachwyty i spusty nad nimi są przesadzone. Była szansa ich ograć, ale nie mamy napastnika. Paweł Brożek to już nie ten piłkarz, którego wszyscy pamiętamy. Niestety.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.04.2010, 17:49
Bardzo dobra pierwsza połowa. Agresywnie, wysoki pressing. Ale skoro tak sie gra w pierwszej połowie w słońcu to wiadomo że zawodnicy będą podmęczeni i trzeba robić zmiany. Jak dla mnie Kirm powinien wejść w 60 min gdy już widać że Łobo podmęczony. W drugiej połowie ewidentnie brakowało Issy, zamiast grac długie piły to ktoś powinien przytrzymać piłkę w środku, rozegrać, dać odpocząc w środku, tego brakowało w 2 połowie.
Bardzo fajnie Jop zagrał choć chyba nikt w niego nie wierzył ( w tym ja )
Sobol to klasa sama w sobie, no i Marcelo bardzo pewnie
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 24.04.2010, 17:51
tofik napisał(a):Wyświetl post
Chciałem remis, mam remis. Czyli narzekać nie powinienem. Wisła bliżej mistrzostwa niż Lech, ale trzeba się mieć na baczności. .
tak samo pisali amikowcy rok temu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Cofam to, co napisałem o Jopie - dał radę. I to była największa niespodzianka in plus meczu

Dobry mecz Łobodzińskiego, Małeckiego i Pawełka. Świetny Sobolewskiego.

Zrobiliśmy kolejny krok do mistrzostwa i to jest najważniejsze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Dla Marcelo nie ma przeciwinika radzil sobie z nimi jak z dziecmi
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 24.04.2010, 17:56
lucekj napisał(a):Wyświetl post
tak samo pisali amikowcy rok temu
Nie wiem, nie czytałem. No, ale mieli racje.
..
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.04.2010, 17:56
Mecz nudny, Kuchenki grały bardziej ofensywnie, a my graliśmy NIESAMOWICIE w defensywie i destrukcji! Szacunek dla naszych piłkarzy za to! Ale nie było kim grać z przodu =/ Dać szansę Christovowi!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.04.2010, 17:57
ten mecz można było wygrać :(
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 24.04.2010, 17:59
Jest nieźle, forma wyraźnie rośnie, na ławce rezerwowych wreszcie tłok jakiego dawno nie było, co może być decydujące w najbliższych trzech tygodniach.

Trzeba się spodziewać kolejnego donosu, bo dyżurni prokuratorzy w pasiaste togi, oglądali chyba w TV transmisję do końca, i wsłuchali się w nasze śpiewy z piłkarzami i chyba zabolało ich słowo "ch.uja" czyli wymienienie każdego z nich.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.04.2010, 18:00
O, widzę, że tu zadowolenie po wyniku 0-0 w meczu, w którym maksymalna liczba kolejnych podań między zawodnikami 1 drużyny wyniosła 2. Ludzie, przecież to był dramat. Aż się niedobrze robiło patrząc na poczynania piłkarzy, którym kroku dotrzymywali sędziowie. Na miejscu Pawła Brożka gdybym po raz kolejny został wyznaczony przez trenera do gry w pierwszej 11stce, to bym po prostu powiedział, że się źle czuję i nie będę grał, bo gość od kilku miesięcy mozolnie niszczy reputację, na którą pracował przez ostatnie 2-3 sezony. Mały jako jedyny starał się coś pograć piłką po ziemi. Reszta potrafiła tylko wy.......ić futbolówkę do przodu i liczyć, że stanie się cud (obudzi się Brożek). Zwyczajnie wstyd im powinno być po takiej kopaninie. I żeby mi tu zaraz żaden światły forumowicz nie wyjechał "to wolałbyś porażkę, po pięknej grze?", to od razu odpowiem- nie ****a, wolałbym zwycięstwo po pięknej grze. Czy to zawsze musi być tak, że albo gramy pięknie, albo wygrywamy? Nie da się dysponując tymi łajzami na prawdę wejść na wyższy poziom?! Tragedia.

Plusiki tego meczu (bo nie plusy)- niesłyszalni w tv kibice Amiki, gra w destrukcji (nie zawsze oczywiście), postawa Pawełka i Małego.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 24.04.2010 o godz. 18:02.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.04.2010, 18:00
Cytat:
Synek inny mecz oglądałeś? Chłop walczył za trzech! Pomyśl zanim skrytykujesz! JJBG!!!!
Henio skreślił go.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.04.2010, 18:02
tofik napisał(a):Wyświetl post
A po sezonie. Cóż, trzeba zdobyć to mistrzostwo za wszelką cenę i liczyć, że zapowiedzi wzmocnień okażą się tym razem prawdziwe. Bo brakuje armat i z taką grą poza naszą ligę nie ma sensu się wychylać.
chyba cos mnie ominęło. były jakieś zapowiedzi wzmocnień ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 24.04.2010, 18:05
No, jak co roku A ile z tego wynika to widzimy.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów