|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Prawda jest tez taka ze w tragicznej formie sa: Kirm,Sobolewski i Paweł Brozek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Kirm, Sobolewski i Diaz.
Pawła bym wyłączył, 2 asysty, przepychanie się, pare jego akcji było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
i co teraz mowia Ci co narzekali na Jirsaka i Łobo. Weszli Ci pilkarze i nagle kpiny typu "ooo teraz wszedl Jirsak i Lobo to napewno wygramy". No i co, zdarzyło sie ze wygralismy. Głupio Wam teraz? Teraz bedziecie pisac przepraszam Łobo, przepraszam Jirsak, super bramka. Zastanowcie sie co Wy odpierdalacie tymi swoimi wypowiedziami, co soba reprezentujecie. Czy Wisła wygrywa czy nie to jest sie z nia zawsze i od krytyki trzeba sie powstrzymac bo to nasz ukochany klub. Szkoda tylko ze musze Wam to uswiadamiac ja, chlopak ktory wychowal sie w odleglosci pol Polski od Krakowa a Wisle pokochal sam ale wie jak sie zachowac w przeciwienstwie co do niektorych Krakowian gdzie wydawaloby sie ze to przywiazanie do Wisły powinno byc mocniejsze. Wstyd za takich kibicow. Je..c kibicow sukcesu.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ma ktoś może namiar bramki Jirsaka? linka na YT bym prosił
stawka duża, gra toczy się o 0.7 ^^![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
jest już jakieś foto?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Za 500 tys zagrac jeden mecz w roku na dobrym poziomie to naprawde jest sztuka, juz tyle czekamy az oni zaczna sie splacac ze teraz dlugo beda musieli pracowac zeby zaufanie odzyskac, moze reka Henia podziala i Lobo i Jirsak stana sie wiodacymi postaciami w zespole, czego sobie i wam wszystkim zycze!
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
koyoot - proszę cię nie żartuj. Gdzie ta walka była? Widzę, że przyzwyczaiłeś się do żenującego poziomu piłkarzy w polskiej lidze i słabo widzisz. Chcesz oglądnąć walkę, zaangażowanie, piękną grę to oglądnij mecz ligi angielskiej, hiszpańskiej, niemieckiej itp.
Tak jak napisałem, trzeba się cieszyć z 3 bramek i 3 punktów i z tragicznej gry która wystarczy na marną ekstraklasę ale w europie nic nie zwojujemy jeśli nie będzie wyraźnej poprawy gry. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ehh, życie znów staje się piękne ![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pragnę przypomnieć ze gdy Marcelo strzrelił gola to i w poprzednim meczu też stzrelał tak było 3 razy mam nadziję że teraz bedzie 4 .
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cudów nie ma, bo i być nie mogło. Cieszą trzy punkty, na styl trzeba będzie poczekać.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Strasznie słaba gra Wisły, bardzo niecelne podania i dużo chaosu niestety, na szczęście mamy Marcelo i choć na razie długo długo nic, to jest podstawa by wierzyć, że z Kasperczakiem ci piłkarze odnajdą zagubioną formę. Tak czy inaczej kamień z serca, ufffff.
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wynik lepszy niż gra, bez dwóch zdań. I nie ma co gadać, że to Kasperczak odmienił tak drużynę w ciągu kilku dni. Po prostu udało się strzelić bramkę, Lechia się otworzyła, mieliśmy więcej miejsca na boisku i poszły dwie następne. Ale widać, że przed Kasprem jeszcze dużo pracy, bo Skorża makabrycznie drużynę nadwyrężył. I niech mi nikt nie wmawia, że kontuzję mają wpływ na to, czy ktoś się ruszy do piłki i wyjdzie na pozycje, czy nie, bo to abc futbolu i takich rzeczy się przez kontuzje nie zapomina.
Styl, jaki Skorża wpajał grajkom, czyli długie piłki i brak gry kombinacyjnej, zabiły pewne odruchy w naszych piłkarzach, jak choćby właśnie gra bez piłki czy prostopadłe podania. Zupełnie bez formy: Kirm, Diaz, Sobol i Brożkowie. P.S. Kasper stwierdził, że Kirmowi brakuje świeżości i dynamiki. Ciekawe, czyja to wina. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Paweł przynajmniej parę razy próbował wyjść do piłki, bo reszta na długie czekała
pozostali tak jak mówicie daleko od formy na plus Issa choć ideałem nie jest ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Zabawne, że Kirm najlepszy mecz w Wiśle zagrał zanim w ogóle Skorża zaczął go trenować. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tylko Wisła, Jazda-jazda-jazda, 1906% poparcia dla ... Krytyczne podejście do rzeczywistości jest niezbędne. Na tym forum m.in. o to chodzi, żeby prowadzić konstruktywne dyskusje. I to nie jest uwaga tylko do Jaroo, to dotyczy sporej części użytkowników tego forum. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
I pomyśleć, że gdyby nie początek rundy, mielibyśmy teraz 52 punkty i praktycznie mistrzostwo w kieszeni... eh, szkoda...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() myślę że nie od razu można zwalać w przypadku Kirma winę na Skorżę, bo w reprezentacji grał dobrze, może ma problem np. z aklimatyzacją albo jeszcze coś innego, sam mówił że mu się miasto podoba, może nawet bardziej niż treningi ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Paweł Brożek jest cieniem samego siebie (wiem o asystach) :(
Źle grali, w pytę wynik, ale to wszystko w perspektywie tego, że jest wielka szansa na odblokowanie psychiki, nie ma większego znaczenia. I szkoda mi Skorży, że nie doczekał tej braki Marcelo, bo mogło być zupełnie inaczej. Brawo Wisła!. PS. Ładnie Huta wyglądała po meczu. ![]()
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
czy Kirm po zmianie nie poszedł przypadkiem do szatni?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
3:0 i wszystko jasne, ale nie sadze, zeby Kasper mogl spac spokojnie. Wiekszosc zawodnikow kompletnie bez formy plus nadal dominuje paniczne wybijanie pilki na oslep. Powiedzmy sobie szczerze, ze na ten moment mistrzostwo to czyste marzenia...
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kirm ma problemy z aklimatyzacją i to widać dobrze, w ogóle jest jakiś zamknięty, zbyt bardzo pewny siebie, chciałby grać lepiej ale po prostu nie może ... nie wiem o co chodzi z nim, nie pasuje do tego klubu niestety. Wszyscy mówią tylko, że Kirm w reprezentacji gra lepiej ale mi się niekoniecznie tak wydaje, pokażcie jakiś filmik z gry Słowenii w której Kirm się wyróżniał na tle innych, bramki strzelał to fakt ale gra dobrze cała Słowenia ogólnie i ja ogólnie oceniam go tak jak Łobodziński na Euro 2008 w rep. Polski, taka zapchaj dziura ...
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Możecie się ze mną nie zgodzić ale ja uważam, że Wolfy ma absolutną rację. Ja też sądzę iż Maciek niesłusznie został zwolniony. Odwalił kawał dobrej roboty i go wypieprzono. A teraz Kasper zbiera tego owoce. Wolfy już to zauważył iż za Macieja graliśmy 85 minut, a teraz gramy tylko ostatnie 5. Panie Henryku do roboty!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Dowody proszę. Ja żadnego nie potrafię wymyślic... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Gdyby został Skorża, z meczu na mecz byłoby coraz gorzej. Na początku również nie byłem zadowolony po zwolnieniu Maćka,ale widzę,że piłkarzom wyszło to na dobre. Dzisiejszy mecz był udany,ten w środę w Gdańsku również. Myślę,że z meczu na mecz będzie coraz lepiej. Innej opcji nie ma, Lech jest blisko,czuć jego oddech...
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No wreszcie ta zła klątwa przezwyciężona. Zwycięstwo i 3 bramki. A jeszcze żadnych efektów pracy "Enia" nie widać. Co będzie, jak ci goście zaczną grać
Mam nadzieję, że po tym pozytywnym impulsie będą chętniej ćwiczyć ofensywne schematy i gra w przodize zacznie się bardziej układać.PS. Jednak Zieniu + Baszczu > Kirm + Alvarez. Człowiek nie docenia pewnych rzeczy dopóki ich nie straci ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła potrzebowała zmiany na ławce. Jak powietrza. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
Tyle, ze zarowno Zieniu jak i Baszczu sa mlodsi wiec nie wiadomo czy poszliby w te samą stronę. Ja mimo wszystko uważam, że dobrze się stało, iż dokonaliśmy tej zamiany. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|