The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2010, 18:46
Prawda jest tez taka ze w tragicznej formie sa: Kirm,Sobolewski i Paweł Brozek
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 20.03.2010, 18:47
Kirm, Sobolewski i Diaz.

Pawła bym wyłączył, 2 asysty, przepychanie się, pare jego akcji było.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.03.2010, 18:47
i co teraz mowia Ci co narzekali na Jirsaka i Łobo. Weszli Ci pilkarze i nagle kpiny typu "ooo teraz wszedl Jirsak i Lobo to napewno wygramy". No i co, zdarzyło sie ze wygralismy. Głupio Wam teraz? Teraz bedziecie pisac przepraszam Łobo, przepraszam Jirsak, super bramka. Zastanowcie sie co Wy odpierdalacie tymi swoimi wypowiedziami, co soba reprezentujecie. Czy Wisła wygrywa czy nie to jest sie z nia zawsze i od krytyki trzeba sie powstrzymac bo to nasz ukochany klub. Szkoda tylko ze musze Wam to uswiadamiac ja, chlopak ktory wychowal sie w odleglosci pol Polski od Krakowa a Wisle pokochal sam ale wie jak sie zachowac w przeciwienstwie co do niektorych Krakowian gdzie wydawaloby sie ze to przywiazanie do Wisły powinno byc mocniejsze. Wstyd za takich kibicow. Je..c kibicow sukcesu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.03.2010, 18:48
ma ktoś może namiar bramki Jirsaka? linka na YT bym prosił stawka duża, gra toczy się o 0.7 ^^
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 20.03.2010, 18:49
jest już jakieś foto?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.03.2010, 18:49
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
i co teraz mowia Ci co narzekali na Jirsaka i Łobo. Weszli Ci pilkarze i nagle kpiny typu "ooo teraz wszedl Jirsak i Lobo to napewno wygramy". No i co, zdarzyło sie ze wygralismy. Głupio Wam teraz? Teraz bedziecie pisac przepraszam Łobo, przepraszam Jirsak, super bramka. Zastanowcie sie co Wy odpierdalacie tymi swoimi wypowiedziami, co soba reprezentujecie. Czy Wisła wygrywa czy nie to jest sie z nia zawsze i od krytyki trzeba sie powstrzymac bo to nasz ukochany klub. Szkoda tylko ze musze Wam to uswiadamiac ja, chlopak ktory wychowal sie w odleglosci pol Polski od Krakowa a Wisle pokochal sam ale wie jak sie zachowac w przeciwienstwie co do niektorych Krakowian gdzie wydawaloby sie ze to przywiazanie do Wisły powinno byc mocniejsze. Wstyd za takich kibicow. Je..c kibicow sukcesu.
buhahah - zajady mi popękały.Krytykować nie wolno, tylko chwalić albo milczeć Nie pomyliłeś czasem adresu?W stylu sekta.com?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.03.2010, 18:50
Za 500 tys zagrac jeden mecz w roku na dobrym poziomie to naprawde jest sztuka, juz tyle czekamy az oni zaczna sie splacac ze teraz dlugo beda musieli pracowac zeby zaufanie odzyskac, moze reka Henia podziala i Lobo i Jirsak stana sie wiodacymi postaciami w zespole, czego sobie i wam wszystkim zycze!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.03.2010, 18:51
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...sak__2_0_.html

pij z mysla o mnie
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
damianos
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 20.03.2010, 18:52
koyoot - proszę cię nie żartuj. Gdzie ta walka była? Widzę, że przyzwyczaiłeś się do żenującego poziomu piłkarzy w polskiej lidze i słabo widzisz. Chcesz oglądnąć walkę, zaangażowanie, piękną grę to oglądnij mecz ligi angielskiej, hiszpańskiej, niemieckiej itp.

Tak jak napisałem, trzeba się cieszyć z 3 bramek i 3 punktów i z tragicznej gry która wystarczy na marną ekstraklasę ale w europie nic nie zwojujemy jeśli nie będzie wyraźnej poprawy gry.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 20.03.2010, 18:54

Ehh, życie znów staje się piękne
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.03.2010, 18:55
Pragnę przypomnieć ze gdy Marcelo strzrelił gola to i w poprzednim meczu też stzrelał tak było 3 razy mam nadziję że teraz bedzie 4 .
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.03.2010, 19:08
Cudów nie ma, bo i być nie mogło. Cieszą trzy punkty, na styl trzeba będzie poczekać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.03.2010, 19:10
Strasznie słaba gra Wisły, bardzo niecelne podania i dużo chaosu niestety, na szczęście mamy Marcelo i choć na razie długo długo nic, to jest podstawa by wierzyć, że z Kasperczakiem ci piłkarze odnajdą zagubioną formę. Tak czy inaczej kamień z serca, ufffff.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.03.2010, 19:14
Wynik lepszy niż gra, bez dwóch zdań. I nie ma co gadać, że to Kasperczak odmienił tak drużynę w ciągu kilku dni. Po prostu udało się strzelić bramkę, Lechia się otworzyła, mieliśmy więcej miejsca na boisku i poszły dwie następne. Ale widać, że przed Kasprem jeszcze dużo pracy, bo Skorża makabrycznie drużynę nadwyrężył. I niech mi nikt nie wmawia, że kontuzję mają wpływ na to, czy ktoś się ruszy do piłki i wyjdzie na pozycje, czy nie, bo to abc futbolu i takich rzeczy się przez kontuzje nie zapomina.
Styl, jaki Skorża wpajał grajkom, czyli długie piłki i brak gry kombinacyjnej, zabiły pewne odruchy w naszych piłkarzach, jak choćby właśnie gra bez piłki czy prostopadłe podania.

Zupełnie bez formy: Kirm, Diaz, Sobol i Brożkowie.

P.S. Kasper stwierdził, że Kirmowi brakuje świeżości i dynamiki. Ciekawe, czyja to wina.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.03.2010, 19:16
Paweł przynajmniej parę razy próbował wyjść do piłki, bo reszta na długie czekała

pozostali tak jak mówicie daleko od formy
na plus Issa choć ideałem nie jest
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.03.2010, 19:18
morgenes napisał(a):Wyświetl post
P.S. Kasper stwierdził, że Kirmowi brakuje świeżości i dynamiki. Ciekawe, czyja to wina.
Tu już nie ma co drążyć tematu, bo za to przecież Skorża poleciał. Pytanie, czy uda się coś wypracować przed końcem sezonu.
Zabawne, że Kirm najlepszy mecz w Wiśle zagrał zanim w ogóle Skorża zaczął go trenować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 20.03.2010, 19:20
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Zastanowcie sie co Wy odpi***alacie tymi swoimi wypowiedziami, co soba reprezentujecie. Czy Wisła wygrywa czy nie to jest sie z nia zawsze i od krytyki trzeba sie powstrzymac bo to nasz ukochany klub.
OK, rozumiem że dla Ciebie szczytem intelektualnego wysiłku jest tępe powtarzanie w kółko:
tylko Wisła, Jazda-jazda-jazda, 1906% poparcia dla ...
Krytyczne podejście do rzeczywistości jest niezbędne. Na tym forum m.in. o to chodzi, żeby prowadzić konstruktywne dyskusje.

I to nie jest uwaga tylko do Jaroo, to dotyczy sporej części użytkowników tego forum.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.03.2010, 19:21
I pomyśleć, że gdyby nie początek rundy, mielibyśmy teraz 52 punkty i praktycznie mistrzostwo w kieszeni... eh, szkoda...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.03.2010, 19:24
Cytat:
I to nie jest uwaga tylko do Jaroo, to dotyczy sporej części użytkowników tego forum.
ok a co dla niektorych na porzadku dziennym jest napisanie Jirsak i Łobo to dwie cioty, weszły na boisko i teraz to napewno nie wygramy po czym za 30 minut wychwalanie ich (przynajmniej Jirsaka) pod niebiosa i przepraszanie ich hehe ludzie nie robcie z siebie choragiewek ku..a mac! Krytykujcie sobie ale w miare lekko i bez zbednych zlosliwosci bo pozniej tylko z siebie blaznow robicie jak po 1h czasu zmieniacie zdanie o 180 stopni. Dobra ja koncze te deyskusje.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.03.2010, 19:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tu już nie ma co drążyć tematu, bo za to przecież Skorża poleciał. Pytanie, czy uda się coś wypracować przed końcem sezonu.
Zabawne, że Kirm najlepszy mecz w Wiśle zagrał zanim w ogóle Skorża zaczął go trenować.
analogicznie to Christow pownien być rewelacyjny
myślę że nie od razu można zwalać w przypadku Kirma winę na Skorżę, bo w reprezentacji grał dobrze, może ma problem np. z aklimatyzacją
albo jeszcze coś innego, sam mówił że mu się miasto podoba, może nawet bardziej niż treningi
Odpowiedz cytując
konrad
Senior Member

Stary 20.03.2010, 19:34
Paweł Brożek jest cieniem samego siebie (wiem o asystach) :(
Źle grali, w pytę wynik, ale to wszystko w perspektywie tego, że jest wielka szansa na odblokowanie psychiki, nie ma większego znaczenia. I szkoda mi Skorży, że nie doczekał tej braki Marcelo, bo mogło być zupełnie inaczej. Brawo Wisła!.
PS. Ładnie Huta wyglądała po meczu.
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić.
Odpowiedz cytując
jarcze
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 20.03.2010, 19:37
czy Kirm po zmianie nie poszedł przypadkiem do szatni?
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 20.03.2010, 19:41
3:0 i wszystko jasne, ale nie sadze, zeby Kasper mogl spac spokojnie. Wiekszosc zawodnikow kompletnie bez formy plus nadal dominuje paniczne wybijanie pilki na oslep. Powiedzmy sobie szczerze, ze na ten moment mistrzostwo to czyste marzenia...
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.03.2010, 19:43
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
myślę że nie od razu można zwalać w przypadku Kirma winę na Skorżę, bo w reprezentacji grał dobrze, może ma problem np. z aklimatyzacją
albo jeszcze coś innego, sam mówił że mu się miasto podoba, może nawet bardziej niż treningi
Kirm ma problemy z aklimatyzacją i to widać dobrze, w ogóle jest jakiś zamknięty, zbyt bardzo pewny siebie, chciałby grać lepiej ale po prostu nie może ... nie wiem o co chodzi z nim, nie pasuje do tego klubu niestety. Wszyscy mówią tylko, że Kirm w reprezentacji gra lepiej ale mi się niekoniecznie tak wydaje, pokażcie jakiś filmik z gry Słowenii w której Kirm się wyróżniał na tle innych, bramki strzelał to fakt ale gra dobrze cała Słowenia ogólnie i ja ogólnie oceniam go tak jak Łobodziński na Euro 2008 w rep. Polski, taka zapchaj dziura ...
Odpowiedz cytując
biechowianin
Banita

Od: 01.2010

Stary 20.03.2010, 19:44
Możecie się ze mną nie zgodzić ale ja uważam, że Wolfy ma absolutną rację. Ja też sądzę iż Maciek niesłusznie został zwolniony. Odwalił kawał dobrej roboty i go wypieprzono. A teraz Kasper zbiera tego owoce. Wolfy już to zauważył iż za Macieja graliśmy 85 minut, a teraz gramy tylko ostatnie 5. Panie Henryku do roboty!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 20.03.2010, 19:46
Cytat:
Możecie się ze mną nie zgodzić ale ja uważam, że Wolfy ma absolutną rację. Ja też sądzę iż Maciek niesłusznie został zwolniony. Odwalił kawał dobrej roboty i go wypieprzono. A teraz Kasper zbiera tego owoce. Wolfy już to zauważył iż za Macieja graliśmy 85 minut, a teraz gramy tylko ostatnie 5. Panie Henryku do roboty!

Dowody proszę. Ja żadnego nie potrafię wymyślic...

Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.03.2010, 19:49
Gdyby został Skorża, z meczu na mecz byłoby coraz gorzej. Na początku również nie byłem zadowolony po zwolnieniu Maćka,ale widzę,że piłkarzom wyszło to na dobre. Dzisiejszy mecz był udany,ten w środę w Gdańsku również. Myślę,że z meczu na mecz będzie coraz lepiej. Innej opcji nie ma, Lech jest blisko,czuć jego oddech...
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.03.2010, 19:51
No wreszcie ta zła klątwa przezwyciężona. Zwycięstwo i 3 bramki. A jeszcze żadnych efektów pracy "Enia" nie widać. Co będzie, jak ci goście zaczną grać Mam nadzieję, że po tym pozytywnym impulsie będą chętniej ćwiczyć ofensywne schematy i gra w przodize zacznie się bardziej układać.

PS. Jednak Zieniu + Baszczu > Kirm + Alvarez. Człowiek nie docenia pewnych rzeczy dopóki ich nie straci
..
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 20.03.2010, 19:56
biechowianin napisał(a):Wyświetl post
Możecie się ze mną nie zgodzić ale ja uważam, że Wolfy ma absolutną rację. Ja też sądzę iż Maciek niesłusznie został zwolniony. Odwalił kawał dobrej roboty i go wypieprzono.A teraz Kasper zbiera tego owoce.
Jasne, 0 zwycięstw, 1 remis i 4 porażki w najważniejszych meczach tego sezonu, kompletny brak formy na wiosnę, brak właściwych reakcji i próby zmian w kryzysie oraz zupełny brak perspektyw na sukcesy w europejskich pucharach nazywasz niesłusznym zwolnieniem? Skorża został zwolniony o 8 miesięcy za późno, nie wykorzystał dodatkowej szansy danej mu przez klub.
Wisła potrzebowała zmiany na ławce. Jak powietrza.

Cytat:
Wolfy już to zauważył iż za Macieja graliśmy 85 minut, a teraz gramy tylko ostatnie 5.
To jakiś bełkot. Na jakiej podstawie tak sądzisz?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.03.2010, 19:58
tofik napisał(a):Wyświetl post

PS. Jednak Zieniu + Baszczu > Kirm + Alvarez. Człowiek nie docenia pewnych rzeczy dopóki ich nie straci
Chociaz z drugiej strony Cantoro + Sobol przed podpisaniem nowych kontraktów > Cantoro + Sobol po podpisaniu nowych kontraktów.
Tyle, ze zarowno Zieniu jak i Baszczu sa mlodsi wiec nie wiadomo czy poszliby w te samą stronę. Ja mimo wszystko uważam, że dobrze się stało, iż dokonaliśmy tej zamiany.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów