The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cahill
Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2010, 13:56. Premier League 2010/2011
Tottenham, Arsenal, Bolton, Everton, Sunderland, Liverpool, Birmingham i West Ham jako pierwsze kluby w PL zakazały wnoszenia na stadiony wuwuzeli

Zespoły zaczynają już powoli przygotowania i jak do tej pory największe wzmocnienia to tradycyjnie już w wykonaniu City, patrzę na to z pewną awersją i mam wątpliwości czy mimo ogromnych pieniędzy będą liczyć się w walce o tytuł. Ciekawe czy Chelsea albo Man Utd dokonają jakichś spektakularnych transferów, ale nie typu sprzedaż do Realu Rooneya czy A. Cole'a.

Bardzo ciekawa powinna być walka o miejsca pucharowe, Liverpool i Arsenal nieco odstają od dwóch pierwszych ekip poprzedniego sezonu, City sie wzmacnia, Spurs przed batalią o Ligę Mistrzów też się osłabiać nie będą, a tuż za plecami czyhają Aston Villa i Everton. The Villans potencjałem finansowym i kadrowym powinni liczyć się w walce o 4 miejsce, choć sądząc po ostatnich latach raczej im się to nie uda.

Najbiedniej w tym gronie wypada Everton, który raczej nie dokona żadnych spektakularnych ruchów, choć za takie będzie można uznać utrzymanie w klubie Artety czy Pienaara. Jeśli nie będzie ich nękać taka plaga kontuzji jak ostatnio(5 zawodników wykluczonych na 12 miesięcy) to mimo niskiego jak na standardy bezpośrednich rywali budżetu mają naprawdę imponujący skład. Choć w tej kwestii nie jestem zbyt obiektywny, ale między innymi dlatego uwielbiam ten klub. Nie ma wielkich pieniędzy, ale jest znakomita atmosfera, wielkie tradycje i naprawdę niezłe ekipa budowana z rozsądkiem a nie za grube miliony.
Ostatnio edytowane przez cahill : 21.07.2010 o godz. 15:16.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.07.2010, 14:13
Zdecydowane nie!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.07.2010, 14:15
W Anglii zakazują wszystkiego, ale w tym przypadku całkiem słusznie.
Myśle, że gdyby u nas pojawił się jakiś amator wuwuzeli to dość szybko został by uciszony, a wuwuzela wylądowałaby w jego odbycie.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.07.2010, 14:23
Dość niefortunny wątek na początek,wiem ale Anglia "startuje" bardzo późno i jakiś lekki temat może na początek być. Tym bardziej,ze nic się tam nie dziej na razie. Ale własne pzremyślenia tego co dzieje się nad Tamizą proszę już tutaj wrzucać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.07.2010, 14:27
cahill napisał(a):Wyświetl post
Tottenham, Arsenal, Bolton, Everton, Sunderland, Liverpool, Birmingham i West Ham jako pierwsze kluby w PL zakazały wnoszenia na stadiony wuwuzeli

Bardzo dobrze że taki zakaz wprowadzili, wuwuzele to jakiś koszmar. A u nas nawet jakby ktoś przyniósł tę trąbkę to stałoby się z nią to o czym pisze Kamson.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.07.2010, 14:43
I bardzo dobrze. Ogladajac mecze mojego ulubionego klubu (Arsenalu) wole słuchac swietnego dopingu jaki maja niz tych durnych trabek, ktore byly zmorą MS.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 21.07.2010, 14:46
Jest lepiej wuwuzeli nie można od dziś wnosić na stadiony w RPA na najpopularniejszą dyscyplinę jaką jest tam bez wątpienia Rugby

Żeby zaś nie było zupełnie off-topowo to Kościelny pretenduje w angielskiej prasie do miana odkrycia sezonu
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.07.2010, 14:50
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
I bardzo dobrze. Ogladajac mecze mojego ulubionego klubu (Arsenalu) wole słuchac swietnego dopingu jaki maja niz tych durnych trabek, ktore byly zmorą MS.
od kiedy tam jest doping? a w dodatku świetny? za czasów highbury mówiło się "highbury-library", a teraz ulubioną przyśpiewką kibiców gości na emirates jest "this is still a library!"

łatwiej usłyszeć spadającą igłę niż śpiew kibiców...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.07.2010, 15:06
banasik napisał(a):Wyświetl post
od kiedy tam jest doping? a w dodatku świetny? za czasów highbury mówiło się "highbury-library", a teraz ulubioną przyśpiewką kibiców gości na emirates jest "this is still a library!"

łatwiej usłyszeć spadającą igłę niż śpiew kibiców...
To prawda. Byłem w zeszłym sezonie na meczu Arsenalu w LM i byłem wręcz zaskoczony brakiem śpiewu. Raz pojawiła się jakaś flaga, słychać było tylko kibiców Standardu, czasem ktoś krzyknął i wstał, ale poza tym to słabo.

Co do wuwuzeli - bardzo dobrze, że zakazano. W Polsce mam nadzieję, że obejdzie się bez zakazywania

http://www.sport.pl/pilka/1,65080,81...ejscowych.html
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.07.2010, 15:14
murray napisał(a):Wyświetl post
To prawda. Byłem w zeszłym sezonie na meczu Arsenalu w LM i byłem wręcz zaskoczony brakiem śpiewu. Raz pojawiła się jakaś flaga, słychać było tylko kibiców Standardu, czasem ktoś krzyknął i wstał, ale poza tym to słabo.

Co do wuwuzeli - bardzo dobrze, że zakazano. W Polsce mam nadzieję, że obejdzie się bez zakazywania

http://www.sport.pl/pilka/1,65080,81...ejscowych.html
Mi sie akurat doping na The Emirates bardzo podoba - takze bylem na jednym meczu w porzednim sezonie ale ligowym z Manchesterem United i wyglada to bardzo fajnie. Często bywa tak, ze fani drużyn z czołowki, ktorzy są przyzwyczajeni do zwycięstw stwarzaja wspaniała atmosfere głownie podczas rozgrywania tzw. hitow ligowych. W meczach ze slabszymi rywalami doping jest gorszy co nie oznacza, ze jest słaby.
Odpowiedz cytując
cahill
Member

Stary 21.07.2010, 15:17
Zespoły zaczynają już powoli przygotowania i jak do tej pory największe wzmocnienia to tradycyjnie już w wykonaniu City, patrzę na to z pewną awersją i mam wątpliwości czy mimo ogromnych pieniędzy będą liczyć się w walce o tytuł. Ciekawe czy Chelsea albo Man Utd dokonają jakichś spektakularnych transferów, ale nie typu sprzedaż do Realu Rooneya czy A. Cole'a.

Bardzo ciekawa powinna być walka o miejsca pucharowe, Liverpool i Arsenal nieco odstają od dwóch pierwszych ekip poprzedniego sezonu, City sie wzmacnia, Spurs przed batalią o Ligę Mistrzów też się osłabiać nie będą, a tuż za plecami czyhają Aston Villa i Everton. The Villans potencjałem finansowym i kadrowym powinni liczyć się w walce o 4 miejsce, choć sądząc po ostatnich latach raczej im się to nie uda.

Najbiedniej w tym gronie wypada Everton, który raczej nie dokona żadnych spektakularnych ruchów, choć za takie będzie można uznać utrzymanie w klubie Artety czy Pienaara. Jeśli nie będzie ich nękać taka plaga kontuzji jak ostatnio(5 zawodników wykluczonych na 12 miesięcy) to mimo niskiego jak na standardy bezpośrednich rywali budżetu mają naprawdę imponujący skład. Choć w tej kwestii nie jestem zbyt obiektywny, ale między innymi dlatego uwielbiam ten klub. Nie ma wielkich pieniędzy, ale jest znakomita atmosfera, wielkie tradycje i naprawdę niezłe ekipa budowana z rozsądkiem a nie za grube miliony.
uzupełnienie do pierwszego posta
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 21.07.2010, 15:24
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Mi sie akurat doping na The Emirates bardzo podoba - takze bylem na jednym meczu w porzednim sezonie ale ligowym z Manchesterem United i wyglada to bardzo fajnie. Często bywa tak, ze fani drużyn z czołowki, ktorzy są przyzwyczajeni do zwycięstw stwarzaja wspaniała atmosfere głownie podczas rozgrywania tzw. hitow ligowych. W meczach ze slabszymi rywalami doping jest gorszy co nie oznacza, ze jest słaby.
No to może być tak, że z United było inaczej.
Ale mnie zapadło w pamięć, że gdy Kanonierzy wybiegali na rozgrzewkę, to słychać było tylko gwizdy kibiców z Liege. Raczej na stadionach ze wspaniałą atmosferą nie uświadczysz takiej sceny
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.01.2011, 00:34
najbardziej niedoceniony zawodnik premiership Emanuel Adebayor.W Arsenalu był naprawdę kimś. Niestety trudny charakter przeszkodził mu w rozwoju piłkarskiej kariery. dla kasy przenosiny do MC a teraz Monaco!!! szkoda gościa
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 21.01.2011, 10:30
Dla mnie facet jest ewenementem. Ma wszystko aby być wybitnym zawodnikiem, tylko nie sądzę aby charakter miał tu kluczowe znaczenie. Raczej niepotrzebne przenosiny do MC. Mógł odejść gdziekolwiek indziej,nawet do Fulham, Boltonu. Facet jest wysoki,doskonała koordynacja ruchowa, mocny. W Monaco pewnie da sobie radę,ale co to za klub?to są obrzeża wielkiej piłki w sam raz dla miernot,które szukają alibi na zarobienie kilku groszy. Adebayor do takich nie należy. Prędzej czy później a zakładam,że prędzej odejdzie do Niemiec lub Turcji, tam znów pozamiata i ktoś z Anglii weźmie go z powrotem. To jest facet stworzony do wielkiej piłki więc jego naturalnym środowiskiem jest Anglia.

Skoro już jesteśmy przy Francji i solidnych grajkach. Ciekaw strasznie jestem kiedy do Anglii trafi Brandao z Marsylii. Wysoki,silny,niezły technicznie,waleczny. A jakoś nikt się po niego nie zgłasza, przynajmniej o tym nie słychać. A w Anglii byłby jak znalazł.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.01.2011, 20:31
Bent już się spłaca Villansom
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 07.02.2011, 12:29
Oglądałem mecz od 0-4. 10 minut przed strzeleniem pierwszej bramki zacząłem oglądać,raczej spoglądać. I nie wiedziałem,że Arsenal gra w "10",sądziłem,że w 9. Serio. W ten sposób grać z różnicą zaledwie jednego zawodnika to makabra. Dwóch graczy na niekorzyść,to ok,ale różnica w potencjale na korzyść Arsenalu jest taka,że spokojnie powinni prowadzić wyrównaną grę z drużyną pokroju Newcastle. Ludzie. Nie mówię atakować,cisnąc ale spokojnie dociągnąć z zerem z tyłu do końca. Tymczasem wyglądało to jakby Arsenal grał co najmniej w 9 a zawodnicy pierwszy raz spotkaliby się na boisku. Widać nie tylko dla mnie było to dziwne. Jak Arsenal jest tak słaby,że Newcastle osłabione stratę swojego kluczowego zawodnika jest w stanie narzucić Kanonierom swój styl gry, grając nawet z przewagą jednego chłopa, trafiając przy okazji na brak obrony, to Barcelona powinna pojechać z nimi 6 zero do przerwy.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Natomiast nie wiem co sądzić o meczu MU z Wolves, United grało w poprzek, niemrawo.

Żenada i kloaka.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.02.2011 o godz. 12:35.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.02.2011, 15:44
Kapitalna bramka Rooneya w derbach Manchesteru
the end
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.02.2011, 15:48
Mimo, że nie przepadam za obecnym MU to bramka palce lizać. Tak się zastanawiam, czemu ten Nani jest tak niedoceniany, bo jak patrzy się na jego grę to można uznać, że to jeden z najlepszych piłkarzy na świecie.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.02.2011, 15:53
http://www.youtube.com/watch?v=1mAFfHyamp0

AMAZING!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.02.2011, 15:56
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Mimo, że nie przepadam za obecnym MU to bramka palce lizać. Tak się zastanawiam, czemu ten Nani jest tak niedoceniany, bo jak patrzy się na jego grę to można uznać, że to jeden z najlepszych piłkarzy na świecie.
Też tak uważam.

Bramka Rooneya... nic tylko wstać i klaskać.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 12.02.2011, 15:59
http://www.youtube.com/watch?v=mERd3Q-5kzc
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 12.02.2011, 16:28
Ale to było, to jest historia. To nie ma znaczenia, teraz liczy się teraźniejszość.

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 12.02.2011, 16:35
Ja to wrzuciłem, bo od razu mi się skojarzyło.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 12.02.2011, 18:04
A liverpool znowu zjebał sprawe! Kupon poszedl do żyda! Brawo ...
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.02.2011, 18:17
powiem tak bramka Rooneya ładna ale w tym meczu to City byli lepsi
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.02.2011, 18:23
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Ale to było, to jest historia. To nie ma znaczenia, teraz liczy się teraźniejszość.
PMS?

<10 znaków>
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 12.02.2011, 18:30
Jak Szczesny dziś? Oglądał ktoś mecz?
Odpowiedz cytując
Co za typ
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.02.2011, 18:34
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Jak Szczesny dziś? Oglądał ktoś mecz?
praktycznie bezrobotny
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 12.02.2011, 18:55
Po meczu Newcastle : Arsenal 4:4 po 1 połowie 0:4 interpol zajął się tym meczem, czy nie doszło do posmarowania pod stołem.

nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale dzisiejszy mecz West Bromu Albion 3;3 z West Hamem United też ' niczego sobie ' ...po 1 połowie było 3:0 a tu nagle remis...
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.02.2011, 18:58
nbp napisał(a):Wyświetl post
Po meczu Newcastle : Arsenal 4:4 po 1 połowie 0:4 interpol zajął się tym meczem, czy nie doszło do posmarowania pod stołem.

nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale dzisiejszy mecz West Bromu Albion 3;3 z West Hamem United też ' niczego sobie ' ...po 1 połowie było 3:0 a tu nagle remis...
A Milan-LFC? Też było 3:0, a Liverpool wygrał. Takie mecze były, są i będą zawsze.

Rooney dzisiaj strzelił kosmiczną bramkę. Piłkarz, który nic w sezonie nie gra jebie takie coś w derbach...

Dobrze jeszcze, że Arsenal wygrał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów