|
|||||||
| Wisła Kraków - inne dyscypliny Na tym oto forum można dyskutować na temat sekcji Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków, takich jak siatkówka kobiet, koszykówka kobiet i mężczyzn, judo, boks, gimnastyka, strzelectwo itp... |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Koniec...:(
![]()
Ajde Zvezdo Sand Nad Goool !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
kiszka
.......... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
bo TVP3 nie pokazuje kosza odkad powstala TVPSport, ktorej dla odmiany nigdzie nie ma.
a na TVPSport nie bylo, bo sie rozmyslili. najpierw mieli pokazywac Wisle ale jednak pokazuja Lotos. szkoda, ze dziewczyny przegraly. byla bardzo duza szansa przejsc dalej. teraz (po zdobyciu mistrzostwa a czy to bedzie mozliwe okaze sie po sezonie. jesli Can-Pack zostanie to do roboty. jezeli nie, to sie druzyna sama przebuduje. niestety. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tego zespołu nie stać na jakiś nieplanowany rezultat wyjazdowy. Szkoda, ale bez bardzo dobrych zawodniczek, co najmniej na dwóch pozycjach będzie bardzo trudno w przyszłości. Can-Pack pieniędzy ma w brud,zależy mu na reklamie, ale z drugiej strony ładują kasę w coś co ich nie rozsławia. Zobaczymy, ale dal firmy, ktora mi 1 mld dolarów przychodu kilka baniek na reklamę nie powinno stanowić przeszkody.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Szkoda, już był moment w którym myślałem że je mamy... Ale z tak nierówną formą trudno o zwycięstwo na wyjezdzie.
Co do Can-Packu to pewnie, że ich stać na taką reklamę, pytanie tylko czy nie będą chcieli innej reklamy...:/ Miejmy nadzieję, że zostanie i za rok.. ![]() ![]() MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ !!!
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham Cie !! Wisła !!! wszyscy w piątek na halę !! pokażmy nasze wsparcie !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Candice dziś w 2 połowie zagrała wybitnie, ale to nie wystarczyło, tym bardziej że do tej pory z Sopronem grała koszmarnie. Z Holdsclaw pewnie byłoby łatwiej i inaczej...pod warunkiem że nie miałaby kontuzji. Pod wpływem świetnej gry w ubiegłorocznych finałach duet Canty&Holdsclaw wrócił do Krakowa i jedną załatwiła stara kontuzja, a druga po prostu nie jest ani strzelcem, ani liderem, na pewno nie jest Amerykanką grającą na takim poziomie na jakim powinna zawodniczka zza oceanu w Wiśle (już np.Perkins która sezon zaczęła w Rybniku byłaby lepsza i bardziej przydatna...) O ile do europejek też jakieś pretensje mieć można (do jednych mniejsze do innych większe) to przynajmniej tu wiadomo (nawet tylko na podstawie statystyk innych zawodniczek z euroligii) że panie ze starego kontynentu mamy z europejskiej czołówki, a lepsze są, a i owszej w Rosji, albo w Valencji. Poza tym wychodzą też rzecz o których powszechnie wiadomo, czyli nie ma kto w tym zespole rzucać za 3, w obecnej fazie rozgrywek na pozycjach 1-3 mieliśmy tylko 3 zawodniczki na dobrym poziomie itd., itp. W każdym bądź razie mam nadzieję że Can-Pack zostanie i spróbuje raz jeszcze, bo mimo tego że dziś sporo przegraliśmy, to jednak w tym sezonie mieliśmy najlepszy bilans w historii naszych euroligowych gier i też 1 raz doprowadziliśmy do 3 meczu w play-offach. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://www.wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=1544
24 punkty Candice !! gratulujemy - wspaniała postawa |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
.....
|
|
|
|
Wielka Wisła
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Szkoda...ale jak się marnuje tyle świetnych sytuacji, w dodatku po przechwytach piłki to nie ma co marzyć o awansie....
Z Krakowa 5 osób |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wydaje sie, że koszykarki Wisły powinny w tym roku przejść do kolejnej fazy. patrząć na drużynę wegierska to tylko australijska rozgrywająca była lepsza od naszej jedynki. pozostałe nasze zawodniczki są o wiele lepsze i przy normalnej grze bezproblemu powinny wygrać. niestety drużyna węgeirska jest lepszym zaspołem i to budzi poważnie zdziwienie a nawet oburzenie.problemem nie jest brak dobrych zawodniczek ale to co zaprezentowały. ich możłiwosci są o wiele wyższe. należy też zwrócić uwage na to, że w ósemce euroligi są 2 drużyny węgierskie. pecs przeszedł drużynę która w swojej grupie zajęła I miejsce. my z pecsem wygraliżmy 2 razy.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Po losowaniu 1/4 PP koszykarek
5 lutego - W siedzibie Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet odbyło się losowanie par drużyn do turnieju finałowego Pucharu Polski Eventim Cup planowanego w dniach 12-14.02.2009 r. w Gdyni. Rywalkami koszykarek Wisły Can-Pack w 1/4 finału będą zawodniczki Nice Lider Pruszków lub AZS AWF Katowice. Po losowaniu program turnieju przedstawia się następująco: 12.02.2009 r. (czwartek) Ćwierćfinały 1. PKM Duda Super-Pol Leszno – KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. 2. Wisła Can-Pack Kraków – Nice Lider Pruszków/AZS AWF Katowice 3. Energa Toruń – CCC Polkowice 4. Lotos PKO BP Gdynia – Finepharm AZS KK Jelenia Góra 13.02.2009 r. (piątek) Półfinały 5. Zwycięzca meczu nr 1 – Zwycięzca meczu nr 2 6. Zwycięzca meczu nr 3 – Zwycięzca meczu nr 4 Finał zaplanowano na sobotę (godz. 18.30). Relację z finałowego meczu przeprowadzi TVP Sport i wybrane ośrodki TVP Info) źródło: PLKK.PL |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
W półfinale znowu trafimy najprawdopodobniej na AZS Gorzów :/ Miejmy nadzieje ze do trzech razy sztuka i tym razem dziewczyny dadzą sobie z nimi rade
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cytat:
zapraszamy na hale DZIŚ !!!!!! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wisła Can Pack - PTK Aflofarm Vicard Pabianice 88:41
dupree 18 , kobryn 14, fernandez 12
Ostatnio edytowane przez noonelikeus : 06.02.2009 o godz. 20:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
). Co roku są nadzieje w Eurolidze i od kilku lat kończy się dokładnie tak samo (ten sam scenariusz powtarza się chyba od trzech lat). Ostatnie sukcesy w pucharach, o ile sobie dobrze przypominam, były jeszcze za Szymańskiej-Lary. Nie pamiętam nazwy pucharu, ale pamiętam meczyki i przepełnioną halę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
To jest taki paradoks jak miał Manchester United. Długo, długo nic aż tu nagle bomba. Myślę, że nasze dziewczyny stać jeszcze, żeby coś z siebie wykrzesać. Jak dla mnie to brakuje takie zdecydowanego trenera. Nie mam nic do obecnego, tyle że nie jest on prawdziwym przywódcą; takim motywatorem. Potrzeba nam szkoleniowca, który będzie mógł zmobilizować i pilnować, aby dziewczyny się nie dekoncentrowały
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
bardzo dobry mecz w wykonaniu naszych Dam.
gratulujemy i dziekujemy za walke. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wisła II McArthur Kraków - AZS AWF Katowice 74:65 (17:13, 17:20, 15:9, 12:19 d.13:4)
![]() ANETA KOTNIS 28 punktów, gratulacje, oby tak dalej !!
Ostatnio edytowane przez Domas : 08.02.2009 o godz. 09:31.
|
|
|
|
PNU '06
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
trwa mecz
http://live.plkk.pl/plkk/mecz.html?game_id=2175 po dwóch kwartach przegrywamy 5-cioma punktami. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wislaczki na prowadzeniu !!! 3-ema. Koniec 3 kwarty
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
kilka minut do konca i cienko to widze...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Niestety ale nasze gwiazdeczki ledwo co, ale przegrały...
PKM Duda Super Pol - Wisła Can Pack 86:80 [25:26] [26:20] [13:21] [22:13] Kobryn Ewelina 15, Dupree Candice 14, Holdsclaw Chamique 17, Canty Dominique 13 http://wislaportal.pl/news.php?id=14756 - spaliły ostanią kwartę...
Ostatnio edytowane przez Przemo12 : 10.02.2009 o godz. 19:56.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
niestety wyglada ze druzyna sie sypie. w zeszlym roku udało sie wygrac play off. teraz mozemy miec dopiero 3 miejsce i wwalce z gorzowem juz na poczatku stosunek 0-2. mam nadzieje ze uda sie jeszcze odmienic oblicze druzyny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
http://plkk.pl/index.php?p=competition |
|
|
|
napred zvezda leeee!
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Niestety widziałem wczorajsze "widowisko" na żywo w hali Trapez w Lesznie. Z Wisły obecnych 6 osób.
Od początku mecz nie układał się po naszej myśli. Nasze zawodniczki niestety chyba zlekceważyły zawodniczki z Leszna, co spowodowało, że prawie przez cały mecz musiały gonić wynik. To co mówił podczas przerw w grze trener do naszych zawodniczek - OBRONA BĘDZIE KLUCZEM DO ZWYCIĘSTWA. I faktycznie, w momencie jak nasze koszykarki zaczynały bronić, od razu wychodziły na 5-7pkt prowadzenie. Niestety wtedy następowało rozprężenie i wynik oscylował koło remisu, bądź Leszno wychodziło na prowadzenie. W końcówce meczu zabrakło niestety szcześcia, nietrafiła Chamique i Candice i praktycznie było po meczu. Na uwage zasługuje postawa krakowianek w Lesznie czyli Czarneckiej (11pkt) i Krysiewicz, która miała przysłowiowy "dzień konia" trafiając chyba 5 razy za 3 pkt! Nasze zawodniczki wychodziły z hali ze smutkiem i złością na twarzy, a gdyby tylko chciały przez jedną kwartę pograć na 100% swoich możliwości wynik byłby zupełnie inny i gra potoczyłaby sie spokojniej. Nie wiem czym jest spowodowany ten kryzys w naszym zespole, ale mam nadzieje, ze mecz z Lesznem był dobrym zimnym prysznicem przez Finałem Pucharu Polski i dziewczyny w walce o jakąś większą stawkę dadzą z siebie o wiele wiecej i powalczą przynajmniej o finał, w którym z pewnością bedzie czekać Lotos. A niestety wszystko wskazuje na to, ze w półfinale spotkamy się z Gorzowem, który w tym sezonie znalazł na nas patent. Cóź możemy zrobić... Myśle że odpowiednia motywacja koszykarek (przede wszystkim zagranicznych, bo Polki chcą walczyć i mocno się mobilizują) przez nas, kibiców może przynieść jakiś rezultat. Daj Boże, żeby nasze koszykarki się w końcu obudziły i zechciały zagrać na swoim poziomie...bo w przeciwnym razie, ciężko będzie nawet o medal. Nie mówiąc już o obronie tytułu MP. AVE WISŁA! ![]()
PNU '06
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|