|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Co myślicie o takim zestawie za ok. 1000zł:
Intel Pentium Dual Core E2180 2GHz, 1MB L2 Cache, 800MHz FSB.........................169zł Gigabyte GA-P35-DS3L.............................................. ..............................205zł OCZ DDR II 2GB (2*1GB) 800MHz PLATINUM REV2 CL4......................................129zł Seagate 250GB 7200rpm 16MB SATA-II Barracuda ST3250410AS..........................140zł Pioneer DVR-115DBK (czarna).......................................... ..........................74zł Obudowa Asus TA-863 B/Z................................................. .......................80zł Razem: 797zł Do tego dochodzi Radeon hd3850 za ok. 250 zł (np. http://www.allegro.pl/item414518905_...it_hd3850.html) I teraz pytanie za 1000 punktów. Czy uciągnie to zasilacz Modecom MC-400 400W? Bo kolega, dla którego ten cały zestaw staram się złożyć, takowy właśnie posiada.. Wydaje mi się ze tak, ale wole sie upewnic. Co myslicie o powyższym składaku? I teraz druga sprawa, ile wziąłbym orientacyjnie za takiego "złoma": Sempron 2500+ socket a 1,75@1,97ghz z chłodzeniem AC Copper Lite płyta głowna biostar 2x512mb ramu DDR 2 dyski twarde (80gb i 30 gb) Radeon 9600 pro 128 mb (AGP) 2 napędy (napęd CD i combo) Brak zasilacza
Ostatnio edytowane przez Serwatkus : 09.08.2008 o godz. 21:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
. Moge ja spokojnie polecic kazdemu tylko szczerze mowiac to procek albo podkrecic ostro albo zupelnie inny, kupic . |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
koyoot skąd założenie że 400W tego nie wyciągnie? O.o TEN ZESTAW UCIĄGNIE NAWET MODECOM MC 350W bez problemu nawet w stresie. zresztą popatrz sobie na pclab do jakich zestawów wystarczy 400W a co dopiero do tego...
Kartę zmień na GF'a 9600GT albo 9600 GSO 768 MB RAM, nagrywarkę na PIONEERA DVR-215 i dysk na Samsunga F1 320GB ew. też możesz troszkę zaoszczędzić na płycie i wziąć Gigabyte P31-DS3L. Za ten drugi zestaw myślę że 300-400 zł max. Pozdro ![]() Powód: literaki ;P
Ostatnio edytowane przez Barthez : 10.08.2008 o godz. 17:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
mógłby ktoś mi polecić router wifi? Nie drogi, a prosty w konfiguracji i zabezpieczeniu (tak by pół bloku nie korzystało z mojego dobrego serca). Zamierzam zainstalować sobie internet z UPC, nie chciałbym jednak płacić im 12zł miesięcznie za to, że łaskawie udostępnią mi sprzęt.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Jeszcze dobra rada, (do każdego AP), po pierwsze WYŁĄCZ (odznacz) w ustawieniach "SSID Broadcast" - wtedy Twoja siec nie jest widoczna przez inne odbiorniki WiFi, to pierwszy i podstawowy krok zabezpieczający, dalej to już sobie poradzisz (Wireless Security, WEP Key itd.)
Ostatnio edytowane przez Jacko_1 : 13.08.2008 o godz. 08:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Kupiłem sobie nowego kompa wszystko zajebiście było do momentu gdy zacząłem system instalować.....
Wszystko działa już post do usunięcia; )
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 14.08.2008 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Wiślacki Miechów
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Jaki sklep komputerowy polecacie?
Oczywiście w Krakowie. Jak najtańszy i porządną obsługą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie polece Ci, ale odradze Ci jeden sklep... mianowicie Bit, ciotka kupila... u nich i sie okazalo ze wpieprzyli za slaby zasilacz do niego i jezdzila 5 razy do naprawy. Znajomy moj tez kupil... jezdzil tez po tyle samo do naprawy i dali mu caly komp nowy, bo co chwile cos sie pieprzylo, nachapali sie juz kasy za tyle lat istnienia tego sklepu ze chyba juz im nie zalezy i skladaja byle jak .
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam takie pytanie w związku z monitorami.
Na starym kompie miałem czestotliwoś odświeżania ekranu 85 hz, teraz nanowym moge ustawi do 200 hz. To ma związek z monitorem? (nie zmieniałem a monitor ma 6 lat) czy to zależy o karty grafiki? Czy po prostu ustawia sie niby 200 a monitor jedzie na 85 hz? Jestem tego ciekawy bardzo ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
widze ze pozytywy o Bicie moderatorzy usuneli , heh
niewazne czy ktos moze polecic router do neostrady, ale nie na wifi tylko no na zwykle kable ? tak kolo 100. ? |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
co sądzicie o takim zestawie (1200 zł)
![]() Co sądzicie o kdo.pl? Warto u nich kupowac czy może w jakimś innym sklepie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
KDO jest dobrym sklepem
Ewentualnie może być też Apollo. Pamięci na Patriot LLK 2x1GB Karta to badziew... jak możesz to dozbieraj 100zł i kupisz GF'a 9600GT/9600GSO wzdajność mają prawie dwukrotnie wyższą niż ten 8600 GT ew. zmień proca na E2180 i wtedy ci starczy bez dokładania na GF'a 9600. ![]() Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez Barthez : 21.08.2008 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ten komputer to kupuje moja ciotka i powiedziała że więcej na niego nie da tym bardziej że do tego będzie jeszcze monitor, drukarka itd. A ten zasilacz pociągnie to wszystko bez problemów?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak. i nie słuchaj jeżeli ktoś Ci będzie wciskać że do tego sprzętu potrzeba 500W bo to nie prawda! To sam musisz zdecydować lepsza karta i gorszy procek którego trzeba kręcić czy lepszy proc i gorsza karta
Ale karta Ci się przyda jak pojedziesz do ciotki![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja juz nie mam tylu lat żeby korzystac z możliwości kart gdzie tylko jestem, a poza tym to ciotkę często nie odwiedzam. A ona kupuje ten komputer dla 10 letniej córki i ona póki co za grami też nie przepada. Dlatego chciałem złożyc coś takiego co postoi kilka ładnych lat a później albo kupią sobie nowy albo ewentualnie np samą kartę. Bo jak pisałem wczesniej to mam ograniczony budżet a takie eleenty jak drukarka, monitor czy jakies fajne głośniczki byc muszą.
A do tego dual core to proponowałbyś tą GF 9600? Choc ja i tak chyba wezmę tego core2duo a m oze zamiast GF jakiegoś radeona w porównywalnej cenie? a tak wogóle to czym się różnią oprócz ceny te procki? P DUAL-CORE E5200 2.5GHz / 2M LGA775 BOX CORE 2 DUO E7200 2.53GHz LGA775 BOX |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Procesory core 2 duo w porównaniu do dual core charakteryzuje wyższa wydajność przy tym samym taktowaniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Witam mam możliwość kupić notebook Fujitsu Siemens Amilo Pi2512 za 1199 złotych. O taki! => http://www.allegro.pl/item421598830_...dvd_vista.html
Czy za tą cenę się opłaca? Laptop jest nowy... ![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chlopaki, mam problemo
Potrzebuje zainstalowac dodatkowa kosc pamieci u siebie w laptopie. Kosc mam. Miejsce na ta kosc (slot ?) jest przykryte plytka, ktora jest przykrecona 3 srubkami. 2 odchodza, trzecia szmata ani drgnie. Kupilem srubokret phillips #00 (taki mi kazano w instrukcji) ale srubka ani nie drgnie na pol nanometra. Krzyzyk sie lekko rozrobil i juz go praktycznie nie ma, ja mam za to dziury w rece i odciski. Jak mam ta cracovie wykrecic ?! Serwis Apple'a nie hula, bo zanim sie dogadam z jeb.. cholernym hindusem o co mi chodzi to mnie przekierunkuje do Londynu, Chin i Cupertino w USA, a niunie w sklepie trzepia rzesami i odsylaja do w/w jeb... cholernego hindusa. Jestem w dupie z tym problemem, a MUSZE TA CHOLERNA KOSC ZAINSTALOWAC. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest zintegrowana karta grafiki, w dodatku z niedopracowanymi sterownikami. O Carbonie i SA zapomnij. Powinien ruszyc CoD1, NFS:U1, może VC. Z ta karta jest taki problem, że teoretycznie nie jest taka zła, ale przez niedopracowane sterowniki czesto moze sie zdarzyc, ze nie uruchomisz starszej gry, pomimo ze teoretycznie powinna pójść. Dllatego to jest takie wróżenie z fusów. Wpisz w google "X3100 gry" i poczytaj na różnych forach co ludziom na tej karcie chodzi, a co nie, to bedziesz wiedzial czy taka wydajnosc Cie zadowoli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja mam takie pytanko ..mam coś takiego:::
Procesor- Intel(R)Pentium(R)4cpu 2,40 GHz/512/533M Karta Graficzna- CHAINTECHA- G448 GeForce4 MK440 64 MB DDR TV Dysk Maxtor 6Y120 Po Płyta główna VIARAMA U8788 P4X266E S 478 ATX Stacje Dysków: JLMS XJ-HD 165H LITE-ON-DVDRW LH-18A1P NAPĘD DYSKIETEK... Karta dźwiękowa: SoundBlaster Live klawiatura i mysz bezprzewodowa Logitechs s530 Pamięć 512MB Obudowa midi Towe....Atx i Moitor 17"Higscreen płaski.. co z tym zrobić potrzebuje troszke innego sprzętu ostatnio kupiłem sobiew miare przyzwoita kamerke i nio niestety mam delikatny problem przy jego obróbce. na złom to czy może jednak nie? dołożyć pamięci i może karte graficzną zmienić czy też raczej już nowy sprzęt by pasił |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niewiele z tego wyciągniesz. Lepiej sprzedać, odrobinke dołożyć i za 500-600zł kupić jakiś używany sprzęt z allegro. Za ta cene można znależć dwurdzeniowego AMD ze sporym dyskiem, 1 lub 2 gb ramu. Nie radziłbym rozbudowywac, bo na karte z 80-100 zł, na 512 mb ramu z 60zł, a przyrost w wydajności niezbyt wielki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coz, jako ze pojawily sie(nareszcie!) nowe radeony HD 4870 X2 to chcialem sie podzielic z wami pierwszymi wrazeniami z testow tej karty. Coz karta po wyjeciu z pudelka prezentuje sie co najmniej okazale... podwojny slot chlodzacy, plyta ze sterownikami i gra Race Driver:GRID(mialem w sumie calkiem niezly benchmark dzieki temu
). Po krotkim czytaniu instrukcji(tak nie wypieram sie czytam instrukcje, nawet te na opakowaniach kondonow!) przyszla pora na zainstalowanie tej karty w moim kompie i testy... Coz poza krotkimi spieciami ze sprzetem w postaci gryzacych sie sterownikow(oj nalozylo sie tego nalozylo...) w koncu udalo mi sie ja odpalic... Tak dobrze powiedzialem odpalic... Po formacie dysku twardego(niestety inaczej nie dalo sie karty ut=ruchmic wogole...) zainstalowalem sterowniki od tej karty najnowsze DX`y(nie korzystam z Visty) odpowiednie benchamrki itp. Coz wyniki testow mowia same za siebie. KARTA BIJE GTX`a 280 POD WIEKSZOSCIA WZGLEDOW! I to nawet gdy GTX jest w SLI! a kosztuje dokladnie tyle ile GTX obecnie. 22000 pktow w 3dmark 2006, i Uwaga! 51 klatek w Rozdz. 1920x1600 w Crysis! Takiego wyniku nie udalo sie osiagnac do tej pory nikomu tym bardziej na pojedynczej karcie. Produkt idealny? Niestety... Karta jest adresowana glownie do tych co maja anielska cierpliwosc do sprzetu i jego(nie)kompatybilnosci, oraz... maja elektrownie w domu, karta pobiera 300(SIC!) W energii!Dziekuje to tyle moze niedlugo przedtsawie komputer dla gracza ale jednoczesnie tanszy niz do tej pory I used to build .Do nastepnego razu .Cytat:
) na spokojne 3,6 ghz .
Ostatnio edytowane przez koyoot : 02.09.2008 o godz. 00:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kooyot ostatnio kupiłem kompa z tą samą kartą i śmiga aż miło ; )
Najnowszych gier jeszcze nie mam, na razie śmigam to co miałem ale na starym kompie nie działalo np. Call 2, Fable, Gta SA, oś z tych czasów. Ale mam demko Race driver Grid demo i działa na najwyższych detalach ![]() Właśnie musze z kądś zdoby tego crysisa żeby sie przekona ile tak naprawde jest warta. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czyli ogólnie co
mi teraz jest potrzeba duuuużo powierzchni na obróbke filmów, etc fot,, a nie raczej pod kierunkim gier,,,jeden zrzut z kamery wymaga około 30 gb dysku a jego obróbka ,,, rozpacz....nio i karta dźwiekowa ww dolby digital....tylko nie wiem czy to jest potrzebne.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
), Dysk okolo 500 GB a moze nawet wiecej. Karta graficzna do tego nie jest tak bardzo potrzebna choc moim zdaniem w tej chwili zeby znacznie przyspieszyc wydajnosc komputera jak juz wczesniej nieraz pisalem GTX 280 jest doskonalym wyborem bo przy obrobce grafiki wyprzedza wydajnoscia najmocniejszego obecnie Quada 100(!) krotnie! Problem w tym ze to juz koszt jest naprawde duzy.Cytat:
Z drugiej strony moze troche przesadzam bo jestem maniakiem wydajnosci . W sumie jakbys wzbogacil ten zestaw za 1700 zlotych o karte Creative Audigy to juz mialbys dobry komputer do obrobki grafiki. Podkrecic procesor o 470 mhz do 3Ghz i dysk ten co w tym zestawie wrzucilem i masz praktycznie wszystko czego potrzebujesz.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 04.09.2008 o godz. 11:01.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
pytanie do tych co są na bieżąco E8400 E8500 czy czekać aż E8600 stanieje (różnica między 84 a 85 jest wielkości 10 zł...) Płyta główna obsłuży wszystkie 3 tylko muszę aktualizować BIOS.
a co do karty muzycznej to przeczytałem gdzieś o asusie który jest tańszy od tych wszystkich X-Fi a jakością jest tylko trochę gorszy od najlepszych z tej serii jak znajdę ten artykuł to podam nazwę
Ostatnio edytowane przez spinnaker : 05.09.2008 o godz. 12:56.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|