|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
To już 30. kolejka I ligi, w której zmierzymy się z Puszczą Niepołomice.
Tabela: ![]() Kurs LVbet: ![]() Mój skład: ![]() Na to spotkanie wypada nam Carbo i przede wszystkim Ertlthaler, więc zmiany w składzie są wymuszone. W linii obrony przeczuwam wymianę Lelievelda za Krzyżanowskiego, reszta pozostaje bez zmian (mimo słabego meczu Gigera). W pomocy nie mamy w zasadzie żadnych opcji, dlatego skleciłem coś na zasadzie najmniejszego zła. Na szpicy Duarte, który wywiązuje się z tej roli na miarę swoich możliwości. Na konferencji prasowej Jop nie wykluczył dostępności Sancheza na ten mecz, ale ja nie sądzę, żeby zagrał więcej, niż 20 minut. Puszcza z realnymi szansami na baraże będzie bardzo niewygodnym przeciwnikiem. Grają twardo, mocno pracują w odbiorze, to zupełnie inna drużyna niż ta, którą pokonaliśmy gładko w poprzedniej rundzie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wystawienie Sancheza na rzeźników z Niepołomic byłoby głupotą. Niech dostanie tydzień czasu żeby być gotowym na Rzeszów i Chrobrego u siebie. To są kluczowe mecze i tam można a nawet trzeba zapunktować, żeby zapewnić sobie awans.
Z Puszczą szanse na punkty są bardzo, bardzo znikome. Zostaniemy zmiażdżeni fizycznie w każdej formacji, to się może skończyć wynikowo powtórką z pamiętnego meczu barażowego. Myśle, że jednak z uwagi na - jak to mówi Jop - potrzebę podwyższenia składu, Krzyżanowski rozpocznie mecz na LO a Omić zostanie ustawiony obok Igbekeme w środku. Na 10 oczywiście nasz Zieliński, który będzie straszył Puszczę legendarnymi bombami z dystansu. Mecz do odbębnienia, oby bez dalszych kontuzji. 3 punkty dla Niepołomic praktycznie pewne, dla nas akurat ta porażka bez znaczenia. Kluczowe mecze w dwóch następnych kolejkach. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Według słów Sandomingo mecz z Puszczą oddajmy walkowerem albo wpuśćmy rezerwy. Co za gość. Co mecz to albo nas zniszczą, zjedzą, stłamszą i tyle.
Załóż się Sandomingo o flaszkę że wygramy lub zremisujemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To że nasz stłamszą fizycznie to jest oczywistość. Już widzę jak Duda przestawia zawodników Puszczy w środku pola... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Pokaż gdzie napisałem, żeby oddać mecz walkowerem albo wystawić rezerwy? Pokaż proszę. 2. Napisałem, że w mojej opinii Puszcza jest faworytem. Dlaczego? A no głównie dlatego, że zdecydowanie dominuje nad nami fizycznie i to wykorzysta. Jop nawet gdyby chciał to w jakiś sposób zneutralizować (czego nie zrobi, bo jego rozwiązanie to "grajmy swoje") to aktualnie nie ma kim. 3. Alkoholu nie piję, więc flaszkę się nie założę. Ale jak chcesz, to możemy się założyć o symboliczne 50 zł na Socios. Ty obstawiasz 1X a ja 2.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 20.04.2026 o godz. 09:00.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napiszę więcej. Już widzę pomeczową wypowiedź Jopa o tym, jak to Duda nie dał rady pokryć wyższego o dwie głowy zawodnika Puszczy przy SFG
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Kartki
7 - Biedrzycki 6 - Grujčić 5 - Duda 4 - pauzują: Ertlthaler, Carbo, wrócił: Krzyżanowski 3 - Lelieveld, Igbekeme 2 - Kuziemka, Rodado, Nikaj 1 - Kutwa, Baniowski, Bozić, Giger, Omić, Colley, Duarte ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możemy awansować już po tej kolejce.
Tu więcej: https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=5512 i tu: https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=1121 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zostawiłbym Krzyżanowskiego na obronie, zamiast Mikulca dałbym Lelievelda. Zwłaszcza, że Miki zagrał dopiero 30 minut po prawie rocznej przerwie.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 20.04.2026 o godz. 09:27.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Wygraliśmy z Puszczą w regulaminowym czasie tylko jeden mecz. I w tym czasie w meczu nie grała bestia z Niepołomic czyli Wojciech Hajda
![]() Na wiosnę to zupełnie inna drużyna. Mecz to będzie brzydka kopanina a bramki strzelać będzie Puszcza klasycznie po stałych fragmentach. Myślę, że jedna zostanie zapakowana po zapodaniu piłki w pole karne z autu przez Hajdę i przedłużenie główką przez któregoś z rosłych Niepołomiczan. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
12 kolejek posuchy u osób wieszczących porażkę w kolejnym meczu ligowym Wisły.
Teraz grono szczurków zaciera rączki - kto jak nie 1. ligowe nemezis Wisły ma nas w końcu pokonać ku uciesze santoamigo, stelio i innych gówien |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Haha, można by zrobić obić niezła kompilacje z ich wpisów, taka nie za bardzo udana w przewidywaniach.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zakład Stoi . pozdrawiam Powód: .
Ostatnio edytowane przez Szneka : 20.04.2026 o godz. 11:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Co do samego meczu, to mam przeczucie, że go bezproblemowo wygramy.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 20.04.2026 o godz. 12:19.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Puszcza jest zdecydowanym faworytem tego meczu z 3 powodów. Po 1. tabela za 2026 rok, tutaj są liderem i mają 7 pkt. więcej od nas. Oprócz tego aż 7 zwycięstw i tylko 2 porażki (z Wieczysta na samym początku oraz z równie dobrze i niewygodnie grającą Odrą Opole) + 1 remis z mocnym w tej rundzie Śląskiem. Po 2. Wisła ma problem z Tułacz ball od zawsze. O ile klocki są tam dobrze poukładane i drużyna jest w formie to szanse na pozytywny rezultat są tym mniejsze. Po 3. Gramy bez napastnika, bez lidera i najlepszego piłkarza tej drużyny, z przetrzebioną kontuzjami obroną, oraz dodatkowo bez Erlthalera. W takiej sytuacji nasz i tak mierny potencjał ofensywny z tej rundy spada pewnie na poziom jakiejś Pogoni Siedlce. A no i oczywiście fakt, że porażka prędzej czy później musi nastąpić. I tak jak nikt sie jej za bardzo nie spodziewał u siebie z Polonią, tak tym bardziej nikt sie jej nie będzie spodziewał z Puszczą w domowym meczu "DAJĄCYM AWANS". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czyli minimum remis ale w sumie powiem że wygramy tak żebym ku uciesze kilku zjebów miał za co przepraszać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wygramy. Cudowny, najgenialniejszy trener Jop, natchnie naszych zawodników wiarą w zwycięstwo, co będzie ugruntowane specjalną, swietną, nowatorską taktyką pod drwali z Niepołomic.
Ave Jopizna |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Pewnie i zagralby Jordi, ale sądzę ze nie zaryzykuja jego zdrowia. Ogólnie kazdy wynik jest możliwy, ale bliżej mi że jakieś punkty zostaną u nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Matematycznie, czy przy założeniu że nikt z grupy barażowej nagle nie odpali?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
Nie wchodz w polemikę z trollem, który zdycha z głodu. Wszyscy go ignorują. Prowokuje swoimi wypowiedziami szukając karmy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Wolfy: Przecież do tego nie potrzeba zaawansowanej matematyki, to jest poziom podstawówki
![]() 63 punkty może zdobyć już tylko Chrobry. Jeśli zremisowalibyśmy ostatnie 5 spotkań, to jeden z tych remisów byłby z Chrobrym, ergo Chrobry nie zdobyłby tych 15 punktów, koniec dowodu A generalnie, matematycznie na dziś awans daje nam 6 punktów, chyba, że nie przegramy z Chrobrym, to wtedy pięć wystarczy. ![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Matematycznie, Chrobry musi wygrać wszystko do końca w tym z nami conajmniej 2 bramkami. Ale zakladajac, ze ny wszystko remisujemy. to nie jest w stanie zdobyc 15 pkt.......Oczywiście drugi warunek Slask nas musi przeskoczyć.
Ostatnio edytowane przez WildDog : 20.04.2026 o godz. 16:10.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
To wiemy.
Każdy z przeciwników Wisły w danej kolejce jest oceniany jako lepszy, tu zdążyliśmy się przyzwyczaić. To jest całkowicie powtarzalne i klarowne. Nie musisz po raz kolejny tego pisać. Napisz może dopiero wtedy gdy uznasz Wisłę za zdecydowanego faworyta. Zaskocz nas. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pięć remisów daje matematycznie awans niezależnie od tego jak zagrają przeciwnicy.
Nie jest to równoważne ze zdobyciem 5 punktów. i Adasss mnie wyjaśnił :(
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Tak, Puszcza nas zmiecie, nie mamy czego szukać, oddajmy te 3 punkty i szukajmy gdzie indziej pozostałych potrzebnych do awansu. Jezu, jakie gówno trzeba mieć w swoim zrytym łbie, żeby takie coś wypisywać? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jeszcze inaczej,wygrana z Chrobrym daje nam awans nawet jakbyśmy pozostałe mecze przegrali.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A nie sorry,zapomniałem o zaległym Wieczystej i Miedzi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Matematycznie nie, wtedy jeszcze teoretycznie Wieczysta miałaby szansę (choć niezłe cuda musiałyby odchodzić
)![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|