|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Udało nam się zatrzymać Fernandeza, jeszcze tylko Colley, Gruszkowski i Biegański, a będę szczęśliwy. Najlepszy gracz i 3 najlepiej rokujących perspektywicznych piłkarzy, który stanowią wartość dodaną już teraz i mogą być tylko lepsi. Co do reszty to część trzeba zatrzymać, aby rewolucja nie była za duża, ale kompletnie mi obojętne, którzy z nich zostaną a którzy odejdą. Jeszcze może Starzyńskiego, Młyńskiego czy Hoyo by mi było żal ale bardziej ze względu na potencjal niż na ich obecne możliwości. Chociaż pierwsza dwójka może dać radę w 1 lidze już teraz.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.06.2022 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Idąc tym tropem rozwiążmy kontrakty ze wszystkimi bo nikt nie zasługuję na grę w Wiśle Kraków...
Za spadek odpowiadają wszyscy: właściciele, działacze, trenerzy i zawodnicy... Frydrycha forma była bardzo przeciętna i nie powalała na kolana... ale ktoś musi grać w tej pierwszej lidze... Akurat wydaje mi się, że Frydrych dobrze przygotowany do sezonu mógłby być ostoją obrony w pierwszej lidze... Spójrzmy na sprawę racjonalnie... Oddajemy za darmo 32 letniego Frydrycha, kapitana drużyny, który zagrał 32 mecze, w których strzelił 4 bramki i zanotował jedną asystę.... A jednocześnie kontraktujemy Bashe, który od dwóch lat nie gra regularnie w piłkę, tylko leczy kontuzje. W sezonie 2021/2022 zagrał 4 mecze i zanotował zero goli i zero asyst... Gdzie tu jakaś logika? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Nie wiem czy tylko ja miałem wrażenie oglądając w tym sezonie Wisłę, że w wielu meczach byliśmy lepsi pod względem kultury gry, tylko że przeciwko naszym asom było niezwykle łatwo o zdobycie gola? Bierzemy za to Bashę, który : - parę lat temu był wyróżniającym się pomocnikiem ekstraklasy - chce grać w Wiśle w 1 lidze - zna szatnie - jest w stanie grać za stosunkowo małe pieniądze Jeśli Basha się rozsypie i nie wypali to trudno, mała strata. Jeśliby Frydrych został i nie wypalił - duża strata. Comprende?
Jakbyś napisał, że najrówniejszy to może bym na to przystał, bo nie schodził poniżej pewnego poziomu. Niestety też takowego przeskoczyć nie potrafił. Patrząc, że w składzie zastąpił Skvarkę (którego tu mocno krytykowałem) i porównując gołe statystyki kanadyjki obydwu panów zaczynam się zastanawiać, czy ta zmiana wniosła cokolwiek dobrego. Na początku też mi się wydawało, że tak. Patrząc rozsądnie po zakończeniu sezonu? Chyba jednak niekoniecznie. Bo może lepszy jeden świetny występ, jeden dobry, 2 przeciętne a potem ze 4 czapki niewidki jak miał w zwyczaju Skvarka. Przeciętnie było z tego więcej pkt na mecz niż za Poletanovicia. Ale ok, można pisać, że Skvarka grał wyżej. W takim razie porównajmy go do Ashrafa. Przecież Poletanovic mu do pięt nie dorastał. Taka prawda.
___________________________________________ Wracając do tematu - przez ten cały chaos zapomniałem o Saviciu. On też był lepszy niż Poletanovic. Coś wiadomo czy jest szansa, że zostanie? Byłoby super.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.06.2022 o godz. 00:42.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jakby mi płacili to też bym chciał. W sensie, że zna jej układ i nie wpadnie na żadną szafkę? Bo jeśli chodzi Ci o personalia to zostanie może z 5? piłkarzy z którymi grał. A jeśli o klimat to szkoda strzępić ryja Nie wiesz tego. Aktualnie nie wiadomo co znaczą stosunkowo małe pieniądze dla Wisły. A jak już o tym mowa to kluczowe jest ile zarobi podstawy, a ile dostanie w tzw. wyjściówkach. Tego też nie wiesz. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście, na pewno przy zmniejszeniu budżetu do 1 ligowego zaproponowano Bashy pobory na poziomie Frydrycha Zejdź na ziemie. Basha dostał kontrakt pierwszoligowy. A Frydrych odszedł, bo mu nie odpowiadał takowy. Odpisywałem na pytanie dlaczego bierzemy Bashę za Frydrycha. Chyba Ci to uciekło pisząc, że też byś chciał . Co do znajomości szatni - Basha zna miasto, był tu widocznie szczęśliwy, jego rodzina też skoro wraca, jest gosciem zza granicy, który rozumie język polski i zna specyfikę ligi, więc nie będzie potrzebował dodatkowego czasu na aklimatyzacje. Będzie rozumiał co mówi do niego trener i koledzy. Nie będzie go pętała presja gry przy tak wymagających trybunach. Skoro nie potrafisz dostrzec tak prostych konsekwencji i nie potrafisz wymyślić nic lepszego niż potykanie się o szafki to o Tobie za dobrze nie świadczy. Jeśli Basha nie złapie kontuzji to będzie grał i jestem przekonany, że będzie grał dobrze. Oczywiście jest spora szansa, że się rozleci - jest podatny na kontuzje. Góra to wie i my to wiemy. Jestem przekonany, że ma to odzwierciedlenie w jego kontrakcie. Gdyby nie miał defektu to by tu nie chciał grać. To jest typowy gość do odbudowy po tragicznym sezonie i problemami zdrowotnymi. Podobna sytuacja do Żyry.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.06.2022 o godz. 09:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja go nie porównuje do Frydrycha tylko do Twojego wpisu że "będzie zarabiać stosunkowo mało". Jeśli masz wiedzę to napisz co znaczy "stosunkowo mało" albo "kontrakt pierwszoligowy". I przy okazji podaj ile będzie pobierać Basha.
A skoro zna miasto - to może na przewodnika go? Nie wiem czy po Krakowie ale może chociaż po stadionie Basha nie zna specyfiki 1 ligi bo nigdy w niej nie grał. ![]()
Zwolennik zadłużenia
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wolfy ma racje co dobitnie pokazuje w jakim miejscu bylismy/jestesmy jesli chodzi o jakosc naszej kadry. Przyszedl Poletanovic, umowmy sie, sredniej jakosci grajek nawet jak na nasza lige, a wygladal duzo lepiej na tle reszty naszych skorokopow ze srodka pola. Trzeba liczyc na to, ze Basha bedzie zdrowy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.06.2022 o godz. 19:25.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Na tle naszych nieudaczników Poletanović wyglądał na gościa z innej planety. Głównie dlatego, że umiał celnie dośrodkować. Tak nisko upadliśmy, że wystarczy umieć cokolwiek by błyszczeć wśród naszych piłkarzy.
Nie był / nie jest geniuszem, po prostu umie solidnie kopnąć. Oczywiście fajnie by było go zatrzymać, ale (wnioskując po ruchach w Klubie) jesteśmy w bardzo kiepskiej sytuacji jeśli idzie o budżet na I ligę, więc zwyczajnie musimy odpuszczać wysokie kontrakty ... Podobnie Frydrych: na tle pozostałych obrońców się zdecydowanie wyróżniał, ale jak by zrobić kompilację z jego pomyłek i dziwnych zachowań (w obronie) to już tak pięknie to nie wyglądało w przeciągu sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten już mityczny Poletanovic, to jest niestety piłkarz z defektem, dlatego odpalili go z Rakowa, dlatego nikt z topowych drużyn się po niego nie zgłaszał, dlatego u nas szybko złapał kontuzję, po prostu tacy zawodnicy nie wytrzymują pewnych obciążeń treningowych, bo się normalnie wysypują, zresztą podobnie jak Basha, który pewnych rzeczy nie przeskoczy, co pokazał Hyballa, który zrobił mu normalną rzeźnię...
Co do tego drugiego, jest to prawdopodobnie autorska decyzja naszego trenera, dlatego pożywiom, uwidzim... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
No sorry, ale kontekst jest dużo szerszy niż Ci się wydaje... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No i sam nie potykał sie o swoje nogi jak kliment
![]() To chyba podsumowuje klęske jakosci naszej kadry skoro średniak Poletnanovic zrobił u nas róznice taką ze w zasadzie był tutaj najlepszym.Na miejscu zarządu ze wstydu bym sie spalił do czego doprowadzono.Ale grabarze Wisły zapewne widzą wszytsko lepiej i juz mają plan awansu. Brnijmy dalej w Skavrki i Klimenty a bedziemy niebawem z Olimpią Grudziadz w 3 lidze.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.06.2022 o godz. 20:50.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ppletanovic wyglądał lepiej niż reszta BO GRAŁ U NAS KRÓTKO. Tylko tyle...
My nie mieliśmy słabej kadry. Mieliśmy dobrą kadrę, która grała na 30 % możliwości. Dlatego Poletanovic grający na 70 % wyglądał jak z innej planety. To nie piłkarze są problemem. Problemem jest "klimat". Nie wiem jak można tego nie widzieć. A Frydrychowi zupełnie się nie dziwię. Trafił w szambo więc ucieka, zanim całkiem nie utonie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak Wisla negocuje z Zaglebiem
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...krakowianie-i- "Pierwsza propozycja Wisły miała być jednak na niskim poziomie - 100 tysięcy złotych. Zagłębie odpowiedziało, że oczekuje miliona złotych. Z informacji WP SportoweFakty wynika, że krakowski klub wrócił do rozmów i złożył drugą ofertę - 150 tysięcy złotych. Jak słyszymy, w Sosnowcu uznano, że kwota wciąż jest śmiesznie niska i odpowiedziano, że skoro tak, to nowa cena za Sobczaka to 1,5 miliona złotych." Jak na olx negocjacje Wezme za tyle, dyj. I podbicie ceny![]() Cena oczywiscie zaporowa aby go nie sprzedac |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co się dziwisz, w drugą stronę działało...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.06.2022 o godz. 06:55.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Póki co transfery dramatyczne. O ile Niewiadomski Łasicki i Jaroch mogą się obronić tak Basha i Żyro mnie nie przekonują. Żyro w słabej Jadze nie pograł a Basha rok czasu piłki nie kopał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak to działa. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak przychodzi na skrzydło to jestem w stanie jeszcze zrozumieć ten transfer. ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
34 graczy, a napadziora dalej brak (Fernandez to pomocnik, Ondrasek - wiadomo, reszta młodziki). Myślę że przynajmniej 4-5 kolejnych zawodników się pozbędziemy, a kilku kolejnych wypożyczymy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przede wszystkim ma umiejętności przerastające 1 ligę. Chyba Ci ten prosty fakt umknął?
My możemy wybierać tylko z piłkarzy dopiero aspirujących do gry w ekstraklasie w przyszłości albo takich po przejściach albo w jakiś sposób związanych emocjonalnie z klubem. To jest oczywiste. Basha to 2 i 3. Gdyby nie grał wcześniej u nas to pewnie by się nad naszą ofertą nawet nie pochylił. Bashy 1 liga niczym nie zaskoczy. Może poza tym jak dużo ma miejsca i czasu na podjęcie decyzji przed zagraniem piłki. Oczywiście nie znamy szczegółów kontraktu ale tylko idiota nie połączy kropek. Basha wziął kontrakt jakiego nie chciał Frydrych. A co do rozwiązania umów to swoje zdanie podtrzymuje. Nie mamy pojęcia na ile one były dla nas korzystne i nie ma tu żadnych kropek, które możnaby połączyć.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.06.2022 o godz. 10:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Znasz w końcu te liczby czy będziesz dalej brnął? I jakie to umiejętności? Bo fizycznie to już w czasach ekstraklasy był wrak. ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Odnosząc się do tytułu tematu, dziś o godzinie 14:00 może się coś więcej wyjaśnić, dziś konferencja prasowa właścicieli Wisły, link do transmisji: https://www.youtube.com/watch?v=gjJP67lVPCc
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zaślepienie i słodkie .......enie widzę u niektórych trwa nadal. Teraz pewne osoby nie wpadają na myśl, że coś tu nie tak skoro Brzęczek, Dawid zostają ale trenera bramkarzy trzeba zwolnić itp itd piłkarzy trzeba zwalniać bo kontrakty za wysokie, a sprowadzamy legendy, nawet jak 2 lata w piłkę nie gral to trudno, ważne, że legenda, do tego kilku dyletantów na stanowiska trenerskie i będzie ekipa zajebista.
Szok co sie z tym klubem odpierdala. Kuba, taki poważny i honorowy człowiek ale żeby aż tak nie ogarniać tego co robi to szok. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja obstawiam dwie opcje, mniej wiecej 50/50:
-Basha gra i robi za profesora -Basha wysiaduje stołki w gabinetach Najprawdopodobniej jedno będzie przeplatane drugim. Niestety. Nie widzę opcji, żeby sportowo nie dojechał. Wracając do Frydrycha to w sumie są trzy opcje: - Jurek powiedział, że go nie chce i go pogoniono wypłacając mu część pensji (niekorzystne) - próbowano się z nim dogadać na niższą pensje i się nie udało, rozwiązano kontrakt za porozumieniem bez żadnych konsekwencji (neutralne, zależnie jak na to patrzeć korzystne lub nie) - Frydrych nie chciał grać za mniejsze pieniądze, miał na stole korzystną ofertę z Banika i poszedł Wiśle na rękę żeby odejść zrzekając się części zaległego wynagrodzenia (korzystne). W zależności co dokładnie miało miejsce, można ten ruch oceniać skrajnie różnie. Ja nigdzie nie napisałem, że forma rozwiązania była korzystna i nie oceniam tego ruchu, bo nie znam szczegółów.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.06.2022 o godz. 11:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jednym słowem, chuja wiesz, w nogach śpisz a mędrkujesz. Skoro nie wiesz, to nie uskuteczniaj kocopołów. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|