|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A widzisz ominął mnie ten kac, nie zwróciłem uwagi na użyte słowo... Nie twórzmy alternatywnych historii, jaki to ma cel?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Info było że na porannym treningu go nie było bo był zmęczony po spotkaniu ze sponsorem które się przedłużyło do godzin nocnych
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokładnie, jednak kac to już Twoja twórczość.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Tak przyznaję się ale to czy z kacem czy bez to ten sam wydźwięk
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja uważam, że zdecydowanie inny - co innego wielogodzinne spotkanie/negocjacje z potencjalnym sponsorem, a co innego jakieś spotkanie przy wódeczce...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
w Polsce... bez alko... ty wierzysz w to co piszesz ? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Ale to chyba o co innego się rozchodzi. Inna kwestia to sponsor a inna to alko ( był czy nie był gowno mnie obchodzi) A sposób załatwienia sprawy. Zreszta ten narcyz stanowski w tym swoim stanowisku wytarł sobie Kubą podłogę wyżymał i wytarł do sucha.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Kilka dni / tygodni?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Natomiast kwestia udziału w treningu i alko to inna rzecz. Swoją drogą, jeśli spadnie na nas deszcz gotówki, to będziemy ją marnować bardziej niż za Cupiała, jestem przekonany. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na tt ktoś wrzucił plotkę o tym panu:
https://www.transfermarkt.pl/adrian-.../trainer/20066 Ale to raczej sf ![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na pierwszy rzut oka bardzo fajny kierunek.
My tu się zastanawiamy, czy trener zostanie uzgodniony z dyrektorem sportowym, jeśli w ogóle tego dyrektora zatrudnimy. A tu już zaklepujemy kolejnego zawodnika, choć to dyrektor sportowy powinien budować drużynę. Fajnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Jeżeli chodzi o plotki o Guli to kierunek byłby dobry - zdecydowanie lepszy niż Stano. Pytanie czy to są tylko plotki oraz kto go chce oprócz Nas. Jeżeli rywalizowalibyśmy o trenera z Jagą to nie widzę powodu dla , którego mielibyśmy być na straconej pozycji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bezcelowa dyskusja Wolfy - Ty wiesz wszystko najlepiej, wiesz w jaki sposób i przy kim zakomunikowano Hyballi, że Błaszczykowskiego nie będzie na treningu, wiesz kto się kieruje zasadami, a kto nie. O samym konflikcie to nawet nie będę zaczynał rozmawiać, bo przecież znasz każdy jego szczegół
![]() Mi się spierać nie chce, pozdrawiam ![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 22.05.2021 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Cytat:
Z obdukcji, że tak powiem piszę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Prawdę i rzeczywistość było widać w TV w meczu z Lechem.
Cała reszta to szopka mająca zrobić z trenera wariata...a z para kopaczy jego ofiary. Biedne, przemęczone, obrażane i głodzone. Aż dziw, że amnesty international nie zajęła się sprawą... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jeszcze sporo ludzi pożałuje że wywalono Hyballe. Z trenerem przytakiwaczem daleko się nie zajedzie. Trener który będzie za dużo wymagał od piłkarzy albo będzie podskakiwal legendzie piłkarzowi właścicielowi i legendzie trenerowi wyleci bardzo szybko. Dlatego żadna poważna osoba w takiej sytuacji tu nie przyjdzie. Tylko wariat albo ktoś kto nie zna sytuacji ewentualnie osoba która wynegocjuje sobie dobre pieniądze w przypadku zwolnienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To naprawde nieistotne, czy były pozne rozmowy, czy bylo alko albo nawet czy po podaniu sobie reki stwierdzili, ze najwyzsza pora wydzwonic teraz rokse.
Bardzo daleko w calej rozmowie odchodzimy od meritum czyli - sytuacja, kiedy Twoj szef, poczawszy od fizjoterapety, konczac na trenerze dzieli z Toba szatnie jest po prostu chora, nieprofesjonalna, tworzaca automatycznie nienaturalne zachowania i bardziej zalatuje Stasiakiem z Opoczna niz legenda(na ktorej miano z miliona innych wzgledow zasluguje) z Krakowa. To co zrobil Kuba, ratujac nas przed szarakanami było wielkie i zostanie zapamiętane na zawsze. To, ze w dużej mierze powstało Trio oparte o jego wizerunek - rowniez na tamtą chwile było niezbędne. Jednak czas mija, sytuacja się powoli klaruje i wyjasnia i niestety struktura, w której twoj kolega z szatni może zadecydowac o tym czy w przyszlym roku bedziesz mial prace jest chora. Takie decyzje musi podejmowac trener....tylko ze trener tez jest w podobnej sytuacji, bo jak sie okazuje jego, niestety tylko teoretycznie, podwladny decyduje o jego przyszlosci....i kolo irracjonalnosci sie zamyka. Jakubie, bez niepotrzebnej napinki - chcesz dobrze dla Wisly = wskocz w garniak i badz naszym ambasadorem. I przestan zachowywać się jak bileciarz z 2012, już z tego na pewno wyrosłeś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Prosta zasada tutaj ma miejsce, przy całej sympatii i szacunku do Kuby i kazdego innego czlowieka, choćby byl on świętym, nikt nie powinien być sedzią we własnej sprawie. A tutaj się to odbywa. Wiadomo, ze Kuba mając obowiązki wlaściciela, dobre intencje, powiedział jak jest i że np na trening nie da rady przyjść. Czy miał rację i zrobił dobrze? Tak. Bo kierował się prawdą (zakładam, że wszystko było obiektywne) ale z drugiej strony będąc piłlkarzem nigdy nie powinien do tego dopuścić.
I to wszystko rodzi patologię. Bo z jednej strony on ma racje, wie to każdy ale z drugiej nikogo to nie powinno obchodzić i ma się słuchać trenera, a nie odpuszczać treningi. Gdyby był zwykłym pilkarzem to dostałby burę, ewentualnie karę. Spuściłby głowę i koniec tematu. Ale tutaj pojawia się kolejny problem. On jest współwłaścicielem więc ma więcej do powiedzenia niż zwykły piłkarz i może robić pod gorkę trenerowi jeśli się z nim pokloci... Uważam, że w obecnym stanie nie ma dobrego wyjścia z tej sytuacji. Po prostu nie można pełnić jednocześnie dwóch tak skrajnych funkcji. Albo się rządzi albo się jest podwładnym. Przenikanie z jednego świata do drugiego nic dobrego nie wróży. Bo nawet mając na uwadzę tę jedną sytuację i to, że każdy miał tutaj dobre intencje to i tak z tylu głowy Kuby mogła pojawić się myśl "o ty chamie, to ja tutaj klub uratowałem, jestem legendą, wykonywałem swoje obowiązki żeby sponsora pozyskać a Ty mi za to pod gorkę robisz... to zobaczymy...". Drużyna też musi czuć się mega chujowo bedąc w sytuacji czy bardziej się słuchac i sympatyzować z trenerem czy pilkarzem/właścicielem. Jak jest wszystko ok to spoko ale jak zaczynają się zgrzyty to w życiu, każdy ma jakies swoje zdanie i sympatie i z którąś stroną trzyma. Bardzo patologiczny układ, którego świadkami byliśmy od początku tego roku. Jak się skończyło widać. Każdy olał najemnika Niemca i poszedł za Kubą... Piłkarze i media dokonali linczu na Hyballi i papa. Chyb nawet jedna osoba ze świata mediów czy piłki nie poszła za Niemcem, chyba nawet nikt nie zaczął poruszać tematu czy to jest normalne, że Kuba rządzi i jednocześnie gra. No może Stanowski coś tam mowił na ten temat. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Skowronek i Stolarczyk też zajechali piłkarzy i robili te same treningi dla wszystkich?
Trochę w Wiśle jest tak, że nie ma kto wziąć tego całego towarzystwa za chabety, powiedzieć, że mają zapierdalać, nie mruczeć, a jak się nie podoba to won. Raczej panuje myślenie, że jak coś to wszystko pójdzie na trenera, wiele się od nikogo nie wymaga i jakoś to będzie. Co później jak widać wykorzystują kopacze... ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
https://weszlo.com/2021/05/23/brzecz...mnie-na-lawke/
Cytat:
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 23.05.2021 o godz. 18:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Tak swoją drogą trener Hyballa po rozstaniu z Wisłą nie udzieli dotychczas żadnego wywiadu. A co do nowego trenera wiadomo że przy klanie Błaszczykowskich trudno liczyć na kogoś innego niż Brzęczek vel Sobolewski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
czy uprawnione jest stawianie znaku równości pomiędzy Brzęczkiem a Sobolem ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Mamy kolejną teorię spiskową w dwóch wersjach:
- Brzęczek podszywa się pod Sobola - Sobol podszywa się pod Brzęczka Już widzę te nagłówki jutrzejszych mediów (tych żywiących się naszym forum) ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
@Czaro - wcale nie takie sci-fi, bo podobno rozmawia (też) z Jagą.
Btw, parę stron temu pisałem, że to byłby mega kandydat, a tu proszę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Język do ogarnięcia w kilka miesięcy. Dużo do ugrania. Poziom sportowy średni, ale marketingowo wysoko stoimy. Dodatkowo blisko domu. To że kiedyś wyląduje w Polsce jest więcej niż pewne. Pytanie czy już teraz? Trenera szuka Jaga, My, może Górnik. Reszta obsadzona. Jeśli nie weźmie go top z Czech to wątpię aby chciał się cofać z karierą na Słowację. Hyballa przyszedł po 3 dniach od zwolnienia Skowronka, teraz mija już 10 dni bezkrólewia. Dość sporo także biorąc pod uwagę, że jeszcze o żadnym kandydacie nie mówi się zbyt poważnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Brzęczek w Krakowie to większy dramat niż Sobol jako 1 trener.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Może dlatego że jest koniec sezonu i pod dupami się zarządowi nie pali?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|