The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.02.2020, 17:29
Kretynski, bezmyslny i kompletnie niepotrzebny faul Sadloka zdefiniowal, ze jednak ten sezon, to tylko walka o utrzymanie i nic wiecej. Jutro prawdopodobnie wracamy do strefy spadkowej.... zajebiscie to podziala na morale przed wtorkowymi derbami. 30 lat ponad chlop a jak male dziecko, glupawo przy linii bocznej 40 m od bramki gdzie nie bylo zagrozenia. Brak slow po prostu:

No ale tak tez konczy sie po tylu miesiacach wpuszczanie Boguskiego..... nemezis nasze.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.02.2020, 18:28
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Kretynski, bezmyslny i kompletnie niepotrzebny faul Sadloka zdefiniowal, ze jednak ten sezon, to tylko walka o utrzymanie i nic wiecej. Jutro prawdopodobnie wracamy do strefy spadkowej.... zajebiscie to podziala na morale przed wtorkowymi derbami. 30 lat ponad chlop a jak male dziecko, glupawo przy linii bocznej 40 m od bramki gdzie nie bylo zagrozenia. Brak slow po prostu:

No ale tak tez konczy sie po tylu miesiacach wpuszczanie Boguskiego..... nemezis nasze.
I się zaczyna. Pokemony po remisie uświadomiły sobie że szanse na ósemkę przy takim terminarzu to mrzonki. Lodu na głowę, Płock na te faule polował. Winny nie jest Sadlok, bo ostatnie 20 minut to obrona Częstochowy i rozpaczliwe momentami wybijanie.

Wisła Płock to był nasz najtrudniejszy rywal z ostatnich czterech i wynik to pokazuje. Niestety, teraz czekają nas jeszcze trudniejsi rywale.

Widać u naszych braki kondycyjne wynikające m.in. z wieku i kontuzji, pod koniec meczu daliśmy się zdominować. Po prostu.

Tupta udany debiut.

Remis sprawiedliwy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.02.2020, 17:36
Nie zasłużyliśmy na zwycięstwo.
Ale, żeby stracić już prawie pewne kolejne 3 punkty po golu Alana, to się można ugotować...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 29.02.2020, 17:40
k*rewsko sie obawiam tego terminarza, o 8 mozna zapomniec, ale zebysmy zaraz nie wrocili do strefy spadkowej...
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.02.2020, 19:43
Kac napisał(a):Wyświetl post
k*rewsko sie obawiam tego terminarza, o 8 mozna zapomniec, ale zebysmy zaraz nie wrocili do strefy spadkowej...
Może mistrzostwo do tego ? utrzymajmy się pierwsze !
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.02.2020, 17:56
Jakbyśmy wygrali dzisiaj, a w następnych meczach dostali 4 razy w dupę, to też byśmy wylądowali w grupie spadkowej.

Nie czas na płacz, pewnie, że szkoda tego meczu, ale teraz trzeba się spiąć, bo ciężki maraton przed nami. Zdobyliśmy 10 punktów na 12 możliwych, każdy z nas w ciemno brałby taki wynik przed rozpoczęciem rundy. Bardziej mnie martwi fakt, że z każdym kolejnym spotkaniem coraz bardziej oddajemy inicjatywę przeciwnikowi. Musiało się w końcu tak skończyć.

Oby to podziałało jak zimny prysznic na piłkarzy. We wtorek pierwszy sprawdzian.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 29.02.2020, 18:19
Nie mogę patrzeć na tak frajerską grę na czas- przerzucanie piłki z rąk do rąk przy aucie czy przedłużanie jak tylko się da. Orlen tylko z wrzutek mógł nas dostać to my dajemy im wolne i różne jak na tacy. Wolny z 40m i piłka przechodzi wszystkich i Alan ładuje z głowy na pułapie schylonego Boguskiego...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.02.2020, 18:20
Dwa razy popełniliśmy ten sam błąd oddając na za długo inicjatywę i dwa razy skończyło się strata gola
Sadlok po raz kolejny debilny faul w sytuacji gdy jedyne co potrafi drużyna przeciwna to sfg
Trener też zmianami nie pomógł dzisiaj
Sam remis to nie tragedia, 8 to mrzonki były i tak
Gorzej jeżeli po raz kolejny po meczu z Plockiem się trafi seria porażek, bo najbliższe 4 mecze mamy paskudne
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.02.2020, 18:31
Cytat:
szkoda punktow, ale ,mysle ze na chwile skonczy sie .......enie na sb o pucharach,czasami ten dzisiejszy mecz przypominal mi Wisłe za Kiko Ramireza , strzelamy bramke i sie cofamy..no .... poszly sie punkty jebac , ale moze nadrobimy to we wtorek
Trudno było wygrywać x meczów pod rząd, tym bardziej, że gra nie olśniewała w tych poprzednich kolejkach, ale byliśmy skuteczni i szczeście nam sprzyjalo.
Trzeba było się liczyć ze strata punktów, ale najlepsze jest to, że tutaj bajkopisarze już dopisywali punkty za każdy mecz Wiśle - i gówno mnie obchodzi, że w temacie "zabawy statystyką", bo statystyka to tez chyba nie polega na tym żeby sobie wymyslać, że jak jest 10 meczów do końca to 9 wygramy i jestesmy w TOP8. Jak na tym polega statystyka to można tak w kołko .......ić, że wygrajmy teraz 6 meczów, później 7 i mamy puchary. No ale jak sie komus nudzi to niech sobie rozkminia czy ŁKS wejdzie do TOP8 i czy będzie gral w pucharach...

Najlepsze, że było pianie z zachwytu po kilku zwycięstwach, a teraz po remisie i stylowo w sumie podobnym meczu do poprzednich jest już wylewanie żalu, że czemu tego nie wpuścił, że jak mógł Sadlok faulować i hop odwrót, czyli już nie gadamy o TOP8, tylko że trzeba się szykować na strefę spadkową.

Jestescie zajebisci forumowicze hehe
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 29.02.2020, 18:36
PS:

Boguś wlazł i 5 minut zakładał rękawiczke :/ opaska kapitańska też powiewała.

Kurde dlaczego nie wchodzi Chuca tylko on, lepiej broni czy co Jakieś rozsądne wyjaśnienie ?

Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.02.2020, 19:01
Dobry wynik. Gramy dalej. Powinniśmy się utrzymać tylko co dalej? Ten skład ma w kontrakcie date 30.06.2020
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.02.2020, 19:04
JacekFan napisał(a):Wyświetl post
Dobry wynik. Gramy dalej. Powinniśmy się utrzymać tylko co dalej? Ten skład ma w kontrakcie date 30.06.2020
Skład to najmniejsze zmartwienie. Jeśli Wisła wróci do TS (a wiele na to wskazuje) to utrzymanie sportowe nic nam nie da.

Cieszmy się chwilą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.02.2020, 19:21
Zawsze w takim meczu szkoda straconych 2 punktów. Nie ma co się załamywać, tylko trzeba grać dalej. Cel jest jeden, utrzymanie. A co ponadto to, to na +. Teraz derby i ważne żeby tam nie przegrać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.02.2020, 19:28
Czyli co juz spadamy ....6 dni temu mielismy grac przeciez juz o pierwsza ósmke

lodu na głowy,szanujemy kazdy punkt jak nawet ten dziś ,walczymy zeby nie spaść to jedyny cel,wszytsko inne jest bez znaczenia.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kris10
Member

Od: 08.2008

Stary 29.02.2020, 19:49
Pozwoliłem sobie poświęcić 1-2 godziny czasu na stworzenie małej statystyki dotyczącego pana Boguskiego. Nie ukrywam że dla mnie jest nieporozumieniem wystawienie w ogóle tego piłkarza od ostatnich 3 lat, bo nie wiem co niby wnosi na murawę , ale to już każdego osobna sprawa.

Rozegrane mecze z udziałem Rafała Boguskiego
17 spotkań: 4W - 3R - 10P / 15pkt na 51 mozliwych

Rozegrane mecze bez udziału
7 spotkań: 4W - 0R - 3P / 12pkt na 21 możliwych

Mecze w których występował od 1 do 90 minuty
8 spotkań: 1W - 1R - 6P / 4pkt na 24 możliwe
Bilans bramkowy: 6-18 (z czego 4 zdobyte w meczu z ŁKS 4-0 i 11 straconych z Legią 7 i Lechem 4)

Mecze w których nie występował w ogóle
7 spotkań: 4W - 0R - 3P 12pkt na 21 możliwych
Bilans bramkowy: 8-4

Zostało 9 spotkań w których grał mniej lub więcej ale na pewno zaliczał epizod min. 10 minutowy w każdym . Tu rozbiłem te spotkania na tzw. oddzielne mecze czyli kiedy przebywał na boisku i gdy go nie było

"Mecze" w których Boguski zaliczył minuty
9 spotkań: 1W - 4R - 4P
Bilans bramkowy: 3-7

"Mecze" w których Boguskiego NIE było od początku lub zszedł w trakcie z boiska
9 spotkań: 5W - 3R - 1P
Bilans bramkowy: 13-8

Na koniec tylko jeszcze bilans bramkowy w których brał udział i bilans gdy go nie było wcale lub w trakcie meczu

Bilans bramkowy gdy był na boisku: 9-25
Bilans bramkowy gdy NIE byl na boisku: 21:12
Ostatnio edytowane przez kris10 : 29.02.2020 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.02.2020, 19:55
kris10 napisał(a):Wyświetl post
Pozwoliłem sobie poświęcić 1-2 godziny czasu na stworzenie małej statystyki dotyczącego pana Boguskiego. N
Ta statystyka jest o kant tyłka potłuc, jeśli się nie uwzględni tego, co się działo z resztą składu w tym czasie.

Rozumiem, że statystycznie dzisiaj też Boguski sfaulował bez sensu przy linii autowej i nie przypilnował Urygi?
Odpowiedz cytując
kris10
Member

Stary 29.02.2020, 20:01
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ta statystyka jest o kant tyłka potłuc, jeśli się nie uwzględni tego, co się działo z resztą składu w tym czasie.

Rozumiem, że statystycznie dzisiaj też Boguski sfaulował bez sensu przy linii autowej i nie przypilnował Urygi?
Rozumiem że wszystkie powodzenia to gdy skład był w większości super a porażki gdy nie było z czego wybierać?. No tak to każdy może tłumaczyć danego grajka, liczby są nieubłagane dla tego pana, ale to twoja opinia
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.02.2020, 20:26
kris10 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że wszystkie powodzenia to gdy skład był w większości super a porażki gdy nie było z czego wybierać?
Wszystkie - nie sądzę. Większość - z całą pewnością tak.

Ja wiele rozumiem, Boguski dzisiaj zagrał, delikatnie rzecz ujmując, słabo, ale nie mam zamiaru obarczać go winą za błędy Sadloka, Janickiego, Wasyla, Savicevicia itd.
Odpowiedz cytując
kris10
Member

Stary 29.02.2020, 21:02
Wszystkie - nie sądzę. Większość - z całą pewnością tak.

Ja wiele rozumiem, Boguski dzisiaj zagrał, delikatnie rzecz ujmując, słabo, ale nie mam zamiaru obarczać go winą za błędy Sadloka, Janickiego, Wasyla, Savicevicia itd.
Tak, zgadzam się że nie on popełnia cudze błędy - problem jaki widzę z tym panem to jego użyteczność dla zespołu - zajmuje pozycję przeważnie pomocnika czyli osoby ofensywnej. Gdy zespołowi nie idzie w defensywie i traci bramki to rolą jego i innych osób z przodu jest zdobywanie tych bramek by wygrać spotkanie.

A po statystykach widać że on nic nie wnosi bo z nim zdobyto ledwie 9 bramek a przebywał w okolicach 50% możliwych do rozegrania minut. Podczas, gdy go nie było to na podobną liczbę minut zdobyliśmy tych bramek 21.

Wniosek taki że gdy ten Pan przebywa na murawie, częstotliwość akcji ofensywnych spada i to drastycznie, nawet nie chce odkopywać statystyk meczowych w meczach gdy grał 90 minut bo były takie gdzie strzałów w ogóle było na lekarstwo że o celnych nie wspomnę ...

Żeby chociaż w obronie jeszcze go było widać jak do rywala doskakuje, przeszkadza - a tu na samym starcie zabawa z opaska a po chwili piłkarz z Płocka żongluje piłka przy nim na naszym 30 metrze, no do cholery... czasami jak wchodzi to wygląda gorzej niż reszta która ma już większość minut w nogach
Ostatnio edytowane przez kris10 : 29.02.2020 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.02.2020, 21:51

Dokladnie - zawinil caly zespol - od Buchala co zrobil kilka krokow do przodu przy dosrodkowaniu, po obroncow - przez srodek z atakiem, co nie mogli przetrzymac pilki przez ostatnie 20 min meczu.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.02.2020, 19:49
Patrząc na formę, chęć walki i na to, że źle ta gra nie wygląda, nie olśniewa, ale gramy spoko, w tej zjebanej lidze z każdym możemy przegrać i z każdym wygrać, to utrzymanie wydaje się pewne. Mamy trudny terminarz i to spory minus ale po podziale gramy z druzynami spadkowymi i nie powinno być źle.
Także aby ten czas mijał i żebyśmy nabijali punkty i się nie musieli martwić
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.02.2020, 20:16
Powiedzmy sobie szczerze. W żadnym z meczów w tym roku gra nie olśniewała. Dobrze graliśmy fragmentami przez 15-20 minut w meczu, a reszta to męczenie buły i panika kiedy rywal nas naciska gdy jesteśmy przy piłce. Gra w tym meczu niczym się nie różniła w porównaniu choćby do meczu z Jagiellonią, ot po prostu tam wykorzystaliśmy wszystko co mieliśmy, kupa szczęści i tyle. Ciężko było liczyć, że będziemy wygrywać wszystkie mecze na styku. Już z Koroną się ledwo udało. Tu się nie udało i jest jak jest. Liczę na jakąś niespodziankę w którymś z kolejnych 3 meczów, ograć Raków, Arkę i walczymy spokojnie w grupie spadkowej.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.03.2020, 00:34
Zmiany poszly bardzo slabo, jesynie Kuvelic cos dawal druzynie. Brakowalo przetrzymania pilki z przodu. Mnie bardzo rozczarowal Buksa ktory nie pomagal w obronie tylko dreptal sobie bez celu. Dodatkowo nie byl w stanie utrzymac sie przy pilce. Szkoda ze Zukow musial zejsc przez kartke bo gdyby dogral do konca mogloby to wygladac inaczej. Szkoda ze nie wszedl Mak zamiast Boguskiego.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.03.2020, 00:36
Słabo wyglądaliśmy fizycznie. Od 70 minuty kilku naszych miało kłopoty ze skurczami, między innymi Kuba, ale też Wojtkowski, Niepsuj. Moim zdaniem zaczęliśmy wystrzałowo, a im później, tym bardziej mentalnie luzacko podchodziliśmy do meczu. Od 2-1 zaczęliśmy myśleć o derbach, a ten mecz trzeba nasi chcieli dociągnąć do końca. Zszedł Żukow, który szybko wyłapał kartkę (a może Trener chciał podwyższyć skład - w Płocku było na boisku aż 5 piłkarzy ze wzrostem 190 cm). Zaczęliśmy grać z Buksą z przodu, który nie był w stanie utrzymać piłki, bo od 70 minut gra toczyła się w naszym polu karnym. Później poprzeczka, niepotrzebny faul, błąd w kryciu, błąd Buchala i wszystko się zemściło. Mam nadzieję na sportową złość, której ujście zobaczymy w najbliższych meczach.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.03.2020, 02:28
Mamy 27 punktów. Do utrzymania potrzeba jeszcze 15 w 13 kolejkach. Szkoda, że ucieka Raków i Górnik. Co do reszty to zobaczymy jutro.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 01.03.2020, 06:28
42 nie wystarczy, ara i korona spokojnie dojdą do tych 42, ci nad nami też więc trzeba liczyć jakieś 45.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 01.03.2020, 09:51
Warto dodać, że Tupta miał jedną sytuację i pewnie ją wykorzystał. Znam kilku napastników, którzy w tej sytuacji trafili by bramkarza albo słupek w najlepszym wypadku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.03.2020, 10:32
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Warto dodać, że Tupta miał jedną sytuację i pewnie ją wykorzystał. Znam kilku napastników, którzy w tej sytuacji trafili by bramkarza albo słupek w najlepszym wypadku.
I to był bardzo ładny strzał, widać że ma ułożoną prawą stopę. Nie jest przypadkiem że uchodzi za talent.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 01.03.2020, 10:47
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
No już dajcie spokój z tym Boguskim
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.03.2020, 10:26
No to pare statystyk.
Jak dla mnie dziwnei wyglada heatmapa. Jak widac bylo cofnieci gralismy

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź