|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Co tu się odpierdala?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
.... tam ....a
Brawo !! ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Z piekla do nieba, ekstraklasa kazda druzyna jest w stanie dobrze zagrac przez 45 minut. 12-12 w strzałach 5-5 w celnych wynik zasłuzony. Od 3 spotkan nie przegralismy na Łazienkowskiej, czas sie przełamac z Legia u siebie bo ostatnio na Reymonta nas punktuja. Po pierwszej polowie miałem juz wyłaczac, dobrze ze tego nie zrobiłem. Brawa za ta druga polowe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Punkt z Warszawy bardzo cenny, choć wynik trochę rozczarowuje po drugiej połowie.
Legia mocno siadła fizycznie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mam tyle pracy, że tuż przed pierwszą bramką powiedziałem sobie: jeśli w ciągu trzech minut cokolwiek tu się nie ruszy, wyłączam. I proszę!
Mając na uwadze cały mecz: remis sprawiedliwy, choć gdyby nieco więcej szczęścia miała Legia (w I połowie) albo Wisła (w II połowie), to wynik mógłby być całkowicie inny. Piękny mecz do oglądania. Zresztą, jak większość meczów Wisły w tym sezonie. Popełniliśmy mnóstwo błędów indywidualnych i głupich strat (Wasyl, Basha, Kort), paru zawodników w 1. połowie fatalnie się poruszało po boisku (Kostal, Arsenic) oraz, mam wrażenie, w 1. połowie byliśmy słabsi fizycznie (może wynikało to z psychiki, bo w 2. byliśmy mocniejsi). Trzeba nad tym interesem popracować, bo na tej fali entuzjazmu i szczęścia nie wiadomo jak długo jeszcze pociągniemy. No i Kort na ławę! ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Brawo. To było coś. Legia szczęśliwie remisuje
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Szkoda, ale Frankowski zadbał o wyrównanie faule Vespvicia nie gwizdanie a ciekawy jestem tego wejścia na kolano Wojtkowskiefo. W 93 min nie gwizdnął faulu ale dla mnie gorsze wejście niż Peszki na Novikowasie
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
45 minut grozy, 30 minut euforii i szkoda, że nie dociągnęli do 5-2
![]() W sumie DZIĘKI!!!!! ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Z perspektywy całego spotkania remis sprawiedliwy - pierwsza połowa dla warszawki, druga dla nas. Olbrzymi szacun za walkę, ci ludzie naprawdę są niesamowici, jak się nakręcą to nie ma mocnych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
AntyMod posiedzi cicho do następnego meczu
a może jeszcze dłużej. Mam wrażenie, że był spalony carlitosa na 3:3, nie sprawdził na Varze no bo to Warszawa.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Legia zadowolona z remisu, Ondrasek miał piłkę na 2-4, miał setkę ale widać że się zablokował. Druga połowa to mokra ściera w twarz dla warszawskich piłkarzy i komentatorów. Lis bardzo słaby występ. Bramka na 3-3 to festiwal błędów w obronie ale tutaj akurat nasz bramkarz nie miał nic do powiedzenia. Piękny mecz, było w nim wszyystko. AntyMod - daj już sobie spokój z tą frustracją.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.10.2018 o godz. 19:34.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
DZIĘKUJE PANOWIE!
Dla mnie wygraliscie. Jebac sędziego i cała rodzine jego... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
do utrzymania jeszcze 19 punktów
![]() A tak między nami to jasna d...! O dwie kolejki za późno zagraliśmy z L. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Frankowski nie popełnił jakiegoś wielkiego błędu ale jak już się mylił to tylko w kedną stronę. To ze Vesovic dotrwał do końca meczu to tylko zasługa sędziego potem w pucharach wszyscy zdziwieni ze pajace z Warszawy dostają czerwone kartki
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bramka na 3-3 to początek Basha zjebal a potem Sadlok bal się faulować i potknął się przypadkowo. Lis akurat przy tym golu nie miał żadnych szans
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Obiektywnie remis sprawiedliwy. To co los nam dał w momencie, gdy Lopez się wywrócił, zabrał przy poślizgu Sadloka.
Brawo dla piłkarzy! Wygrana na Amice, wygrana w Kauflandzie, remis, mimo straconej pozycji, w Warszawie. ![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to kiedy Lopez obciął się w polu karnym Legii i setka Ondraszka?
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jeszcze setka Kostala. prawde mowiac troszke podobna okazja do tej ktora wykorzystał na 3-3 Carlitos. po długim po oknie. Kostal wybrał po krótkim i na chujowej wysokosci, no ale to z racji tego ze strzelał lewą nogą której chyba nie posiada.
p.s. nie było spalonego przy podaniu do Carlitosa? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Zapewne stwierdzisz, że nie ma co porównywać tych sytuacji, ale przypomina mi się z początku spotkania sytuacja, kiedy Lopez oddał strzał będąc na wprost bramki i za mało dokręcił piłkę, poprzeczka oraz obrona Wasilewskiego w drugiej połowie.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Super druga połowa,przypomniał się mecz z Poznania.Nie rozumiem jednak dlaczego przespali pierwszą połowę.Wynik zadawalający,podnieść się z 0-2 na trudnym terenie to jest sztuka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Brawo Wisla! Ja uwazam, ze najslabiej u nas jednak zagral Kort. Jest cieniem siebie z poczatku sezonu. Jestem bardzo ciekaw czy Tibor / Kamil nie wypadli by lepiej.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 21.10.2018 o godz. 20:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dziękuję drużynie za drugą połowę i charakter. Należą się im wielkie brawa.
Dziwny to był mecz. Pierwsza połowa - nie istnieliśmy, strzelamy bramkę i nie istnieje Legia. Pod koniec przy rzucie wolnym dostawałem palpitacji serca. Brawo chłopaki, byle byśmy teraz się znowu nie wysypali na kimś słabszym. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Trzeba przyjac ten remis z pokorą. Scenariusz z Poznania był bliski, ale... zupełnie dla nas niezasłużony. Brawa za 2 połowę, ale pierwsza to była kompromitacja.
Niestety Korta już któryś raz nie ma w meczu. Halilović musi wyzdrowieć i dojść do formy. Teraz najważniejsze, aby nie dać plamy jak z Koroną i wygrać u siebie z Sosnowcem. Legie zostawmy za sobą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
i razem z Bragielem wjezdza jak dzik do lasu
![]() Co to znaczy Halilovic ma dojść do formy? Wiele osób tez na tt o nim pisze, ma nadzieje. Więc ja, zupełnie nieświadomy chciałbym zapytać czym jest dojście do formy tego piłkarza i po czym to poznamy. z Korcikiem pełna zgoda ze go nie widać, no ale to też nie jest jakieś mega zaskoczenie ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cholera, sam nie wiem co czuć po tym meczu. Z jednej stronie rozczarowanie, bo zwycięstwo było tak blisko. Rozczarowanie tym większe, że po fatalnej pierwszej połowie mieliśmy mecz po kontrolą i jedną bramkę więcej.
Tyle że no właśnie, po takiej pierwszej połowie to ja w przerwie marzyłem o remisie. Ba, ja marzyłem, żeby nie skończyło się jakąś kompromitacją. Najlepiej więc chyba po prostu pogratulować chłopakom charakteru i wiary. Że kolejny raz potrafili się podnieść i odrobić straty, a potem nawet wyjść prowadzenie. Podziękować za walkę do końca. Niewiele brakło, by wszystkie najważniejsze mecze w tej rundzie ta drużyna wygrała, co nie zdarzyło się chyba od lat. Kurde, jeszcze ta sytuacja Zdenka na 4:3. I tak sobie myślę, czy nie lepiej by było, gdyby Sadlok faulował. Wiem, czerwona z miejsca, ale może by dowieźli tę wygraną. Może. Cóż, pozostało nam gdybanie. Teraz naprawdę przydałyby się 3 pkt z Sosnowcem. Szkoda by było zmarnować tych 4 pkt z dwóch ciężkich wyjazdów. Aha, do wszystkich obrażających w przerwie piłkarzy i trenera - idźcie po mopa i wsadźcie go sobie w gębę, tak, żebyście się udławili. Wasze komentarze po pierwszej połowie były żenujące. Krytykę rozumiem, ale wyśmiewanie? Obrażanie? W takim sezonie, przy tylu problemach? Wstyd, po prostu szkłerwa wstyd.
Ostatnio edytowane przez Garret : 21.10.2018 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Tylko Wisła! The Sa Pinto jest kompletnie odrealniony.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sa pinto nie ma za grosz pokory w sobie. Burak z niego. Nie podoba mi sie jego legia, ktora zamknieta we wlasnej polowie wyprowadza zabojcze kontry. Potem przyjezdzaja z Europy kelnerzy ktorzy chca grac w pilke i wszystko wychodzi. Tyczy sie to wgl calej ekstraklasy. Uczymy aie przeszkadzac a nie techniki i rozgrywania szybkiego ataku pozycyjnego. Zawsze bedziemy z ta mysla 5 lat za Azerbejdzanem i Luksemburgiem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@szprotson
Po pierwsze: nie mamy żadnej alternatywy (nawet na zmianę) w środku pola. Nawet gdyby Stolarczyk chciał zmienić Korta to nie ma na kogo. Arsenić gra tam z przymusu i to widać. Po drugie uważam że Halilović ma większy potencjał od Korta, co pokazały mecze choćby w poprzednim sezonie: z Legią 2-0, Płock 2-2 (jego bramka) czy wygrane potyczki z Koroną czy Zagłębiem. Od 28 kolejki zeszłego sezonu grał prawie wszystko od początku i prawie zaaowocowało to awansem do pucharów. Za dojście do formy uważam grę na poziomie z kwietnia-maja 2018 tego piłkarza. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|