The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2015, 21:38
siemstein napisał(a):Wyświetl post
I nawet taki leszcz do nas nie przyjdzie
Maaskant był jeszcze większym leszczem, a zrobił MP.
Fakt, że dostał dobrą pakę, ale i tak jako trener-leszcz był lepszy od trenerów-Polaków-leszczy.
Dlatego pisałem o konieczności wydania kasy na wzmocnienia.
W co i tak nie wierzę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JacobusTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.12.2015, 01:47
Dziś poznamy nowego trenera.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.12.2015, 04:39
Brawo szprotson za podsumowanie. Rzeczywiscie Henio jak się patrzy
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.12.2015, 05:31
Czyli:
1. Jak dotąd pracując poza Belgią zaliczał same porażki.
2. Od 2008 a może i dłużej (jak mu się wiodło w Genk?) zalicza same porażki

Jestem tego samego zdania co Framat. Bez transferów to nic nie da.
A ogólnie - bez postawienia klubu na nogi tj. bez sensu.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.12.2015, 08:18
Dla mnie zatrudnienie tego trenera to nie jest nic innego jak znak, że Boguś się naprawdę wkurzył. Dlaczego, pisałem gdzieś już wcześniej. Różne znaki na niebie i ziemi wskazują na to, iż to będzie coś więcej niż tylko zmiana na stanowisku szkoleniowca. Prawdopodobnie także i jakieś wzmocnienia w drużynę i ustabilizowanie sytuacji Wisły. Być może jest to jedna z tych opcji, która ma przygotować Wisłę do sprzedaży albo osiągnięcia czegoś więcej niż pierwsza ósemka aby zrobić z Wisły atrakcyjny "towar". Może B.C. doszedł do wnioski, że aby odzyskać przynajmniej z 30, 40 baniek trzeba najpierw zainwestować 3-4. I daleki jestem od szerzenia tu czarnych wizji a namawiam raczej do spokojnego obserwowania co się dzieje. Ja Wam mówię: Będzie dobrze
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.12.2015, 09:05
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
....Różne znaki na niebie i ziemi wskazują na to, iż to będzie coś więcej niż tylko zmiana na stanowisku szkoleniowca. Prawdopodobnie także i jakieś wzmocnienia w drużynę i ustabilizowanie sytuacji Wisły. Być może jest to jedna z tych opcji, która ma przygotować Wisłę do sprzedaży albo osiągnięcia czegoś więcej.....
Chętnie zobaczę czy masz rację.

Natomiast nie moge podzielić Twojego entuzjazmu, przynajmniej na obecnym etapie. Sam kiedyś twierdziłem iż Gaszynski przychodząc dostanie odpowiednie pieniądze na budowanie drużyny i powrót do normalności sportowej. Z perspektywy czasu tego nie widać. Argumenty w gruncie rzeczy miałem takie same jak Ty a wyszło jak wyszło - zadaniem Gaszyńskiego, którego oceniam dobrze, wydaje się być uporządkowanie spraw finansowych oraz organizacyjnych. Wyniki sportowe są na drugim planie.

Cupiał zapłaci za CV ale nie sądze że trener otrzyma w przerwie zimowej pakiet zawodników. Raczej zadanie by z tego co ma zrobić 'wynik'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.12.2015 o godz. 09:08.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 11.12.2015, 09:13
Cytat:
Dziś poznamy nowego trenera.
W takim razie z niecierpliwością czekamy....
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.12.2015, 10:55
The Comedy Channel 13:15
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 16.12.2015, 20:31
Z obu trenerów byłbym bardzo zadowolony. Pod warunkiem, ze dostaną spory kredyt zaufania.
Pytanie kiedy jakieś konkrety? Fajnie jakby miał czas na poznanie zespołu i ligi.

No i tez chyba rzeczywiście coś się wyprostuje finansowo skoro rozmawiamy o takich trenerach.
Odpowiedz cytując
maTS
Member

Od: 01.2015

Stary 16.12.2015, 22:13
Prawda jest taka że kto by nie przyszedł to bez mądrych transferów, spłaty zadłużenia i sponsora nie obędzie się... a przede wszystkim stawianie na młodzież . Bo za parę lat będzie to samo a może gorzej

Ja byłbym z tym Słowakiem wiązał przyszłość Jarobkiem czy jak mu tam... stawia na młodych i nawet nieźle mu szło w poprzednim klubie.
Odpowiedz cytując
stary zgred
Member

Od: 09.2015

Stary 16.12.2015, 22:54
Był Maaskant reklamowany jako drugi Guus Hiddink
to czemu nie miałby być Hugo

tylko żeby nie było jak z tymi perfumami

http://img.photobucket.com/albums/v2...Picture451.jpg
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 17.12.2015, 00:01
Smuda w ogóle powinien dostać zakaz pokazywana się na Wiśle i w okolicy, jak Kasperczak bodajże, tylko nie pamiętam za co on dostał ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 17.12.2015, 00:47
cfa napisał(a):Wyświetl post
Smuda w ogóle powinien dostać zakaz pokazywana się na Wiśle i w okolicy, jak Kasperczak bodajże, tylko nie pamiętam za co on dostał ...
moze i powinien, ale ba , nie dosc ze mam dziwne wrazenie ze On tu jeszcze wroci , to tez mysle ze to nie koniec idiotyzmow Cupiala .....po prostu nasz dawny dobrodziej nie zaskoczy mnie zadna idiotyczna sytuacja ...limit juz dawno wyczerpal
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.12.2015, 09:19
A tu zonk i Ulatowski...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.12.2015, 14:56
silver03 napisał(a):Wyświetl post
A tu zonk i Ulatowski...
Franciszek S , dozywotni kontrakt jako trener i menageer , MU mial swojego Fergusona - My mamy swojego Franza
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.12.2015, 09:22
Verner Liczka
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 11.12.2015, 09:30
Na Rumaku do drugiej ósemki
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.12.2015, 10:06
kedy, gdzie te nominacje i o ktorej?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 11.12.2015, 10:39
Nie ma żadnych informacji o tym że dzisiaj zostanie podana informacja o nowym szkoleniowcu. Chyba, że ktoś ma potwierdzone info?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 11.12.2015, 12:31
Kazde kolejne zwolnienie trenera zarabiajacego powyzej sredniej krajowej polozy nas do grobu.
A ze kolejny trener tez zostanie wy.......ony za slabe wyniki to chyba nikogo dziwic nie powinno.
Wystarczy ze znow od zydow oberwiemy, a jesli sie wczolgamy do gornej osemki to pewnie z nimi znow zagramy i tyle bedzie kozaczenia i planow budowy Wisly w oparciu o zachodnioeuropejska mysl szkoleniowa.

Niech juz lepiej zostanie ten Mietek Junior i Kmiecik do konca sezonu a nie wymyslac teraz kwadratowe jaja i prezyc muskuly do lustra.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.12.2015, 18:05
Oprócz Hugo Broosa rozważana jest również kandydatura innego szkoleniowca - David O'leary.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 16.12.2015, 18:37
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Oprócz Hugo Broosa rozważana jest również kandydatura innego szkoleniowca - David O'leary.
O'leary mino tych przerw przekonuje mnie duzo bardziej. Pewnie dlatego ze pamietam jaka pile grało leeds za jego kadencji. Takze zdecydowanie ciekawsze Cv niz przypadku Broosa.

A tak szczerze WISLAZWE to któremu do nas bliżej
Odpowiedz cytując
konik28
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.12.2015, 18:22
Trener ten miał dwie 4 letnie przerwy 2006-2010 i 2011 do teraz. ZWE co się z nim działo w tym czasie :/
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 16.12.2015, 18:31
konik28 napisał(a):Wyświetl post
Trener ten miał dwie 4 letnie przerwy 2006-2010 i 2011 do teraz. ZWE co się z nim działo w tym czasie :/

Co by się nie działo, były trener Astoon Villi i Leeds, czy to nie aby wtedy w latach 1998-2002 Leeds miało swój najlepszy okres w historii klubu?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.12.2015, 19:00
konik28 napisał(a):Wyświetl post
Po 2011 sądził się z Al Ahly, który go wywalił w 2011 po 15 meczach i wygrał 5,2m usd odszkodowania bo miał trzyletni kontrakt... i tyle (wg wiki).
Czyli od 10 (9,5) lat na kompletnym aucie... może niech BC się bardzo bardzo długo i dobrze zastanowi...
Z kolei Broos:
http://www.transfermarkt.pl/hugo-bro...al/trainer/706

T
O"Leary - trener który od prawie 10 lat nigdzie nie pracuje w zawodzie. Nie uważacie, że to ogromne ryzyko za na pewno niemałe pieniądze?
Ostatnio edytowane przez arti : 16.12.2015 o godz. 19:09.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 16.12.2015, 19:04
O'Leary w Krakowie? To brzmi jak sci-fi.
Leeds za jego kadencji święciło duże sukcesy, ale wg Wikipedii w ciągu 4 lat bycia managerem wydał tam ponad 100mln funtów. Duży plus to promocja wielu młodych talentów.

Ciekawy fakt - po zwolnieniu w Emiratach podał były klub do sądu o kasę za 2 lata niezrealizowanego kontraktu. Dostał 3,3 mln funtów w 2013 roku. To około 19 mln PLN.

Nie wiem jakim cudem ktoś kto wydawał i zarabiał takie pieniądze miałby wylądować przy R22.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.12.2015, 21:53
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
O'Leary w Krakowie? To brzmi jak sci-fi.
Leeds za jego kadencji święciło duże sukcesy, ale wg Wikipedii w ciągu 4 lat bycia managerem wydał tam ponad 100mln funtów. Duży plus to promocja wielu młodych talentów.

Ciekawy fakt - po zwolnieniu w Emiratach podał były klub do sądu o kasę za 2 lata niezrealizowanego kontraktu. Dostał 3,3 mln funtów w 2013 roku. To około 19 mln PLN.

Nie wiem jakim cudem ktoś kto wydawał i zarabiał takie pieniądze miałby wylądować przy R22.
I to jest trener jakiego szukamy!!! Gość za 2 lata dostał 19 mln PLN to pewnie ogólnie na koncie ma ze 40, więc z 5 mógłby wydać na transfery
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 16.12.2015, 22:28
cfa napisał(a):Wyświetl post
I to jest trener jakiego szukamy!!! Gość za 2 lata dostał 19 mln PLN to pewnie ogólnie na koncie ma ze 40, więc z 5 mógłby wydać na transfery
No tej opcji nie rozważałem.

Chłop na trenera + jako sponsor.
" O'Leary " na koszulce

the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.12.2015, 20:48
Hm, no cóż wygląda na to że jednak będzie "nowe otwarcie". Jeśli to będzie Bross to i kasa będzie. Czyżby operacja "Maaskant 2.0"? Jakoś trudno mi uwierzyć, że do Wisły przyjdzie ktoś z zagranicy bez gwarancji wzmocnień. Oby.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.12.2015, 20:49
Nie trzeba im czasu - to są jak na nasze możliwości magicy. Nawet bym składu nie wzmacniał, nie trzeba, przecież tacy trenerzy nauczą grać Jankowskich!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów