|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Maaskant był jeszcze większym leszczem, a zrobił MP.
Fakt, że dostał dobrą pakę, ale i tak jako trener-leszcz był lepszy od trenerów-Polaków-leszczy. Dlatego pisałem o konieczności wydania kasy na wzmocnienia. W co i tak nie wierzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dziś poznamy nowego trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Brawo szprotson za podsumowanie. Rzeczywiscie Henio jak się patrzy
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Czyli:
1. Jak dotąd pracując poza Belgią zaliczał same porażki. 2. Od 2008 a może i dłużej (jak mu się wiodło w Genk?) zalicza same porażki Jestem tego samego zdania co Framat. Bez transferów to nic nie da. A ogólnie - bez postawienia klubu na nogi tj. bez sensu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dla mnie zatrudnienie tego trenera to nie jest nic innego jak znak, że Boguś się naprawdę wkurzył. Dlaczego, pisałem gdzieś już wcześniej. Różne znaki na niebie i ziemi wskazują na to, iż to będzie coś więcej niż tylko zmiana na stanowisku szkoleniowca. Prawdopodobnie także i jakieś wzmocnienia w drużynę i ustabilizowanie sytuacji Wisły. Być może jest to jedna z tych opcji, która ma przygotować Wisłę do sprzedaży albo osiągnięcia czegoś więcej niż pierwsza ósemka aby zrobić z Wisły atrakcyjny "towar". Może B.C. doszedł do wnioski, że aby odzyskać przynajmniej z 30, 40 baniek trzeba najpierw zainwestować 3-4. I daleki jestem od szerzenia tu czarnych wizji a namawiam raczej do spokojnego obserwowania co się dzieje. Ja Wam mówię: Będzie dobrze
![]() ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Natomiast nie moge podzielić Twojego entuzjazmu, przynajmniej na obecnym etapie. Sam kiedyś twierdziłem iż Gaszynski przychodząc dostanie odpowiednie pieniądze na budowanie drużyny i powrót do normalności sportowej. Z perspektywy czasu tego nie widać. Argumenty w gruncie rzeczy miałem takie same jak Ty a wyszło jak wyszło - zadaniem Gaszyńskiego, którego oceniam dobrze, wydaje się być uporządkowanie spraw finansowych oraz organizacyjnych. Wyniki sportowe są na drugim planie. Cupiał zapłaci za CV ale nie sądze że trener otrzyma w przerwie zimowej pakiet zawodników. Raczej zadanie by z tego co ma zrobić 'wynik'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.12.2015 o godz. 09:08.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
The Comedy Channel 13:15
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z obu trenerów byłbym bardzo zadowolony. Pod warunkiem, ze dostaną spory kredyt zaufania.
Pytanie kiedy jakieś konkrety? Fajnie jakby miał czas na poznanie zespołu i ligi. No i tez chyba rzeczywiście coś się wyprostuje finansowo skoro rozmawiamy o takich trenerach. |
|
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Prawda jest taka że kto by nie przyszedł to bez mądrych transferów, spłaty zadłużenia i sponsora nie obędzie się... a przede wszystkim stawianie na młodzież
. Bo za parę lat będzie to samo a może gorzejJa byłbym z tym Słowakiem wiązał przyszłość Jarobkiem czy jak mu tam... stawia na młodych i nawet nieźle mu szło w poprzednim klubie. |
|
|
|
Member
Od: 09.2015
Offline |
|
|
Był Maaskant reklamowany jako drugi Guus Hiddink
![]() to czemu nie miałby być Hugo tylko żeby nie było jak z tymi perfumami http://img.photobucket.com/albums/v2...Picture451.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Smuda w ogóle powinien dostać zakaz pokazywana się na Wiśle i w okolicy, jak Kasperczak bodajże, tylko nie pamiętam za co on dostał ...
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
moze i powinien, ale ba , nie dosc ze mam dziwne wrazenie ze On tu jeszcze wroci , to tez mysle ze to nie koniec idiotyzmow Cupiala .....po prostu nasz dawny dobrodziej nie zaskoczy mnie zadna idiotyczna sytuacja ...limit juz dawno wyczerpal
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A tu zonk i Ulatowski...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Verner Liczka
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Na Rumaku do drugiej ósemki
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
kedy, gdzie te nominacje i o ktorej?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nie ma żadnych informacji o tym że dzisiaj zostanie podana informacja o nowym szkoleniowcu. Chyba, że ktoś ma potwierdzone info?
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Kazde kolejne zwolnienie trenera zarabiajacego powyzej sredniej krajowej polozy nas do grobu.
A ze kolejny trener tez zostanie wy.......ony za slabe wyniki to chyba nikogo dziwic nie powinno. Wystarczy ze znow od zydow oberwiemy, a jesli sie wczolgamy do gornej osemki to pewnie z nimi znow zagramy i tyle bedzie kozaczenia i planow budowy Wisly w oparciu o zachodnioeuropejska mysl szkoleniowa. Niech juz lepiej zostanie ten Mietek Junior i Kmiecik do konca sezonu a nie wymyslac teraz kwadratowe jaja i prezyc muskuly do lustra. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Oprócz Hugo Broosa rozważana jest również kandydatura innego szkoleniowca - David O'leary.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
A tak szczerze WISLAZWE to któremu do nas bliżej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Trener ten miał dwie 4 letnie przerwy 2006-2010 i 2011 do teraz. ZWE co się z nim działo w tym czasie :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
Czyli od 10 (9,5) lat na kompletnym aucie... może niech BC się bardzo bardzo długo i dobrze zastanowi... Z kolei Broos: http://www.transfermarkt.pl/hugo-bro...al/trainer/706 T O"Leary - trener który od prawie 10 lat nigdzie nie pracuje w zawodzie. Nie uważacie, że to ogromne ryzyko za na pewno niemałe pieniądze?
Ostatnio edytowane przez arti : 16.12.2015 o godz. 19:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O'Leary w Krakowie? To brzmi jak sci-fi.
Leeds za jego kadencji święciło duże sukcesy, ale wg Wikipedii w ciągu 4 lat bycia managerem wydał tam ponad 100mln funtów. Duży plus to promocja wielu młodych talentów. Ciekawy fakt - po zwolnieniu w Emiratach podał były klub do sądu o kasę za 2 lata niezrealizowanego kontraktu. Dostał 3,3 mln funtów w 2013 roku. To około 19 mln PLN. Nie wiem jakim cudem ktoś kto wydawał i zarabiał takie pieniądze miałby wylądować przy R22. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chłop na trenera + jako sponsor. " O'Leary " na koszulce ![]() ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Hm, no cóż wygląda na to że jednak będzie "nowe otwarcie". Jeśli to będzie Bross to i kasa będzie. Czyżby operacja "Maaskant 2.0"? Jakoś trudno mi uwierzyć, że do Wisły przyjdzie ktoś z zagranicy bez gwarancji wzmocnień. Oby.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie trzeba im czasu - to są jak na nasze możliwości magicy. Nawet bym składu nie wzmacniał, nie trzeba, przecież tacy trenerzy nauczą grać Jankowskich!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|