|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wiem co to jest, ale cena z kosmosu za spalacz.
Na początek zarzuć sobie coś lajtowego np Thermo Shape 2.0 z Activlaba, połącz to z dietą LowCarb najlepiej. Później jak Ci się organizm przyzwyczai do spalacza możesz wrzucić cos mocniejszego. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
http://allegro.pl/jak-spalic-tluszcz...141642510.html takie coś... Dietę stosuje od 2 miesięcy... na siłkę chodzę od 2 miesięcy (bardzo powoli), biegam od... hm może tygodnia (raczej szybko chodzę |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten Thermo Fat Burner od Treca jeżeli chodzi o skład to własciwie to samo co Thermo Shape od Activlaba. To Ci nie podnosi temp ciała to nie clebutenerol
Miałem kumpla który po pierwszym stosowaniu Venoma wylądował w szpitalu tak mu pikawa waliła ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
sprostowanie...
nie podnoszące temp. ciała... a właśnie działające jak efedryna... takich nie chce szukam czegoś co nie poharata mi serducha czyli nie działa jak efedryna... a powoduje spalanie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W takim razie poelcam Animal Cuts - inny kolega stosowal i chwalił - bez efedryny.
http://sklep.kfd.pl/universal-animal...asz-p-225.html ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
1 - dobre bialko i bcaa do wygrania
https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1 2 - galeria z wczorajszych mistrzostw w kulturystyce https://www.facebook.com/media/set/?...3274428&type=3 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ze spalaczy bym polecił Scorch (MAN).. Starcza na 40 dni (4 tabsy dziennie) koło 100zl na allegro, przy odpowiednich aeorbach(35 -40min), normalnej diecie, zredukowałem 6 kg praktycznie bez straty miesiwa (a jeszcze mam na 5 dni)..Choc może i bez tego suplementu by udało się to samo, tego nie wiem hehe.. Nie daje "widocznego" kopa w postaci "szczękościsków", ale sił jakby więcej na treningu i przyjemniej się trenuje..
I sam mam pytanie..Bo chce sobie jeszcze troche podrzeźbić i planuje dokupic MachineMana od Activlab (głownie ze względu na cene).. Czy można ją łączyć z Arginininą (nitro caps - activlab)? Bo wyczytałem, że może to być dość obciążające dla serca (AAKG zwiększa rozszerzalność naczyń krwionośnych, a spalacze zazwyczaj podnoszą ciśnienie, zwiększając przepływ krwi w tych rozszerzonych naczynkach)..Bezpiecznie jest to połączyć? Nitro daje fajną pompkę, ale jeszcze bym se poleciał parę kg w dól ![]()
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 19.05.2013 o godz. 10:06.
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
MachineMan to lajtowy spalacz, termogenik. Trochę dziwne byłoby z mocniejszego spalacza (Scroch) przechodzić na słabszy. Obczaj Hydroxcut, sam nie stosowałem jeszcze, ale mam zamiar kupić teraz bo zbiera świetne recenzje. Łączyć można, ale AAKG na redukcji jest raczej niepotrzebne. Zdecydowanie lepiej zainwestować antykatabolicznie w BCAA, żeby mięśnia za dużo nie spadło, a AAKG wrzucić na masie, żeby troszkę pomogło w targaniu większych ciężarów, jak wiadomo na redukcji raczej nie ćwiczymy straszliwymi obciążeniami
![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Pytanie troszkę z innej beczki, jadacie gdzieś na mieście jak jesteście na diecie? Chodzi o jakiś lokal gdzie można zdrowo podjeść, jakieś kurczaki, ryże, makarony które są jakoś "zdrowo" przyrządzane.
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fialo - wiem, że Machine jest słabszy, głównie finansowo mnie zachęca, no i mam sentyment do marki, bo zazwyczaj mnie nie zawodzi. Co do przejścia z mocniejszego na słabszy środek, to wydaje mi się, że nie będzie to problemem..Gdyż wg tej dedukcji po skończeniu danego spalacza, nie możnaby redukować bez żadnego wspomagacza? Na samym minusowym bilansie kcal i aerobach? Dlatego go sobie przetestuje, nawet choćby miał działać jako placebo
![]() Co do AAKG..To nie mialem w planach po skończeniu Scorcha redukować i zakupiłem tego NO-BOOstera na wakacyjną pompkę heheh bo dobrze na mnie działał, ale teraz doszedłem do wniosku, że poleciałbym jeszcze z 3-4kg i dlatego korci mnie, żeby oba środki połączyć.. CHoć aeroby po AAKG są z początku dość uciążliwe i w zasadzie zostaje głównie podchodzenie pod górke, bo biega się mocno średnio.. Ale chyba rzeczywiscie przedłuże redukcje z miesiąc na Machinie, a AAKG zaczne po skończeniu.. Antykatabolicznie łykam leucynke xtra zmikoswaną z HMB i chyba cel swój spełnia.. TSW FAnatyk - jak jem coś na mieście, to patrzę głównie czy jest w tym posiłku odpowiednia ilość białka(dla mnie stosunek 1:1-1,5 z ww, bo mam tendencje do odkładania) mniejszą wagę przykładam, czy było to gotowane na parze czy smażone w tłuszczu ![]() ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiec tak. Oczywiście można redukować bez żadnych wspomagaczu po spalaczu to jasne. Tylko wg mnie troszke nienajlepiej rozplanowałeś okres redukcyjny. Na poaczątku redukcji fat leci na samych aerobach, spalacze są zbędne. Później można wrzucić jakieś Thermogeniki (Machine Man, Thermo Shape, Thermo Slim i inne), bo wtedy już jest troche ciężej, a kiedy robimy ostatnie szlify - wtedy właśnie coś mocniejszego w stylu Scrocha, Hydroxcut, Lipo 6, czy nawet samo Johę, bo fat schodzi najcięzej wtedy. To taka uwaga na przyszłość tylko
TSW Fanatyk - ja właściwie zawsze mam żarcie ze sobą w pojemnikach polastikowych. Ale jak czasem braknie czasu na przyrządzenie kury, to dobrze jest sobie chociaż ugotować jakieś węgle (ryż, makaron) i idziesz do Olimpu czy gdize indizej gdzie dają żarcie na wagę i bierzesz samo mieso i wychodzisz. Czemu to się opłaca? Ano temu, że jak wiadomo mięso po obróbce traci na wadze, a ryż czy makaron odwrotnie, zyskuje duzo wagi. Tym sposobem wydajesz 8 zł na 250g kury po obróbce, co Ci daje jakieś 400g mięsa przed obróbką w przybliżeniu, czyli już taka porządna porcja dzienna. Ja tak czasem robię ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajna sprawa, dzięki wielkie, nie pomyślałem właśnie o knajpach gdzie dają na wagę żarełko
A takie pytanie, ważę koło 80 i myślę ze ta waga dla mnie jest ok, tylko że jestem bardzo ubity, a co zrobić żeby się "rozbudować"? Dorzucić jeszcze parę kilo i potem z tego zejść? ![]()
I
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
co to znaczy ubity?
ubity od ćwiczeń czy od czego wrzuc zdjecie ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ponieważ zbliża się lato i wiele osób chciałoby zrzucić zbędne kilogramy, bądź nieco przypakować, zakładam ten temat. Jako trener i wieloletni zawodnik posiadam dość sporą wiedzę, którą chętnie się z wami podzielę. Prowadzę również własną stronę na facebooku (piszcie o nią na priv) na której zamierzam umieszczać wiele ciekawych i interesujących treningów oraz diety. Obiecuję również wypowiadać się w tym temacie. Piszcie
![]() Pozdrawiam, MJ ![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Temat może się przydać
![]() Jestem początkujący, ćwiczę regularnie od około 2 miesięcy, jadę FBW 3x w tygodniu. Cel - 75-80kg, obecnie jestem na 71 kg. Aktualnie robię po 2 ćwiczenia po 3 serie (8-12 powtórzeń) na duże partie oraz po 1 ćwiczeniu na małe partie w cyklu wtorek-czwartek-sobota. Wychodzi około 1h 40 min ćwiczeń, w spokojnym tempie. Optymalnie? Brzuch - prawda, że mięśnie brzucha są właściwie nie do zajechania? Edit: Nie zauwazyłem postu Kocura ani tamtego tematu, jak mod chce niech przeniesie ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do brzucha - nie jest to prawdą. Brzuch również można uszkodzić, ale jest on miesniem ktory faktycznie mozna katowac codziennie. Czas treningu -ok ![]() Pozdrawiam, ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie ze wszystkim się zgodzę niestety. Brzuch to mięsień jak każdy inny, także potrzebuje regeneracji, "katowanie" go codziennie nie ma najmniejszego sensu, dwie-trzy sesje tygodniowo wystarczą. NIektórzy kulturyści w ogóle nie ćwiczą brzucha osobno, ponieważ doskonale się on rozwija przy takich ćwiczeniach jak Martwy Ciąg czy też przysiady. To są dwa najlepsze ćwiczenia rozwijające mieśnie brzucha.
3-4 ćwiczenia na plecy w FBW? Nonsens. Na każdej sesji 1 ćw na plecy, trzy-cztery serie. Najlepiej te bazowe - podciąganie, MC i wiosłowanie. W FBW po jednym ćwiczeniu na daną partię mięśniową na każdej sesji. Polecam taki plan : PONIEDZIAŁEK Nogi: Przysiady z sztangą na barkach 3s Plecy: Podciąganie się na drążku szeroko 3s Klatka:Wyciskanie Sztangi ławka poziom 3s Barki:Wyciskanie sztangi z klatki 3s Triceps: Pompki odwrotne 2s Biceps:Uginanie ramion z sztangą stojąc 2s ŚRODA Nogi: Przysiad wykroczny 3s Plecy:Wiosłowanie Sztangą w opadzie tułowia 3s Klatka:Wyciskanie sztangielek ławka skos (głową w górę) 3s Barki:Wznosy ramion bokiem w opadzie tułowia 3s Triceps:Francuskie wyciskanie za głowy leżąc 2s Biceps:Uginanie ramion z sztangielkami na przemian "supinacją nadgarstka" 2s PIĄTEK Nogi:Uginanie nóg leżąc na brzuchu 3s Plecy:Martwy Ciąg 3s Klatka:Wyciskanie sztangi głową w dół 3s Barki:Wyciskanie sztangi zza karku 3s Triceps: Prostowanie ramion na wyciągu 2s Biceps:Uginanie ramion na przemian chwyt "młotkowy" 2s Podstawą jakiegokolwiek sukcesu w kulturystyce/fitnessie jest dieta, a nie trening, ale to już tak na marginesie.
Ostatnio edytowane przez fialo : 31.05.2013 o godz. 19:09.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ująłbym to inaczej. Podstawą jest dieta i regeneracja, a trening to dodatek.
Widzę, że pros jest w temacie, więc zadam pytanie o pewne urządzenie. Chodzi mi o wagi i inne mierniki, które sprawdzają poziom tłuszczu, czy wody w organizmie. Czy warto w coś takiego zainwestować? Takie lepsze Omrona to wydatek 300-500 zł, a tanie ok. stówki. Czy mimo wszystko lepsza jest stara metoda mierzenia obwodów, bądź grubości fałdów? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.kulturystyka.pl/atlas/plecy.asp
Ostatnio edytowane przez MJ : 31.05.2013 o godz. 20:03.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ależ ja się zgadzam, że rozwijanie mięśni grzbietu to clue kulturystyki. Tylko nie bardzo rozumiem co mu polecasz. Do FBW, robionego co dwa dni na każdym treningu po trzy ćwiczenia na plecy, zapewne po 3 serie co nam daje 9serii*3 = 27 serii/tygodniowo ? Przecież dopiero wtedy można sobie zrobić krzywdę, nie mówiąc już o kompletnym popaleniu i zakwaszeniu mięśnia. W treningu FBW jest miejsce na jedno ćwiczenie na plecy na każdym treningu po trzy-cztery serie. Trzeba nadmienic, że kolega jest początkujący.
Co do wiosłowań i MC. Im wcześniej się nauczy techniki tych ćwiczeń tym lepiej. Nie ma lepszych ćwiczeń na konkretny plecak. Nie od razu musi sobie nakładać niewiadomo jakie obciążenia. Małym ciężarem, najlepiej pod okiem doświadczonego kolegi tudzież instruktora i będzie ok. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
ale czemu dublujecie tematy?
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=527 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://bigpaker.net/arnold-sila-masa.htm "Umieść moje 10 ćwiczeń w tych treningach. Program taki może być zbyt trudny dla początkującego i dlatego sugeruję, jeśli nie jesteś zaawansowany byś wykonywał tylko dwie serie poszczególnych ćwiczeń przez pierwszy miesiąc" ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam laickie pytanie.
Jakie produkty polecacie do jedzenia, głównie na noc żeby zwiększyć swoją masę? Wiek 23 lata, wzrost 178 cm, waga 77 kg, staż na siłowni prawie 2 lata. Chciałbym dobić do 85kg. Tylko już bez mutant mass i innych odżywek, tylko białko. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Człowieku 27 serii
Z całym szacunkiem, ale to tylko potwierdza moją tezę o "fachowości" trenerów personalnych na siłowniach. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
27 serii na plecy rozłożone na 3 dni - to oczywiście po pierwsze czyli po 9 serii jednym treningu. Jeżeli już. Obecnie sam trenuje tym treningiem:http://bigpaker.net/trening-arnolda.htm Zdarzało mi się również wykonywać po 20 serii na plecy na jednym treningu, to że obecnie robię 15 wynika po prostu z treningu. Plecy są dużą grupą mięśniową, znacznie silniejszą od klatki (zauważ ze w moim obecnym treningu, a jest b.fajny jest 40 serii na klate w ciągu tygodnia). Co robią kulturyści - dziś już żaden z nich nie wykonuje treningów takich jak AS, bo głównie liczy się chemia, ten kto ma lepszą aptekę wygrywa. To swoją drogą. Arnoldowi zdarzało się i po 20 serii na biceps robić - przy dzisiejszych saa byłby niepokonany tak samo jak dawniej. Wrócmy do pleców i treningu FBW. Oczywistym jest ze po 1 cwiczeniu na kazda grupe to za malo. Miesnie potrzebuja dostac odpowiedni bodziec aby ruszyc do przodu. Od lat moj trener (44 lata treningow), stosuje metode wzmacniania plecow u os. ktore przychodza na silownie, stosowal ja takze i u mnie - nigdy nie mialem ZADNEJ kontuzji plecow pomimo wielu lat treningow. Trening jaki stosowalem byl banalny - byly to 3 serie sciagania drazka do klatki, 3 serie sciagania do karku i 3 serie na maszynie, ktorej do dzis nie umiem nazwac, bo ona chyba po prostu nie ma nazwy i jest dosc wyjatkowa - nie spotkalem jej na zadnej innej silowni (w zyciu zwiedzilem okolo 11). Nigdy nikt nie narzekal na jego system, a wychowal wielu silnych facetow ![]() Przykladowe cwiczenia ktore daje osobom poczatkujacym: 3s sciagania do klatki 3s sciagania do karku 3s sciagania do brzucha na maszynie 3s podciagania sztangielek lezac na lawce ukosnej Podstawą jest wzmocnienie plecow. Silne plecy sa podstawa do wykonywania wszystkich innych grup miesniowych. Nie bedziesz w stanie prawidlowo robic przysiadow nie majac odpowiednich plecow. Ponad to sa one duza grupa, najwieksza po nogach - czy 3s na nogi to wystarczajacy bodziec aby OGROMNY miesien czworoglowy uda dostal odpowiedni bodziec do rozrostu, badz wzmocnienia - oczywistym jest ze nie. Tak samo jest z miesniami klatki - aby rosnac musza dostac odpowiedni stymulator do rozwoju - 3s to za malo na klatke. Nogi, klatka i plecy to sa duze grupy miesniowe i musza byc trenowane na wiekszych ciezarach i w wiekszej ilosci serii anizeli pozostale. Powtorze - PLECY sa podstawa do wlasciwych treningow. Pozycja plecow jest istotna przy 90% cwiczen i przy 100% cwiczen na stojaco. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kazeine po prostu. Jogurty, ser bialy, wiejski
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale kogo Ty porównujesz? Arnolda, człowieka o niewiarygodnym genie (połączonym z odpowiednią farmakologią oczywiście) z zwykłymi początkującymi na siłowni. W FBW masz ćwiczenia nieizolowane, które angażują wiele partii mięśniowych (także plecy), więc w zupełności wystarzcy 3 serie na plecy w treningu FBW dla początkującego. Tu nie można robić niewiadomo ilu serii od razu, bo organizm czlowieka nieprzyzwyczajonego do wysiłku tego po prostu nie wytrzyma. Regeneracja to podstawa, a nie może być mowy o jakiejkolwiek regeneracji, kiedy masz tak bardzo wyczerupujący trening co dwa dni. Grzbier regeneruje się 4-5 dni. Jak wiemy przyrost masy, tudzież definicja kształtuje się nie podczas treningu, a właśnie w okresie regeneracyjnym. Jak ten czas nie będzie odpowiedni, to mięśnie się po prostu zakwaszą i nic z tego nie będzie. Nie mówię już, że te wszystkie ściągania drążków to raczej powinny być ćwiczenia "pomocnicze", a nie trzon treningu
Dla laika 9 serii poprawnie wykonanych ćwiczeń plecy w tygodniu to będzie własnei ogromny boziec. Plan FBW wyżej był konsultowany na specjalistycznych forach kulturystycznych i został uznany za wzorcowy. 27 serii tygodniowo to herezja. Rozpisz mi jak możesz, jak wg Ciebie powinien wyglądać trzydniowy FBW dla początkującego.
Ostatnio edytowane przez fialo : 31.05.2013 o godz. 22:22.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nigdy nie robiłem pleców raz w tygodniu, nie wiem, może kiedyś, ale nie pamiętam już tego okresu. Zawsze minimum 20-30 serii tygodniowo wchodziło. Moze na poczatku robilem po 18 czy jakos tak. Plecy sa najmocniejsza czescia mojego ciala. Dawałem rade spokojnie i na poczatku i teraz, wiec nie sadze zeby inni mieli z tym problem. Pozdrawiam ![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|