|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
|
Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu |
|||
| Uciekać gdzie pieprz rośnie |
|
224 | 29,20% |
| Udawać Cudzoziemca |
|
176 | 22,95% |
| Wdawac się w przepychanki |
|
153 | 19,95% |
| Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić |
|
214 | 27,90% |
| Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak dajesz przedłużenie to przedłuża od dnia zakończenia karty.
Coś ostatnio albo częsciej sprawdzają albo ja nanich trafiam. Jak przez ostatnie pół roku sprawdzali mnie może 2 razy, tak w tym tygodniu już 3 raz. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Mieliście tak ? Odpukać jeszcze nie ale chyba bym urwał ten automat jakby mi zeżarł 3 złote ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja miałem kiedys tak ze automat mi nie potrafił wydac reszty wiec nie wydał biletu i zwracał pienążka. Kanarów nie było, ale jakby byli to by mi wdupcyli mandat bo jak mi to powiedział kierowca, trzeba miec wyliczone na bilet.
Ale jeśli była by w/w przez Kocura sytuacja, to moją linią obrony byłaby kamera w autobusie na której było by widać ze zostałem wydymany ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Miałem dokładnie taka sutuację jak przytoczył Kocur. Wrzuciłem 2 zł i na autmacie pojawiła sie informacja, że awaria automatu przepraszamy. Stałem więc przy automacie, żeby wrazie czego się kłocić
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wyżej przytoczona sytuacja zdarzyła mi się nie raz. Faktycznie, pomaga "wymacanie" biletu pod tą klapką, albo po jakimś czasie sam wypada. Przynajmniej za każdym razem u mnie tak było, ale o kompletnym braku reakcji ze strony automatu też słyszałam... Wkurzające to jest.
To jeszcze pytanie przy okazji: wsiadam do tramwaju - automat nieczynny. Idę do kierowcy - nie ma biletów. Co wtedy, trzeba wysiąść czy kanar nie ma prawa dać mandatu w takiej sytuacji? Niestety domyślam się, że to pierwsze... |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
To trzecie
Jeśli kierujący pasażerem nie posiada biletów i automat jest nieczynny lub w ogóle automatu nie ma to jeszcze rok temu było tak że mogłeś jechać za free. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cóż za zaskoczenie, nie spodziewałam się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
zajebistych mamy widzę kierowców w Krakowie !! Też chce pasażerami kierować ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
![]() tak to jest jak się odpisuje minutę przed wyjściem z pracy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
W oba automaty (przystankowe i tramwajowo-autobusowe), gdy nie chcą wydać reszty, pomaga solidne przypieprzenie ręką.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Nawet jak często jeżdżę 178 i mam bilet przed wejściem do autobusu, to jak wsiadam i widzę, że nie działa automat to proforma idę zapytać kierowcy, ale nie kasuję, bo wiem że mogę jechać za friko ![]() ![]()
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi na prawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dziwne, Bardziej spodziewałbym się że wypiszą i powiedzą żebyś sobie załatwiał na Wawrzyńca ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Dalej tak jest.
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 06.02.2012 o godz. 21:28.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Cytat:
oczywiście o sytuacji ze kierowca nie ma biletów nic nie piszą ![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gancarczyk jest ignorantem oderwanym od rzeczywistości, więc nie radzę się sugerować tym, co pier.doli i robić swoje. Niech najpierw zajmie się nieogrzanymi tramwajami i śmierdzącymi gnojem kloszardami, jak wczoraj w 22.
Pasażer ma obowiązki, to pasażer musi, pasażer to i tamto. Ch.uj z tym, że kupił bilet. Cytat:
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
idiota, czyli mam kupować do skutku aż mi wypadnie, najlepiej jak wrzucę 50 zł drobnymi a potem pójdę w....u - czysty zysk ![]() ![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
I tu jest problem, jeżeli mowa o automatach KKM - jest jakieś ograniczenie w związku z wrzucaniem monet - ponieważ byłem świadkiem jak osoba przede mną wrzucała 30 złotych w nominałach dwu i pięcio -złotowych i po chwili automat wariował zwracając całą kasę Sytuacja powtórzyła się dwa razy. Nie wiem jak to wygląda w tych automatach w tramwajach i autobusach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
nie do końca o kanarach ale temat pokrewny.
Miasto: Kraków Miejsce: tramwaj numer linii: 4 Rozmowa dwóch studentów stojących przy mapie z liniami tramwajowymi w Krakowie: Student A (mało kumaty) : Ty, my tym tramwajem dojedziemy na plac inwalidów nie? - spogląda na mapę Student B (kumaty): no tak A: chwila ciszy, sprawdzając mapę dalej mówi: ty patrz, nawet stadion Wisły jest zaznaczony B: no tak, tam na Reymonta jest A: dalej studiuje mapę, kolejna cisza, mówi: patrz a stadionu Cracovii nie ma B: patrzy na niego i z pełną powagą mówi: no bo Cracovii w Krakowie nie ma ![]() ![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
czy jak się dostało mandat, to jest dalej cos takiego ze juz przez reszte dnia nie trzeba kasowac biletow ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nie ma, na mandacie możesz dojechać do końca trasy autobusu w którym Cie złapali.
![]() WISŁA AZORY !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem jak was, ale jak w tamtym roku sprawdzali mnie ze 2 razy może, tak w tym roku już z 6-7. Nie wiem czy mam pecha czy po prostu jest ich więcej, albo pracują z wiekszą częstotliwością ale uważajcie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżdżę codziennie 4 razy linią 5 na prawie całej długości, i średnio co 2 dzien sprawdzają. Olbrzymi wysyp kanarów w tym roku.
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
Jakby to ostatnie znieśli to ludzie chyba by rzucali w kanarów kasownikami ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raz na ruski rok korzystam z komunikacji miejskiej. Podjechałem ostatnio 2 przystanki autobusem. No i kanary się trafiły. Jako, że wyciągając dowodzik wysunąć musiałem kartę kibica to usłyszałem hasło, że przynajmniej z właściwej strony Błoń jestem. A jak usłyszeli, że akurat jadę autobusem bo zapiłem po meczu rewanżowym z Ruchem to oddali dowód i puścili wolno
![]() Ale teraz te kary to konkretne są. Pewnie specjalnie przed Euro wprowadzili. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie kto jeździ bez biletu jest złodziejem i okrada mieszkańców Krakowa... dziwnie utarła się że kanary to jest to złe a ktoś kto jedzie bez biletu jest ok- okupacja i komuna już się skończyła , na zachodzie ludzie jak skasują bilet to wszystkim pokazują a nawet bilet miesięczny też.
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Na zachodzie sprawdza się taki system, że od razu po wejściu do tramwaju/autobusu się kupuje bilet u kierowcy i jest dobrze. Ale w Polsce by to nie przeszlo, no bo wszyscy mieli by kłopot z przygotowaniem obliczonej kasy przed wejściem do autobusu. Fajny jest też system z którym się spotkałem w Stambule, czyli żeby już wejść na przystanek musisz mieć bilet. Jazda na gapę jest wtedy niemożliwa.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Na śląsku z tego co wiem też jest podobnie - tzn przechodzi się przez kierowce i okazuje karte miesięczną, bilet lub kupuje bilet. Ale działa to jak działa - czyli nie bardzo.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|