The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2012, 18:18
W Wiśle jest taki schemat, że nowy trener w pierwszym okienku jakieś tam fundusze na transfery od Cupiała dostaje.
Dostał Skorża 700k na Jirsaka, dostał Maaskant Meliksona za podobne pieniądze, dostal Genkova. Dostanie i...(Smuda?)
Zaciskanie pasa się zacznie od drugiego okna, w trzecim nie dostanie juz nic. ( tak to można opisać bazując na doświadczeniach z przeszłości )
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.02.2012 o godz. 18:46.
..
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.02.2012, 10:28
tofik napisał(a):Wyświetl post
W Wiśle jest taki schemat, że nowy trener w pierwszym okienku jakieś tam fundusze na transfery od Cupiała dostaje.
Dostał Skorża 700k na Jirsaka, dostał Maaskant Meliksona za podobne pieniądze, dostal Genkova. Dostanie i...(Smuda?)
Zaciskanie pasa się zacznie od drugiego okna, w trzecim nie dostanie juz nic. ( tak to można opisać bazując na doświadczeniach z przeszłości )
A w czwartym go wy.......ą.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.02.2012, 18:48
O to Małego już na 100% nie zobaczymy jak ten 'trener' będzie prowadził Wisłę, nie no mi już się płakać chce jak słyszę o jego przyjściu...
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.02.2012, 18:56
Co by nie mówić o Smudzie, że analfabeta, że idiota, kretyn, Niemiec, debil, to moim zdaniem dobry z niego trener klubowy. Koleś potrafi przekazać drużynie swoją filozofię, nie jest tak, że zespół nie wie co grać albo za jego "panowania" nie trenuje np. stałych fragmentów gry, pozdro Maaskant. Jest doświadczony, ma charyzmę i co najważniejsze - dobre kontakty z Cupiałem. Wydaje mi się, że tylko ten trener może sprawić, że Boss sypnie kasą. Nie podoba mi się sposób w jaki prowadzi reprezentację Polski, ale nie miałbym nic przeciwko, żeby objął Wisłę. Tylko no, właśnie, jest jeden problem, a w zasadzie warunek - Stan Valckx MUSI zostać w klubie i pracować z Franzem nad transferami. W innym wypadku, jak ktoś wyżej napisał, może być spory problem, gdy Smuda wybierze się z Kapką na wakacje do Chorwacji i wykupią połowę tamtejszej ligi.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 28.02.2012, 21:15
Ewentualne zatrudnienie Smudy w Wisle oznaczalo by ze Cupial albo:
a) juz calkowicie ma ten klub w dupie
b) jest kompletnym ignorantem jesli chodzi o pilke

ChG, ze Smuda jest jak z Janasem. Jakis czas temu oni byli niezli, ale... to juz dawno minelo. Dlaczego? Bo futbol ewoluuje, a niektorzy tego nie robia. Przyklad to Piechniczek. Przeciesz to trener ktory zdobyl 3 miejsce na swiecie. Czyli swego czasu cos tam musial wiedziec. Szkoda ze jego "mysl szkoleniowa" zatrzymala sie w latach 80...

Smuda ma obecnie opinie dobrego trenera klubowego ze wzgledu na Lecha. I jest to bardzo niesluszna opinia. Przez 3 lata nie zdobyl mistrzostwa. A Lech 2008 personalnie to jest najmocniejszy Lech od kilkunastu lat. Zdecydowanie mocniejszy od obecnego. Jedyna co mu sie udalo (biorac pod uwage potencjal) to... raz te puchary. I to go broni, choc... duzo bylo w nich szczescia (np. gdyby sie Groclin nie wycofal to wogole Lech by w nich nie gral...).

I taka mala anegdotka odnosnie Smudy. Jakis tam scaut Lecha (?) namowil Smude by pojechal zobaczyc mlodego Lewandowskiego w akcji, ktory wowczas szalal 1 lidze. Smuda po obejrzeniu Lewandowskiego uznal ze takiego drewna to dawno nie widzial. Ogolnie, to powinni mu za podroz zwrocic...
Juz przy samych negocjacjach Smuda byl zdecydowanie na NIE (wolal Frankowskiego?). Gdyby nie tzw. komitet transferowy to Lewandowskiego w Lechu by nie bylo.
To wszystko oczywiscie nie przeszkadza Smudzie kilka lat pozniej pieprzyc ze to on odkryl Lewandowskiego.
Taki to "fachowiec" z niego. Przykro mi, ale Smuda to juz trenerski dinozaur. Zatrudnienie go w Wisle oznaczac bedzie ze... mozna zapalic za Nia swieczke...
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.02.2012, 21:29
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Ewentualne zatrudnienie Smudy w Wisle oznaczalo by ze Cupial albo:
a) juz calkowicie ma ten klub w dupie
b) jest kompletnym ignorantem jesli chodzi o pilke

ChG, ze Smuda jest jak z Janasem. Jakis czas temu oni byli niezli, ale... to juz dawno minelo. Dlaczego? Bo futbol ewoluuje, a niektorzy tego nie robia. Przyklad to Piechniczek. Przeciesz to trener ktory zdobyl 3 miejsce na swiecie. Czyli swego czasu cos tam musial wiedziec. Szkoda ze jego "mysl szkoleniowa" zatrzymala sie w latach 80...
Co do 1 części to optuję za c) Uważa że piłka nożna jest identyczna jak biznes, więc on się na niej zna

A co do futbolu z lat 80 - może i mnie wyśmiejecie, zlinczujecie, czy cuś, ale chciałbym żeby Wisła zagrała futbol w dawnym stylu. Teraz chcemy wjechać z piłką do bramki i oddajemy 2-5 strzałów na mecz. A gdzie czasy gdy w meczu strzelało się z 10-12 bramek Wiem że to głupie ale kurcze, może jeśli nie idzie nam nowoczesny futbol, to retro będzie jakimś rozwiązaniem? Mniej plątania podaniami, więcej gry 1 vs 1 i strzały z dystansu
No ale do tego jest potrzebna solidna obrona

Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 28.02.2012, 23:10
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
I taka mala anegdotka odnosnie Smudy. Jakis tam scaut Lecha (?) namowil Smude by pojechal zobaczyc mlodego Lewandowskiego w akcji, ktory wowczas szalal 1 lidze. Smuda po obejrzeniu Lewandowskiego uznal ze takiego drewna to dawno nie widzial. Ogolnie, to powinni mu za podroz zwrocic...
Juz przy samych negocjacjach Smuda byl zdecydowanie na NIE (wolal Frankowskiego?). Gdyby nie tzw. komitet transferowy to Lewandowskiego w Lechu by nie bylo.
To wszystko oczywiscie nie przeszkadza Smudzie kilka lat pozniej pieprzyc ze to on odkryl Lewandowskiego.
Taki to "fachowiec" z niego. Przykro mi, ale Smuda to juz trenerski dinozaur. Zatrudnienie go w Wisle oznaczac bedzie ze... mozna zapalic za Nia swieczke...
Oprócz tego, to pamiętam, że był strasznie oburzony, że ściągnęli mu jakiegoś Stilica, a jak odszedł to twierdził, że to on ich wynalazł.

Jeśli jeszcze dobrze pamiętam to on chciał Turine który rozwalił szatnie Lecha.

można by tu wymieniać sporo innych sytuacji. Mimo wszystko moim zdaniem Smuda aż tak złym trenerem nie jest, ale za dużo dziwnych doradców się wokół niego kręci(coś jak z JW).

Powiem jeszcze inaczej: Smuda jako trener pierwszej drużyny jako tako idealny ale musiałby mieć nad sobą managera i spory sztab szkoleniowy na poziomie przykładowo Manchesteru.

Nie jestem pewien czy napisałem to dobrze
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.02.2012, 21:43
Nie wiem, jak jest za Kazia, ale za Smudy przynajmniej piłkarzom zaczęła by się na treningach "jebacka" a nie stojanow...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.02.2012, 21:44
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, jak jest za Kazia, ale za Smudy przynajmniej piłkarzom zaczęła by się na treningach "jebacka" a nie stojanow...
80% piłkarzy niestety Niemca nie zrozumie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.02.2012, 22:26
Smuda ostatnie MP zdobył z Nami przed 13 laty,od tego czasu raczej średnio mu wychodziło przygotowanie drużyny do rundy wiosennej w zimie.Na wiosne jak to Dyzma gada drużyna gra padake.Zawodnicy odzyskują świerzośc pod koniec Kwietnia jak w lidze jest wszytko pozamiatane
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.02.2012, 09:24
Cytat:
Wszystko wskazuje na to, że Kazimierz Moskal pozostanie trenerem Wisły Kraków do końca sezonu. Wszystko dlatego, że klub wciąż musi wypłacać pensję Robertowi Maaskantowi i Białej Gwiazdy nie stać na równoczesne zatrudnienie innego szkoleniowca - donosi "Fakt".

Bogusław Cupiał do końca bieżącego sezonu musi płacić Robertowi Maaskantowi 80 tysięcy złotych miesięcznie. Sytuacja ta ulegnie zmianie tylko w momencie, kiedy Holender znajdzie sobie innego pracodawcę. Na to jednak na razie się nie zapowiada, bo szkoleniowiec odpoczywa i odrzucił propozycję pracy w VVV-Venlo.

Wisła ma więc związane ręce, bo w tej chwili nie stać jej na zatrudnienie drugiego trenera klasy Maaskanta. Na stanowisko podobno "chrapkę" miał Michał Probierz, ale wszystko wskazuje na to, że Moskal mimo słabego startu w nowym roku pozostanie przy Reymonta. Potem Białą Gwiazdę ma objąć Franciszek Smuda.
Tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 29.02.2012 o godz. 12:09.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.02.2012, 09:41
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Tyle w temacie.
W zasadzie, dziennikarze Faktu niczego nie odkryli, bo i było jasne, ze Maaskant będzie musiał mieć płacone, i że Smuda prawdopodobnie po Euro do Wisły przyjdzie.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.03.2012, 15:37
Na weszlo to samo.
Nie jestem jakimś fanem Probierza, ale gorzej od naszego Guardioli się nie da.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.03.2012, 15:38
Probierz... Ja .......e, to są jaja.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.03.2012, 15:46
Nie podobało mi się kilka decyzji Moskala ale zmiana trener w tym momencie jest nieco dziwna....
Ciekawi mnie kto będzie firmował swoim nazwiskiem tą decyzje Valckx ? Basałaj ?

Jeszcze do tego pozytyw: Kolejne punkty do nagrody na najbardziej medialny klub marca !!!
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.03.2012 o godz. 17:42.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.03.2012, 15:47
http://www.weszlo.com/news/9659-Mich...m_Wisly_Krakow
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Może podpadnę, ale... cieszę się z tej decyzji. Probierz przyjdzie, poukłada to wszystko a jak mu się uda, to ustrzeże nas przed "dowiecie się w lipcu" Dyzmą...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Doszliby w końcu do tego, że mają przeciętnych zawodników, a nie zmieniali na okrągło trenerów.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.03.2012, 15:53
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Doszliby w końcu do tego, że mają przeciętnych zawodników, a nie zmieniali na okrągło trenerów.
No zwłaszcza w Reprezentacji widać jacy to są przeciętni zawodnicy Moskal to za wysokie progi , a skład zwłaszcza w ofensywie mamy bardzo mocny i Probierz to wszystko po układa.
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.03.2012, 15:49
Jeśli to faktycznie prawda to... jest to zaskakująca decyzja. Bardziej prawdopodobne wydawało się, że Kaziu zostanie trenerem do końca sezonu. Mam mieszane uczucia, mimo wszystko chyba byłabym za daniu Moskalowi dłuższej szansy. W końcu z pustego i Salomon nie naleje.
O 16:30 konferencja, więc za max. godzinę będziemy wszystko wiedzieli.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Jeśli mieli zmienić trenera po sezonie to lepiej że nastąpiło to teraz a nowy trener nie będzie zaczynał w kolejnym sezonie od 0. Mam nadzieje że w końcu jakiś trener dostanie czas odpowiedni do budowy a nie klejenie drużyny.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Sie nie znasz, ponoć quality jest
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.03.2012, 15:50
Ale jaja. Nie spodziewałem się tej decyzji teraz.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 01.03.2012, 15:51
O k...... Probierz.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 01.03.2012, 15:52
borys napisał(a):Wyświetl post
O k...... Probierz.
Dobrze, że nie Franciszek Dyzma
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 01.03.2012, 15:56
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że nie Franciszek Dyzma
To tak z szoku
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 01.03.2012, 15:52
Coś mi się jednak wydaje, że Probierz też jest do końca sezonu, a potem... tfu, tfu to jakaś obsesja...

O Smudy niezatrudnianie...

... Prosimy Cię Panie.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Przykro to pisać, ale Moskal dostał to na co pracował, poklepywanie się po plecach z takimi fałszywymi ........ (wstawcie sobie co chcecie) jak Basałaj tak właśnie się kończy.

Pierwszy właduje ci nóż w plecy. Warto było mówić o springu, o tym śniegu itp?
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Tu nie trener jest problemem tylko piłkarze.
Jeśli Cupiałowi zależy to niech wymieni paru naszych kopaczobiegaczy na prawdziwych piłkarzy.
Z tymi przebierańcami nigdy nie wskoczymy na wyższy poziom, choćby Moskal czy Probierz się mieli zesrać.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 01.03.2012, 15:54
blanco napisał(a):Wyświetl post
Tu nie trener jest problemem tylko piłkarze.
Jeśli Cupiałowi zależy to niech wymieni paru naszych kopaczobiegaczy na prawdziwych piłkarzy.
Z tymi przebierańcami nigdy nie wskoczymy na wyższy poziom, choćby Moskal czy Probierz się mieli zesrać.

Ci sami Piłkarze pokonali w tym sezonie Śląsk i Lecha więc coś tam potrafią chyba
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów