The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2011, 20:02
dymion9 napisał(a):Wyświetl post
Żaden Panie i Panowie sponsor, tylko adidas sobie o nas najzwyczajniej w świecie zapomniał. Informacje od Zbymaka, więc zapewne prawdziwe.
Załóżmy, że jest to prawdziwa informacja (ja akurat nie wierzę w takie cuda - adidas to zbyt poważna firma) - jak wg Was powinna się zachować Wisła w tej sytuacji?
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.07.2011, 20:07
z tego co kojarzę, to nie było zielonych kompletów bramkarskich roku temu? a dziś Jovanic w tak owym bronił
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.07.2011, 20:13
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Też tak sądze, ale dopuszczam teorię o walce o BG, może ktoś wreszcie wziął sobie do serca te wszystkie apele, akcje i negocjują z Adidasem taką opcję.
Jak negocjują? Basałaj heroicznie walczy o Białą Gwiazdę, tylko Adidas nie chce się zgodzić?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.07.2011, 20:24
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Załóżmy, że jest to prawdziwa informacja (ja akurat nie wierzę w takie cuda - adidas to zbyt poważna firma) - jak wg Was powinna się zachować Wisła w tej sytuacji?
Moim zdaniem wszystko zależy od tego jak brzmi umowa. Jeśli Adidas w niej zobowiązał się do wyprodukowania za rok nowej linii dla Wisły, to trzeba by pociągnąć ich do odpowiedzialności. Umów należy dotrzymywać. Jeśli jednak jest tak, że ta nowa linia miała być tylko gestem dobrej woli Adidasa, a umowa nic o tym nie mówi, to ktoś, kto ją podpisywał ze strony Wisły powinien dostać kopa w dupsko, a o samej sprawie należy zapomnieć.

Kończąc myśl- Wisła nie grała w tych specjalnie dla siebie zrobionych strojach w sezonie 10-11, bo Adidas rzekomo produkuje stroje wiosną (jeśli dobrze pamiętam), bo od początku Adidasa w Wiśle była mowa o tych dedykowanych strojach. Jeśli do tej pory ich nie ma, to, jeśli wersja o wiosennej produkcji jest prawdą, nie będzie ich już do przyszłego sezonu, bo zwyczajnie nie istnieją.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 20.07.2011 o godz. 20:26.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.07.2011, 22:22
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Jak negocjują? Basałaj heroicznie walczy o Białą Gwiazdę, tylko Adidas nie chce się zgodzić?
Faktycznie troche to nierealne Ale wierze w BG na 2011/2012
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.07.2011, 23:48
Fiti, z tego co można było wywnioskować po słowach Basałaja to na pewno nie będzie Białej Gwiazdy w sezonie 2011/2012, że tak jeszcze raz zacytuje jego słowa:
Bogdan Basałaj napisał(a):
Odpisuje do Państwa, ponieważ przypadkowo jednej nocy przyszedł mail o tej samej treści !.
Oczywiście potwierdzam, że „polityka historyczna” jest ważną częścią naszego klubu.
Pierwszy krok został zrobiony: dożywotnie zaproszenie wybitnych piłkarzy na mecze.
Powołana został kapituła „Powrotu Legend” na stadion, która wybrała pierwszych 10 legend. Jednak w tym momencie, dopóki nie ma całego stadionu nie możemy tego robić. W dniu otwarcia całego obiektu na pierwszym meczu zostanie wciągnięta pod dach trybuny olbrzymia koszulka z imieniem H. Reymana, a jego potomkowi wręczona oryginalna koszulka. Następne mecze to kolejni Wielcy Wiślacy.
Po trzecie: muzeum – z tych samych powodów - musimy czekać. Aktualnie pracujemy nad powołaniem Rady Muzeum..
Po czwarte: budowa pomnika Henryka Reymana od ul. Reymonta – myślę że pod koniec tego roku powołamy Komitet Spoleczny ds. budowy
Nigdy nie mówiłem o zmianie obowiązującego loga.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.07.2011, 08:00
Czyżby? Skąd ta pewność? Ja uważam, że Adidas to było najgorsze co mogło się Nam trafić i do dzisiaj zastanawiam się jakie to dostaliśmy na papierze warunki, że się na nie zgodziliśmy. Fakt opóźnień w ogóle mnie nie dziwi i bardzo ciekaw jestem, czy faktycznie będą to "dedykowane" stroje. Dodatkowo co to za poważna firma, która zlewa współprace z Mistrzem Kraju i nie potrafi na czas (jeśli faktycznie tak jest) przygotować sprzętu?
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.07.2011, 08:11
Może poszło o pieniądze. Adidas mógł zaproponować Wiśle coś takiego: "ok, możecie mieć stroje na lipiec, ale będzie to kosztować."

Adidas musi zrobić teraz stroje dla całej masy klubów więc musi jakoś wybierać kolejność.
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2011, 08:19
Luk_Biala_Gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Oraz kołnierzyk replika ma czerwony, a oryginał biały.
Ja akurat mam z białym. NIe widziałem z czerwonym kołnierzykiem Są takie dostępne
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Od: 06.2003

Stary 21.07.2011, 08:42
dymion9 napisał(a):Wyświetl post
Żaden Panie i Panowie sponsor, tylko adidas sobie o nas najzwyczajniej w świecie zapomniał. Informacje od Zbymaka, więc zapewne prawdziwe.
Adidas nie zapomniał... a tak na marginesie to jakikolwiek dostawca sprzętu by nie był, to zawsze narzekamy, czy to Nike czy to Umbro czy Adidas... Ja się cieszę że nie jest to żadne Tico, Jako, Joma czy inne wynalazki...
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Stary 21.07.2011, 08:54
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Może poszło o pieniądze. Adidas mógł zaproponować Wiśle coś takiego: "ok, możecie mieć stroje na lipiec, ale będzie to kosztować."

Adidas musi zrobić teraz stroje dla całej masy klubów więc musi jakoś wybierać kolejność.
Takie rzeczy produkuje się grubo ponad pół roku przed dostarczeniem do klienta. Proces produkcyjny wymaga czasu (w zależności od wolumenu zamówienia i stopnia jego skomplikowania od miesiąca do dwóch) , transport z chin (zakładam że to normalnym kontenerem na statku płynie) to +/- 40 dni, dodatkowo zawsze planuje się rezerwę czasową około miesiąca na poczet ewentualnych problemów (wszelkie kataklizmy typu strajk w fabryce, nieczynny port załadunkowy, sztormy na oceanach i wszystkie inne niewymienione nieszczęścia jakie mogą się w transporcie przytrafić).

Reasumując stroje się już pewnie produkowały zanim komukolwiek przyszło do głowy, żeby na Facebook'u robić szum o Białą Gwiazdę. Jeśli okaże się, że ten strój którego premiera nadchodzi, będzie obowiązywał przez dwa sezony (a często tak bywa) to raczej nie ma szans na Białą Gwiazdę.

Jeśli chcemy coś wywalczyć to na przyszłość pamiętajmy że agitację trzeba prowadzić conajmniej od 8 miesięcy przed planowaną premierą stroju (bo wtedy jest jeszcze czas na zmiany w ewentualnym projekcie - przy założeniu że lobbing będzie na tyle silny i przekonujący, że wpłynie na klub).
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.07.2011, 09:19
Pewnie czekamy na sponsora, trochę głupie. Może już od jakiegoś czasu są już stroje w klubie i czekają na nadrukowanie sponsora.

//Darekh- od Jomy się odwal , świetne stroje mają.

//JrQ- klub nie dostaje miliona koszulek, żeby sobie łatać wolne pole nie aktualnym logiem sponsora. Po drugie, prezentacja ewentualnego głównego sponsora lepiej wygląda, jak się pokaże koszulkę z nowym sponsorem. Po trzecie, nie ma zaprezentowanego sponsora Ekstraklasy, który automatycznie wskakuje pod kołnierz koszulek i logo ligi na prawy rękaw. Więc, lepiej zaprezentować już gotowe koszulki, a nie jakieś półprodukty do których będą jeszcze prasowane jakieś duperele.
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 21.07.2011 o godz. 09:46.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.07.2011, 09:23
Cytat:
Pewnie czekamy na sponsora, trochę głupie.
ile razy jeszcze ktoś powtórzy tą głupotę?
co ma do chuja sponsor wspólnego z koszulkami...
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Stary 21.07.2011, 09:34
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
ile razy jeszcze ktoś powtórzy tą głupotę?
co ma do chuja sponsor wspólnego z koszulkami...
...ma i to wiele. Przy założeniu że negocjuje się jakiś kontrakt z jakimś dużym sponsorem, to prezentacja jest przesuwana po to, aby nowe koszulki pokazać obrandowane logiem tegoż, nie chcą pokazywać "pustych" koszulek, po to żeby potem je jeszcze raz pokazać z logiem firmy/marki XYZ. Dla mnie logiczne.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.07.2011, 09:50
Darkh napisał(a):Wyświetl post
Adidas nie zapomniał... a tak na marginesie to jakikolwiek dostawca sprzętu by nie był, to zawsze narzekamy, czy to Nike czy to Umbro czy Adidas... Ja się cieszę że nie jest to żadne Tico, Jako, Joma czy inne wynalazki...
Jako też ma dobry sprzęt

EDIT: Rozumiem o co Ci chodzi
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 21.07.2011 o godz. 10:02.
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Stary 21.07.2011, 09:56
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Jako też ma dobry sprzęt
Jej wytłumaczyć się muszę, nie chodzi mi o jakość strojów, tylko o to że Wisła gra w strojach kogoś z grona "Wielkiej Czwórki Sportswear" (takie szybkie moje nazewnictwo wymyśliłem) czyli Adidas, Nike, Puma, Umbro (szkoda, że w Polsce tak zeszmacona marka - ale to nie o tym temat)
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.07.2011, 10:44
Darkh to kiedy można się spodziewać prezentacji nowych strojów? Na jednym z forum Zbymak napisał, że jak sie nic nie zmieni to pod koniec sierpnia.
Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

Stary 21.07.2011, 11:25
Dla mnie stroje to fajna sprawa ale nie tak najważniejsza. Ważne by pojawiło się na nich logo jakiegos sponsora strategicznego z rawdziwego zdarzenia. I na to z niecierpliwością czeka. Bo 1,5-2mln Euro na sezon by sie przydało w kasie klubowej
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.07.2011, 11:28
Niech Basałaj zacznie podchody pod Coca-Colę - po wykupieniu nazwy stadionu Legii przez Pepsi ten koncern będzie teraz kojarzony z Legią. Więc może Coca-Cola skusiłaby się na mariaż z Wisłą (koszulki)? Taka "wojna" koncernów na tle polskiej piłki
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.07.2011, 11:34
Jak przejdziemy Litex to mamy dodatkowy atut przy negocjacjach. Logo sponsora nie będzie pokazane już tylko w buraczanej lidzę ale na arenie międzynarodowej. Zakładając, że przejdziemy Litex, to myślę że warto zaczekać jeszcze jedną rundę, a nuż się uda. Wtedy szukanie sponsora nabierze nowego znaczenia, to sponsorzy będą się pchali do nas oknami.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.07.2011, 11:49
Niech Basałaj zacznie podchody pod Coca-Colę - po wykupieniu nazwy stadionu Legii przez Pepsi ten koncern będzie teraz kojarzony z Legią. Więc może Coca-Cola skusiłaby się na mariaż z Wisłą (koszulki)? Taka "wojna" koncernów na tle polskiej piłki
taa a potem Lech sobie wezmie Durexa za sponsora a Sracovia Unimil i bedzie walka na prezerwatywy
zobaczymy co nam adidas zaprezentuje poczekac mozna byle bylo na co
Odpowiedz cytując
Skimciol
Member

Od: 05.2011

Stary 21.07.2011, 12:12
a ja dalej licze że te koszulki będą z Białą Gwiazdą
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Skimciol : 21.07.2011 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.07.2011, 14:20
Skimciol napisał(a):Wyświetl post
a ja dalej licze że te koszulki będą z Białą Gwiazdą
Też tak myślałem, ale przeczytaj post Titto. Basałaj się wykręcił - więc raczej nie ma co liczyć...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2011, 15:57
Darkh napisał(a):Wyświetl post
ja również ,chociaz wolałbym Nike.
Ale przynajmniej adidas ma ludzką rozmiarówke a nie jak Umbro na smoki jakieś.

Dark, wiesz moze jak dlugo mamy kontrakt z adidasem ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 21.07.2011, 16:12
Umowa została podpisana na 3 lata.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.07.2011, 16:29
Znacie jakas druzyne ktora sponsoruje Reebok
Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.07.2011, 16:30
np. Bolton
Nie można się nazwać kibicem jeśli nigdy nie było się na meczu, tam samo nie można się nazwać fanatykiem jeśli nigdy nie było się na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2011, 16:35
Fc Koln, Internacional, Cruzeiro,
w tamtym sezonei chyba tez Chivas
kiedys WestHam, Lvpool, City

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.07.2011, 16:41
Joma czy Jako ma dobry sprzęt, podobnie jak Kappa. Mi to się strasznie Puma ze wzornictwem nie podoba. Strzeż Wisłę kiedykolwiek przed Nimi.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2011, 16:45
daj pan spokój z Jako.

Pamietam jak Lechie sponsorowali to mega drogie było, a bez rewelacji (chodzi mi o duperele typu drifit etc.)

Dobry producent sprzetu sportowego to...mało znany w Europie, under armour.
Hiszpanska Joma to mi sie kojarzy z futsalem.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów