The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2011, 15:27
Dzięki, spróbuje tej kalibracji, ale jak pisze crazykaro chyba wiele nie pomoże, więc muszę zainwestować w nową. Poleci ktoś jakąś firmę baterii godnych zaufania?
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2011, 10:20
Poszukuję sterownika do ethernet do lapka Toshiba L655 model PSK1EE Na stronie toshiby nie widzę.Pomoże ktoś?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2011, 12:37
Dzięki KaSzTaN i inni
Sprawdziłem na wspominanym programie stan zużycia tej baterii i wskazał 71% :/ Ale w sumie bez baterii z godzinę jeszcze utrzymuje laptopa przy życiu. Takie pytanie przy okazji, co powoduje tak szybkie i znaczące zużycie baterii?

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.07.2011, 13:04
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Poszukuję sterownika do ethernet do lapka Toshiba L655 model PSK1EE Na stronie toshiby nie widzę.Pomoże ktoś?
Windows 7 32bit - Klik
Windows XP - Klik
Windows 7 64bit - Klik

Jeżeli to nie to - zainstaluj sterowniki od Chipset'u - bo w moim FS sterowniki od LANu nie działały, a po zainstalowaniu sterowników od Chipsetu Ethernet zaczął działać.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.07.2011, 14:45
Dobra moze pamietacie moje przygody z dyskiem

Naszedł nowy miesiąc ($$) i czas wymiany i koniec nerwów. Tylko w temacie dysków do notebookow jestem zielony (mam acera aspire 7540g z dyskiem 500) znalazłem że to chyba jest Hitachi HTS545050B9A300 , czy moge w jego miejsce wstawić http://www.morele.net/dysk-twardy-hi...b9a300-214883/ ?

Albo co polecacie innego rozmiar to 320 spokojnie mi starczy?
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.07.2011, 11:36
Mam problem z internetem w kompie. Od razu zaznaczam że znam się na tym średnio.

Zaraz po włączeniu komputera internet smiga aż miło, ale po kilkunastu minutach chodzi tak ciężko, że prędzej się przegladarka zwiesi niż coś wyświetli. Próbowałem na Mozilli i IE. Mam antywira ESETa, sprawdziłem wirusy. Aha, internet mam przez kabel, provider lokalny.
Co może być tego potencjalną przyczyną?
Ostatnio edytowane przez Kaan : 04.07.2011 o godz. 11:38.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.07.2011, 16:24
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Mam problem z internetem w kompie. Od razu zaznaczam że znam się na tym średnio.

Zaraz po włączeniu komputera internet smiga aż miło, ale po kilkunastu minutach chodzi tak ciężko, że prędzej się przegladarka zwiesi niż coś wyświetli. Próbowałem na Mozilli i IE. Mam antywira ESETa, sprawdziłem wirusy. Aha, internet mam przez kabel, provider lokalny.
Dziwne objawy. Spróbuj jeszcze na Operze. A antywira wymień chwilowo na Norton Antywirus (wersja darmowa 30 dni), zaktualizuj bazy danych i zrób pełen skan
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.07.2011, 16:28
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Dziwne objawy. Spróbuj jeszcze na Operze. A antywira wymień chwilowo na Norton Antywirus (wersja darmowa 30 dni), zaktualizuj bazy danych i zrób pełen skan
a cos jeszcze prócz antywirusa masz aktywne ?

wiesz różnie jest. Ja np. po zainstalowaniu nowego swiezego systemu sie w....iam, bo mam stary dysk i mi muli.
cc cleaner moze stestuj
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 04.07.2011, 23:02
Zrobiło mi aktualizacje nowej Opery.Pytanie, gdzie do cholery podziała się malutka strzałeczka na pasku adresu do rozciągania aby podglądać adresy www.Dodam, że powinna być tu gdzie ikona rss obok wyszukiwarki mini.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 04.07.2011, 23:05
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Zrobiło mi aktualizacje nowej Opery.Pytanie, gdzie do cholery podziała się malutka strzałeczka na pasku adresu do rozciągania aby podglądać adresy www.Dodam, że powinna być tu gdzie ikona rss obok wyszukiwarki mini.
Wczoraj ktoś zadał pytanie o strzałkę w "mam pytanie" wiec przeglądnij temat. Nie każdemu potrzebna ta strzałka

Kaan napisał(a):Wyświetl post

A ten problem to jest tylko w przeglądarce? Może to jakieś problemy z kartą graficzną albo z innym przegrzewającym się urządzeniem. Sprawdź temperatury karty graficznej i procesora jak się zaczyna wieszać.(program SpeedFan)

szprotson napisał(a):Wyświetl post
a cos jeszcze prócz antywirusa masz aktywne ?

wiesz różnie jest. Ja np. po zainstalowaniu nowego swiezego systemu sie w....iam, bo mam stary dysk i mi muli.
cc cleaner moze stestuj
Jak się wiesza po kilkunastu minutach to raczej nie wina zamulonego dysku.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 04.07.2011 o godz. 23:12.
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Od: 06.2011

Stary 08.07.2011, 22:45
myślę że nazwa tematu pokrewna z internetem a dokładniej z Waszym bezpieczeństwem w sieci:

Facebook znów coś zmienił i nikomu nie powiedział. Spójrz na URL w swojej przeglądarce. Jeśli adres zaczyna się od "http" lub "www" zamiast "https" oznacza to, że nie przeglądasz FB w bezpiecznym trybie i możesz dostarczyć radości hakerowi. By to zmienić wejdź na "Konto" -> "Ustawienia konta" -> "Zabezpieczenia konta" i zaznacz okienko "bezpieczne przeglądanie (https)". Wyświadcz przysługę przyjaciołom i podaj dalej.
Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.07.2011, 18:34
Dziś chciałem zrobić upgrade'a mojego starego kompa, który według mnie jest w idealnym stanie. Kupiłem dwie nowe kostki ramu, podmieniam i zonk. Komp nie działa. Włożyłem stare kości, podłączyłem monitor do grafy zintegrowanej na płycie głównej i nic. Efekt zawsze ten sam. Wentylatory na CPU i GPU kręcą się na pół sekundy i po sekundzie jeszcze raz. W tym samym czasie diody HDD i power-on święca się przez chwilę dwa razy.

Podejrzewam co się stało, ale wolę zapytać ekspertów.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 13.07.2011, 19:01
czyżby bios padł? spróbuj jeszcze zrestartować bios, jeżeli masz zworkę od tego na płycie głównej albo wyjmij kość biosu na chwile
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 13.07.2011, 19:21
LAW : ja tak jak Ty miałem, jak mi zasilacz kompletnie padł...
Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.07.2011, 11:13
Problemem chyba jest zasilacz. Mam mysz PS/2. Świeci się ona także, gdy komputer jest wyłączony. Zauważyłem, że po podłączeniu kompa do prądu mysz zapala się dopiero po minucie i dopiero wtedy cały PC jest gotowy do użycia (na szczęście). To tak, jakby zasilacz musiał się najpierw rozgrzać Ale nie wiem, czy to normalne...

W każdym razie dzięki za info.
Odpowiedz cytując
spontants
Banita

Od: 07.2010

Stary 19.07.2011, 11:32
Mam taki problem, czy to filmiki na you tube, czy mecze na necie, jak daje na pełny ekran to ekran robi sie cały biały, głos leci a nic nie widać, i nie da sie nic zrobić, o co moze chodzic?
Normalnie moge oglądać, tak sie dzieje tylko wtedy jak daje na cały ekran.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 19.07.2011, 12:25
spontants napisał(a):Wyświetl post
Mam taki problem, czy to filmiki na you tube, czy mecze na necie, jak daje na pełny ekran to ekran robi sie cały biały, głos leci a nic nie widać, i nie da sie nic zrobić, o co moze chodzic?
Masz zainstalowane te wszystkie flash playery? Co tam potrzeba?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 19.07.2011, 13:06
A sprawdzałeś na innych przeglądarkach? Opera, IE, Chrome?
Jak odtwarzasz zwykłe filmy to też się tak dzieje?
Odpowiedz cytując
spontants
Banita

Stary 20.07.2011, 09:50
Taa, mam zainstalowane te wszystkie flashe itp, sprawdzałem wszedzie, tak samo dzieje się na mozili operrze google chrome i Internet Explorer, kumpel był u mnie niby zna sie na kompach ale mówi że nie wie ocb, odpinstalował opere mozille zainstalował jeszcze raz i dalej lipa...
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.07.2011, 10:56
Witam, przymierzam się do kupna Laptopa, najbardziej zależałoby mi na Asusie, bo podobno najstabilniejszy, najmniej awaryjny i najlepszy do pracy z multimediami, tudzież grami.

Czy ktoś zna jakiś sklep internetowy, poza oczywiście allegro.pl, gdzie są ceny godne uwagi, bądź poleci mi taki sklep na terenie Krakowa i okolic ? Dziękuje

zaznaczam, że mogę sobie pozwolić na lapka do 2500 zł.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
kalvin
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.07.2011, 11:05
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Witam, przymierzam się do kupna Laptopa, najbardziej zależałoby mi na Asusie, bo podobno najstabilniejszy, najmniej awaryjny i najlepszy do pracy z multimediami, tudzież grami.

Czy ktoś zna jakiś sklep internetowy, poza oczywiście allegro.pl, gdzie są ceny godne uwagi, bądź poleci mi taki sklep na terenie Krakowa i okolic ? Dziękuje

Ja kupowałem swojego w Primakomp- co prawda przez allegro, ale mają oddzialy w całej Polsce, między innymi w Krakowie. Z czystym sumieniem mogę polecić, przystępne ceny i profesjonalne podejście do klienta.
Przeważnie zachowuję się poważnie...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 20.07.2011, 11:22
Taa, mam zainstalowane te wszystkie flashe itp, sprawdzałem wszedzie, tak samo dzieje się na mozili operrze google chrome i Internet Explorer, kumpel był u mnie niby zna sie na kompach ale mówi że nie wie ocb, odpinstalował opere mozille zainstalował jeszcze raz i dalej lipa...
Jest to wina flasha albo karty graficznej. Czy zwykłe filmiki działają normalnie?
Z tego co znalazłem to w ustawieniach flasha wyłącz przyspieszenie sprzętowe. Dobrze by było również zaktualizować sterowniki karty graficznej

DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post

Promakomp, x-kom. Chcesz kupić lapka to polecam stronę http://www.notebookcheck.pl/ do celów porównawczych. To wcale nie jest tak że jak firma jest dobra to wszystkie jej laptopy są dobre
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 20.07.2011 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 22.07.2011, 19:15
mam pytanie, czy to że kiedyś podczas burzy pioryn spalił mi wejście od karty sieciowej wbudowanej do płyty głównej oraz spalił się też pierwszy port USB będzie miało jakiś płyt na aktualizacje BIOSu? bo chce zaktualizować żeby kupić nowy procesor a nie chciałbym jej stracić

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.07.2011, 22:34
Jakiej firmy polecacie dysk twardy do laptopa?
Interfejs SATA (SATA I), cena do 150 zł z wysyłką, obojętne z jakiego serwisu, musi być nowy, z gwarancją. Żaden tzw. leżak.
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.08.2011, 08:07
http://allegro.pl/acer-aspire-5742-w...755952935.html

http://allegro.pl/lenovo-g565-2x2-4g...758495233.html

http://allegro.pl/nowe-asus-k52f-i38...756761116.html

Prosze o rade, któego lepiej kupic. Laptop ma służyc głownie do internetu, muzyki,filmów. I najwazniejsze, zeby długo słuzyl. Chyba, ze w tej cenie jest cos lepszego co przoczyło to prosze o info. Zaznaczam, ze ni w sztos sie na tym nie znam.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 10.08.2011, 23:21
Arteka1906 napisał(a):Wyświetl post
http://allegro.pl/acer-aspire-5742-w...755952935.html

http://allegro.pl/lenovo-g565-2x2-4g...758495233.html

http://allegro.pl/nowe-asus-k52f-i38...756761116.html

Prosze o rade, któego lepiej kupic. Laptop ma służyc głownie do internetu, muzyki,filmów. I najwazniejsze, zeby długo słuzyl. Chyba, ze w tej cenie jest cos lepszego co przoczyło to prosze o info. Zaznaczam, ze ni w sztos sie na tym nie znam.
Nie brałbym Acera. Tanie Acery są niewiele warte (słaba jakość wykonania). Pomiędzy Lenovo a Asusem różnica jest przede wszystkim w procesorze i karcie graficznej. Lenovo ma karte graficzną, której nie ma Asus ale za to ma lepszy procesor. Dedykowana karta graficzna nie jest potrzebna ani przy oglądaniu filmów ani przy przeglądaniu internetu, a tylko prąd ciągnie, dzięki czemu Asus powinien dłuzej chodzić na baterii. Ja bym się skłaniał ku Asusowi.
Odpowiedz cytując
Zoltan
Junior Member

Stary 14.08.2011, 23:33
Poszukuję router do którego mógłbym podpiąć blueconnect'a i zewnętrzną antenę, czy moglibyście jakiegoś polecić?
Odpowiedz cytując
Musiek1906
Senior Member

Stary 15.08.2011, 14:59
Tym razem nie o sprzet..
Mam pytanie czy ktoś byłby tak dobry i napisał mi na czym polega "defragmentacja dysku twardego".
Wiem, że przyspiesza prace dysku twardego i "segreguje dane".

Kiedyś słyszałem, że przy defragmentacja dysku można usunąć sobie save do gier, stare nie używane pliki. Czy to prawda?
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 15.08.2011, 15:45
Defragmentacja – operacja układająca pliki na dysku komputerowym tak, aby system miał do nich szybszy dostęp. Najczęściej jest to poukładanie bloków jednego pliku po kolei, kiedy są one rozrzucone po całej partycji.
Zależnie od sprzętu, systemu plików oraz stopnia fragmentacji plików na dysku defragmentacja może trwać od kilku minut do wielu godzin. Niektóre systemy plików takie jak HPFS, NTFS, ext4 nie muszą być często defragmentowane, gdyż są zaprojektowane tak, aby minimalizować fragmentację danych. Dzięki defragmentacji zwiększa się wydajność systemu plików.

Za wikipedia....po mojemu to nie ma opcji żeby sobie usunąć save ani nic innego bo wiele razy robiłem defragmentację i nic się nie stało, to jest poprostu układanie plików po kolei aby system szybciej je odnajdywał

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 15.08.2011, 15:46
Dysk się defragmentuje aby pliki nie były podzielone na dysku twardym jak to ma zwykle miejsce przy częstym zapisywaniu i usuwaniu plików i programów. Dysk nie dość że przyspiesza to jeszcze wydłuża swoją żywtoność bo nie musi łączyć plików porozrzucanych po całym dysku. Normalnie defragmentacja nie powoduje żadnych problemów z dyskiem ani z plikami. Problem może się jedynie pojawić kiedy w czasie defragmentacji zabraknie prądu lub zostanie w jakiś sposób przerwana. Podaczas degragmentacji najelpiej nie korzystać z komputera a już na pewno nie można niczego ściągać. Najlepiej poserfować po internecie.

W zależności od wielkości dysku i stopnia jego fragmentacji defragmentacja może trwać nawet kilka ładnych godzin więc dobrze mieć na tem proces troche czasu. Dobrze jest też ściągnąc jakiś dobry program do defragmentacji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów