|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ten krój "barcowy" jak dla mnie genialny...I jeszcze ta gwiazda...Palce lizać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dobra, ostatnia praca w moim wykonaniu. Wiadomo, że cudów nie możemy się spodziewać. Dlatego na poprawę humoru, koszulka na sezon 2012/2013 (a co!). Nowy sponsor, nowe tytuły, po prostu dominacja w europie.
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tyle, że właśnie jest on ,,Barcowy" i nie kojarzy się z Wisłą, ale z Barcą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
wonski_eNHa szacun za wszystkie projekciki koszulek! Każda następna jeszcze lepsza. Masz talent!
Ciekawe kiedy zostaną zaprezentowane nowe koszulki. Nie mogę się doczekać zwłaszcza, że w tym roku zamierzam kupić sobie nową koszulkę ![]() Ps. Zawsze nurtowała mnie różnica między znaczkami Adidasa... Po co im dwa loga i jakie mają znaczenie? Na jednych produktach pojawiają się tradycyjne trzy paski a na innych liść(?). |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
liść do logo Adidas Originals - kiedyś było używane powszechnie dopóki nie zastąpiły go trzy paski
![]()
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Nie jest to przypadkiem tak, jak z Hondą? Samochody mają inny znaczek, motocykle inny. Może i tu jest kwestia jakby "branżowa". Pierwsze na pewno było logo z trzema paskami. Ten listek wszedł jakieś 10 lat później - z tego co czytałam. Na stronie Adidasa pojawiają się oba loga w różnych działach. Ale szczerze mówiąc nie widzę zależności.
edit: Cytat:
Powód: parę danych
Ostatnio edytowane przez Prezydentowa : 16.06.2011 o godz. 13:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
liśc to jest adidas original
a schodki to adidas jak to po co ? Po to by hajs kosić dzięki lanserom i uganiaczom za markami. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam nowy znaczek pojawił się w wyniki przegapienie przez Adidasa terminu odnowy licencji patentowej. Wykorzystali to inni producenci i swego czasu na rynku pojawiło się wiele ubrań pod szyldem Adidasa, które z oryginalnym Adidasem miały wspólny tylko znaczek. Dlatego wprowadzono nowy znak. Obecnie chyba Adidas ma wykupiony patent na oba znaczki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Hmm, faktycznie trochę ukoloryzowałem. But the point is że w żadnym kraju nie ma srebrnej ani białej gwiazdki. A we Włoszech przyznaje się 1 złotą za każde 10 mistrzostw, i 1srebrną za każde 10 pucharów. Sugerowałem się tym odnosząc się do całego świata, co przyznaję faktycznie jest błędem. I nie jestem antylegijny, przynajmniej nie aż tak. Kiedyś jak wprowadzono te gwiazdki przeczytałem gdzieś artykuł niepochlebny Legii i wprowadzenie srebrenej gwiazdki za 5-9 tytułów, gdzie Legia ma ich 8. Czy było to celowe, raczej się nie dowiemy, a moja wypowiedź była czysto ironiczna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
wonski_eNHa jesteś genialny.Dokładnie o to chodziło też się zgadzam styl stroju barcy pasuje idealnie. Mam nadzieje że trzeci alternatywny będzie dokładnie taki jak zademonstrowałeś .Jeszcze raz genialna robota
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 16.06.2011 o godz. 15:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
zastanów się jeszcze raz nad znaczeniem słowa bynajmniej
taka rada. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Listek to Adidas Original - pojawia się na ubraniach w których się chodzi "na co dzień"
Trzy paski to ogólne logo Adidas, które umieszcza się jako tak jakby oficjalne. Schodki to logo Adidas Sport, które jest na koszulkach/spodenkach sportowych. A co do ostatniej koszulki Wonskiego - pojechałeś po bandzie Jednak chyba nie jest możliwe mieć znaczka Adidas Original na koszulce sportowej. Niestety. Bo wygląda to zajebiście!
Ostatnio edytowane przez Voin : 16.06.2011 o godz. 15:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W tym roku moda na oldschoolowe koszulki, wiec może taka:
![]() ![]() ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() I żeby jakoś uhonorować kluby które kiedykolwiek zdobyły mistrzostwo (jakby nie było jest to historyczne osiągnięcie, vide taka Garbarnia), dać białą albo srebrną za 1 mistrzostwo, przy czym ta gorsza nie-złota gwiazdka mogłaby być naszyta tylko pojedynczo (tzn. klub który ma 1 mistrzostwo miałby 1 gwiazdkę tak jak klub, który ma 4 mistrzostwa). Czyli: Liczba mistrzostw: 1,2,3,4 - 1 biała/srebrna gwiazdka 5,6,7,8,9 - 1 złota gwiazdka 10,11,12,13,14 - 2 złote gwiazdki 15,16,17,18,19 - 3 złote gwiazdki 20,21,22,23,24 - 4 złote gwiazdki itd |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Można by. Też jestem za tym, by Garbarnia czy Szombierki miały możliwość takiego chwalenia się. I lepiej by bylo gdyby gwiazdki były jedynie złote.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
^^wówczas Legia jeszcze dłuuuugo dłuugo nie będzie się niczym różnić od Szombierek. Przynajmniej w tej kwestii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
SONY - moje marzenie
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Od 1 do 4 - 1 gwiazdka złota Od 5 do 9 - dwie gwiazdki Od 10 do 15 - 3 gwiazdki itd...co 5 tytułów. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja bym zrobił tak:
Złota gwiazdka za 5 mistrzostw, srebrna za 3 mistrzostwa, biała za 1 mistrzostwo. Później można to łączyć, klub ma 6 mistrzów to ma 1 złotą i jedną białą ![]() klub ma 7 mistrzów to ma 1 złotą i dwie białe, a jak ma 8 mistrzostw to 1 złota i jedna srebrna ![]() Wisła by miała dwie złote i jedną srebrną za 13 MP. Górnik i Ruch - dwie złote, jedną srebrną i jedną białą. My za rok to samo |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wyszłoby z tego tylko pomieszanie z poplątaniem, najlepiej tylko złota jak napisał kolega wyżej 1-5, 6-10 itd.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za jedno mistrzostwo chcecie dawać już jedną gwiazdkę? Właśnie na tym ten wic polega, żeby w jakiś sposób uhonorować kluby które czegoś dokonały, a powiedzmy sobie szczerze, zdobycie raz mistrzostwa nie jest jakimś wielkim wyzwaniem, jest wiele klubów, które tego dokonały, złote gwiazdki powinny być przyznawane od 5 lub 10 wygranych mistrzostw Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie powinno być takiej szopki z różnymi gwiazdkami, jak w tym momencie. Powinna być tylko ZŁOTA GWIAZDKA, przyznawana za każde 10 mistrzostw. Gwiazdka nad herbem to ma być zaszczyt, tylko dla najlepszych. Górnik Z, Ruch i Wisła powinny legitymować się tym przywilejem, reszta niech walczy o kolejne tytuły.
Złota, srebrna, biała... może jeszcze różowe gwiazdki za puchar polski i ładne koszulki. Bez jaj! Niech skończą ten bajzel. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
1 złota gwiazdka za 10 mistrzostw i tyle(20 mistrzostw - 2 gwiazdki...). Jak już ktoś napisał 1 mistrzostwo to nie jest wielkie osiągnięcie (Zagłębie Lubin...)
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
dobrze jest jak jest nie kombinujce, i tak bedziemy miec 2 złote niedługo ![]()
1906-2021
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dla narzekających na SSA na koszulkach - zobaczcie jaki g...y herb ma Arsenal na nowych koszulkach. Nawet nie sam herb, tylko to, co jest naokoło. Pół koszulki zajmuje o.O
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Także kolego widze że nie bardzo masz pojęcie o czym piszesz. |
|
|