|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mecz z Lechią za nami czas na prawdziwy test mecz na czym stoi Wisła i ciekawi mnie co pokażą Genkov i Melikson.Mam nadzieję, że zagramy tak jak dzisiaj i strzelimy 3 gole Lechowi.Tylko Zwycięstwo WISEŁKO tylko Zwycięstwo.
Inne mecze tej kolejki: Arka Gdynia- Ruch Chorzów Górnik Zabrze-Legia Warszawa Korona Kielce-Lechia Gdańsk Polonia Bytom- Cracovia Polonia Warszawa-Jagiellonia Białystok Widzew Łódź-GKS Bełchatów Zagłębie Lubin -Śląsk Wrocław
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 08.05.2011 o godz. 16:57.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chociaż piłkarzy mają bardzo dobrych, to nie ma sie czego bać. Lech gra w tym sezonie fatalnie na wyjazdach. bilans 2-2-8. Trzeba zagrac konsekwentnie, nie na hura czy "cały czas do przodu" jak Jacek Krzynówek. Trzeba ich po prostu wyczekać i nie dać wielu okazji do szybkich kontratakow. Prędzej czy pózniej sami coś spieprzą wtedy skarcić a jak się otworzą dobić. Licze na przełamanie i wygraną bo od dawna nie możemy ich pokonać. jak nie teraz, gdy są słabi to kiedy ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.05.2011 o godz. 16:54.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Musimy zagrac tak samo konsekwentnie jak dzisiaj. Po co nam 70% posiadanie pilki jak mecze przegrywamy. Taktyke Maaskant dzisiaj dobra swietna, licze na to samo w srode. Mam przeczucie, ze i ten mecz bedzie rozstrzygniety na nasza korzysc. Trzeba wziasc srogi odwet za porazke w 1 meczu sezonu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
W ostatnim czasie regularnie remisujemy/dostajemy baty od Amici. W ostatnich bodajże 6 spotkaniach (z PP i Superpucharem łącznie) ani razu nie wygraliśmy. Przyszedł najwyższy czas przełamać tą niemoc.
Zajebiście obawiam się tego meczu. Amica za pewnie zepnie poślady na ten mecz. Wydaje mi się, że będzie to najtrudniejszy jak dotąd mecz w rundzie wiosennej. Natomiast zdaje sobie sprawę jak bardzo ewentualne zwycięstwo w tym meczu zbliżyłoby nas do mistrzostwa. Jaga w następnej kolejce gra z Polonią i bardzo prawdopodobne, że stracą punkty w tym starciu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Za Maaskanta potrafiliśmy rozbić Legię u siebie to i z Lechem się uda, trzeba być dobrej myśli!! Do Boju Wisełko!!
No i trzeba sie zrewanżować za jesienną porażkę na wyjeździe!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Poznań w meczu z nami zepnie się na 100 % tak jak to na jesieni trzeba pamiętać że oni walczą wciąż o puchary więc może być to najtrudniejszy mecz w tym roku.Marzy mi się zwycięstwo bo rzeczywiście dawno z nimi nie wygraliśmy więc teraz będzie świetna okazja.Optymizmem napawa mnie dzisiejsza postawa naszych piłkarzy którzy zagrali naprawdę poprawnie.Ciężkie kolejki przed nami ale przecież nie możemy się teraz położyć i płakać.TEN MISTRZ JEST NA WYCIĄGNIĘCIE DŁONI!
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jestem jakoś dziwnie spokojny o ten mecz. Ale jak jaga się wyłoży a my z Lechem damy radę to na derbach świętujemy mistrza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ja patrzę na terminarz i widzę, żę gdyby udało się wygrać z Lechem, a porażkę ponióśłby zespół z Białegostoku to wygrana na derbach dawałaby mistrzostwo, wiem, że wybiegam w przyszłość, ale to brzmi interesująco.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cóż, stawiamy autobus na 30 metrze, przegubowiec na szesnastym i czekamy aż Melikson się urwie.
A poważnie baaardzo trudno będzie. Ale przed Legią jesienią też wydawało się, że będzie trudno. Dużo będzie zależeć od dyspozycji naszych bocznych obrońców, muszą się oni wznieść na wyżyny swych umiejętności. Powód: od...
Ostatnio edytowane przez Elefant : 08.05.2011 o godz. 17:18.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Jak Widzew potrafi rozwalić Jagę na wyjeździe, my dostajemy u siebie z Górnikiem, to najgłupsza rzecz jaką można zrobić to dopisać 3 punkty z Lechem. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Do zdobycia przez każdy zespół jest 15 pkt. Nam do mistrzostwa wystarczy 9 pkt, ale napewno nie będziemy aż tak kalkulować. My mamy trudny mecz w Krakowie, Jaga ma trudny w Warszawie, Legia traci do nas 9pkt, ma gorszy bilans bramkowy, ma mecz w Zabrzu, ale ona i tak już się nie liczy w walce o mistrzostwo. Bardzo prawdopodobne, że Jaga straci punkty już w następnej kolejce co przy zwycięstwie nad Lechem daje nam przewagę 9pkt (praktycznie 10pkt, gdyż mamy lepszy stosunek bezpośrednich meczów). Później Jaga u siebie ma Legię, Koronę, mecz w Krakowie z pasami i znowu u siebie, tylko, że z Ruchem. Spodziewam się, że do mistrzostwa potrzebne nam jest tylko...3pkt. Wątpie, że Jagielonia w obecnej formie zwycięży z kimś tych zespołów które podałem prócz Korony i Ruchu. Zespół z Białegostoku nie przekroczy granicy 50pkt. Tego jestem pewny.
Tak czy siak, mistrza mamy w kieszeni - to jest moja wersja optymistyczna i jej się trzymam. Spodziewam się, że mistrzostwo zdobędziemy 2-3 kolejki przed końcem sezonu.
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 08.05.2011 o godz. 17:32.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
Lech będzie musiał zdobyć punkty z nami jeśli jeszcze chciałby grać w pucharach...
Chciałbym aby Wisła zdobyła mistrzostwo na derbach... Wisła ogrywa lecha i pasy... Jaga przegrywa jeden z dwóch meczów... |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Mistrzostwo na derbach.... brzmi pieknie ale dosyc niebezpiecznie. Zobaczymy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
czy ktoś z Lecha pauzuje w tym meczu za kartki?
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Z Lechem nie gramy tylko o trzy punkty ale też o prestiż,o pokazanie kto jest najlepszy w Polsce,o przełamanie tego ostatnio niekorzystnego bilansu ,oto zeby rozwalić tą bankę mydlaną,balonik zwany Lech,ale musimy grac spokojnie z wyrachowaniem,to Lechowi zależeć bedzie na całej puli a My im to wybijmy z głowy i pokażmy ich miejsce w szeregu,po bilety wykupić te ostatnie1500 i zrobić taki kocioł żeby długo to zapamiętali ,tak jak Legia na jesień
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Uważam że w meczu z Lechem powinniśmy zagrać tak jak dzisiaj z Lechią. Czyli ostrożnie z tyłu, dwoma defensywnymi pomocnikami i granie z kontry. Nie ma sensu na siłę grać otwartej gry. Taka gra to woda na młyn dla Lecha. To oni muszą atakować, my powinniśmy wykorzystać więcej przestrzeni z przodu.
I ewentualnie przy niekorzystnym wyniku/remisie - na ostatnie 30 minut wpuścić Jirsaka za kogoś z dwójki - Sobolewski Wilk. Grac bardziej po włosku niż po holendersku ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie sprawa jest jasna. Wiosenny remis z Amiką to już tradycja i tak będzie i tym razem.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ostatnie 3 mecze z Amica na Reymonta to bodajże :0-0,1-4,0-0 (na Hutniku) ,wiec wypadaloby w końcu u siebie ich pokonać . najbardziej trzeba uwazac na Stilica i chyba najlepszego pilkarza / napastnika tej ligi Rudnevsa
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak, ten mecz sporo nam wyjaśni. Po dzisiejszym widzimy, jak kluczowym zawodnikiem dla naszej gry jest Genkow.
W środę dowiemy się, co nas stać z obecną kadrą w europejskich pucharach. Amika zagra na 120%, a więc tak jak w udanych meczach w Europie. Odpowiednio zmotywowana, to najgroźniejsza drużyna tej ligi i prawdziwy sprawdzian dla naszych. Bardzo jestem ciekawy nawet nie samego wyniku, ale gry naszych. Oczekuję, że będą potrafili stworzyć sobie min. 3-4 stuprocentowe sytuacje, a w defensywie błędy ograniczą się do minimum. Przy odpowiedniej puli szczęścia, może to wystarczyć na zwycięstwo, choć i z remisu byłbym zadowolony. Najważniejszy jest jednak styl gry. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Muszą zagrać pewnie, bo przeciwnik potrafi wykorzystać nawet najdrobniejszy błąd. Mecz na pewno będzie interesujący i wyrównany, ale kluczem do zwycięstwa może się okazać jedna lub dwie porządne akcje. Wisłę stać na to, aby skutecznie przeprowadzić atak i strzelić bramkę. W tym meczu jak i w finale PP, jedna bramka może być decydująca, więc trzeba brać się do roboty i grać dobrą piłkę. Wierzę w to, że Wisła wygra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Musimy ich zmiażdżyć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
musimy ten mecz wygrac.
inny wynik nie wchodzi w gre. dziekuje, dobranoc ![]() ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Przed 26. kolejką:
Bytom - Cracovia Pauzują: - Zagrożeni: Hricko, Radzewicz, Tymiński (Bytom); Bartczak, Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza (Cracovia) Polonia - Jagiellonia Pauzują: Andreu, Tosik (Polonia); Zagrożeni: Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Lato, Sandomierski (Jagiellonia) Górnik - Legia Pauzują: - Zagrożeni: Kwiek, Wodecki, Zahorski (Górnik); Borysiuk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Rybus, Wawrzyniak (Legia) Zagłębie - Śląsk Pauzują: - Zagrożeni: Costa, Hanzel, Horvath, Plizga, Wilczek (Zagłębie); Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk); Arka - Ruch Pauzują: Stawarczyk (Ruch) Zagrożeni: Bednarek, Bożok, Bruma, Płotka, Zawistowski (Arka); Bronowicki, Djokić, Grzyb, Nykiel (Ruch); Widzew - GKS Pauzują: - Zagrożeni: Bieniuk, Sernas, Ukah, Szymanek (Widzew); Baran, Fonfara (GKS) Wisła - Lech Pauzują: - Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm, Paljić (Wisła); Arboleda, Bosacki, Djurdević, Wilk, Wołąkiewicz (Lech); Korona - Lechia Pauzują: - Zagrożeni: Korzym, Lisowski, Lech, Niedzielan (Korona); Deleu, Kożans, Traore, Wiśniewski (Lechia) ![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A może mi ktoś powiedzieć jak sytuacja parchów wygląda?
Zakładamy że: -My wygrywamy z Amicą, Polonia B wygrywa z koleżankami -Następna kolejka My Wygrywamy z cracovią, a Polonia B wygrywa: to jest szansa że na derbach w przypadku ewent. wygranej My gwarantujemy sobie mistrza, a żydki spadają? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja tez przychylam się,że skonczy to sie remisem,wygrana bedzie mila niespodzianka.. Jaga tez 3 pkt na pewno w Warszawie nie zdobedzie, szczesliwie uda im sie ugrac remis..
Za to boje sie co bedzie z ickami jak Cikos i Paljic dostana po zoltej z lechem ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czeka nas bardzo ciężki mecz... Lech to Lech więc trzeba się spiąć i zagrać tak jak z Legią... Skromnie 1:0.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
E tam wygramy trzeba wierzyć w swoją drużynę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ja to widzę tak. Wiara wiarą, nadzieja nadzieją, walka walką i na końcu upragnione 3 pkt dla Nas.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Zbliżają się trzy najważniejsze mecze Wisły w tej rundzie.
Ja ze swojej strony wiążę jedną nadzieję z nimi związaną. Niech piłkarze Lecha, Cracovii i Legii do końca życia będą przeklinać dzień, w którym tatuś zaprowadził ich na pierwszy trening. Nie interesuje mnie, czy będzie 1-0, 2-0, 5-4. Ważne, żeby wgnieść w glebę po kolei każdego rywala. W meczu z Lechem ważny będzie pressing, pressing, no i pressing. Niech te melepety z Poznania nie będą mieli czasu na wdech. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mecz z Lechem będzie arcy ciekawym pojedynkiem
Pojedynki Chavez-Rudnevs, Stilic- Melikson, Genkov - ArboledaZespoły kadrowo wyrównane, może z lekką przewagą Amici jeśli chodzi o jakość (subiektywne stwierdzenie), lecz Wisła z lepszą, szerszą ławką. Troszkę szkoda, że ten mecz nic nie wnosi do walki o Mistrza, ponieważ nie jest to pojedynek tak jak się wielu spodziewało przed sezonem o Mistrza, lecz pozostał tylko spotkaniem o kolejne 3 pkt-y, a nie o "6" jak bywało ostatnimi czasy. Wie ktoś może ile kartek dzieli Sobola od pauzy ? Bo jeśli mnie pamięć nie myli to Sobol dosyć często łapie kartki z silnymi rywalami poprzez taktyczne szturchnięcie, kopnięcie ... aż chce się oglądać takie mecze non-stop ![]() Wielka szkoda, że nie otworzyli nam na te najważniejsze mecze tych 2 pozostałych trybun ;/ Nie byłem osobiście pewny czy dam radę w środku tygodnia być na R22, a teraz na zakup biletu jest już za późno ;/ Myślę, że gdyby otwarcie wszystkich trybun było to ok. 25 tys. ludzi mogłoby spokojnie zasiąść na trybunach ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|