The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
..DRAGON..
Banita

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2011, 12:14
,,Często się zastanawiam dlaczego statystycznie więcej meczy wygrywa się u siebie niż na wyjeździe ... przecież, tak obiektywnie, umiejętności piłkarzy nie zmieniają się pod wpływem okrzyków z trybun ...
i myślę ze to właśnie wsparcie psychologiczne i okrzyki typu "nic się nie stało" pomagają a nie gwizdy i okrzyki "spadajcie frajerzy !!" które wprowadzają dodatkową nerwowość brak pewności u zawodników itd"
I PAN W TO WIERZY
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.05.2011, 12:55
..DRAGON.. napisał(a):Wyświetl post
,,Często się zastanawiam dlaczego statystycznie więcej meczy wygrywa się u siebie niż na wyjeździe ... przecież, tak obiektywnie, umiejętności piłkarzy nie zmieniają się pod wpływem okrzyków z trybun ...
i myślę ze to właśnie wsparcie psychologiczne i okrzyki typu "nic się nie stało" pomagają a nie gwizdy i okrzyki "spadajcie frajerzy !!" które wprowadzają dodatkową nerwowość brak pewności u zawodników itd"

I PAN W TO WIERZY
Innego jak wsparcie kibiców wyjaśnienia nie ma ...
Jakieś propozycje ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.05.2011, 13:01
ściany, sędzia, boisko, kibice zawsze po stronie gospodarzy... to wszystko
Odpowiedz cytując
..DRAGON..
Banita

Od: 06.2004

Stary 02.05.2011, 14:17
Nie wierzę,mamy jeden z najlepszych dopingów w Polsce, piłkarze powinni u nas roznosić w pył przyjezdne drużyny.
Inne propozycje - AMBICJA,ZAANGAŻOWANIE,NIEUSTĘPLIWA WALKA.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.05.2011, 15:00
..DRAGON.. napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę,mamy jeden z najlepszych dopingów w Polsce, piłkarze powinni u nas roznosić w pył przyjezdne drużyny.
Inne propozycje - AMBICJA,ZAANGAŻOWANIE,NIEUSTĘPLIWA WALKA.
Żeby regularnie roznosić przyjezdne/słabsze drużyny trzeba jeszcze i sporo zmian w składzie i więcej czasu. Atakująca Wisła, grająca "otwarty" futbol jest obecnie łatwym celem dla drużyn grających z kontry (Lech czy Legia mają ten sam problem), czekającym na nasze błędy. A tych nie brakuje w każdym meczu w tym sezonie. Defensywa jest naszą główną (choć nie jedyną) bolączką i to się do końca rozgrywek nie zmieni. Jeśli więc brakuje nam szczęścia i jednocześnie szwankuje skuteczność, przegrywamy. Właściwie we wszystkich meczach wiosną były takie momenty, które mogły przesądzić o innych rozstrzygnięciach, ale albo coś strzelaliśmy, albo mieliśmy szczęście i przeciwnicy nie wykorzystywali "setek".
Odpowiedz cytując
artur1906
Member

Od: 01.2011

Stary 02.05.2011, 20:28
przestańcie krytykować lidera bo znów wykraczecie jakiegoś samobója K...a! co drugi nosi szalik "wierność" a sam morduje klimat i pierdzi na dworze 'KRÓLOWEJ"[polskich rzek.właśnie za tą wiarę do końca po porażce Oni dadzą z siebie wszystko..ja WIERZĘ !!!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.05.2011, 20:59
Wiem, ze wszyscy zagrali słabo, jednak najbardziej żal mi tego, że Żuraw tak bardzo nie przypomina tego Żurawia 5 lat temu. Tak bardzo na niego liczyłem, nie rozumiem, jak można było w taki sposób zatracić wszystkie atuty. Dodatkowo wydaje mi sie, ze on normalnie jest prawie posrany jak dostaje piłkę. Czy może ktoś mi wyjaśnić co do cholery się stało? :|
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 03.05.2011, 07:25
ręka trenera jest, ale jakby coś ostatnio była lekko "kontuzjowana",

Mam trzy zastrzeżenia do tego meczu:
- jak można wpuszczać Sivakova zamiast Wilka albo Garguły ?
- jak można wstawić Branco ? - tam każdy zagrałby lepiej, razem z trenerem Maskantem - trener przynajmniej utrzymuję dobrą kondycję fizyczną jazdą na rowerze ;-)
- dlaczego trzymał Żurawia tyle na boisku ?

I dwie do wiosennego sezonu:
- faworyzowanie Sobola kosztem Wilka,
- na wiosnę udowadnianie na siłę przydatności bezproduktywnego Sivakova, kosztem Garguły.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.05.2011 o godz. 07:28.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.05.2011, 15:51
Tak czytam różne tematy na tym forum. Chodzi mi o to że pod czas meczu kto był na stadionie ten wie jak mocno, nie tyle padało, a dosłownie lało. Pod koniec meczu ulewa ustała i było w miarę ok.

Teraz sobie myślę - bo tak, grzmiało i błyskało się, czyli było groźnie. Do tego koszmarna ulewa. Czy sędzia miał prawo do przesunięcia spotkania powiedzmy o godzinę. Bo to nie były normalne warunki do grania.

No ale z drugiej strony media pewnie by się nie zgodziły i mecz na siłę musiał (został) rozegrany.

Ale to tylko moje dywagacje.

ps. Dla tych co nie mogli być wtedy na stadionie pokaz jak mocno lało - http://www.youtube.com/watch?v=tgli-s0FNzw
Ostatnio edytowane przez sayek89 : 03.05.2011 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.05.2011, 11:20
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Tak czytam różne tematy na tym forum. Chodzi mi o to że pod czas meczu kto był na stadionie ten wie jak mocno, nie tyle padało, a dosłownie lało. Pod koniec meczu ulewa ustała i było w miarę ok.

Teraz sobie myślę - bo tak, grzmiało i błyskało się, czyli było groźnie. Do tego koszmarna ulewa. Czy sędzia miał prawo do przesunięcia spotkania powiedzmy o godzinę. Bo to nie były normalne warunki do grania.

No ale z drugiej strony media pewnie by się nie zgodziły i mecz na siłę musiał (został) rozegrany.

Ale to tylko moje dywagacje.

ps. Dla tych co nie mogli być wtedy na stadionie pokaz jak mocno lało - http://www.youtube.com/watch?v=tgli-s0FNzw
Kiedy mecz się zaczynał, to tak bardzo jeszcze nie lało (chyba, że mam coś nie tak z pamięcią). Dopiero później się rozpadało.
Przegraliśmy, bo graliśmy bez napastnika i obrony.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.05.2011, 13:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kiedy mecz się zaczynał, to tak bardzo jeszcze nie lało (chyba, że mam coś nie tak z pamięcią). Dopiero później się rozpadało.
Przegraliśmy, bo graliśmy bez napastnika i obrony.
Przede wszystkim bez obrony. Domyślam się, że tak łatwo tracone bramki w najmniej spodziewanych momentach muszą działać strasznie deprymująco na drużynę i odbijają się na postawie w ofensywie.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.05.2011, 18:11
1. Ulewa była za słaba na odroczenie meczu.
2. Płyta zdała egzamin i woda była ładnie odprowadzana - niw widziałem, żeby gdzieś robiły się kałuże utrudniające podania/strzały
3. Górnik był po prostu lepszy piłkarsko i wygrał w pelni zasłużenie, a 2 bramki, to najmniejszy wymiar kary i zasługa Pareiki. I ładna pogoda by tu nic nie zmieniła. A jeśli ci piłkarze mieliby lepiej grać w słoneczku, to niech się wypromuja do III/IV ligi hiszpańskiej. bo wyżej się raczej nie załapią.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.04.2011, 16:32
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Wam te darcie mordy nie przeszkadza? Nie wierze.
Przeszkadza? Ja to sobie nawet słucham jak meczu nie ma heh
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.04.2011, 16:58
Ale te kontry w naszym wykonaniu - to już ślimaki ,tudzież żółwie szybciej by się do tego zabrali...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.04.2011, 17:25
Maaskant nie panuje nad druzyna w sytuacjach kryzysowych. Kiedy gra się nie układa, jest bezradny, a swoimi decyzjami personalnymi jedynie potęguje chaos. Oczywiście, proszę tego nie odczytywać jako Markus chce zwolnienia trenera. Po prostu stwierdzam fakt.

Faktem jest też, że Konrad, Bonawentura, Pablo 84 i inni forumowicze zimą broniący decyzji dyrektora sportowego o nie sprowadzaniu dodatkowego napastnika i bocznych obrońców kolejny raz ośmieszyli się.

Od razu było wiadome, że będziemy za to placić bezcennymi punktami. Więc płacimy.

W defensywie jest dramatyczna ilość pomylek i błedów, często iście juniorskich. Branco powinien na stałe trafić do ME. Palic tez nie jest żadnym prawdziwym lewym obrońcą, swoim zachowaniem jedynie prezentował Górnikowi okazje bramkowe. A Jaliens? Po prostu brak słów. Drugi Żurawski, tyle, że w obronie.

Druga linia z Jirsakiem jako kreatorem gry nie istnieje. Melikson jest sam i nie ma z kim grać akcji kombinacyjnych. Sobolewski z tygodnia na tydzień też wygląda coraz gorzej i daje zespołowi coraz mniej.

Skrzydła? Małecki zagubiony i tradycyjnie niedokładny, Kirm tym razem podobnie, szarpiący się z własnym cieniem. O Żurawskim można napisać tylko: kończ Waść, wstydu i pamięci dawnych lat oszczędź.

Jestem zdegustowany i zasmucony.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.04.2011, 17:34
Markus napisał(a):Wyświetl post
W defensywie jest dramatyczna ilość pomylek i błedów, często iście juniorskich. Branco powinien na stałe trafić do ME.
Do Młodej Ekstraklasy? Szanujmy tych chłopaków, którzy samą ambicją nie popełniliby co najmniej 90 % tych błędów co Branco. Niestety, ja nawet nie widziałbym dla niego miejsca w Kmicie Zabierzów, z całym szacunkiem dla Kmity oczywiście...

Markus napisał(a):Wyświetl post
Druga linia z Jirsakiem jako kreatorem gry nie istnieje. Melikson jest sam i nie ma z kim grać akcji kombinacyjnych. Sobolewski z tygodnia na tydzień też wygląda coraz gorzej i daje zespołowi coraz mniej.
Pełna zgoda. Tutaj od razu zajeżdza granie za zasługi, czy bycie ulubieńcem trenera. Bo co pokazuje Jirsak? Oprócz przebłysków - nic. Co pokazuje "Sobol" - nic.

Od siebie jeszcze dodam to co pisałem wcześniej - Wisła NIE zasługuje na Mistrzostwo.
Ktokolwiek je zdobędzie, obawiam się mniej więcej tego, co pokazał Ruch w tym sezonie LE - czyli męczarnie z potęgami typu La Valetta.

Jeżeli chcemy myśleć o zwycięstwie w następnym meczu - MUSZĄ NASTĄPIĆ ZMIANY W SKŁADZIE.

Ogryzek, trochę zawyżyłeś oceny. Branco "2"? No chyba, że miało być "-2"

PS. Nie strzeliliśmy bramki od 190 minut.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 30.04.2011 o godz. 17:38.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.04.2011, 17:28
Jak dla mnie wszystko sklada sie do tego ze nam jest mistrz calkowicie niepotzrebny bo to jeszcze bardziej napompuje koniunkture jakim swietnym jestesmy zespolem a jest wrecz przeciwnie...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.05.2011, 11:53
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
chyba juz wszystko zostalo napisane, ale nie mozna wygrac meczu grajac ww 10 od poczatku, pozniej od 30 min. grajac w 9 a gdy wszedk sivakov w 8. To jest po prostu niemozliwe.

Mysle, ze chlopak z ME zagra lepiej niz Branco, temu gosciowi powinni od razu podziekowac, wyplacic co maja do wyplacenia i pozegnac na zawsze.

Defensywa skladajaca sie z 3 osob zagralaby lepiej niz Branco.
Myślę, że należałoby jeszcze dodać, że śmieszne jest robienie kozła ofiarnego z Branco po meczu, w których 90 % składu przeszło obok niego. W dodatku Branco wszedł wtedy gdy już przegrywaliśmy 1:0 i nie zawinił też utraty 2 bramki.
Podziekować mozna całej druzynie z wielkimi gwiazdorami na czele z Małeckim, Sobolewskim, Kirmem, bo w ich obowiązku jest ciągnąć zespół do zwycięstwa, a nie robic sobie jaja z kibiców i klubu.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.05.2011, 12:43
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że należałoby jeszcze dodać, że śmieszne jest robienie kozła ofiarnego z Branco po meczu, w których 90 % składu przeszło obok niego. W dodatku Branco wszedł wtedy gdy już przegrywaliśmy 1:0 i nie zawinił też utraty 2 bramki. (...)
Nikt z Branco nie robi kozła ofiarnego. To nie Branco nam przegrał mecz z Górnikiem, ale cała drużyna która jest w ewidentnym kryzysie. Natomiast Branco dostał szansę i po raz kolejny udowodnił, że pod względem kondycyjnym nie nadaje się do zawodowego grania w piłkę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów