|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Banita
Od: 06.2004
Offline |
|
|
,,Często się zastanawiam dlaczego statystycznie więcej meczy wygrywa się u siebie niż na wyjeździe ... przecież, tak obiektywnie, umiejętności piłkarzy nie zmieniają się pod wpływem okrzyków z trybun ...
i myślę ze to właśnie wsparcie psychologiczne i okrzyki typu "nic się nie stało" pomagają a nie gwizdy i okrzyki "spadajcie frajerzy !!" które wprowadzają dodatkową nerwowość brak pewności u zawodników itd" I PAN W TO WIERZY |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Jakieś propozycje ? ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
ściany, sędzia, boisko, kibice zawsze po stronie gospodarzy... to wszystko
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Nie wierzę,mamy jeden z najlepszych dopingów w Polsce, piłkarze powinni u nas roznosić w pył przyjezdne drużyny.
Inne propozycje - AMBICJA,ZAANGAŻOWANIE,NIEUSTĘPLIWA WALKA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Żeby regularnie roznosić przyjezdne/słabsze drużyny trzeba jeszcze i sporo zmian w składzie i więcej czasu. Atakująca Wisła, grająca "otwarty" futbol jest obecnie łatwym celem dla drużyn grających z kontry (Lech czy Legia mają ten sam problem), czekającym na nasze błędy. A tych nie brakuje w każdym meczu w tym sezonie. Defensywa jest naszą główną (choć nie jedyną) bolączką i to się do końca rozgrywek nie zmieni. Jeśli więc brakuje nam szczęścia i jednocześnie szwankuje skuteczność, przegrywamy. Właściwie we wszystkich meczach wiosną były takie momenty, które mogły przesądzić o innych rozstrzygnięciach, ale albo coś strzelaliśmy, albo mieliśmy szczęście i przeciwnicy nie wykorzystywali "setek".
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
przestańcie krytykować lidera bo znów wykraczecie jakiegoś samobója K...a! co drugi nosi szalik "wierność" a sam morduje klimat i pierdzi na dworze 'KRÓLOWEJ"[polskich rzek.właśnie za tą wiarę do końca po porażce Oni dadzą z siebie wszystko..ja WIERZĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wiem, ze wszyscy zagrali słabo, jednak najbardziej żal mi tego, że Żuraw tak bardzo nie przypomina tego Żurawia 5 lat temu. Tak bardzo na niego liczyłem, nie rozumiem, jak można było w taki sposób zatracić wszystkie atuty. Dodatkowo wydaje mi sie, ze on normalnie jest prawie posrany jak dostaje piłkę. Czy może ktoś mi wyjaśnić co do cholery się stało? :|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
ręka trenera jest, ale jakby coś ostatnio była lekko "kontuzjowana",
Mam trzy zastrzeżenia do tego meczu: - jak można wpuszczać Sivakova zamiast Wilka albo Garguły ? - jak można wstawić Branco ? - tam każdy zagrałby lepiej, razem z trenerem Maskantem - trener przynajmniej utrzymuję dobrą kondycję fizyczną jazdą na rowerze ;-) - dlaczego trzymał Żurawia tyle na boisku ? I dwie do wiosennego sezonu: - faworyzowanie Sobola kosztem Wilka, - na wiosnę udowadnianie na siłę przydatności bezproduktywnego Sivakova, kosztem Garguły.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.05.2011 o godz. 07:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tak czytam różne tematy na tym forum. Chodzi mi o to że pod czas meczu kto był na stadionie ten wie jak mocno, nie tyle padało, a dosłownie lało. Pod koniec meczu ulewa ustała i było w miarę ok.
Teraz sobie myślę - bo tak, grzmiało i błyskało się, czyli było groźnie. Do tego koszmarna ulewa. Czy sędzia miał prawo do przesunięcia spotkania powiedzmy o godzinę. Bo to nie były normalne warunki do grania. No ale z drugiej strony media pewnie by się nie zgodziły i mecz na siłę musiał (został) rozegrany. Ale to tylko moje dywagacje. ps. Dla tych co nie mogli być wtedy na stadionie pokaz jak mocno lało - http://www.youtube.com/watch?v=tgli-s0FNzw
Ostatnio edytowane przez sayek89 : 03.05.2011 o godz. 15:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Przegraliśmy, bo graliśmy bez napastnika i obrony. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Przede wszystkim bez obrony. Domyślam się, że tak łatwo tracone bramki w najmniej spodziewanych momentach muszą działać strasznie deprymująco na drużynę i odbijają się na postawie w ofensywie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
1. Ulewa była za słaba na odroczenie meczu.
2. Płyta zdała egzamin i woda była ładnie odprowadzana - niw widziałem, żeby gdzieś robiły się kałuże utrudniające podania/strzały 3. Górnik był po prostu lepszy piłkarsko i wygrał w pelni zasłużenie, a 2 bramki, to najmniejszy wymiar kary i zasługa Pareiki. I ładna pogoda by tu nic nie zmieniła. A jeśli ci piłkarze mieliby lepiej grać w słoneczku, to niech się wypromuja do III/IV ligi hiszpańskiej. bo wyżej się raczej nie załapią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ale te kontry w naszym wykonaniu - to już ślimaki ,tudzież żółwie szybciej by się do tego zabrali...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Maaskant nie panuje nad druzyna w sytuacjach kryzysowych. Kiedy gra się nie układa, jest bezradny, a swoimi decyzjami personalnymi jedynie potęguje chaos. Oczywiście, proszę tego nie odczytywać jako Markus chce zwolnienia trenera. Po prostu stwierdzam fakt.
Faktem jest też, że Konrad, Bonawentura, Pablo 84 i inni forumowicze zimą broniący decyzji dyrektora sportowego o nie sprowadzaniu dodatkowego napastnika i bocznych obrońców kolejny raz ośmieszyli się. Od razu było wiadome, że będziemy za to placić bezcennymi punktami. Więc płacimy. W defensywie jest dramatyczna ilość pomylek i błedów, często iście juniorskich. Branco powinien na stałe trafić do ME. Palic tez nie jest żadnym prawdziwym lewym obrońcą, swoim zachowaniem jedynie prezentował Górnikowi okazje bramkowe. A Jaliens? Po prostu brak słów. Drugi Żurawski, tyle, że w obronie. Druga linia z Jirsakiem jako kreatorem gry nie istnieje. Melikson jest sam i nie ma z kim grać akcji kombinacyjnych. Sobolewski z tygodnia na tydzień też wygląda coraz gorzej i daje zespołowi coraz mniej. Skrzydła? Małecki zagubiony i tradycyjnie niedokładny, Kirm tym razem podobnie, szarpiący się z własnym cieniem. O Żurawskim można napisać tylko: kończ Waść, wstydu i pamięci dawnych lat oszczędź. Jestem zdegustowany i zasmucony. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Od siebie jeszcze dodam to co pisałem wcześniej - Wisła NIE zasługuje na Mistrzostwo. Ktokolwiek je zdobędzie, obawiam się mniej więcej tego, co pokazał Ruch w tym sezonie LE - czyli męczarnie z potęgami typu La Valetta. Jeżeli chcemy myśleć o zwycięstwie w następnym meczu - MUSZĄ NASTĄPIĆ ZMIANY W SKŁADZIE. Ogryzek, trochę zawyżyłeś oceny. Branco "2"? No chyba, że miało być "-2" PS. Nie strzeliliśmy bramki od 190 minut.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 30.04.2011 o godz. 17:38.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie wszystko sklada sie do tego ze nam jest mistrz calkowicie niepotzrebny bo to jeszcze bardziej napompuje koniunkture jakim swietnym jestesmy zespolem a jest wrecz przeciwnie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Podziekować mozna całej druzynie z wielkimi gwiazdorami na czele z Małeckim, Sobolewskim, Kirmem, bo w ich obowiązku jest ciągnąć zespół do zwycięstwa, a nie robic sobie jaja z kibiców i klubu. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nikt z Branco nie robi kozła ofiarnego. To nie Branco nam przegrał mecz z Górnikiem, ale cała drużyna która jest w ewidentnym kryzysie. Natomiast Branco dostał szansę i po raz kolejny udowodnił, że pod względem kondycyjnym nie nadaje się do zawodowego grania w piłkę.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|