The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2012, 12:53
http://niezalezna.pl/36209-senator-p...iony-w-moskwie

To ten z Krakowa?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.12.2012, 13:39
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
http://niezalezna.pl/36209-senator-p...iony-w-moskwie

To ten z Krakowa?
Tak, to ten sam "dlaczego kocham Cracovię" Janusz Sepioł. Zasłużył. Nikt tak pięknie jak on nie mówi o Tusku No może poza Sławkiem Nowakiem.

"Co najmniej od czasów Piłsudskiego Polska nie miała przywódcy tak moralnie i intelektualnie górującego nad swoimi wrogami, jak Donald Tusk"

Szpen napisał(a):Wyświetl post
gratulacje, wreszcie powstania komisja odczarowująca wszystkie kłamstwa i pomówienia związane z katastrofą. Liczę, że szybko się tym zajmą.
No ja też mam taką nadzieję. Jak na razie sporą częśc tych kłamstw i pomówień "odczarował" już zespół parlamentarny, ale jeszcze sporo zostało.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.12.2012, 21:38
http://wyborcza.pl/1,75478,13068467,...molenskie.html

To sie Wyborcza "niepolitycznie" wypowiedziala.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.12.2012, 21:59
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
http://wyborcza.pl/1,75478,13068467,...molenskie.html

To sie Wyborcza "niepolitycznie" wypowiedziala.

E tam niepolitycznie. Żelazne zasady muszą zostać zachowane.

Cytat:
Jednym z możliwych rozwiązań może być powołanie zespołu złożonego z byłych członków komisji Millera, którego zadaniem byłaby weryfikacja hipotez w celu oceny, czy stanowią wystarczającą podstawę do wznowienia badania. Zespół ten byłby otwarty na współpracę z różnymi środowiskami, mógłby prowadzić debaty z ekspertami mającymi inne zdanie, bez kamer i politycznej otoczki.
Bo przecież ciemny lud nie zrozumie. Za tłumaczenie o co "tak naprawdę" chodzi wezmą się obiektywne media.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.12.2012, 21:20
Prokurator Olejnik niczego nowego nie powiedział, ale jest wartością, że powiedział to prokurator.
I dlatego ma prz ... ane.

"Smoleńsk skompromitował państwo".

http://www.wprost.pl/ar/381245/Proku...towal-panstwo/
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.12.2012, 23:07
Pisałem już kilka miesięcy, że nie odnoszę się do szczegółów śledztwa, bo tak samo jak forumowi spece nie mam o tym pojęcia i mam ważniejsze sprawy na głowie niż ekscytowanie się tą sprawą. Natomiast zadałem proste pytanie nie dotyczące merytorycznych kwestii śledztwa, na które nie uzyskałem żadnej odpowiedzi, a zamiast tego pojawiły się oczywiście inwektywy. Proste pytanie, na które odpowiedź jest oczywista, ale chętnych do jej udzielenia brak.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 21.12.2012, 08:46
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Pisałem już kilka miesięcy, że nie odnoszę się do szczegółów śledztwa, bo tak samo jak forumowi spece nie mam o tym pojęcia i mam ważniejsze sprawy na głowie niż ekscytowanie się tą sprawą. Natomiast zadałem proste pytanie nie dotyczące merytorycznych kwestii śledztwa, na które nie uzyskałem żadnej odpowiedzi, a zamiast tego pojawiły się oczywiście inwektywy. Proste pytanie, na które odpowiedź jest oczywista, ale chętnych do jej udzielenia brak.
Chodzi Ci o to "pytanie" ?

Problem jest taki, że ekspertami od zamachów są tylko eksperci i posłowie jednej partii, badający "zamach" po raz który przypomnij? Pierwszy, drugi, czy trzeci?
Jeżeli masz ważniejsze sprawy na głowie niż ekscytowanie się tą sprawą, nie masz o niej pojęcia i nie masz pytań ani uwag do merytorycznych kwestii śledztwa to po co rozmywasz temat? Na niezbyt mądre pytania czasem trudno jest znaleźc mądrą odpowiedź... Równie dobrze ktoś może Ci zadać pytanie : ekspertami od zakrywania sygnałów TAWS ciemnozielonymi prostokątami i szukającymi trotylu na wędlinach i na księżycu są tylko eksperci i posłowie jednej partii, badający winę pilotów i Kaczyńskiego po raz który przypomnij? Pierwszy, drugi czy trzeci? I odpowiadaj tu Panie mądry emj10

Za to konkretne pytanie zadał Ci Drozd :

"Dlaczego komisja Millera pominęła w analizach ostatni zarejestrowany sygnał TAWS 38?"

Ja zadam Ci następne, ktore już tu padły ale nie doczekały się odpowiedzi:

1. Dlaczego 5.12.2012 r. prokurator Artymiuk stwierdził, że :

Cytat:
"Niektóre urządzenia użyte w Smoleńsku wykazały faktycznie TNT
mimo że 30.10.2012 prokurator Szeląg stwierdził, że

Cytat:
"Nie jest prawdą, że w wyniku przeprowadzonych czynności i badań stwierdzono, że na próbkach zarówno z wnętrza samolotu, jak i poszycia skrzydła znajdują się ślady trotylu, jak i nitrogliceryny
2. Dlaczego prokurator Szeląg stwierdził że
Cytat:
Szef WPO podkreślił, że urządzenia wykorzystywane przez biegłych w Smoleńsku mogą w taki sam sposób sygnalizować obecność materiału wybuchowego, jak i innych związków. Np. niektórych pestycydów, rozpuszczalników, związków wchodzących w skład tworzyw sztucznych i niektórych kosmetyków. Wynik taki mogą również dać organiczne środki chemiczne występujące powszechnie w glebie. (..) Dodał, że wielokrotnie sygnalizowały one możliwość wystąpienia związków chemicznych o budowie podobnej do materiałów wysokoenergetycznych; reagowały np. na namiot wykonany z PCW.
Natomiast producent urządzenia stwierdza że:

Cytat:
Jeżeli spektrometr i jeszcze jakieś inne urządzenie wskazują, że był to trotyl, to prawdoodobieństwo, że go tam nie było jest dla mnie równe zeru - powiedział w Sejmie producent spektrometrów Jan Bokszczanin
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 21.12.2012, 09:59
Pytania są tak mądre w zależności do jakiego targetu są kierowane. Rozumiem, że odpowiadanie pytaniem na pytanie jest tutaj modne, ale nie będę bawił w tego typu zagrania.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 21.12.2012, 11:22
Pytania są tak mądre w zależności do jakiego targetu są kierowane. Rozumiem, że odpowiadanie pytaniem na pytanie jest tutaj modne, ale nie będę bawił w tego typu zagrania.
Jka sam widzisz, Twoje pytanie nie natrafiło tu na swój target. Może spróbuj zadać je gdzieś na forum onetu, tam może coś więcej zdziałasz...
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.12.2012, 11:42
Pytania są tak mądre jak ten który je zadaje. A jeśli zostaje ono zadane przez gościa zdaniem którego za wzrost cen gazu w ostatnim czasie odpowiadał PiS a GP pisała dobre artykuły na temat lustracji bo śp. Janusz Kurtyka "figlował" z jedną z redaktorek, to trudno się spodziewać aby poziom takiego pytania odbiegał znacząco od poziomu reprezentowanego przez małorolnego sołtysa, dodatkowo nękanego przez gryzące go w du... owsiki.
Na przyszłość. Tego typu pytania możesz spokojnie zadać na priva Szpeniowi i Bobkowi. Na pewno znajdziecie wspólny język.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 21.12.2012, 11:06
Są kierowane do Ciebie, więdz racz na nie odpowiedzieć.Z tego co widzę, to jedynie co umiesz robić to uniki.

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 21.12.2012, 13:29
Jakie uniki?

Przecież zadałem banalne pytanie, na które oczywiście nie uzyskałem odpowiedzi. Pytanie było na tyle proste, że w porównaniu do zagwostek pojawiających się notorycznie przez ostatnie dwa lata w tym temacie, a tyczących się helowych, brzozowych i trotylowych abstrakcji wydawało się pytaniem normalnym, na które forumowi laicy mogą udzielić właściwej odpowiedzi w oparciu o artykuły prasowe, czy widzę historyczną na temat zamachów lotniczych badanych przez krajowych ekspertów.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 21.12.2012, 13:48
Możesz je jeszcze raz zadać?Bo może umkneło?

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 21.12.2012, 13:53
AYALA skasował swój komentarz post factum, drugi od góry na tej stronie i zostało tylko moje pytanie skierowane do niego, ale bez odpowiedzi.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 21.12.2012 o godz. 13:56.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 21.12.2012, 15:46
AYALA skasował swój komentarz post factum, drugi od góry na tej stronie i zostało tylko moje pytanie skierowane do niego, ale bez odpowiedzi.
Czy Ty masz 12 lat? Sam przyznałeś że to proste pytanie nie dotyczące merytorycznych kwestii śledztwa i jeszcze oczekujesz odpowiedzi? Jak wpadłeś po bzdurzyć o dupie marynie to wybacz ale to zbyt poważny temat. Oczywiście tylko dla myślących. W przeciwieństwie do całych zastępów Tobie podobnych hipokrytów mam ważniejsze sprawy na głowie niż ekscytowanie się tą sprawą., ale nie na tyle ważniejsze żeby nie wpaść z jakimś niemerytorycznym kretynizmem. Żenada.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 21.12.2012 o godz. 16:01.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 21.12.2012, 16:39
Drozd, widzisz dostałeś na dniach ode mnie pochwałę za postęp w dedukcji, ale szybko przyszedł regres. Nic się nie martw. Zdarza się w takich przypadkach. Trzeba jednak mieć silną wolę i iść do przodu, bo inaczej czeka zimna kawalerka i krótkie spodenki założone na kalesony parafrazując działacza partyjnego żyjącego z tego forum. Może i marne pocieszenia, ale nie można się poddawać.

Zatem, może chciałbyś się zreflektować i odpowiedzieć na to pytanie, na które przedmówcy nie mieli ochoty odpowiadać?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 21.12.2012, 17:54
Tzn dlaczego nie specjalnie zalezy politykom z Postkomunistycznego SLD antyprawicowego i chcrześcijańskiego RP, a może obozu koalicyjnego?Nie rozumiem w ogóle tego pytania.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 21.12.2012, 18:16
Takie pytanie jaki jego autor. Pusty, tchórzliwy niemerytoryczny do przesady. I jeszcze się dziwi że pochwała z jego strony to gorsze niż obelga.

Wymyśla sobie tylko zrozumiałe ciągi logiczne oparte na słabym, jeżeli nie żadnym, zrozumieniu tekstu czytanego. Cel zawsze ten sam, ględzić, biadolić byle niemerytorycznie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 21.12.2012, 18:16
Pytanie jest proste jak drut, ale przez to, że przedmówca skasował wypowiedź brakuje kontekstu.

Mój przedmówca zastanawiał się czemu dr Lasek nie ma doświadczenia w badaniu zamachów i odnosił się ogólnie do "eksperckości" przy badaniu katastrofy/zamachu/whatever.

Nawiązując do tego zadałem proste pytanie dotyczącego tego, po raz który politycy i eksperci z Komisji Macierewicza badają zamach (co do Komisji Millera to pytanie niecelowe, gdyż jak dobrze wiemy ta komisja bada katastrofę na podstawie raportu MAK)?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 21.12.2012, 19:25
Pytanie jest proste jak drut, ale przez to, że przedmówca skasował wypowiedź brakuje kontekstu.

Mój przedmówca zastanawiał się czemu dr Lasek nie ma doświadczenia w badaniu zamachów i odnosił się ogólnie do "eksperckości" przy badaniu katastrofy/zamachu/whatever.

Nawiązując do tego zadałem proste pytanie dotyczącego tego, po raz który politycy i eksperci z Komisji Macierewicza badają zamach (co do Komisji Millera to pytanie niecelowe, gdyż jak dobrze wiemy ta komisja bada katastrofę na podstawie raportu MAK)?
Ależ drogi emj10. Problem nie jest w zrozumieniu Twojego pytania, problem leży w zrozumieniu sensu jego zadania. A on niestety wypływa z całości Twojej aktywności w tym temacie, którą pozwoliłem sobie scharakteryzować powyżej. Co komiczniejsze posiłkując się Twoimi własnymi wypowiedziami. Odsyłam.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 21.12.2012, 20:01
Czemu obrażasz kolegę AYALA, który nie miał chyba niecnych celów zastanawiając się nad tym, czy dr Lasek jako osoba niedoświadczenia w badaniu zamachów może prowadzić takie badania? Zbliżają się święta, więc mógłbyś być bardziej wyrozumiały wobec kolegów po szalu

Natomiast cieszę się, że w końcu zaczyna dochodzić fakt, że żenująco niski poziom tego tematu, gdzie forumowi eksperci od wypadków lotniczych próbują ustalić swoimi siłami przyczyny zamachu powoduje, że stawiane są czasem pytania nie przystające do tak niskich lotów.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.12.2012, 09:37
Czemu obrażasz kolegę AYALA, który nie miał chyba niecnych celów zastanawiając się nad tym, czy dr Lasek jako osoba niedoświadczenia w badaniu zamachów może prowadzić takie badania? Zbliżają się święta, więc mógłbyś być bardziej wyrozumiały wobec kolegów po szalu
O ile dobrze pamiętam AYALA zastanawiał sie czy ekspert Lasek miał kiedyś do czynienia z materiałami wybuchowymi, a konkretniej i ich wykrywaniem, że bajdurzy o znajdowaniu trotylu na księżycu. Więc nie porównuj jego logicznego pytania ze swoim niemerytorycznym beknięciem. No i nie manipuluj bo sie tylko ośmieszasz.

Jeżeli dalej masz zamiar tylko niemerytorycznie i fałszywie to uprzejmie za taką przyjemność dziękuję.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 21.12.2012, 20:21
Trotyl nadal nie jest trotylem ... http://wpolityce.pl/wydarzenia/43207...rial-wybuchowy
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.12.2012, 11:40
wybudzony z hibernacji przez tefałen -dieduszka Edmund Klich
http://www.tvn24.pl/wideo/magazyny/k...fy,624640.html

Dieduszka zdania nie zmienia co do pancernej brzózki , no w sumie mu sie nie dziwie patrząc na to co spotkało Eugeniusza Wróbla,Dariusza Szpinete czy Krzysztofa Zalewskiego..
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.12.2012 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 23.12.2012, 03:12
Z pierwszą "częścią" wypowiedzi Pana Landsbergisa się zgadzam. Z drugą się nie zgadzam. http://wpolityce.pl/wydarzenia/43278...m-do-smolenska
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.12.2012, 14:09
Cezary Gmyz w Krakowie
http://www.youtube.com/watch?v=Y4vhx...layer_embedded
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.12.2012, 17:45
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Cezary Gmyz w Krakowie
http://www.youtube.com/watch?v=Y4vhx...layer_embedded
To szalenie interesujące, że wystarczy zginąć w katastrofie lub zostać wyrzuconym z pracy, aby zostać bohaterem.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.12.2012, 18:00
Szpen napisał(a):Wyświetl post
To szalenie interesujące, że wystarczy zginąć w katastrofie lub zostać wyrzuconym z pracy, aby zostać bohaterem.
Powiedziałbym nawet, że to szalenie polskie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.12.2012, 21:38
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Powiedziałbym nawet, że to szalenie polskie.

Pewnie ze polskie. Europejczyk tego nie zrozumie. Natomiast każdy Polak bez problemu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
taki młody
Member

Stary 30.12.2012, 22:25
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Pewnie ze polskie. Europejczyk tego nie zrozumie. Natomiast każdy Polak bez problemu.
Kim jesteś szczurze i lemingu? Tak znienawidzonym przez Kaczyńskiego europejczykiem, czy jednak wielkim patriotą za jakiego próbujesz się przedstawiać? Czar prysł, jesteś zwykłym proniemieckim zdrajcą i masz dziadka z wehrmachtu.
Gdybyś chciał się jakoś nieudolnie jak zwykle bronić, nie zapomnij w każdym poście napisać słowo klucz "leming" lub jego odmiany, którego zapewne nie rozumiesz i starasz się nim błysnąć na irlandzkiej prowincji w czasie zmywania garów.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów