|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
2. Naczelny - oportunista Wróblewski 3. Rzeczpospolita = "pożyteczni idioci" wg. pisowskiego betonu Zero zaskoczki. @Up Zapomniałeś o sznurkach Komorowskiego, które zwisają z żyrandola i można sobie o nie nogę zaplątać.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.10.2012 o godz. 22:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
I Tusk i Kaczyński tańczą w rytm rosyjskiej muzyki, a całe polskie stadko polityków, dziennikarzy i samych obywateli im przyklaskuje. Ale cóż takie są skutki uprawiania polityki historycznej, zamiast zająć się gospodarką. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Sama w sobie taka polityka jest uprawiana przez wszystkie mocarstwa światowe od USA przez Chiny , Wiielką Brytanie ,Francję po Rosje bo sama w sobie gospodarka i jej jakość jest bezpośrednią pochodną patriotycznego- bądź anty patriotycznego - zarządzania nią przez obywateli ,w imie racji stanu i dobra wspólnego, z wyciąganiem wniosków z przeszłości . W przeciwnym razie najlepsze ustawy i najlepsi managerowie nie zostana wykorzystane tak jak powinny a wręcz spowodują szkody ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
||
|
Wypowiedź Gmyza :
Całość za http://arnie.salon24.pl/459286,tvn24...ncje-wybuchowa ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do całej układanki nie pasują "niezależne" infa TVN24 i RMF , ekspertyza piro dla ojca jednej z ofiar i inne źródła Gmyza (tylko jak sa mocne) ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Wypowiedź por. Artura Wosztyla dotycząca słów z wieży w Smoleńsku zezwalających na podejście do 50 m., już po śmierci chor. Remigiusza Musia. Zwróćcie uwagę w jakim stanie psychicznym jest Ten Człowiek, jak drżą Mu ręce. Dziwnym trafem ktoś w ubiegłą niedzielę, już po śmierci chor. Musia wrzucił do internetu jego zeznania wraz z prywatnymi danymi wrażliwymi (pesel, nr dokumentów, nr tel., adres itp.).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Im więcej o tym myślę, tym bardziej upewniam się, że na podsycaniu atmosfery wokół katastrofy zależy najbardziej Rosjanom. Załóżmy dla przykładu, że okaże się, że to był zamach - co wtedy? Oprócz ogromnego burdelu polityczno-społecznego w naszym kraju rozpocznie się zapewne wieloletni okres dochodzenia kto jest zamachowcą. Będzie milion pięćset teorii, a żadna zapewne nie zostanie udowodniona niezbitymi dowodami przeciwko komukolwiek, albo te dowody zostaną specjalnie utworzone - pod najbardziej pasującą wersję, a jakże, Rosji.
Potwierdzenie wersji zamachu zdestabilizowałoby nasz kraj na wiele, wiele lat, albo i nawet wywołało konflikty militarne - trudno powiedzieć, w którą stronę poszłaby ta sprawa. Nie ma co, nasza scena polityczna odstawia teraz piękny spektakl "w to mi graj dla Rosji"...Ale odpowiedzialność za to spada w pierwszej kolejności na nasz rząd, który odpowiada w stu procentach za taki, a nie inny przebieg śledztwa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Gdybyśmy założyli, że był to zamach to; Po pierwsze przekierowanie śledztwa w kontekście przesłanek wskazujących na wystąpienie znamion z art 134 k.k Po drugie, próby doprowadzenia do tego by oskarżeni zostali osądzeni przez sąd polski bądź trybunał międzynarodowy. Jeżeli Rosjanie nie współpracowali by w powyższym, to retorsje w ramach prawa międzynarodowego i przedłożenie sprawy sprawy(z prośbą o pomoc) UE, NATO i RB ONZ. W tym scenariuszu narodowość sprawców nie ma znaczenia. Polska a przede wszystkim świat zapewne nie są mentalnie gotowe(dlatego zapomnijmy o jakichkolwiek dowodach od Amerykanów) na taki scenariusz, co nie znaczy, że nie da się go realizować. A co do trzeciej ewentualności, to nie bardzo wiem na co tu specjalnie być gotowym... Przecież to jest założenie obecnie wiodące i wszystkie działania są temu podporządkowane. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak na zdrowy rozsądek - to w końcu był ten trotyl czy nie?
![]() "Andrzej Seremet spotkał się z redaktorem naczelnym "Rzeczpospolitej" dzień przed publikacją o śladach trotylu na wraku Tu-154 i prosił o odroczenie materiału - powiedział TVP Info rzecznik PG Mateusz Martyniuk. Andrzej Seremet, fot. Sławomir Kamiński/Agencja Gazeta – Prosiliśmy jako Prokuratura Generalna i osobiście też prokurator generalny o danie możliwości przygotowania prokuraturze takiego stanowiska, które by nie budziło żadnych wątpliwości interpretacyjnych. Tak się nie stało. Jak wiemy, publikacja się ukazała – mówił Martyniuk TVP Info. – Prokurator generalny spotkał się z redaktorem z "Rzeczpospolitej" i w trakcie tej rozmowy padło pytanie pod adresem prokuratora generalnego czy prawdą jest, że w trakcie badania wraku tupolewa detektory zarejestrowały obecność m.in. trotylu. Na tak sformułowane pytanie prokurator generalny odpowiedział, że takie cząstki wysokoenergetyczne zostały zarejestrowane, natomiast nie można wyciągać z takiego wstępnego odczytu zbyt pochopnych wniosków – mówił na antenie TVP Info Martyniuk. Jak dodał "źródło pochodzenia tychże cząstek wysokoenergetycznych może być przeróżne". http://wiadomosci.onet.pl/katastrofa...806,temat.html ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Parlamentarny zespół ds. zbadania katastrofy smoleńskiej zaprezentował w środę wstępną ekspertyzę z laboratorium w USA, która - według bliskich jednej z ofiar - potwierdza obecność trotylu w pasie bezpieczeństwa pochodzącym z samolotu Tu-154M.
http://fakty.interia.pl/raport/lech-...trotyl,1858513 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Póki co uchodzą za awangardę dla jedej ze stron konfliktu. A czy będą w stanie zdać swoje tytuły naukowe lub odejść dobrowolnie z uczelnii ? Jesteśmy w dupie, czarnej dupie, typowa kolonia. Sami nie jesteśmy w stanie nic zdziałać ani wyegzekwować od jakiegoolwiek państwa czegokolwiek o Rosji nie wspominając. Co niektórzy pocieszając się tym iż ciężko coś wyciągnć, bo to Ruskie. Widać poprawia to odbiór pewnych informacji. A prawda jest taka iż równie dobrze Cypr mógłby tak postępować, i nikt by nic mu nie zrobił. W kraju gdzie wychodzą ustawy bez przepisów wykonawczych sprawa z Tu-154 wali w wszystkich politykierów od lewa do prawa. I to jest ich sprawa. Nie nasza. I niech bawią się za swoje a nie nasze pieniądze. Bo jak pokazują powyższe przykłady żadna z wersji wydarzeń nie prowadzi nas do niczego konstruktywnego. Budujmy kraj, w ktorym Prezydent nie będzie latał starym gruchotem a premier nie będzie obiecywał gruszek na wierzbie i straszył kimkolwiek. Dlatego proponuje dystansu więcej do tej sprawy,bo ona nas nie dotyczy. No chyba, że uważace iż razem z szwagrem wysyłalibyście Prezydenta wespół z generalicją jednym samolotem, gruchotem oraz że codzienne działanie tego państwa jest na miarę waszych możliwości i oczekiwań.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 31.10.2012 o godz. 23:09.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ajoj... to nie bomba?
Jestem zdezorientowany... kto ma rację? Tak na serio - dajecie się manipulować jak dzieci. Zastanówcie się raczej kto tu pociąga za sznurki i dlaczego. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie słuchał w cale tylko ctrl+c ctrl+v z jakiegoś portalu.
Śmieszna konferencja, zaczyna, że nie ma żadnego trotylu, a później dodaje że znaleźli jakieś jony które mogą być zarówno z trotylu lub z czegoś innego. CZyli skąd pewność że to nie trotyl skoro dopiero teraz będą badania dlaczego urządzenie zareagowało pozytywnie? Pozatym jak go dziennikarze złapali na tym że dopiero teraz wykonano jakieś badania na materiały wybuchowe, a wcześniej badań takich nie było to wziął uciekł z konferencji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czyli pojedynek dwóch niezależnych od siebie źródeł Rzepa i RMF vs Prokuratura Wojskowa
Pożyjemy zobaczymy co z tego wyniknie.![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
"dziennikarz" Rz tym bardziej nie ma pewności że to trotyl ale mu się napisało i teraz większość tzw opinii publicznej będzie przekonane że to była bomba..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Prokuratura wojskowa jest tak samo wiarygodna jak jej szef Parulski (ten od szopki ze swoim podwładnym, który w jego obronie strzelał sobie w policzek). Nie dziwne się, że zamknięto już usta tym dwóm biegłym co badali wrak w Smoleńsku.Na ich miejscu uważałbym bardzo w sobotę. To co czytał Szelag było stekiem mało wiarygodnych faktów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to bedzie starcie Seremet vs prokuratura wojskowa. Wątpie żeby przeciek że Seremet przekazal info o trotylu Tuskowi to kłamstwo.
płk Szeląg przeszedł samego siebie. Zaczął od nie było trotylu , zaraz na pasku TVN 24 czcionką chyba 160 -tką napisali że zamachu nie bylo - po czym Szeliga stwierdził że próbki sa dopiero badane a urządzenia zadziałały tylko nie wiadomo co wykryły. dzienniakrze go pojechali pytaniem czemu nie badali tym sprzętem wraku w 2010roku- biedak zacząl cos bredzić chyba sam nie wiedzial co powiedzieć, następnie badanie pirotechniczne ciala podannego ekshumacji w zeszłym roku- Szeląg stwierdził że nie ma jeszcze wyników- mimo że minął prawie rok. I co? i nic. Kolejna sprawa pamiętacie jak Tusku mówil że nie zrobili badan DNA bo była presja a one by trwały kilka miesięcy - a Szeląg po tygodniu podał badania Kaczorowskiego i 3 innych ciał.Co dało się? Mataczą tak że kłuje po oczach ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kompletnie nie za bardzo rozumiem tego błędnego odczytu oświadczenia prokuratury- przez media jak i tutejszych użytkowników.
Przecież prokurator wojskowy powiedział wyraźnie że postępowanie jest w toku, bo wykryte materiały wysokoenergetyczne jeszcze nic nie udowadniają- potrzebne są badania laboratoryjne, które potrwają ok 6 miesięcy.... Wobec tego, nie można powiedzieć czy są tam materiały wybuchowe czy nie są.Powiem szczerze, że nie mam zbyt dużego zaufania do prokuratury wojskowej, zwłąszcza w świetle pomyłek zw z ciałami ofiar.Po raz kolejny podobno źle rozpoznano ciało, a z wszystkich niemal źródel dochodzą informacje, że ciało prezydenta Kaczorowskiego było zidentyfikowane jedne z pierwszych i było niemal w identycznym stanie.Wybaczcie, ale to wszystko jest zajebiscie nielogiczne. Jest jedno pewne, ten rząd skompromitował się niemal na wszystkich możliwych frontach- nie przypominam sobie, by było kiedykolwiek gorzej.Jak kiedyś na Kaczyńskiego narzekałem, to teraz uważam, że on i jego rząd byl niemal wzrorowy w porównaniu z tym, co się teraz dzieje.Niemal codziennie bombardowani jesteśmy kolejnymi aferami, zaniedbaniami, niedopełnieniami obowiązków, skandalicznym działaniem organów państowych, korupcji i kompromitacji - np na arenie międzynarodowej- jeśli ktoś tego nie widzi, to albo jest ślepy, albo nie chce widzieć.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 30.10.2012 o godz. 16:14.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Że też teraz jesteście tacy mądrzy, jak wam w tv pokazali co mówić
___ http://wpolityce.pl/wydarzenia/39581...azenia-tu-154m ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Następne info o trotylu
Cytat:
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Tak swoją drogą, ktoś zauważył, że drastyczne zdjęcia opublikowano przed Konferencją Smoleńską, natomiast śmierć chorążego Musia i informacje o ładunkach wybuchowych po? Pytanie czy źródło tych "rewelacji" może być jedno?
Czy ktoś w ogóle mówi o Konferencji, której konkluzja wskazała na wybuchy(z którą to opinią ciężko polemizować)? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Może mi wyjaśnić z jakiego powodu nazywasz Macierewicza oszołomem? Poważnie pytam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ze względu na nieumiejętność zrównoważonego wyrażania swoich poglądów, obciążanie najprostszych wypowiedzi niepotrzebnym osobistym i często bardzo negatywnym ładunkiem emocjonalnym, wyrażanie stanowisk i poglądów często wysoce subiektywnych w sposób kategoryczny, jakby były aksjomatami. W dodatku notoryczne rzucanie słów na wiatr. I mówię to w oderwaniu od sprawy smoleńskiej, raczej charakteryzuję całokształt funkcjonowania tej osoby na scenie politycznej. Tak - nie jest tak spektakularnie szurnięty jak Niesiołowski, któremu nierzadko piana się toczy z ust, ale wciąż w moim odczuciu daleko mu do osoby zrównoważonej. Nie każdy oszołom musi być głośny i krzykliwy. Przekładając na świat futbolu taki Tomaszewski też jest oszołomem, choć bardzo często ma rację. Natomiast taki Zarzeczny snobuje się na oszołoma, by zwiększyć własną poczytność.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jarka poniosło, punktuje PO. Dupa z niego, a nie polityczny geniusz ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dał się podpuścić jak dziecko. Kilka miesięcy dobrej pijarowskiej roboty jak krew w piach...
Nie zdziwiłbym się, jakby cała akcja z przeciekiem o trotylu została wymyślona w środowiskach bliskich premierowi. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tymczasem dziennikarze RP odcinają się od przeprosin (które już zniknęły zresztą z oświadczenia
). Bardzo ciekawe, dziennikarze wydają się być pewni swego... Mam nadzieję, że mają to na jakichś taśmach ![]() https://twitter.com/FelixisFelicis/s...130241/photo/1 - tu źródełko. Kaczyński też twierdzi o mocnych źródłach. Cóż, albo mają naprawdę mocne dowody, a Prokuratura rżnie głupa w tej chwili, albo to wielka kompromitacja RP i JK, dając tak się wypuścić po ostatnich świetnych kilkunastu tygodniach. Pożyjemy, zobaczymy ![]() Ignorujcie Pysia, on tak dla poklasku. Edit: Dopiero teraz widzę, że Ela mnie uprzedziła z linkiem, nie widziałem wcześniej ![]()
Ostatnio edytowane przez Wizard : 30.10.2012 o godz. 18:30.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ekstra, dożyliśmy czasów gdzie o wiarygodności źródeł decyduje rozmowa publiczna na facebook'u.. nie ośmieszajcie się, proszę ja Was..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Gmyz na twitterze:
Cytat: