The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2012, 21:07
archi33 napisał(a):Wyświetl post
czy wypadalo mowic najjasniejszemy do szarego obywatela spieprzaj dziadu?Czyj to jezyk?Nawet gdy tamten czlowiek zachowal sie beznadziejne,glowie panstwa wypada zachowac kulture!
Drogi archi33, czy to już jest cała Twoja odpowiedź? Jeżeli tak, to zwrócę Ci uwagę, że słowa te padły w 2002 roku, gdy Kaczyńskiemu prezydentura ledwie się śniła,a głową Państwa był Aleksander Kwaśniewski. Co powiesz także o urzędującym premierze który nazywa szefa związków zawodowych "pętakiem", oraz urzędującym ministrze spraw zagranicznych nazywającym prezydenta "chamem"? To są dopiero himalaje kultury !

A tak wogóle, jeżeli ta liczba obok twojego nicka jest związana z Twoim wiekiem, to wypada mi tylko złożyć wyrazy współczucia. Naprawdę, ale ciężko odnieść się do czegokolwiek z Twoich wypowiedzi - są chaotyczne, masz problem nawet żeby kogoś zacytować (jak powyżej). Spróbuję tylko skomentować jedno Twoje stwierdzenie:

"przed wylotem powinny zostać spełnione wszystkie procedury bezpieczeństwa.Cos na przykładzie przepisów B.H.P jeżeli wiesz co to jest."

Nie wnikając w te "B.H.P" , to wiedz, że za procedury bezpieczeństwa przy feralnym locie było odpowiedzialne MON, BOR i Kancelaria Premiera koordynująca lot. Ponieważ większość ludzi odpowiedzialnych za ten burdel nie poniosła odpowiedzialności, ba co niektórzy zostali nawet awansowani lub dostali nagrody, to wypada tylko zapłakać nad stanem naszego Państwa i ludźmi którym jest to obojętne.

cfa napisał(a):Wyświetl post
Jesteś w błędzie bardzo bym chciał poznać przyczyny tej katastrofy, kwestie emerytur pewnie, że mnie obchodzą i nie rozumiem jaki wpływ ma na nie wywrzeć podniesienie wieku emerytalnego.] Ta reforma powinna być znacznie głębsza, powinni zrobić też coś żeby przedsiębiorcy chcieli zatrudniać. Ale PiS też doił państwo, wszyscy którzy rządzili do tej pory to robili. W ogóle kiedy przeglądam media chce czasami zapaść się pod ziemię, żeby tego nie oglądać, czuje zmęczenie tematem. Ale chciałbym znać prawdziwe autentyczne powodu tragedii smoleńskiej, tak samo jak śmierci Sikorskiego i wiele innych niewyjaśnionych kwestii. I proszę Cię nie zaliczaj mnie do fanklubu Donka, czy innego Janusza.
Miło słyszeć, więc skoro chcesz poznać przyczyny tej katastrofy to co się tak czepiasz Macierewicza? Facet jest może mało medialny oraz jechany w mediach jak mało kto, to jednak nie da się ukryć że badania jego ekspertów to pelna profeska w porównaniu do ekspertów Millera i Anodiny od "pancernej brzozy" i Błasika w kabinie. Nie jego wina, że nasze Państwo skapitulowało przy tym śledztwie i czy to on czy też prokuratura muszą pracować na materiale szczątkowym, bez dostępu do głównych dowodów.
Zmęczenie tematem odczuwasz? Jakbym swą wiedzę opierał na TOK FM , Wyborczej i TVN też pewnie byłbym już "zamroczony". Bo przecież media te twierdzą że wszystko jest ok i zostało wyjaśnione, a każdy kto pyta to oszołom i fanatyk, i na pewno robi to by grać trumnami lub w celach politycznych. Więc "o co chodzi" ?
A do jakiego fanklubu należysz? Nie wiem, ale takie angażowanie energii w jechaniu po opozycji która nie rządzi już od 5 lat jest naprawdę czymś rzadkim w dojrzalych demokracjach Sam sobie odpowiedz, czemu nie interesuje Cię co robi rząd, tylko tracisz czas na zajmowanie się opozycją ktora w obecnym układzie nie ma wpływu na nic. I zastanów się komu jest to na rękę....

PS. Z tym dojeniem to o co chodzi? Z chęcią bym się odniósł do konkretnych zarzutów....
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.04.2012, 16:33
Moim zdaniem im ostrzej i bez owijania Macierewicz mówi o faktach tym lepiej. Ma za sobą naukowców i jest pewny tego co mówi. Jak atmosfera może nie być gorąca w zaistniałej sytuacji. Władza przez lata kłamała i to nie dlatego że nie znała prawdy. Tylko dlatego że .... no właśnie dlaczego?. Dlaczego rozmowy z wieży które mieliśmy od początku bo ktoś przegrał je w pierwszych dniach na kartę pamięci własnej komóry zostały opublikowane dopiero po kłamliwym raporcie MAK? Czyli prawie rok po katastrofie? Dlaczego nawet dzisiaj powtarza się bajkę o brzozie? Tutaj nie ma się co szczypać. Ludzie intuicyjnie wybiorą prawdę. Ale muszą mieć choćby jej namiastkę przedstawioną szczerze.

No i fakt że media zamiast zajmować się istotnymi sprawami przyczepiają się do PiSu to chyba jednak nie wina PiSu. Pomyśl, swego czasu istotne dla mediów były nawet sznurowadła i krzywo zawiązany krawat. Byle nie mówić o poważnych sprawach. Matke Madzi kojarzysz? Nie ma to czasem związku z emeryturami?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.04.2012 o godz. 16:42.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.04.2012, 17:12

Cytat:
Obraz mierzący 360 x 460 cm był gotowy już na pierwszą rocznicę katastrofy. Niestety żadna galeria nie zgodziła się, by go wystawić. W końcu artyście pomógł ksiądz Wojciech Drozdowicz, proboszcz bielańskiej parafii.

Miejsce ekspozycji zostało wybrane nieprzypadkowo - bielańska świątynia została wzniesiona na polecenie króla Władysława IV jako wotum dziękczynne za jego zwycięstwo pod Smoleńskiem w 1634 r. - Tragedia z 10 kwietnia 2010 r. też nie była przypadkowa... O tym opowiada mój obraz - mówi artysta.
Nawet obrazów się boją....
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.04.2012, 20:11
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Nawet obrazów się boją....
rzeczywiście , prawdziwe dzieło sztuki

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.04.2012, 22:36
AS82 napisał(a):Wyświetl post

O gustach się nie dyskutuje.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.04.2012, 12:48
AS82 napisał(a):Wyświetl post

bohomaz jakich mało ...spokojnie dzieci mozna nim straszyc ...a autor wali sciemę:
"Próbowałem najpierw namalować portrety osób, które zginęły w katastrofie. Ale nie byłem w stanie tego zrobić; serce mi krwawiło, pędzel wypadał z ręki - powiedział Dowgiałło dziennikarzom. he he pędzel wypadł mu z reki...chyba jego pędzel
Ostatnio edytowane przez węgorz2 : 24.04.2012 o godz. 12:58.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.04.2012, 18:57
Pisz proszę tak żeby można było coś z tego zrozumieć. Dobrze by było żebyś trzymał się tematu a nie wymyślał, kiedy nie masz argumentów. Pytałem które nazwiska na liście pasażerów były niepewne? I skąd twierdzenie , że delegacja była planowana na szybkiego?

ps. Spieprzaj dziadu to w tamtej sytuacji wysoce kulturalny zwrot. Zapomniałeś jeszcze o małpie w czerwonym .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.04.2012 o godz. 19:01.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
archi33
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.04.2012, 19:53
Pisz proszę tak żeby można było coś z tego zrozumieć. Dobrze by było żebyś trzymał się tematu a nie wymyślał, kiedy nie masz argumentów. Pytałem które nazwiska na liście pasażerów były niepewne? I skąd twierdzenie , że delegacja była planowana na szybkiego?

ps. Spieprzaj dziadu to w tamtej sytuacji wysoce kulturalny zwrot. Zapomniałeś jeszcze o małpie w czerwonym .
Nie jestem w stanie Ci powiedziec o nazwiskach ,bo ta relacja byla live ponad 2 lata temu.Rozmowa toczyla sie zupelnie na inny temat,gdy dostali wiadomosc o katastrofie,ale byl problem z ustaleniem listy.Dlatego ze nazwiska zmienialy sie jak w kalejdoskopie,o czym mowili niektorzy poslowie ze mieli leciec tym lotem stwierdzam iz delegacja byla szykowana na szybkiego.wszak data 10.04 jest zwiazana z Katyniem od dawna,wiec nie rozumiem dlaczego sklad delegacji wyatujacej nie byl wiadomy od dawna i dlaczego ten lot nie zostal nalezycie zabezpieczony.jestem caly czas w temacie o ktorym piszesz,typu emerytury i inne,to ja nie dostaje kontrargumentow na zadane pytania z kosciolem w polityce,dj rydzykiem.Dlaczego nie zostal pociagniet do odpowiedzialnosci za obrazenie1 damy/Co pis bal sie ze nie bedzi epropagowania parti w kosciele,radiu tv trwam?Elektorat pis to w wiekszosci starsi ludzie nawolywani z ambony.Zrobisz teraz zbiorke na biednego Rydzyka?
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.04.2012, 20:43
archi33 napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem w stanie Ci powiedziec o nazwiskach ,bo ta relacja byla live ponad 2 lata temu.Rozmowa toczyla sie zupelnie na inny temat,gdy dostali wiadomosc o katastrofie,ale byl problem z ustaleniem listy.Dlatego ze nazwiska zmienialy sie jak w kalejdoskopie,o czym mowili niektorzy poslowie ze mieli leciec tym lotem stwierdzam iz delegacja byla szykowana na szybkiego.
A nie przyszło Ci do głowy, że gdy na liście jest 100 osób, to zawsze ktoś z niej wypadnie na dzień przed lotem. Jarek, który musiał zostać przy matce na przykład, ktoś inny oddał swoje miejsce komuś, kto bardzo chciał polecieć. Takie rzeczy dzieją się zawsze przy tego typu wyjazdach.
Cytat:
Elektorat pis to w wiekszosci starsi ludzie nawolywani z ambony.Zrobisz teraz zbiorke na biednego Rydzyka?
Masz jakieś statystyki na poparcie tezy, że większość (>50%) zwolenników PiSu to ludzie starsi (rozumiem że gdzieś od wieku emerytalnego starość liczymy)?

Drozd, daj se spokój z tym obrazem. Co to w ogóle jest?! Ja w swojej galerii też bym czegoś takiego nie wywiesił, może jakby mi coś ekstra pod stołem dopłacili
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 24.04.2012, 00:35
Kwestia nie w tym czy to dzieło sztuki. A w tym że temat nie chodliwy. Galeria raczej by na wystawieniu zarobiła choćby z racji na gabaryty. A tu zarabiać nie chcą.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.04.2012, 11:58
http://wiadomosci.wp.pl/title,Komisj...e544&_ticrsn=5
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.04.2012, 12:51
Specjalnie dla Ciebie:

"W katastrofie Concorde jako jej pierwotną przyczynę zidentyfikowano pasek blachy tytanowej o wymiarach 43x4 cm, leżący w charakterze śmiecia na pasie startowym, który podczas startu Concorde przeciął jedną z opon samolotu. Ten kawałek blachy, rozmiarów szkolnej linijki, znaleziono na pasie startowym, zabezpieczono, skatalogowano, a następnie dopasowano po kilku miesiącach śledztwa do kształtu przecięcia w oponie Concorde zabezpieczonej na miejscu upadku samolotu.

W dochodzeniu w sprawie przyczyn katastrofy lotu PanAm 103, który rozbił się w szkockim miasteczku Lockerbie 21 grudnia 1988 r. w wyniku eksplozji bomby w ładowni bagażowej, koronnym dowodem rzeczowym stał się strzęp płytki obwodu drukowanego o wymiarach 0,8 x 1,25 cm, który był częścią elektronicznego zapalnika czasowego bomby i został wyjęty przez policyjnych techników pincetą ze znalezionego w lesie pod Lockerbie nadpalonego kawałka koszuli. Śledztwo trwało prawie trzy lata.

Faza zbierania szczątków w Lockerbie trwała pięć miesięcy. Znaleziono około 1200 fragmentów wraku. Ponad 1000 policjantow i żołnierzy ręcznie wyzbierało z powierzchni kilkunastu kilometrów kwadratowych ponad 10 tysięcy innych przedmiotów. Każdy znaleziony przedmiot opatrzono etykietką z miejscem i datą znalezienia, umieszczono w plastikowej torebce, a następnie po przewiezieniu do centralnego magazynu prześwietlono przy pomocy przemysłowej aparatury rentgenowskiej, oraz sprawdzono chromatografem gazowym na obecność śladow materiałów wybuchowych."

"W amerykańskim dzienniku „Newsday” z 3 kwietnia 1989 r. czytamy, że w Szkocji aż 11 tys. policjantów i żołnierzy brytyjskich przeszukiwało tereny, na których mogły znajdować się szczątki samolotu (był to obszar 2 tys. km kw.!). Towarzyszyły im helikoptery wyposażone w specjalistyczne termowizory. Każdy drobny odłamek (a znaleziono ich grubo ponad 10 tys.) został oznaczony, osobno zapakowany i odwieziony w miejsce, gdzie znaleziska poddawano prześwietleniom promieniami rentgenowskimi i chromatografii gazowej (w celu znalezienia ewentualnych pozostałości po materiałach wybuchowych). Dziś wiemy, że tylko dzięki tak drobiazgowym badaniom odnaleziono nadpalony skrawek materiału, który po wnikliwym śledztwie naprowadził prokuratorów – poprzez Niemcy, Czechosłowację i Maltę – na trop terrorystów z komunistycznej Libii.

Maszyna, która po eksplozji bomby rozerwała się na trzy części i spadła z wysokości 9 km, została zrekonstruowana w 80 proc. i do dziś jest przechowywana w miejscowości Lincolnshire. "

Oraz dodatkowo:
http://lubczasopismo.salon24.pl/Smol...jakas-paranoja
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.04.2012, 13:02
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Faza zbierania szczątków w Lockerbie trwała pięć miesięcy. Znaleziono około 1200 fragmentów wraku. Ponad 1000 policjantow i żołnierzy ręcznie wyzbierało z powierzchni kilkunastu kilometrów kwadratowych ponad 10 tysięcy innych przedmiotów. Każdy znaleziony przedmiot opatrzono etykietką z miejscem i datą znalezienia, umieszczono w plastikowej torebce, a następnie po przewiezieniu do centralnego magazynu prześwietlono przy pomocy przemysłowej aparatury rentgenowskiej, oraz sprawdzono chromatografem gazowym na obecność śladow materiałów wybuchowych."
No proszę... jak słabo badano. Tyle czasu i tylko na powierzchni.
A nasi spece od Kopaczowej w ciągu kilku godzin przekopali i przesiali ziemię na jeden metr w głąb.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.04.2012, 15:10
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Specjalnie dla Ciebie:

"W katastrofie Concorde jako jej pierwotną przyczynę zidentyfikowano pasek blachy tytanowej o wymiarach 43x4 cm, leżący w charakterze śmiecia na pasie startowym, który podczas startu Concorde przeciął jedną z opon samolotu. Ten kawałek blachy, rozmiarów szkolnej linijki, znaleziono na pasie startowym, zabezpieczono, skatalogowano, a następnie dopasowano po kilku miesiącach śledztwa do kształtu przecięcia w oponie Concorde zabezpieczonej na miejscu upadku samolotu.

W dochodzeniu w sprawie przyczyn katastrofy lotu PanAm 103, który rozbił się w szkockim miasteczku Lockerbie 21 grudnia 1988 r. w wyniku eksplozji bomby w ładowni bagażowej, koronnym dowodem rzeczowym stał się strzęp płytki obwodu drukowanego o wymiarach 0,8 x 1,25 cm, który był częścią elektronicznego zapalnika czasowego bomby i został wyjęty przez policyjnych techników pincetą ze znalezionego w lesie pod Lockerbie nadpalonego kawałka koszuli. Śledztwo trwało prawie trzy lata.

"W amerykańskim dzienniku „Newsday” z 3 kwietnia 1989 r. czytamy, że w Szkocji aż 11 tys. policjantów i żołnierzy brytyjskich przeszukiwało tereny, na których mogły znajdować się szczątki samolotu (był to obszar 2 tys. km kw.!). Towarzyszyły im helikoptery wyposażone w specjalistyczne termowizory. Każdy drobny odłamek (a znaleziono ich grubo ponad 10 tys.) został oznaczony, osobno zapakowany i odwieziony w miejsce, gdzie znaleziska poddawano prześwietleniom promieniami rentgenowskimi i chromatografii gazowej (w celu znalezienia ewentualnych pozostałości po materiałach wybuchowych). Dziś wiemy, że tylko dzięki tak drobiazgowym badaniom odnaleziono nadpalony skrawek materiału, który po wnikliwym śledztwie naprowadził prokuratorów – poprzez Niemcy, Czechosłowację i Maltę – na trop terrorystów z komunistycznej Libii.

Maszyna, która po eksplozji bomby rozerwała się na trzy części i spadła z wysokości 9 km, została zrekonstruowana w 80 proc. i do dziś jest przechowywana w miejscowości Lincolnshire. "

Oraz dodatkowo:
http://lubczasopismo.salon24.pl/Smol...jakas-paranoja
Chyba sie nie spodziewasz że jakiś AS,szpen czy wegorz2 ustosunkuje się merytorycznie do powyższego?. Bo co mają powiedzieć ? jak bronić szmaciarzy którzy nie potrafili profesjonalnie przebadać wraku prezydenckiego samolotu. Jeżeli nie potrafią wyciągnac wniosków z słów dr Laska,Seremeta czy Klicha tylko wybieraja co 5 zdanie które im pasuje to opis z Lockerbie jest dla nich zdecydowanie zbyt skomplikowany
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.04.2012, 20:51
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.04.2012, 21:08
To napewno manipulacja Kaczyńskiego czy Macierewicza.Musiał w jakiś wpłynąć na tą komiję przyznającą nagrody.

Co na to TVN i wyborcza?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 27.04.2012 o godz. 09:21.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.04.2012, 20:14
Porównanie wiadomości dla leminga :

O profesorze Wiesławie Biniendzie „Gazeta Wyborcza” pisała ostatnio piórem Piotra Cieślińskiego:

Cytat:
Kim jest prof. Binienda? Inżynier, specjalista od wytrzymałości materiałów kompozytowych, dziekan niewielkiego departamentu inżynierii lądowej w lokalnym Uniwersytecie Akron w USA (poza klasyfikacją w rankingach amerykańskich uczelni), redaktor mało istotnego pisma naukowego. Osiągnięcia naukowe, mierzone liczbą publikacji i cytowań - raczej średnie, na pewno nie wybitne. Na pewno nie można go nazywać "ekspertem NASA" ani jego obliczeń wiązać z NASA. To przejaw megalomanii albo zwykły zabieg propagandowy.
do wiadomości obiektywnych :

„Nasz Dziennik” przypomina sylwetkę profesora:

Cytat:
Wiesław Binienda ukończył studia wyższe na Wydziale Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej w 1980 roku. Rozpoczął tam studia doktoranckie, ale z powodu działalności w "Solidarności" został zmuszony do emigracji i ostatecznie doktoryzował się na amerykańskim uniwersytecie Drexel w Filadelfii. Obecnie pracuje na Uniwersytecie w Akron (stan Ohio) i jest dziekanem Wydziału Inżynierii Lądowej. Specjalizuje się w inżynierii materiałowej, metodach obliczeniowych w fizyce ciała stałego i ich zastosowaniach w lotnictwie i astronautyce. Jest autorem kilku książek i ponad stu artykułów naukowych oraz redaktorem naczelnym pisma "Journal of Aerospace Engineering", kwartalnika naukowego ASCE. Należy do kilku innych prestiżowych amerykańskich organizacji technicznych. Jest także laureatem kilkunastu nagród przyznawanych za osiągnięcia naukowe. W 2008 r. Amerykańsko-Polskie Towarzystwo Techniczne uznało go za jednego z najbardziej zasłużonych naukowców amerykańskich polskiego pochodzenia. Binienda współpracuje z NASA, głównie z ośrodkiem Glenn w Cleveland. Jego modele komputerowe zderzeń wysokich prędkości były wykorzystywane przez NASA podczas badania przyczyn katastrofy promu Columbia.
Jedną informację podała GW, drugą ND. Która jest "normalniejsza", znaczy bez debilnych ocen i dopowiedzeń? Poczytajcie sobie lemingi, wiedzcie jak was dymają.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.04.2012 o godz. 20:22.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.04.2012, 20:31
[...]

O profesorze Wiesławie Biniendzie [...] .

Kilkanaście dni temu otrzymał dwie znaczne nagrody. Przyznane przez bardzo znaczną instytucję.

M. in. linki bezpośrednie do źródeł amerykańskich są w moim ostatnim poscie.

Ważna rzecz jest taka, że przy okazji swojego wykładu na wielkiej międzynarodowej branżowej konferencji, publicznie ukazał swoją hipotezę dotyczącą Katastrofy Smoleńskiej. Rzucając na szalę swoje nazwisko, swój autorytet, który jak widać posiada.

Tam naukowcy nie patrzą na sygnały jakie idą od rządzących. Nie są tak sprzedajnymi kur ... ami jakich przez ostatnie kilkadziesiąt lat nagromadziło się w obrębie polskiej "elity" naukowej.
Robią swoje.
Ostatnio edytowane przez yarow : 26.04.2012 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.04.2012, 21:08
Jak to co? Cicho sza .... może lemingi się nie dowiedzą, bo niby skąd? Przecież Rydzykowych mediów leming nie śledzi. To co tam można się dowiedzieć wie wyłącznie z TVN i GW. A jakby się miał komuś guzik na pilocie pomylić to telewizję Rydzyka należy usunąć.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 02.05.2012, 22:36
Co na to Edzio Klich?

Amerykański portal o wątpliwościach wokół 10/04. Prof. Binienda - "powszechnie szanowany ekspert", "często pracuje dla NASA

http://wpolityce.pl/wydarzenia/27782...acuje-dla-nasa
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.05.2012, 13:27
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Co na to Edzio Klich?

Amerykański portal o wątpliwościach wokół 10/04. Prof. Binienda - "powszechnie szanowany ekspert", "często pracuje dla NASA

[...]

Takich artyykułów będzie coraz więcej. Praktycznie podchodzącym do życia Amerykanom trudno będzie uwierzyć w to, że samolot bez skrzydła jest w stanie wzbić się jesacze na kilkadziesiąt metrów ...:

http://www.homelandsecuritynewswire....sk-plane-crash
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.05.2012, 09:17
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

Cytat:

Pierwsza ingerencja w telefon prezydenta miała miejsce już 4 minuty po katastrofie smoleńskiej.
Później Rosjanie robili to jeszcze dwukrotnie. Ślady ich działań odkryli eksperci z Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Ustalili, że Rosjanie zdołali odsłuchać pocztę głosową głowy polskiego państwa. – Oznacza to, że zastosowali metodę tzw. selektywnego podsłuchu umożliwiającą takie odsłuchanie – mówi nam Piotr Niemczyk, ekspert ds. służb specjalnych. Prezydencki telefon przez dość długi czas znajdował się w rekach Rosjan.
Jakim cudem w cztery minuty mieli już w łapach telefon prezydenta? A prokuratura nie wszczęła śledztwa. Jest dokładnie tak samo niezależna jak KRRiT.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 08.05.2012, 09:41
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

Jakim cudem w cztery minuty mieli już w łapach telefon prezydenta? A prokuratura nie wszczęła śledztwa..
Czas tej katastrofy jest bardzo ruchomy bym powiedział.Warto dodac że przez pierwszy miesiąc podawano 10.56 (czasu Wschodniego) a potem "katastrofa" przesuneła sie w czasie o 15 minut do tyłu na 10.41 czyli u nas na 8.41.Co sie działo przez 15 minut.W tym czasie chyba nagrano ten film 1:24.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.05.2012 o godz. 10:15.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.05.2012, 10:08
Co z tym filmem? Przecież potwierdzili ze jest autentyczny, dlaczego nikt go dokładnie nie zbadał?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 08.05.2012, 10:10
Co z tym filmem? Przecież potwierdzili ze jest autentyczny, dlaczego nikt go dokładnie nie zbadał?
nikomu jak widac za bardzo nie na ręke badanie tego filmu.Wydaje sie że samolot wylądował (awaryjnie?)i nie był aż tak bardzo zniszczony skoro telefon Prezydenta znalazł sie po 5 minutach
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.05.2012 o godz. 10:23.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.05.2012, 10:14
Musi się znów znaleźć jakiś Polak za granica który sie tym zajmie. Bo nie wierzę ze nikomu nie zależy. Nikomu z bandy cudaka to tak, ale oni już mają dość Smoleńska.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 08.05.2012, 10:35
Nie odzywałem się w tym temacie ale śledzę go od samego początku i już nie da się wytrzymać.
Jakie znowu teorie spiskowe tu wymyślacie Panowie to jest po prostu tragedia.
"Karzeł" nie chciał lecieć z Tuskiem to nie poleciał. Zapraszał go tam ktoś? Nikt. Poleciał bo sam sobie tak wymyślił.
A to, że się spóźnił na samolot i wszyscy musieli na niego czekać to tylko i wyłącznie jego wina.
Ta tragedia była spowodowana tylko i wyłącznie przez pośpiech, żeby zdążyć na czas.
Ani Rosjanie ani Polska nie maczała w tym palców.
A, że zdarzył się tak tragiczny finał to jest po prostu jeden z bardzo wielu takich przypadków na świecie.
Dziękuję.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Gervas
Member

Od: 09.2005

Stary 08.05.2012, 12:09
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
"Karzeł"
po tym sformułowaniu poznaje osoby które mają zdanie wyrobione zgodnie z linia TVN, gdzie nakazali podwładnym robic zdjecia z góry, aby sylwetka prezydenta pasowała do stereotypu

Lech Kaczyński 167-168 cm
Dmitrij Miedwiediew 162 cm do 166 cm
Wladimir Putin 167 -170 cm
Nicolas Sarkozy 165-169 cm
Silvio Berlusconi 164 -171 cm
Angela Merkel 164-172 cm

http://pl.wikinews.org/wiki/Plik:Sarkozy_Kaczynski.jpg

ot przepraszam za dygresje
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.05.2012, 10:57
To się popisałeś. Kto miał Prezydenta Polski zapraszać na obchody 70 rocznicy zbrodni na Polakach? Jego obecność tam była obowiązkiem którego nie pojmują tylko lemingi. Myślisz że jak napiszesz "teoria spiskowa" to nie musisz używać argumentów? . To Tusk nie chciał lecieć z Prezydentem Polski wolał ustawkę z ruskimi. Kto ci powiedział że ktoś się spóźnił? W GW napisali? O czterech podejściach , pijanym generale, naciskach Kaczyńskiego też napisali, a Ty jak rasowy łykasz. Nie wstyd Ci? Pewnie nie bo lemingi wstydu nie znają.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów