|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czas po wczorajszym występie GENKu otworzyć temat w którym będziemy pisać o:
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Losowanie I i II rundy kwalifikacji LM odbędzie się 20 czerwca
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Mamy już prawie cały zestaw rywali, z którymi zmierzymy się w 2 rundzie eLM:
Dacia Chişinău MDA Q2 2,549 Pjunik Erewan ARM Q2 2,516 FK Borac (Banja Luka) * BIH Q2 2,324 FK Mogren (Budva) * MNE Q2 2,275 Skonto Ryga LVA Q2 2,233 Videoton FC Fehérvár HUN Q2 2,200 Bangor City FC WAL Q2 2,058 HB Tórshavn FRO Q2 1,783 Linfield FC NIR Q2 1,699 Toboł Kostanaj KAZ Q2 1,624 Football 1991 Dudelange LUX Q1 1,524 FC Flora Tallin EST Q2 1,508 Breiðablik ISL Q2 1,491 Valletta FC MLT Q1 1,483 Neftçı Baku AZE Q2 1,233 FK Škendija 79 (Tetovo) MKD Q2 1,041 Skënderbeu Korçë ALB Q2 0,774 Nie wiemy jeszcze czy będzie podział na jakieś koszyki czy też wszyscy będą losowani z jednego. Chciałbym zapytać się o siłę tych zespołów, może ktoś widział jakiś w tv lub ma jakieś istotne informacje? Mocne wydają się: Dacia,Videoton,Neftci,Pjunik czy Toboł... Wg mnie najlepiej byłoby trafić na kogoś z grupy: Bangor,HB,Linfield,Dudelange,Breidablik,Valetta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
wariant marzeń:
2 runda: Wisła vs. F91 Dudelange 3 runda: Wisła vs. Ekranas Poniewieże 4 runda: Wisła vs. Maccabi Haifa (hatrick Meliksona )grupa: 1. Inter Mediolan 2. Ajax Amsterdam 3. Villareal CF 4. Wisła Krakow |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Oooo, widzę że na Mogren Budva możemy wpaść. Przepiękne miasto, byłby super wyjazd choć trochę daleki. Swoją drogą, to boisko Mogrenu jak tam byłem 6 lat temu było w gorszym stanie niż to na moim osiedlu...
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Sorry nie jestem w temacie, jaki był wynik tego meczu i czy pozytywnie sie dla nas zakonczyl? Wisła bedzie rozstawiona? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
1:1 ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Najgorzej myśle by było trafić na kogoś z Azerbejdżanu, Kazachstanu czy Armenii. Dobrze wiemy jak tam się gra. Niby zespoły słabe, ale ich ambicja+klimat i mogą być problemy. W II rundzie to najlepiej trafić na zwycięzce jakiegoś meczu I rundy
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Fajnie, że prawdopodobnie będziemy rozstawieni, bo przynajmniej ominiemy takich Rangersów, ale generalnie nie cieszyłbym się za bardzo z tego powodu. To że w niektórych ligach (Beligjska, Słowacka, Czeska, może Austiacka itp) mistrzowie są "dziwni" to w cale nie znaczy że są słabi.
Co za różnica czy zagralibyśmy z rozstawioną Spartą Praga, czy z nierozstawioną Victorią, skoro Sparta w lidze okazała się od Victorii słabsza? Podobnie z parami np. Crvena Zvezda - Partizan, Sturm - Red Bull/Austria, Litex - Levski czy Genk - Anderlecht. Trafiając na taki Genk należy się spodziewać, że to zespół klasy Anderlechtu i wcale łatwo nie będzie. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Władykaukaz zapowiada się na fajny wyjazd ![]()
Legionista
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Lepiej trafiać na słabszych mistrzów np liga Belgijska po sezonie zasadniczym w play off Standard miał gigantyczną strate do lidera i innych w play off jednak wygrał 8 razy i tylko 2 mecze zremisował i po szaleńczym pościgu minimalnie przegrał rywalizacje z Genk które w play off miał bilans 6 zwycięstw 1 remis 3 porażki.Oglądałem mecze Standardu na sportklubie nawet ostatni z Anderlechtem i i w chwili obecnej z takim Standardem Wisła jest bez większych szans dlatego lepszy taki Genk . Dodatkowo taki Genki Viktoria czy Sturm raczej mniej wydadzą na transfery niz ich bardziej utytułowani rywale w ligach krajowych i będą słabsi w pucharach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Lista potencjalnych rywali Legii niezła. To w Warszawie chyba będzie pozamiatane po dwóch meczach. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Pereiko - bardzo wiele wystepow w silnej lidze rosyjskiej
Jaliens - 15 sezonow grania w lidze holenderskiej + wystepy w reprezentacji Holandii Chavez - reprezentacja, w tym ostatnie MŚ w RPA Paljić - występy w 1 i 2 bundeslidze Kirm - wystepy w reprezentacji, również na MŚ Genkow - liga rosyjska plus reprezentacja o psychike Małeckiego i Sobolewskiego sie nie boje, Wilk tez sprawia wrazenie bardzo pewnego siebie na boisku, Melikson chyba nie zapomni jak sie gra jak przyjdzie mu grac z takim Anderlechtem. mamy całkiem doświadczony skład, do tego dojdą transfery, wiec o aspekt psychologiczny w eliminacjach sie kompletnie nie boje, przykładowy Anderlecht to nie jest druzyna przed ktora nasi sie posraja w szatni ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A ja Karpaty Lwów. Z Wilnem się nie udało, ale może tym razem...kto wie..
![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja po dwóch ostatnich sezonach i przygodach w europejskich pucharach nabrałem dystansu do takich tematów.
Lepiej się skupić na tym na kogo możemy trafić w II rundzie. Co nam po tym, że w III czy IV rundzie będą zespoły do ogrania z palcem w dupie skoro znowu wyskoczy nam jakiś śmieszny klub pokroju Levadi czy Karabachu? Wszyscy pewni zwycięstwa nad Azerami a dostaliśmy trzy (cztery licząc pierwszy mecz na SS) kopniaki w tyłek i zostaliśmy sprowadzeni na Ziemie. Podobny przypadek z Estończykami. Dochodzę do wniosku, że w dzisiejszej dobie futbolu brak talentu, techniki itd. wystarczy nadrobić ambicją i proszę... Panowie, nie ma co się napalać. Myślał indyk o niedzieli, a w sobotę mu łeb ucięli... ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Miłość, wierność, całe życie z Wisłą, honor, przyjaźń jest sprawą oczywistą!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dla Legii dobre byłoby Breondby - przynajmniej okazja do rewanżu.
Rok czasu nie byłoby w Wawie pucharów,nowy stadion,prawdopodobnie trener,wzmocnienienia(bo ciężko przypuszczać żeby ktoś rozsądny poważnie liczył na sukces w Europie z obecnymi grajkami).Tak więc myśle że będzie niezła napinka na sukces co wystarczy na przejście jednej rundy kwalifikacyjnej a w następnej kogokolwiek by nie trafili skończy się pewnie wtopą. ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Dlaczego wszyscy piszą o tym rozstawieniu jakby to było nie wiadomo co? Kiedyś zawsze byliśmy rozstawieni, tylko że to była ówczesna II runda, po czym w III trafialiśmy zawsze na mocnego przeciwnika. Teraz jest to samo, co z tego że będziemy rozstawieni w III rundzie, jak w IV nie będziemy rozstawieni i znów wylosujemy teoretycznie mocniejszego przeciwnika. Ktoś może już podać, jacy to mogą być przeciwnicy w IV rundzie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A ja powiem, że do cholery z rozstawieniem. Poprzednie lata nauczyły, że oklep można dostać od każdego. Poczekajmy na losowanie, potem na mecze i dopiero wtedy się podniecajmy, bo teraz to jest gdybanie.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Pytasz jakie ma znaczenie że w 3 rundzie będziemy rozstawieni jak w 4 nie bedziemy. Takie znaczenie że przechodząc 3 rundę awansyjemy do fazy grupowej LE. A według mnie lepsze to niz grupa LM ponieważ tam jest wieksza szansa nabić punkty rankingowe. z tego co się orientuje po tym sezonie odpadnie nam ich nie mała ilość. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W 4 rundzie rozstawione będą (o ile przebrną 3 rundę) Rangers,Kopenhaga,BATE,Maccabi Hajfa i Dinamo Zagrzeb. Co do rozstawienia w 3 rundzie to wg. mnie ma ono olbrzymie znaczenie. Im więcej słabszych mistrzów (Pilzno,Strum) tym większa szansa dla nas. Jednak na razie skupmy się na 2 rundzie- ją MUSIMY przejść by w ogóle zaistnieć w Europie. W tej rundzie chyba najbardziej niewygodny rywal to Azerowie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Litex Łowecz planowo prowadzi 3-0
' 55 minuta |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Rok temu odpadliśmy z trzecią drużyną Azerbejdżanu, która była nierozstawiona. Poprzednio odpadaliśmy z Vitorią Guimaraes, Dinamo Tibilisi i Valarengą Oslo. Co do zespołu z Portugali, nie jestem pewien , czy był nierozstawiony, ale Gruzini i Norwegowie na bank mieli słabszy współczynnik rankingowy od Wisły w ówczesnym czasie. Tyle razy się sfrajerzyliśmy, z zespołami, które powinniśmy powieźć trzy do jaja, że aż smutno się człowiekowi robi.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|

|