|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Najlepszy Polski Piłkarz 2010 to.... | |||
| Jakub Błaszczykowski |
|
68 | 40,48% |
| Robert Lewandowski |
|
26 | 15,48% |
| Tomasz Frankowski |
|
7 | 4,17% |
| Ireneusz Jeleń |
|
16 | 9,52% |
| Sławomir Peszko |
|
1 | 0,60% |
| Adrian Mierzejewski |
|
2 | 1,19% |
| Ludovic Obraniak |
|
6 | 3,57% |
| Łukasz Fabiański |
|
3 | 1,79% |
| Łukasz Piszczek |
|
37 | 22,02% |
| Kamil Grosicki |
|
2 | 1,19% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Tak jak w temacie, kto waszym zdaniem był Najlepszym Polskim Piłkarzem w 2010 r. ? Poniżej przedstawiam wam dane statystyczne 10 kandydatów
--> Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund) - 16/0 wiosną w bundeslidze, 9/1 w kadrze, 14/2 jesienią w bundeslidze --> Robert Lewandowski (Lech Poznań/Borussia Dortmund) - 12/10 w Ekstraklasie wiosną i tytuł Króla Strzelców, 10/5 w kadrze i najlepszy strzelec kadry w tym roku, 16/5 w Bundeslidze, Gol w Lidze Europejskiej z Karpatami Lwów --> Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre) - 18/10 wiosną w Ligue 1, 3/1 w kadrze, Gol na wagę awansu Auxerre do Ligi Mistrzów, 6/1 w Ligue 1 jesienią --> Tomasz Frankowski (Jagiellonia Białystok) - 13/5 w Ekstraklasie Wiosną ,14/8 w Ekstraklasie Jesienią --> Sławomir Peszko (Lech Poznań) - 12/2 w Ekstraklasie wiosną, 9/1 w kadrze, 15/3 w Ekstraklasie Jesienią, Gol w Lidze Europejskiej z FC Salzburg --> Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa) - 12/2 w Ekstraklasie wiosną, 8/0 w Kadrze, 13/4 w Ekstraklasie Jesienią --> Ludovic Obraniak (LOSC Lille) - 16/4 wiosną w Ligue1, 5/2 w Kadrze, Gol w Lidze Europejskiej z Lewskim Sofia, 13/1 w Ligue 1 jesienią --> Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn) - 4/0 w Premier League wiosną ,2/0 w Champions League wiosną ,3/0 w Kadrze ,10/0 w Premier League jesienią, 5/0 w Champions League jesienią --> Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund) - 17/1 w Bundeslidze wiosną ,5/0 w Kadrze, 16/0 w Bundeslidze jesienią --> Kamil Grosicki (Jagiellonia Białystok) - 12/1 w Ekstraklasie wiosną, 3/0 w Kadrze, 15/6 w Ekstraklasie jesienią |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja swój głos oddam na Łukasza Piszczka , który przez cały rok utrzymywał równą formę i miejsce w składzie Borussi .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak dla mnie Lewandowski, albo Obraniak. Ale zagłosowałem na Lewego.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dla mnie też Piszczek jest niedoceniany w polskich plebiscytach a w Niemczech to właśnie on został wybrany do 11-stki rundy jesiennej. Zasługuje na tytuł najlepszego zawodnika na pewno bardziej niż chory ciągle Jeleń. Moja klasyfikacja :
1- PISZCZEK 2-LEWANDOWSKI 3-BŁASZCZYKOWSKI |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Zdecydowanie Piszczek, gra naprawde dobrze, a osoby które głosują na Kube to ogladają w ogóle bundeslige ? czy kieruja sie tylko tym, że jest on Wiślakiem ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Według mnie Kuba albo Lewy, razem z swoją ekipą rządzi w Niemczech, reprezentują Polskę na poziomie, ogólnie bez kontuzji gdy są na pełnych obrotach prezentują wysoki poziom.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zagłosowałem na Obraniaka. Trzyma facet pewnien (dość wysoki jak na PL) poziom gry. Potrafi uderzyć z dystansu, dobre przygotowanie fizyczne (kondycja, siła itp.0, technika (jako jeden z baaaardzo niewielu)...
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
Dokładnie tak samo zagłosowałem. Jednak szwaby się znają na futbolu lepiej niż My, i to Łukasza wybrali do ' 11' tej rundy. Mało się Mówi o Piszczku, tak jak i o naszych obrońcach występujących za granicą. Więcej uwagi poświęca się Lewemu i Jeleniowi - bo to napastnicy. Ja zagłosowałem : 1. Piszczek 2. Lewy - no jakby k. nie patrzeć, to najwięcej bramek zdobył dla Borussi w najkrótszym czasie spędzonym na boisku 3. Błaszczykowski . Wiem , że to nasz chłopak, ale za bardzo wzięliście to pod główną uwagę, dlatego wygrywa w tym zestawieniu heh |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
1 Lewandowski (świetnie radził sobie w polskiej lidze, w kadrze ma niezłe statystyki, daje radę w Bundeslidze (trochę już tych bramek w Borrussi nastrzelał). Dla mnie pikarz roku.
2 Piszczek (świetnie radzi sobie w Bundeslidze, został wybrany do '11' rundy, w kadrze również gra ok) 3 Jeleń (gdyby nie kontuzje, to kto wie, czy nie byłby w moim zestawieniu na pierwszym) PS a gdzie Arboleda? w końcu czuje się już Polakiem i chce grać w naszej kadrze ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
dla mnie Kuba! Za wiosne któraj miał bardzo dobrą, gorzej troszkę z jesienią ale obrońcy w Bundeslidze mają z nim bardzo duże kłopoty. Drugi Lewandowski a trzecie Piszczek!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Co tam robią Peszko, Grosicki i Mierzejewski?
Jak dotąd 0 głosów, co nie dziwi.. skoro tak, to gdzie Brożek, Małecki, Sobolewski i reszta? ten Mierzejewski mnie roz.......ił ![]()
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.12.2010 o godz. 01:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Głosowałem na Jelenia - przed kontuzją zdecydowanie najlepszy. Dla Kuby pełny szacunek za całokształt ale na ta chwilę nie łapie się moim zdaniem do trójki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jak dla mnie zdecydowanie Piszczek. To był jego bardzo udany sezon, grał na wysokim poziomie. Regularnie był wystawiany w pierwszym składzie. Po prostu solidny, dobry piłkarz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Lewandowski... jakby nie patrzec w lidze polskiej został królem strzelców i zajął 1 miejsce z Lechem, w kadrze gra przyzwoicie i nawet niezle zaczyna sobie radzic w Borussi... Kuba ma za sobą raczej słaby rok, sporo kontuzji i ratuje go wyłącznie świetna forma całej Borussi. A z ligi polskiej najlepszy bezsprzecznie Adrian Miejrzejewski, w przeciętnej Polonii trzyma wysoki poziom, przebił się i dobrze grał w kadrze. Pierwsza trójka wg mnie:
1. Lewandowski 2. Piszczek 3. Mierzejewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
1.Obraniak
2.Piszczek 3.Jeleń no i wstawiłbym tu gdzieś jeszcze Lewandowskiego Kuba niestety tutaj się nie łapie, kiepski rok. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Nie chcialem tu tego umieszczać no ale musiałem. Brożek i Małecki mieli nierówny rok, to był najgorszy rok Brożka od paru lat w Wiśle, przebudził się dopiero pod koniec roku strzelając gole w Wiśle i w kadrze z Bośnią , oby przyszły rok miał taki jak końcówkę tego. Grosicki z dobrej strony pokazał się też w Eliminacjach L.E z Arisem, Peszko był wiosną jednym z najlepszych piłkarzy Lecha , a jesienią dobre mecze rozgrywał w Lidze Europejskiej a Mierzejewski cały rok utrzymuje dobrą formę. Dlatego ten temat jest w Hyde Parku gdzie można obiektywnie się wypowiedzieć, bo jeśli chodzi o najlepszego piłkarza Wisły w tym roku to już w innym temacie można by było podyskutować ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
1.Piszczek
2.Obraniak 3.Lewandowski ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
zagłosowałem na obywatela Piszczka, chociaż na początku byłem za Lewy, a tearz żałuje że nie zrobiłem tego na tego kto powinien.
Piszczka widzialem z kilku meczach, we wszystkich dno akurat grał Lewy bardzo poprawnie ale... ale to Jeleń powinien być na pierwszym miejscu. Typowy Polak, gra na obczyźnie daje sobie rade, i za chuja nie potrafi języka. Sztuka jest grać dobrze bez komunikacji ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A gdzie Pączek?
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
1. Ireneusz Jeleń przed kontuzją świetnie reprezentował nas w Ligue 1 strzelając dużo goli w tej lidze no i dał swojemu klubowi awans do Ligi Mistrzów.
2. Piszczek oglądałem wszystkie mecze Borussii w tym sezonie i oprócz 2 czy 3 spotkani w których wypadł słabo bodaj mecz z Sevillą który trochę zapier*olił i jeszcze spotkanie z Eintrachtem głównie prezentował się bardzo dobrze zarówno w ofensywie jak i defensywie w sumie faktem jest też to, że to jedyny polak który w tym sezonie został wybrany do 11 rundy jednej z najlepszych lig świata. 3. Jakub Błaszczykowski ta runda w Bundeslidze całkiem niezła w jego wykonaniu strzelił dwie bramki zaliczył bodaj 3 asysty poprzedni sezon też niczego sobie. No i w tym roku zdecydowanie najlepszy piłkarz reprezentacji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Oddałem głos na Lewandowskiego - to dzięki niemu w znacznej mierze Amika zdobyła Mistrzostwo Polski, w Dortmundzie wprawdzie nie wskoczył do I składu, ale i tak wchodząc z ławki strzelił 5 goli w I rundzie, więc potencjał ma. Jedyny cień na jegoi grze to niewykorzystany karny w meczyu z AUstralią.
Piszczek w poprzednim sezonie grał w Hercie - która zaliczyła zjazd do II Budnesligi; Kuba - stracił miejsce w I składzie Borusii - w reprezentacji dobrze, ale w sumie słabiej od Lewego. Obraniak - gra w Lille, dobry w reprezentacji, ale w klubie też nie jest pierwszoplanową postacią. Pozostali - zdecydowanie słabsi. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
I co w związku z tym, jedna jaskółka wiosny nie czyni. Zrobili wślizg żeby zablokować dośrodkowanie, odjechali i wielkie mi rzeczy. Efektownie to może wyglądać ale niczego w tym wielkiego nie ma, ot złudzenie optyczne. Nie mierz innych swoją miarą, bo każdy ma swoje zdania a Ty z góry sobie wpisałeś zawodników jacy dla Ciebie byli naj naj. A dla mnie Mierzejewski czy taki Peszko to jakieś nieporozumienie. Grosicki też niczego wielkiego nie zrobił.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.12.2010 o godz. 14:30.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Zagłosowałem na - patrz avatar. Kuba to najlepszy polski drybler. Odkąd interesuję się piłką, to nie widziałem lepszego technicznie polskiego piłkarza.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Piszczek - mało znany szerokiej publiczności chłopak ciągle się rozwija. Mnie przypomina trochę kazus Krzynówka.
![]()
AP - królewska akademia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Robert Lewandowski. Kuba w przyszłym roku wyciśnie więcej
![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Oddałem głos na Sławomira Peszko.
Musi jednak wyjechać z Polski aby się rozwinąć. ![]()
Kibic Legii Warszawa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1.Błaszczykowski
2.Obraniak 3.Lewandowski,Brożek ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|