|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czy ja aby czegoś nie przeoczyłem? Za dwa dni pierwszy mecz ligowy, a nowego tematu brak. Chyba wszyscy żyją jeszcze emocjami pucharowymi i stąd zamiast myśleć o Polonii myślą o Barcelonie
![]() W sobotę jednak zaczynamy potyczki ligowe. W trzecim (pierwszym) meczu zmierzymy się z Polonią B, która w poprzednim sezonie uratowała się przed spadkiem, a Wisła dwukrotnie potrafiła ich pokonać. Czy teraz biorąc pod uwagę potyczkę ze słynną Barcą Wisła w pełni wykorzysta swój potencjał i wypunktuje rywala, czy myślami będzie już na Camp Nou i do meczu z teoretycznie słabszym rywalem za bardzo się nie przyłoży? Dowiemy się tego już w najbliższą sobotę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Po wczorajszym meczu boje sie o Polonie... niech lepiej Skorza da odpoczac podstawowym, inaczej pogrom.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja powiem tak:
Dac pograc Niedzielanowi,Małeckiemu,Maczynskiemu,Diazowi (na srodku obrony koniecznie). Zobaczyc jak to sie bedzie ukladac do przerwy a potem wprowadzic kogos z podstawowego skladu jezeli wynik nie bedzie min 2:0. Zapewne bedzie to trening taktyczny przed Barceloną. ![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Co do meczu to może być różnie. Jeśli pierwsi zdobędziemy bramkę o wynik będę spokojny. Ale może być równie dobrze tak, że troszkę zabraknie koncentracji na mecz z Bytomianami i teoretycznie łatwy do wygrania mecz może zakończyć się ciężką przeprawą, a poprzednie sezonu uczą, że mistrza nie zdobywa się na Łazienkowskiej, czy w Poznaniu, ale właśnie w meczach z Zagłębiem S., Polonią, czy Odrą, itd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pamiętajmy o jednym gdyby kontuzji doznał Cleber,Diaz , Brożki, Baszczu - to jakim składem zagramy z Barceloną. Myśle że skład będzie rezerwowy by uchronić piłkarzy przed ewentualnymi kontuzjami.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ja mimo wszystko mysle ze trener zwycięskiego składu nie zmieni. Rozumiem, że z jednej strony kontuzje, ale nie możemy na naszych grajków tak dmuchać, bo jednocześnie kontuzji można dostać pod prysznicem albo w łóżku. Ponadto mam nadzieję, że limit pecha został już wyczerpany
4:0 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Skorża wystawi mocno przemeblowaną jednastke... zagrają zapewne tacy gracze jak Baretto, singlar, Wtorek, Malecki.... bo to nie sa slabi gracze... niektorzy udowadniaja to na kazdym kroku i mowienie,z eWisla nie ma rezerwowych jest bledem i mecz z Polonia to pokaze... trener da odpoczac paru graczom, bo zasluzyli na to i dlatego, ze juz w srode czeka ich najtrudniejszy mecz jaki rozegrali w ciagu ostatnich lat... a z Polonia spokojnie 3:0... dwie Niedzielan, jedną Mały...
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myślę że zagramy podstawową jedenastką, nam jest potrzebny każdy mecz. Liga rusza od 3 kolejki więc ogranie musi być większe. Stawiam na tą samą 11 co z Beitar i wynik ten sam
![]() ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Oby tylko Bytomianie nie rąbali po nogach Wiślaków tak jak kiedyś Szczakowianka prowadzona też przez Motyke przed ważnym meczem pucharowym
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.08.2008 o godz. 08:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
nie ma co sie oszukiwac Polonia nie jest jakas wielka marka w polskiej lidze,nie zdziwilbym sie jakby wyszla rezerwa
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Piłkarzom ciężko będzie zmobilizować się na mecz z Polonią. Choćby nie wiem co mówili, choćby nie wiem co robił trener, to oni mają świadomość że w środę zagrają na Camp Nou.
Ponadto Motyka jest znany z tego, że jego drużyny przyjeżdżając do Krakowa: 1) grają bardzo ostro, równo z trawą; 2) stosują jego autorskie warianty rozegrania stałych fragmentów, jakieś szarańcze i inne gady. Więc to nie będzie taki łatwy mecz, no chyba że nasi strzelą bramkę tak szybko jak w środę z Beitarem. Z tego, co mówi Skorża wynika, że raczej na pewno nie zagrają Jirsak i Boguski - to oni, sądząc po dotychczasowych zmianach, są tymi, którzy najgorzej znoszą grę co 3 dni. W ich miejsce pewnie Zieńczuk i Niedzielan, być może Małecki lub Mączyński. Mój typ to 2:1 dla Wisełki. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Skąd: Kraków ale chciałbym mieszkac w Argentynie lub Brazyli ;)
Offline |
|
|
Moim zdaniem nie zagra Łobo , Zieniu napewno wystąpi
stawiam na solidny wynik bo jestem pewien ze nawet jakby trener polonie zmobilizowal jak na wojne to nie zagraja tak odwaznie jak my z beitarem ... a jeśli chodzi o koszenie nóg to mam nadzieje ze nie bedzie powtórki z Odry wodzisław w krk |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
'Skorża wymieni pół składu'
Powiem szczerze cieszę się z decyzji naszego trenera. Nie powinniśmy ryzykować i wystawiać podstawowego składu w meczu z Polonią. Miejmy nadzieję, że rezerwowy skład poradzi sobie z przeciętną Polonią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Ligę to my możemy odrabiać przez cały sezon, chociaż i tak nawet rezerwowym mocno składem myślę, że spokojnie wygramy z Polonią. Najważniejszy jest teraz mecz z Barcą o LM. Walczymy o to cały rok i teraz trzeba się nad tym najbardziej skoncentrować. Mecz ważny także ze względów szkoleniowych na resztę europejskich pucharów w tym sezonie, nawet jeśli będzie nam przeznaczone odpaść z Barcą.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Są pewne priorytety. Mecz z Polonią, która i tak powiedzmy sobie szczerze potęgą polskiego footballu nie jest, napewno nie jest ważniejszy dla trenera, klubu niż pojedynek z Barcą. Moim zdaniem niech się ci zmiennicy w pierwszym ligowym meczu ogrywają.. w końcu któryś z nich w meczu z Barcą wypadałoby by dał dobrą zmianę. Tak jak ktoś wyżej uważam że będzie 2-1 dla nas ew. skromne zwycięstwo 1-0.![]() "Victoria Concordia Crescit"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A poza tym ja uważam że zmienników wcale nie mamy takich słabych, i z Polonią powinniśmy sobie poradzić nawet w mocno rezerwowym składzie. |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie lekceważmy Polonii Bytom. Jaka to drużyna każdy z Nas wie, potrafi grać i potrafi powalczyć dla siebie o jak najkorzystniejszy wynik. Ale ani ja ani na pewno żaden z Was nie wyobraża sobie innego rozstrzygnięcia na Reymonta jak zwycięstwo Białej Gwiazdy. Rozmiary tegoż zwycięstwa nie są najważniejsze.
Jeśli chodzi o skład jaki wybiegnie by o to zwycięstwo powalczyć to mam pełne zaufanie do Maćka Skorży. Ten facet na prawdę wie co robi. Jeśli nawet wystawi skład rezerwowy na ten mecz a ta rezerwa zagra co najmniej tak jak w meczu o superpuchar z Legią to myślę, że możemy być spokojni o końcowy rezultat. Moc i nasza wiara niech będzie z Naszą Wisełką!!! ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Chciałbym zobaczyć Singlara, Małeckiego i nawet Dawidowskiego od pierwszych minut. Mam nadzieję, że Skorża da szansę dublerom.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieje że od jutra do końca sezonu mamy lidera;DDD Tak było w sezonie 04/05 i mam nadzieje że historia sie powtórzy...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeciez w lidze my bedziemy chyba grac 4-4-2. Skorża tylko na puchary 4-5-1 ustalił. Takie mam wrażenie. A na wynik, to stawiam skromne 4:0
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dla przypomnienia - miłośnikom pisania nie na temat.
O transmisjach w tv i w necie rozmawiamy w temacie >>> Oglądaj mecze Wisły Składy, wynik, strzelców typujemy >>> tu Poza tym: >>> temat o biletach >>> temat o kibicowskiej stronie meczu z Polonią ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Co tu dużo pisać... Mecz nie budzi w nas dużo emocji... Wszak rozgrywany jest po fantastycznym meczu z Beitarem i przed elektryzującym wszystkich meczem z Katalończykami. Wszyscy liczą, że dziś wygramy najmniejszym nakładem sił. Chyba się starzeje, bo za oknem leje, a ja się cieszę, ze jestem na trybunie z dachem
![]() ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
no dobrze, w koncu ta cholerna ekstraklasa strtuje, juz od rana sie niemoge skupic, chodze i mysle o meczu.
jak dla mnie, wygrana pewna. w koncu to pierwszy mecz ligowy w tym sezonie i to przy reymonta, wiec nasze grajki raczej beda chcialy pokazac sie kibicom.o motywacje jesetem spokojny. a ze skorza nie raz juz udowodnil, ze jest najlepszym trenerem od kilku lat w wisle, wiec jestem spokojny o wynik. sklad bedzie moim zdaniem pomieszany. mysle ze srodek obrony taki sam jak z beitarem, musza sie zgrywac. piotr b na lewej siglar na prawej obronie.w pomocy prewno wyjdzie zieniu bo w srode nie gral. w srodku przypuszczam maczynski z cantoro i na skrzydle lobo, bo tez mu meczow brakuje. w ataku niedziela z brozkiem. jeszcze tylko cos zjesc i mozma sie zbierac do boju wiselka!!! ![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tez nie lekcewazyl bym Bytomia ,w tamtej rundzie u siebie do momentu jak Baszczu bramke pyknął to grali z nami jak rowny z rownym. Mecz czy to beda zmiennicy czy zawodnicy pierwszego skladu(lae pewnie to pierwsze) i tak trzeba bezwzglednie wygrac! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Są składziki i zobaczymy jak zagra Małecki Singlar Diaz i Niedzielan
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
:O skład Wisły, zeby to sie zle nie skonczyło .. (kontuzja i po Barcy)
![]()
sezon ogórkowy = nuda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jest dobry skład, tylko brakuje mi Dawida.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|