The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2012, 21:56
Ja .......e...

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.12.2012, 22:09
Przecież każdy ma w życiu wrogów, problemy, niefart (każdy może zginąć np w wypadku samochodowym albo może go zastrzelić złodziej samochodów) - także do każdej śmierci można dorobić ideologię - ale gdy wiele osób, które napotyka śmierć łączy sprawa smoleńska to chyba coś jest nie tak?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.12.2012, 22:14
Najwidoczniej seryjny samobojca jest na urlopie, bo zmieniono metody..
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.12.2012 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 10.12.2012, 22:22
Tylko czekać, gdy pojawią się komentarze, że to wina Kaczyńskiego.Zamordował swojego eksperta, by sprawę uczynić bardziej kontrowersyjną...

Po żołnierzach z Afganistanu (którzy zostawili trotyl we wraku) lub pozostałościch po II wojśnie światowej, żaden przekaz medialny już mnie nie zdziwi.

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.12.2012, 23:38
Mordują nas już w biały dzień. http://wpolityce.pl/dzienniki/blog-s...b-stale-maleje

Szeremietiew "To jest kolejna osoba związana ze zdarzeniem, które miało miejsce w 2010 roku. Istnieje podejrzenie, że obok tego co się naprawdę zdarzyło w Smoleńsku toczy się jakaś upiorna gra, która ma na celu zdewastować polską scenę polityczną. Ma też na celu pokłócić nas ze sobą, abyśmy nie byli zdolni do wspólnego działania. To nie jest przypadek, zbyt wiele było tych przypadków. Przyznaję, że śmierć Zalewskiego jest dla mnie prawdziwym wstrząsem [...]"

: http://niepoprawni.pl/blog/1448/zamo...rofe-smolenska

Czy zauważyliście, że tego Człowieka zamordowaną w kolejną "miesięcznicę smoleńską"? Dokładnie dziesiątego. Czy to nie może być ostrzeżenie dla następnych nieprawomyślnych?

To nie chodzi o "Smoleńsk" bo prezes zabił wiceprezesa wydawnictwa? Być może jest duża szansa aby z mordercy zrobić niepoczytalnego, tak jak z syna, który zamordował ojca, gdzie mord ten jest kojarzony często ze "Smoleńskiem".

I po cóż ten ładunek wybuchowy? Może po to aby "wyczyścić' wszelkie pozostałe ślady.

----------------------

Edit:
nie chcę histeryzować, ale przez ostatnie na pewno 40 min. nie można było się zalogować z Polski do Facebooka [przy pomocy proxy można było się zalogować przez inne państwa] . Może to nic a może nie nic.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kokos26

o społeczeństwie, Katyniu, Smoleńsku:

http://kokos.salon24.pl/456466,smole...ionym-zaplonem
Ostatnio edytowane przez yarow : 11.12.2012 o godz. 03:35.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.12.2012, 12:32
yarow napisał(a):Wyświetl post
nie chcę histeryzować, ale przez ostatnie na pewno 40 min. nie można było się zalogować z Polski do Facebooka [przy pomocy proxy można było się zalogować przez inne państwa] . Może to nic a może nie nic.
o matko ...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.12.2012, 14:15
Szpen napisał(a):Wyświetl post
o matko ...
Wiadomo że leming wielu rzeczy nie rozumie, ale po co się do tego przyznawać?

Już tylko krok, niedługo zaczną się sypać
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.12.2012, 11:48
Chyba warto odnotować:
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...ac-wrak-Tu154M
Sikorski prosi UE o pomoc w odzyskaniu wraku.
Ciekawe kiedy poprosi o pomoc w śledztwie? Jak czytam takie informacje to robi się i "smieszno i straszno".
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 11.12.2012, 15:15
Cytat:
Awaria była globalna, dotknęła wielu user'ow, lecz nie wszystkich. Serwisy zagraniczne również były pełne informacji "Facebook is down".

Nie wiem co za związek ze sprawą ma facebook by pisać w temacie o Smoleńsku.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 11.12.2012, 17:22
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Awaria była globalna, dotknęła wielu user'ow, lecz nie wszystkich. Serwisy zagraniczne również były pełne informacji "Facebook is down".

Nie wiem co za związek ze sprawą ma facebook by pisać w temacie o Smoleńsku.
Nie napisałem o serwisach zagranicznych, gwoli ścisłości, ale o nieudanych próbach wejścia z Polski a udanych z serwerów zagranicznych [np. z USA].

Zamierzałem dokonać wpisu w temacie o polityce w ogóle.

Niemniej i ze Smoleńskiem spokojnie możnaby powiązać kwestię FB jeśli nastąpiłaby np. celowa blokada kont Polaków. Mnie osobiście bowiem i akurat dotknęła ta niedyspozycyjność FB w momencie tuż po zalinkowaniu materiału o Smoleńsku oraz po mojej odpowiedzi na post Alefa Sterna [na FB].
----------------------------------------------------------------------------------------------------

"Czy słynna kłótnia pomiędzy Lechem Kaczyńskim oraz Moniką Olejnik miała wpływ na dalsze losy byłego prezydenta RP? Według Stanisława Michalkiewicza waga tamtego wydarzenia jest obecnie niedoceniana."

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/l...ka_253773.html
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 12.12.2012, 10:01

"Czy słynna kłótnia pomiędzy Lechem Kaczyńskim oraz Moniką Olejnik miała wpływ na dalsze losy byłego prezydenta RP? Według Stanisława Michalkiewicza waga tamtego wydarzenia jest obecnie niedoceniana."

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/l...ka_253773.html
też mi sie zdaje że to "nasi" zorganizowali i.Sowieci nie mieli jakiegoś większego powodu jak słusznie twierdzi Stanisław Michalkiewicz.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 12.12.2012, 10:22
AYALA napisał(a):Wyświetl post
też mi sie zdaje że to "nasi" zorganizowali i.Sowieci nie mieli jakiegoś większego powodu jak słusznie twierdzi Stanisław Michalkiewicz.
I przy tej hipotezie powstaje pytanie o "sztuczną mgłę". To też "nasi" zrobili ją w Smoleńsku?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 12.12.2012, 11:24
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
I przy tej hipotezie powstaje pytanie o "sztuczną mgłę". To też "nasi" zrobili ją w Smoleńsku?
pewna kooperacja była potrzebna......My montujemy ładunki ,a Wy organizujecie mgłe....
http://www.youtube.com/watch?v=OheQmuEMTpw
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.12.2012 o godz. 11:30.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.12.2012, 12:43
Jakże to, przecież ponoć państwo zdało egzamin, a oddanie śledztwa Rosjanom było dla nas najlepszym rozwiązaniem:

Cytat:
"Gdybyśmy ponownie znaleźli się w dniu 11 kwietnia, to nasz tryb postępowania i przyjęte procedury byłyby identyczne, bo lepszych nie ma – powiedział Donald Tusk.
W ten sposób premier uzasadniał przyjęcie konwencji chicagowskiej jako narzędzia współpracy między Rosją i Polską przy wyjaśnianiu przyczyn katastrofy pod Smoleńskiem. –Jej przyjęcie dawało najwięcej – co nie znaczy 100 proc. – gwarancji na to, że uzyskamy maksimum materiałów – przekonywał wczoraj na konferencji Tusk."
http://www.rp.pl/artykul/593709.html

A jak sytuacja wygląda prawie po 3 latach?

Cytat:
"Ministerstwo Spraw Zagranicznych Federacji Rosyjskiej wyraziło w piątek "skrajne zdumienie" wobec propozycji szefa polskiego MSZ Radosława Sikorskiego, by podczas szczytu UE-Rosja została podniesiona kwestia zwrotu przez stronę rosyjska wraku Tu-154M."

"Rzecznik przypomniał, że "sprowadza się ono do tego, iż sprawa zwrotu szczątków (samolotu), mających status dowodów rzeczowych, zgodnie z rosyjskim prawem może być rozpatrywana tylko po zakończeniu wszystkich procedur śledczych związanych z katastrofą".

Łukaszewicz przypomniał też, że śledztwo w sprawie katastrofy polskiego Tu-154 pod Smoleńskiem, w której 10 kwietnia 2010 roku zginęło 96 osób, w tym prezydent Lech Kaczyński, prowadzi Komitet Śledczy FR.

- Co więcej, wychodząc naprzeciw uporczywym prośbom strony polskiej i czyniąc gest dobrej woli, przejawiliśmy gotowość, by jeszcze przed podjęciem stosownej decyzji zacząć omawianie technicznych aspektów organizacji procesu przekazywania fragmentów maszyny - powiedział rzecznik rosyjskiego MSZ dodając, że "kontakty ekspertów odbyły się latem tego roku, w tym bezpośrednio na terenie lotniska Smoleńsk-Siewiernyj, gdzie znajduje się wrak".

- W tej sytuacji oświadczenia niektórych polskich polityków, wzywających do utworzenia jakiejś międzynarodowej komisji do zbadania tragedii smoleńskiej lub wniesienia sprawy zwrotu szczątków pod obrady szczytu Unia Europejska-Rosji 21 grudnia w Brukseli, jak kilka dni temu zaproponował to minister spraw zagranicznych Polski, pan Sikorski, wywołują u nas skrajne zdumienie - oznajmił.
http://fakty.interia.pl/raport/lech-...4,1873001,6911
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.12.2012, 16:48
mjr.Fiszer na wpolityce piszę że Zalewski był w PiS-ie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 12.12.2012, 10:14
Dobra, nie popadajmy w skajność, bo trochę to dyskredytuje całą sprawę.
Stokrotka jak bardzo wielu ludzi w reżimowych mediach mają swój "pseudonim".

Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.12.2012, 11:10
macie racje prawda się obroni, kurdupel ze swoją świtą skończą w więzieniu
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.12.2012, 11:20
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
I wtedy wreszcie skończą się wszystkie ważkie problemy, które dotykają naszego kraju!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 12.12.2012, 11:25
Eternit napisał(a):Wyświetl post
I wtedy wreszcie skończą się wszystkie ważkie problemy, które dotykają naszego kraju!
Błąd w rozumowaniu. To że w TVN, Polsacie i TVP będą pokazywać roześmiane buzie szczęśliwych ludzi bynajmniej nie oznacza że "skończą się wszystkie ważkie problemy". Będzie wręcz przeciwnie. Co zauważysz po pewnym czasie gdy wyłączą Ci prąd a Matrix pryśnie.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.12.2012, 11:31
Błąd w rozumowaniu. To że w TVN, Polsacie i TVP będą pokazywać roześmiane buzie szczęśliwych ludzi bynajmniej nie oznacza że "skończą się wszystkie ważkie problemy". Będzie wręcz przeciwnie. Co zauważysz po pewnym czasie gdy wyłączą Ci prąd a Matrix pryśnie.
Wiesz co to ironia, czy tylko udajesz?
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 12.12.2012, 11:38
Wiesz co to ironia, czy tylko udajesz?
Bez urazy. W kontekście wypowiedzi kolegi Siali i lali Twój cytat zabrzmiał wyjątkowo realistycznie . Takie mamy czasy że jest "smieszno i straszno", a jeśli nawet prokurator pozwala sobie na twierdzenia że "na wraku tupolewa nie znaleziono śladów TNT ale bynajmniej nie oznacza że go tam nie ma" to czasami naprawdę trudno ocenić gdzie kończy się fikcja a zaczyna rzeczywistość .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.12.2012 o godz. 11:42.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 12.12.2012, 11:46
własnie obawiam się, że się nie skończą ale przynajmniej majaczenia o zamachu i tysiąca głupich teorii spiskowych będzie mniej
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 12.12.2012, 11:16
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
Po Tuskoszence i Bulu można się wszystkiego spodziewać, wiec też tak może być.Temida w dzisiejszej Polsce nie ma opaski lub ma zepsutą wagę.

Ale jesteś zapewne wykształconym z większego miasta i do tego inteligentnym, więc pewnie doskonale o tym wiesz

Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.12.2012, 16:10
Czy leci z nami pilot ?
Odstrzelcie tego trolla za obrażanie innych i już.
Reszta niech mu nie odpisuje, bo się dzidziuś napędza tylko.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.12.2012, 11:51
Czytając powyższe posty mogę stwierdzić...udało się "PO i PiS" nawet na tym forum potrafi skłócić.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 12.12.2012, 11:55
STARY WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Czytając powyższe posty mogę stwierdzić...udało się "PO i PiS" nawet na tym forum potrafi skłócić.
Polska w stanie rozbiorów dzięki kaczkom i ich polityce nienawiści którą POdłapała reszta.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.12.2012, 14:37
STARY WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bardzo, co rozumiesz przez skłócić? Jak ktoś bredzi od rzeczy to reszta ma siedzieć cicho żeby się nie kłócić? Zauważ skąd się biorą kłótnie, kto kogo spotwarza. Wpaść z inwektywami a potem udawać obrażonego każdy potrafi. Kaczki są winne że cudak to niedorajda. Kaczki są winne, że ludziom powoli puszczają nerwy itd.

Czas przestać pomijać milczeniem takie kretynizmy, bo się lemingom wydaje, że mają rację, a do racji to im brakuje 20 000 lat świetlnych.

Czyli ruscy biorą w tym wszystkim udział. Co jest niezgodne z pierwszym założeniem Michlakiewicza (tym że ruscy nie mieli interesu w zabiciu prezydenta), bo jeśli przyłożyli do tego rękę to jakiś interes musieli w tym mieć.
Pewne jest jedno. Przynajmniej według mnie. Ruscy nie odważyliby sie nic kombinować gdyby nie mieli pewności że z naszej strony nikt ich nie będzie cisnął. A jak pokazała historia Donald "nie mam powodu nie ufać Rosjanom" Tusk taką pewność dawał i daje.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.12.2012 o godz. 14:47.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.12.2012, 16:55
Nie odpisujcie mu bo tylko nakręcacie małoletniego trola
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 12.12.2012, 23:17
Awaria systemu bezpieczeństwa na Okęciu. 9 i 10 kwietnia 2010 r.

http://niezalezna.pl/35867-tajemnicz...wylotem-tu-154
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 13.12.2012, 10:53
Awaria systemu bezpieczeństwa na Okęciu. 9 i 10 kwietnia 2010 r.

http://niezalezna.pl/35867-tajemnicz...wylotem-tu-154
kto wie może coś na rzeczy jest z tą maskirowką o której pisał ten bloger z Rzeszowa Free Your Mind na Salonie24
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów