The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2008, 22:54
Kilka szczegółów ze Stadionu Narodowego w Warszawie (za SCC):

Odpowiedz cytując
manisnh
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.01.2009, 22:35
http://www.stadion-dla-torunia.alsta...t/view/112/50/

Wiedział ktoś o tym jak dla mnie spoko
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.01.2009, 22:44
No spoko spoko, tylko z tego co tam widziałem to boisko piłkarskie się raczej nie zmieści więc po częsci żenada mimo wszystko

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.01.2009, 22:54
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
No spoko spoko, tylko z tego co tam widziałem to boisko piłkarskie się raczej nie zmieści więc po częsci żenada mimo wszystko
Tzn. gdzie widziałeś? Na logikę biorąc, jeśli to ma być stadion żużlowy, to toru tak krótkiego nie zrobią, żeby boisko się mogło w środku nie zmieścić. Patrząc na łuki, to na szerokość też raczej nie - więc nie wiem gdzie to zobaczyłeś...
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Stary 01.01.2009, 23:14
Wizki i makieta nowego stadionu w Białymstoku (za SCC, lukash123), jak dla mnie- cudeńko

Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 01.01.2009, 23:22
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Tzn. gdzie widziałeś? Na logikę biorąc, jeśli to ma być stadion żużlowy, to toru tak krótkiego nie zrobią, żeby boisko się mogło w środku nie zmieścić. Patrząc na łuki, to na szerokość też raczej nie - więc nie wiem gdzie to zobaczyłeś...
a ja nie widzę nic nie logicznego w tym stadion żużlowy nie służy do gry w piłkę nożną, ale to moje osobiste zdanie.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 01.01.2009, 23:28
eye63 napisał(a):Wyświetl post
po 1. na tej stronie jest podane że promień łuku 31 metrów a długość prostej 62 metry http://www.stadion-dla-torunia.alsta...ent/view/73/34
po 2. ludzie z forum skyscrapercity też piszą żę jest to stadion wyłącznie żużlowy

Cytat:
a ja nie widzę nic nie logicznego w tym stadion żużlowy nie służy do gry w piłkę nożną, ale to moje osobiste zdanie.
A według mnie to istna głupota budować stadion za ileś tam dzięsiatek ? milionów złotych a nie wziąść pod uwage najpopularniejszej dyscypliny w Polsce.

Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 02.01.2009, 01:00
Jak dla mnie stadion Jagi bez rewelacji.
Ot druga Warszawa, trzecie Kielce....
Wszystko praktycznie na 1 kopyto.
Odpowiedz cytując
kuken
Member

Od: 11.2005

Stary 02.01.2009, 11:00

A według mnie to istna głupota budować stadion za ileś tam dzięsiatek ? milionów złotych a nie wziąść pod uwage najpopularniejszej dyscypliny w Polsce.

A według mnie wcale nie.

1. Nie od dziś wiadomo, że Toruń to przede wszystkim żużel. Ne mecze przychodzi po 15k ludzi, boję się pomyśleć ile chodzi na piłkę. To kto by ten stadion miał zapełniać? Liczyć na mecze reprezentacji? Przy obecnie budujących się stadionach na Euro raczej pewne jest, że nikt Torunia na poważnie nie brałby pod uwagę.

2. Jeśli w środku toru miałoby się zmieścić boisko piłkarskie to wychodzi tzw. "lotnisko", czyli tor bardzo długi. Widocznie w Toruniu stwierdzono, że chcieliby tor krótszy i bardziej techniczny. W Tarnowie boisko się mieści w środku a i tak narożniki praktycznie stykają się krawędzią toru żużlowego. Tak że często piłkarz musi wejść na tor żeby wykonać rzut rożny.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 02.01.2009, 11:18
Jest dokładnie tak jak napisał Kuken:
1. Albo budujesz dobry tor albo boisko do piłki nożnej. Każda próba połączenia tych dwu to wywalanie pieniędzy w błoto.
2. W Toruniu piłkarze grają na innym zmodernizowanym stadionie łaczącym funkcje lekkoatletyczne i piłkarskie bez szkody dla żadnej z nich.
3. Na piłkę tam przychodzi po 600 - 1000 osób. Na żuzel 10 tys+. Co jest najpopularniejszą dyscypliną widać.
Odpowiedz cytując
manisnh
Senior Member

Stary 02.01.2009, 18:28
Jesli chodzi o ten budujący się stadion w Toruniu, to można brać też po uwagę że może stać sie on areną mistrzostw europy seniorów jak i juniorów, kto wie. w Monaco też jest taki kameralny stadion i Finał Superpucharu Europy w piłce sie na nim odbywa, to tez na takim w Toruniu mogli by jakąś impreze żużlową zorganizować.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 02.01.2009, 22:05
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie stadion Jagi bez rewelacji.
Ot druga Warszawa, trzecie Kielce....
Wszystko praktycznie na 1 kopyto.
jak stadion w Białymstoku, przypomina Ci Kielce, to żebyś kiedyś kogoś dupy nie pomylił..
projekt dużo ładniejszy, po prostu ładny i nie skomplikowany, dach zaraz nad trybunami, a krzesełka w barwach Jagi - cudo.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.01.2009, 22:35
A ten stadion Jagii będzie od podstaw budowany ?
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 02.01.2009, 22:46
po 1. na tej stronie jest podane że promień łuku 31 metrów a długość prostej 62 metry http://www.stadion-dla-torunia.alsta...ent/view/73/34
po 2. ludzie z forum skyscrapercity też piszą żę jest to stadion wyłącznie żużlowy

Rzeczywiście, przepraszam Szymku i zgadzam się z tym, że skoro to stadion miejski, to co im szkodziło ciut większy zbudować i mieć także piłkarzy tam. Nie wspominam już o tym, że jak na polskie warunki, to tor cholernie krótki (320-400 m) to granice pomiarowe w Polsce - a to powoduje o wiele bardziej nudne pojedynki po drugim łuku.

Białystok - full wypas.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Stary 02.01.2009, 23:20
jachting napisał(a):Wyświetl post
A ten stadion Jagii będzie od podstaw budowany ?
Etapowo, czyli tak jak u nas cy w Poznaniu, najpierw łuk (ten z sektorem gości) i prosta, potem drugi łuk i prosta (tam gdzie był młyn)

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.01.2009, 23:35
co do skladanych krzesełek to nie jestem przekonany...stadion jak jest pusty to ladniej wyglądają te tradycyjne...a u nas jak już są tradycyjne to na całości powinni zrobić tradycyjne...

tak naprawde najlepiej jakby na D nie było w ogóle krzesełek...wtedy i my byśmy skorzystali bo tańsze bilety, i pikniki by nie chodziły na D. Ale wiadomo na Euro muszą być.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 03.01.2009, 11:20
Jaka bedzie pojemnosc tego stadionu w Bialymstoku?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.01.2009, 11:25
Bodajże 25tys. Stadion dobry. Z tego co wiem kibice Jagielloni wynegocjowali żeby trybuny za bramkami były jedno poziomowe bo to ułatwia robienie lepszych opraw Pierwotnie cały stadion miał składać się z dwóch poziomów. Stadion mi się bardzo podoba przynajmniej nie są to drugie Kielce i Warszawa.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 03.01.2009, 12:04
Białostocki stadion ładny. To może kwestia gustu ale czy nie lepiej tak stosunkowo mały (22,5 tyś.) stadion prezentuje się bez dzielania na poziomy, coś na wzór Olympiakosu http://www.liga-mistru.com/images/sta_olympiakos

Szczególnie ze na tym stadionie Skyboxów nie widać w tej przerwie wiec ten łacznik jak za bramkami mogli w tej korekcie projektu wszedzie zrobić
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 03.01.2009 o godz. 12:09.

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.01.2009, 12:13
Dokładnie Szymek. Przy takich pojemnościach lepiej stadiony prezentują się jak są jedno poziomowe. Stadion Legii nie jest zły ale mi osobiście nie podobają się te dwa poziomy trybun. Stadion Zagłębia Lubin fajny tylko ten napis 'Zagłębie' trochę źle wyszedł ale da się przeżyć Ogólnie w 2012 w naszej lidze może być naprawdę dobrze pod względem stadionów. Tylko na Śląsku coś słabo idzie bo oprócz projektu stadionu Górnika i Śląskiego nikt chyba nie ma żadnych planów.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.01.2009, 17:06
fajna animacja stadionu we Wrocławiu na Euro 2012
http://www.youtube.com/watch?v=Ul-iJ...layer_embedded

Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.01.2009, 21:28

Ostatnio edytowane przez jachting : 08.01.2009 o godz. 21:30.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 08.01.2009, 21:31
Kurde no może się czepiam. Nie znam się na budownictwie ale cały stadion mi się podoba ale ten dach z blachy karbowanej to normalnie zalatuje totalną amatorszczyzną. Nie ma innych, lepszych materiałów niż taka blacha jak na komórkach?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Szymek_R22
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.01.2009, 21:58
Dokładnie, tak się zastanawiam, jak to będzie gdy zacznie padać deszcz, bo wydaje mi się, że jeden wielki huk...
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.01.2009, 22:23
Tez nie znam się na budownictwie, ale wyłożyli ten dach czymś od góry, żeby zapobiec właśnie temu hałasowi podczas deszczu. Ale wedlug mnie tez troszke dziwnie się prezentuje taka blacha...
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 08.01.2009, 22:23
Szymek_R22 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, tak się zastanawiam, jak to będzie gdy zacznie padać deszcz, bo wydaje mi się, że jeden wielki huk...
Ten dach też tak zbudowany że przy mocniejszym zacinającym deszczu cięzko będzie nie zmoknąć, ale mimo to dobrze ze coś zbudowali, w TV będzie w miare wyglądać

Odpowiedz cytując
Tomek_06
Member

Od: 01.2008

Stary 09.01.2009, 00:03
Na Tottenhamie z takiej samej blachy mieli dach, nawet gdzieniegdzie na pordzewiały wyglądał.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 09.01.2009, 11:00
Dach jest chyba z plyty azbestowo-cementowej. Sam stadion wyglada przytulnie, tylko po co te przerwy z tylu miedzy dachem a siedzeniami? Przewieje wszystkich.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 09.01.2009, 11:12
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Dach jest chyba z plyty azbestowo-cementowej. Sam stadion wyglada przytulnie, tylko po co te przerwy z tylu miedzy dachem a siedzeniami? Przewieje wszystkich.
Z tego co tam kiedyś oglądałem ten projekt, to tam coś jeszcze będzie, tzn. jakaś pleksa zakrywająca połowę tej dziury, więc nie będzie tak źle. Nie wiem dlaczego nie całą, ale być może musi być jakaś kwestia przewiewu albo ... wie co.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.01.2009, 11:33
Mnie ten stadion na kolana nie rzuca, ale niech takie wszystkie będą to będzie dobrze .

W porównaniu z poprzednim to jest i tak "kosmos".
Cena i pojemnośc rozsądna , i przyznam że postęp robót jest spory.
Szczere gratulacje(chociaż ich nie lubię, hehe).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów