|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie spadek pewny. Dziś dwa wielbłądy a nie jeden
Tak sie nie da utrzymać , nie ma chuja |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Wielbłądów to była dziś cała masa włącznie z pierwszym, który rzucił mi się w oczy czyli niepotrzebnie dziś w paru sytuacjach próbujący dryblingu Coley pod presją jako przedostatnia instancja obrony popełniający błąd i ratujący go sam na sam interwencją Biegański. A to był dopiero początek meczu. Umówmy się, że dziś nie było czego zbierać, Pogoń miała poza golami jeszcze dużo innych sytuacji tu nawet nie chodzi o jakieś dwa wielbłądy bo ich było dużo więcej. Trzeba wyciągnąć wnioski, przygotować wytrzymałość na tyle ile da się to podreperować przez 2 tygodnie, zresetować głowy i Jazda Jazda Jazda już do końca.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 18.03.2022 o godz. 22:53.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie ma co się patrzeć na terminarz z kim gramy a z kim nie , bo praktycznie co mecz swoimi amatorskimi błędami zakładamy sobie sznur na szyje.Chciałbym się mylić ,ale się nie utrzymamy , nie z takim sabotażem w każdym meczu..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wierzysz w zwycięstwo we Wrocławiu bo ja nie bardzo. Tu zapewne mecz z Wartą w ostatniej kolejce będzie meczem o wszystko.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dlaczego nie wierzysz w zwycięstwo we Wrocławiu? Śląsk gra straszny piach, jeśli u3mamy wolę walki i agresywność z meczu z Lechem, podładujemy akumulatory w przerwie na kadrę, to spokojnie walniemy Śląsk. Wczoraj nawet prezentu od sędziego nie wykorzystali a poza tym mieli aż jedną sytuację.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Bierzcie pod uwagę, że zwykle dobrze prezentujemy się z zespołami w czuba tabeli, które grają piłką. Natomiast zwykle gramy piach ze słabymi i przeciętnymi. W zeszłym sezonie mieliśmy podobną ścieżkę, po tym jak zespół objął Hyballa. Kolejno Derby, Legia, Lech - zdobyliśmy 4 punkty, a mogliśmy znacznie więcej. Jak przyszło nam grać z dołem tabeli to zaczęły się schody. Dlatego nie ma co popadać w hurraoptymizm przed meczami kwietniowymi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Uważam, że w końcu zaczeliśmy grać w piłkę, a to daje ogromną nadzieje na utrzymanie.
Mecz z Lechem to skandaliczne sędziowanie i nie uznanie naszej bramki na 2:0... a i przedłużenie meczu o tyle minut to jakaś parodia... w sumie jak zachowanie naszego cudownego dziecka... niesamowity zjazd... cięzko patrzeć na jego grę... Nie ma co popadać w skrajne emocję ale jest nadzieja i tego trzymajmy się... Oczywiście trzeba zacząc wygrywać ale myśle, że przy tym trenerze to realne. obiektywnie mówiąc powinien był wygrać z Legią i Lechem... i zamiast 6 pkt mamy tylko 1... Podoba mi się gra Odranska, którego krytykowałem... ale widac, że mu zależy, motywuje wszystkich, walczy! Oby tak dalej i licze na kolejne jego bramki... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nic sie nie uklada i to mnie martwi. Nawet gry gramy dobrze, co jest rarytasem w tym sezonie, nie jestesmy w stanie wygrac. Na dziewiec kolejek trzeba wygrac 5-6 meczow co wydaje sie maloprawdopodobne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Piłka to prosta gra
![]() Ale oczywiście liczę, że w kolejnych CZTERECH meczach Śląsk zdobędzie 0 punktów https://twitter.com/zagrosik/status/1503592441089339397 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Holandii w sezonie 2013/14 były takie zdobycze punktowe na koniec sezonu:
1. Ajax 71 3. Twente 63 15. Breda 35 16. Waalwijk 32 Nasze top3 idzie na wynik w granicach 67-69 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W statystycznym zestawienie meczów drużyn walczących o utrzymanie:
https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=2257 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Uratować nas może już tylko cud. Nie wierzę w to, że ta drużyna będzie w stanie wygrać większość meczów do końca sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Musimy wykrecic okolo 1,8 pkt na mecz do konca sezonu zeby sie utrzymac. Patrzac ze wykrecilismy 24 pkt w 26 meczach smialo mozna powiedziec ze tylko jakis cud moze nas uratowac. Margines bledu jest juz zerowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Jeśli jutro Śląsk wygra z Płockiem to już chyba pozamiatane
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Są 24 punkty do podniesienia.
Reszta to niepotrzebne emocje |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
przeciez aktualnie ogladamy inna druzyne niz ta ktora nas w to bagno zepchnela , spokojnie sie utrzymamy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Rośnie presja. Maleje margines błędu, a to nie sprzyja swobodnemu kopaniu piłki. Spodziewam się wielu nerwów z Piastem, któremu łatwiej będzie nas wybijać z rytmu. My nikogo w tej lidze nie zdominujemy, nakryjemy czapką jak nas dziś Pogoń. Możemy wygrać, ale to nie będzie tak, że kogoś walniemy trójką. Spodziewam się, że będzie szło jak po grudzie, a przeciwnicy się nie będą kłaść. Liczę na skuteczność naszą i niekoniecznie przeciwników w walce o utrzymanie.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Absolutnie nic nie jest stracone. Gramy jeszcze ze slaskiem i z warta. Slask ma przed soba przejebany terminarz. Graja jeszcze z rakowem, lechem i pogonia. Warta gra z rakowem i lechem. Nawet jak druzyny odskoczy nam teraz na 6 pkt to zaczna gubic pkt pozniej. My najwqzniejsze bysmy teraz zaczeli wygrywac z druzynami w naszym zasiegu.
Caly czas to powtarzam. Jesli wygramy teraz dwa mecze u siebie ze srednim i piastem i nierownym gornikiem to miekkim .....m sie utrzymamy. Gramy coraz lepiej. Mecze z Lechia, z Lechem i Pogonia to inna Wisla niz Gulicki. Mamy teraz przerwe na repre. Tutaj kluczem bedzie przygotowanie fizyczne i mentalne. Gramy u siebie, przed wlasna publika obecnie nr 2 w Polsce. Lech ma wieksza frekwencje tylko. Bedzie dobrze, wierze |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
bi graliśmy przeciwko drużynie gdzie gra np Grosicki (taki troche lepszy Błaszczykowski)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Nie mówiąc o takim Dąbrowskim w formie, który rozdawał karty w tym meczu do spółki z Kowalczykiem.
Efekty są takie, jakie są, ale przynajmniej widać jakiekolwiek szanse na zdobycze punktowe z drużynami z mniejszym potencjałem niż Pogoń. Gula już takiej nadziei nie dawał... ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2019
Offline |
|
|
Panowie, skąd to pier...olo się bierze? Mamy za sobą trzy mecze z czołówką - przed ich zagraniem większość tutaj zapowiadała zero punktów, jednostki zapowiadały wpi.....l 3x 5:0
. Mecze zagrane, dwa punkty zgarnięte (niewiele brakło by było więcej), gra zespołu mimo wszystko odmieniona - nie ma płaczu i zgrzytania zębów patrząc na boisko. Przegrana z Pogonią bolesna, ale to kandydat na mistrza! Ogarnijcie się.
Ostatnio edytowane przez TroniC : 19.03.2022 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przede wszystkim jak pokazali wczoraj pod koniec ławkę to było widać złość, a nie uśmieszki.
Nawet Młyński wydawłl się dynamiczniejszy, za dwa tygodnie będziemy fruwać .Widać wreszcie chęci, ambicje i to daje spokój jeżeli chodzi o utrzymanie. Bo umiejętności zawsze były na środek tabeli. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Mam taki apel do wszystkich żółciowylewaczy, napierdalaczy, frustratów, ironistów chechaczy , wszystkowiedzącychżespadniemy, wszystkowiedzącychjakzarządzaćklubem itd ,itp żebyście dali SOBIE NA WSTRZYMANIE !!!!!
Dopóki są matematyczne szanse TRZEBA WIERZYĆ I WSPIERAĆ. Zamiast tu się wylewać , idź kup bilet na Piasta oraz Górnika i wspieraj Wisłę dopingiem bo to jest to czego nasz klub od Ciebie potrzebuje . Na ewentualne wywnętrzanie przyjdzie czas po sezonie. Osobny apel mam do zarejestrowanych tu "przyjaciół" z gorszej strony błoń. Tak , do ciebie to mówię. Całkowicie grzecznie i kulturalnie -WYLEMPARTUJ STĄD!!! ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Wiadomo, że lepiej by było być już teraz ponad strefą spadkową ale jest jak jest i trzeba walczyć. Póki co po zmianie trenera graliśmy z czołówką, nadchodzą mecze kadry a po nich może nadejść szybka weryfikacja po 1-2 czy 3 kolejkach może już nie być czego zbierać, a może być tak, że zrobimy 7 pkt i w sumie będziemy już ponad tym syfem. Niemniej, obecnie niewiele wskazuje na to, że damy radę, my po prostu nie punktujemy i gramy słabo. Tak na prawdę to my ciągle w tej tabeli spadamy bo zamiast odrabiać straty do bezpiecznych miejsc to co kolejkę zahaczamy o ostatnie miejsce w tabeli... I gdyby swoje zaległe mecze wygrała Łęczna (wygrana lub remis) i TBB to mamy na ten moment ostatnie miejsce w tabeli... Co nie zmienia faktu, że tak jak napisałem wyżej, weryfikacja nadejdzie po meczach kadrowych, będzie liczyć sie ta końcowa forma i te kilka pkt straty to nie jest dramat na ten moment. Może być też tak, że te dwa pkt z Lechem i Lechią nas uratują, gdyby nie one to już byśmy byli na dnie i strata większa o kolejne dwa pkt. Ogólnie to jest ciekawie... tylko szkoda, że w takim negatywnym rozwiązaniu, a nie np ciekawie bo walczymy o puchary ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Po tym co wczoraj zobaczyłem-nie,nie chodzi mi o nasz mecz ale o Zagłębie-mam nadzieję że miedziowi zajmą miejsce między TBB i Łęczną i s.......ą się z ligi.Na prawdę to chyba największa zgnilizna w tej lidze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cała nadzieja w Zagłębiu i Śląsku, bo zapewne ktoś odpali (tak jak odpalił Warta i ucieka od spadku) może jeszcze powalczy Łęczna? Także aby się utrzymać mimo słabej gry, trzeba znaleźć jeszcze z 1 lub 2 większych frajerów. A Śląsk i Zagłębie bardzo mocno się starają aby spaść.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
....
10 znaków ... Powód: Do usunięcia, dubel
Ostatnio edytowane przez enzo : 19.03.2022 o godz. 15:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Na 26 meczów w lidze wygraliśmy: 6 razy.
Na 26 meczów w lidze strzeliliśmy: 25 bramek. Na 26 meczów w lidze straciliśmy: 41 bramek. Czy my nagle pozyskaliśmy do ataku nowy duet napastników: Lukaku z Lewandowskim? Czy naszą obroną po przerwie reprezentacyjnej będą dyrygowali: van Dijk oraz Maguire? Cóż, wydaje mi się, że niestety nie. Albo ewentualnie nie poznałem się jeszcze odpowiednio na umiejętnościach Ondraszka oraz Colleya. Dlatego nie mam pojęcia, na czym niektórzy bazują tutaj swój optymizm odnośnie naszego utrzymania. Żeby inkasować trzy punkty, należy strzelać bramki. Warto to robić w liczbie więcej niż jedna na mecz, bo ryzyko utraty przypadkowej, odgwizdania przez sędziego wątpliwego rzutu karnego, czy - daleko nie szukając - zapakowanie sobie swojaka, to nic nadzwyczajnego. Mało tego, żeby skutecznie punktować, należy w dodatku umiejętnie się bronić, żeby tych bramek nie tracić lub tracić minimalną ich liczbę. I tutaj pojawiają się schody. A przynajmniej dla obecnej Wisły. Podstawowe statystyki są widoczne powyżej, wnioski wyciągnąć nietrudno. Więc zazdroszczę niektórym z Was tego kibicowskiego optymizmu, naprawdę! I mówię to serio bez ironii. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|