The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2021, 12:25
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
z grubsza by sie zgadzało...
jednak jesli nie ma presji , nie ma celów...i nie ma zapierdalania to tylko kwestią czasu jest Katastrofa...
a zrobiło się już bardzo poważnie....z Legią też nikt nie dopuszcza , przeciez maja taki grajków ze jak się zepną to wciągną każdego...to widzimy jak się spinają od jakiegoś czasu i efekty tego...
w którymś momencie bedzie zapoźno....
Pełna zgoda, dodam jeszcze jeden aspekt, który wydaje się być ignorowany przez trio.

Oddłużanie, które ma być naszym celem nadrzędnym staje w miejscu. Po pierwsze pandemia, ale to aspekt obiektywny, więc trio nie ma na to wpływu. Po drugie - ważniejsze - przy takim lajtowym trybie treningowym kibice mają dość. Nie przyjdą na mecz, nie kupią gadżetów, nie dorzucą się do socios. A klub sam, dobrowolnie, rezygnuje z wyższych kwot za wyższe miejsce. A budżet płacowy mamy nieproporcjonalnie wysoki w stosunku do gry, jaką prezentujemy. To pier*olnie, jeśli tak ma funkcjonować. Za chwilę nie będzie ani oddłużania, ani zbudowanej drużyny, ani ambicji, ani ekstraklasy. Będą tylko większe długi i kolejny plan 5-letni jak z nich wyjść po powrocie do ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.12.2021, 12:34
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Pełna zgoda, dodam jeszcze jeden aspekt, który wydaje się być ignorowany przez trio.

Oddłużanie, które ma być naszym celem nadrzędnym staje w miejscu. Po pierwsze pandemia, ale to aspekt obiektywny, więc trio nie ma na to wpływu. Po drugie - ważniejsze - przy takim lajtowym trybie treningowym kibice mają dość. Nie przyjdą na mecz, nie kupią gadżetów, nie dorzucą się do socios. A klub sam, dobrowolnie, rezygnuje z wyższych kwot za wyższe miejsce. A budżet płacowy mamy nieproporcjonalnie wysoki w stosunku do gry, jaką prezentujemy. To pier*olnie, jeśli tak ma funkcjonować. Za chwilę nie będzie ani oddłużania, ani zbudowanej drużyny, ani ambicji, ani ekstraklasy. Będą tylko większe długi i kolejny plan 5-letni jak z nich wyjść po powrocie do ekstraklasy.
Ten aspekt jest poruszany od dawna, ale Kurz tworzy alternatywną rzeczywistość jakoby wszystko szło zgodnie z jedynie słusznym planem zatządu, a tylko głupi kibice go nie rozumieli.
W rzeczywistości - to jest ekstraklasa, tu nie trzeba tak wiele żeby punktować. Czasem wystarczy koleś który umie dośrodkować i ze dwóch dobrze grających głową.

Wbrew temu co niektórzy piszą - nie jesteśmy Wartą Poznań czy ŁKS-em. Mamy realne możliwości żeby spokojnie być poza strefą spadkową ale - zarządzanie i plan trio są bardzo złe. Począwszy na porąbanych pomysłach o ofensywnej grze na braku jakiejkolwiek dyscypliny wśród zawodników skończywszy.

@Kurz - chcesz pogadać o sofistyce? Uprawiasz ją przez cały sezon próbując z katastrofy robić przemyślany plan.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.12.2021, 13:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ten aspekt jest poruszany od dawna, ale Kurz tworzy alternatywną rzeczywistość jakoby wszystko szło zgodnie z jedynie słusznym planem zatządu, a tylko głupi kibice go nie rozumieli.
W rzeczywistości - to jest ekstraklasa, tu nie trzeba tak wiele żeby punktować. Czasem wystarczy koleś który umie dośrodkować i ze dwóch dobrze grających głową.

Wbrew temu co niektórzy piszą - nie jesteśmy Wartą Poznań czy ŁKS-em. Mamy realne możliwości żeby spokojnie być poza strefą spadkową ale - zarządzanie i plan trio są bardzo złe. Począwszy na porąbanych pomysłach o ofensywnej grze na braku jakiejkolwiek dyscypliny wśród zawodników skończywszy.

@Kurz - chcesz pogadać o sofistyce? Uprawiasz ją przez cały sezon próbując z katastrofy robić przemyślany plan.
Nie czytasz uważnie moich wypowiedzi. A może po prostu całe spektrum moich opinii jest rozbite na zbyt wiele tematów, a ja zakładam, że wszyscy będą je pamiętali. To już z mojej strony megalomania .

W skrócie, kilka moich wypowiedzi z przeszłości:

Moja wypowiedź z 4 lipca.
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Pewne wnioski możemy już wyciągnąć. A mianowicie takie, że jeśli piłkarze, których sprowadziliśmy nie okażą się lepsi niż ci, którzy tu byli, niedługo pojawią się na forum głosy optujące za zwolnieniem Guli. Nasz trener jest niezadowolony po meczu. Wykonanie na jakie narzeka to kwintesencja tego co obserwowaliśmy w poprzednim i poprzednim i.... sezonie. Dobrze żeby zdał sobie z tego sprawę, tym bardziej, że nie wyrzucą go za fajne dla oka dreszczowce z drużynami, które będą chciały nas zdominować, tylko męki z przeciwnikami, którzy będą nam głównie przeszkadzać. Na miejscu kibiców nie liczyłbym na magię Guli (przy docenieniu jego osiągnięć), a raczej to, ze w najbliższych miesiącach przynajmniej kilku nowych okaże się strzałem w dziesiątkę.
Moja wypowiedź z 5 lipca
Czy naprawdę przeczytałeś moje wypowiedzi powyżej? Piszę w nich wyraźnie, ze nie oceniam na tym etapie nowych piłkarzy. Warunkowo również wspominam,. ze jeśli kilku nowych nie okaże się wzmocnieniem, będziemy bronili się przed spadkiem. Bez względu na to kto będzie trenerem. Ciągle brakuje zawodników na środku pomocy o odpowiednich cechach. Na szczęście zauważyłem to nie tylko ja, ale i klub, bo inaczej nie sprowadzalibyśmy Skvarki (a to nie było takie pewne, bo jeszcze kilka dni temu nasz dyrektor wspominał o 1 ofensywnym zawodniku, albo napastniku albo pomocniku jeśli trener uzna, że jest taka potrzeba; mam nadzieję, że mimo wszystko do klubu trafi również napastnik).
Moja wypowiedź z 2 sierpnia

Problem z dobrym balansem pomiędzy defensywą a ofensywą to nasza stała bolączka. Do tej pory mimo upływu lat i zmiany wielu trenerów nie udało się znaleźć odpowiedniego lekarstwa. A może piłkarzy, którzy nie byliby tak jednostronni i jednocześnie w naszym zasiegu.

Dla mnie zrozumiałe jest to, że nasza drużyna jest na razie na etapie, który nazywam "zbieraniną". Potrzeba czasu, żeby wszyscy zaczęli lepiej rozumieć swoje role, lepiej współpracowali ze sobą i w większym stopniu angażowali się w grę defensywną. Zarówno Skvarka, jak i Żukow, jak i Starzyński, jak i Yeboah, jak i
El Mahdioui muszą dołożyć od siebie znacznie więcej. Jeśli to się nie stanie projekt "Krakowska Piłka" w tym składzie będzie nie do zrealizowania, bez względu na to czy do składu trafi czy też nie jakiś bardziej usposobiony defensywnie zawodnik.
Moja wypowiedź z 13 września

Stary piszę to na okrągło na tym forum. Dzisiaj nawet zamieściłem linka do meczu z jebaną Miedzią Legnica z czasów Stolarczyka. To co się teraz dzieję powtarza się co roku. Było za Wdowczyka, za Ramireza, za Stolarczyka, za Skowronka (może z tą różnicą, że piłkarzy mamy coraz słabszych). Od lat budujemy drużynę w oderwaniu od rzeczywistości. I sprowadzamy zawodników do tej poronionej wizji. Kiedy usłyszałem przed sezonem "Krakowska piłka" z ust Królewskiego zacząłem się bać. Ponieważ nie stać na na zbudowanie drużyny, która mogłaby z powodzeniem tak grać. A skoro nas nie stać, należy spodziewać się problemów i to poważnych. I są. Zgodnie z oczekiwaniami.

Czepianie się Guli nie ma sensu. Nie da się wiele zmienić (choć oczywiście coś się jeszcze poprawi), kiedy masz w drużynie piłkarzy tak defensywnie uzdolnionych, jak Garguła, a nie Sobol, Mączyński lub chociażby Llonch. Niezależnie od tego, jak będziesz się starał taktyka nie zastąpi predyspozycji.

I na koniec, takie granie, jakie prezentuje większość drużyn ekstraklasy jest dużo łatwiejsze od tego, co wymarzył sobie nasz klub. I nie wymaga "wirtuozów" jakich próbujemy ściągać, co pokazała chociażby Andora w meczu z naszą reprezentacją. A skoro długimi momentami reprezentację Polski potrafiła neutralizować Andora, to przy mniejszych dysproporcjach w ekstraklasie, jest to w stanie zrobić z Wisłą większość drużyn.
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.12.2021, 09:52
Jedynym rozwiązaniem tej sytuacji jest zatrudnienie trenera znającego realia polskiej Ekstraklasy i w ogóle tzw.'polską piłkę' - jedynym takim trenerem jest pan Jerzy Brzęczek. Przerwa zimowa to jedyny idealny moment by to zrobić. Jest 6 pkt przewagi nad Legia któa ma 2 mecze zaległe i chyba minie powiecie ze oni tak będa grali jak teraz do końća sezonu. Ojrzyński ich tam teraz nauczy grać. Więc tak naprawdę jest tylko 3 pkt.przewagi nad Łeczną.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.12.2021, 13:28
@Kurz - wszystko fajnie, ale jeśli z jednej strony słusznie zauważasz że plan jest poroniony, a z drugiej sugerujesz że klub wie co robi i Gula powinien nadal budować (czytaj - realizować plan gry który nie ma szans się powieść)... Nie wiem, nie kształcono mnie w dialektyce i mi się to nie spina. Wygląda mi to bardziej na projekt w którym PR jest wszystkim.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.12.2021, 13:58
@Kurz - wszystko fajnie, ale jeśli z jednej strony słusznie zauważasz że plan jest poroniony, a z drugiej sugerujesz że klub wie co robi i Gula powinien nadal budować (czytaj - realizować plan gry który nie ma szans się powieść)... Nie wiem, nie kształcono mnie w dialektyce i mi się to nie spina. Wygląda mi to bardziej na projekt w którym PR jest wszystkim.
Nie wiem do jakich korekt jest zdolny Gula po lekcji, jakiej udzieliła mu ekstraklasa. Nie wiem o czym rozmawiają na co dzień. Jakie uwagi wymieniają. Jakie problemy dostrzegają i jak zamierzają je rozwiązać. Rolą dyrektora sportowego jest ocena sytuacji i decyzja czy całokształt ma ręce i nogi. To w sumie najważniejsze w tej całej sprawie. Bo być może zakulisowo wszystko idzie w dobrym kierunku, a my się tylko niepotrzebnie martwimy, a może to tylko marzenie ściętej głowy? Nie wiem.

Nie sądzę, żebyśmy w którymś momencie stracili szansę na utrzymanie, więc... na przykład pomiędzy 19 marca a 2 kwietnia będzie dobry termin na zatrudnienie nowego trenera. Gula powiedział w Jasnej stronie Białej Gwiazdy, ze po przerwie zimowej zobaczymy jego drużynę. Chcę to zobaczyć. Jeśli nic się nie zmieni, trzeba się z nim rozstać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.12.2021, 15:05
Nie wiem do jakich korekt jest zdolny Gula po lekcji, jakiej udzieliła mu ekstraklasa. Nie wiem o czym rozmawiają na co dzień. Jakie uwagi wymieniają. Jakie problemy dostrzegają i jak zamierzają je rozwiązać. Rolą dyrektora sportowego jest ocena sytuacji i decyzja czy całokształt ma ręce i nogi. To w sumie najważniejsze w tej całej sprawie. Bo być może zakulisowo wszystko idzie w dobrym kierunku, a my się tylko niepotrzebnie martwimy, a może to tylko marzenie ściętej głowy? Nie wiem.

Nie sądzę, żebyśmy w którymś momencie stracili szansę na utrzymanie, więc... na przykład pomiędzy 19 marca a 2 kwietnia będzie dobry termin na zatrudnienie nowego trenera. Gula powiedział w Jasnej stronie Białej Gwiazdy, ze po przerwie zimowej zobaczymy jego drużynę. Chcę to zobaczyć. Jeśli nic się nie zmieni, trzeba się z nim rozstać.
Tylko tu jest jeden bardzo duży problem. Jeśli ściągniemy kolejnych bezjajecznych pepików rzekomo pod taktykę Guli (czyli raz na 5 meczy coś im się uda ale pozostałe 4 przejebiemy, bo to jednak drewniaki, tylko z ego i ambicjami) to jego następca może już nie zdążyć tego ogarnąć. Ba, może nie mieć do tego materiału.

W to że w klubie mają pojęcie co robią od dawna już nie wierzę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.12.2021, 15:16
@Czaro

Zgadzam się z Twoim postem po za jednym:

Nie rozumiem argumentu, że Błaszczykowski powinien zakończyć karierę albo nie grać już w Wiśle. Zadam pytanie na jakiej podstawie? Bo sportowo zjada na śniadanie każdego z zawodników Wisły z obecnej kadry. Pokazywał to w każdym meczu w którym wystąpił przed kontuzją.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.12.2021, 15:49
Poza tym, ile tych śniadań w rundzie Kuba zje? Zwłaszcza po ostatniej kontuzji.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.02.2022, 17:46
Pora odświeżyć temat, tym razem całkiem na serio.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.02.2022, 22:32
Tylko Brzęczek. Świetny człowiek do rzeźbienia w g... znaczy drewnie Pokazał to nawet z reprezentacją, z Brzęczkiem rozstawienie w barażach byłoby pewne, a może nawet coś więcej na ME.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.02.2022, 14:34
Ja myślę, że zmiana trenera sprawi, że kilku piłkarzy okaże się solidnymi (jak na naszą miarę), a część pozostałych zacznie grać na miarę utrzymania.

Spadek nie jest oczywiście przesądzony, ale z każdym tygodniem trwania na stanowisku trenera Guli jest coraz bardziej prawdopodobny.

Przeraża mnie to, że klub jest równie zaskoczony, co część kibiców. Nikt nie spodziewał się, że po przerwie zimowej będziemy grać super futbol, ale przynajmniej, że będziemy kopać się po czołach na miarę dwunastego, a nie ostatniego miejsca w lidze (i że tak sobie będziemy dywagować, czy warto Guli dawać jeszcze pół roku, jeszcze rok, może to wina Sadloka, a może Boguskiego). Tymczasem te pierwsze mecze to nie wpadki, ale całkowita katastrofa. Jest oczywiste, że idziemy z Gulą na dno, pytanie jak szybko będziemy tonąć. Klub nie ma żadnego planu b, co sam przyznaje.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 12.02.2022, 17:49
Obawiam się, że wujek albo Sobol. Dwie próby ściągnięcia kogoś spoza naszego bagienka zakończyły się klęskami.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 12.02.2022, 17:51
Panowie Błaszczykowscy dobrze nas przygotowali na przyjście wuja, także dawać go.
Odpowiedz cytując
gambit88
Member

Od: 08.2011

Stary 12.02.2022, 17:53
Tak jak pisałem w temacie o Guli.. Kazek, Sobol.. Ewentualne to co pisał Czerepach czyli D. Marzec
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.02.2022, 17:57
Mieliśmy/Mamy 2 skrajności trenerskie - Hyballa/Gula

Może jakiś model pośredni? Droga środka? A nie albo od ściany do ściany?

Patrzę co z takim Zabrzem zrobił Urban i myślę sobie. Czemu my nie mamy takiego zwykłego trenera jak Urban co to prochu nie wymyśli, a punkty zdobywa i coś tam ten Górnik gra pod jego kierunkiem. No ale u nas ma być polski Ajax Barcelona czy Arsenal? A gdzie piłkarze do takiej gry?

btw
Skończy się na szukaniu na gwałt trenera na ratunek za kilka kolejek...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.02.2022, 21:02
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Mieliśmy/Mamy 2 skrajności trenerskie - Hyballa/Gula

Może jakiś model pośredni? Droga środka? A nie albo od ściany do ściany?

Patrzę co z takim Zabrzem zrobił Urban i myślę sobie. Czemu my nie mamy takiego zwykłego trenera jak Urban co to prochu nie wymyśli, a punkty zdobywa i coś tam ten Górnik gra pod jego kierunkiem. No ale u nas ma być polski Ajax Barcelona czy Arsenal? A gdzie piłkarze do takiej gry?

btw
Skończy się na szukaniu na gwałt trenera na ratunek za kilka kolejek...
Za kilka kolejek to nie będzie czego ratować...

Chyba, że nowy będzie przygotowywał drużynę do walki o byt w pierwszej lidze... i będziemy szykowali się na kolejnych hard reset.

Nie czarujmy się, obecne wkłady do koszulek, zostaną przemielone i wyplute nawet na poziomie pierwszej ligi.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.02.2022, 20:52
mysle ze po okresie przygotowawczym , takim szrotowiskiem i takich transferach to nawet pączuś Czesio z fryzjerem 711 nie dadza rady
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 12.02.2022, 21:02
Ten szrot to zarabia zaje.. pieniądze i zapewne lepiej przygotowany potrafi zagrać solidny mecz.

Zmiana trenera jak najszybciej.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 12.02.2022, 21:05
Jak dla mnie Brzęczek jest jedynym ratunkiem, im wcześniej tym lepiej, gdyż jeszcze 5 oklepów i Wuja powie, że nie ma opcji, aby sobie spadek przypisał.

Zarząd robił wszystko pod długofalowany plan z Gulą, no ale już ponad pół roku mija i co ? Cofamy się, więc jak ma cokolwiek się zagryść, skoro on podstawowej funkcji nie ogarnia: czyli zmobilizować te niedorajdy.

Trzymanie Guli jest bardzo ryzykowne jak hazard, ruletka, nie wiem czy zarząd wymięknie czy nie... Skoro trąbili wiele razy, że to ma być długofalowa współpraca i co teraz? Znowu jak ze Skowronkiem?

Gra drużyny Guli nie podobała mi się od samego początku, ale łudziłem się, że może coś się zazębi, postawią na niego i jakoś pójdziemy do góry, niestety... jest z każdym dniem coraz gorzej - jestem w uj rozczarowany. Nie życzę mu źle, ba - mam nadzieję, ze wygra w dobrym stylu z Łęczną i zdobędzie punkty w kolejnych meczach, ale.... wątpię w to, bardzo wątpię. Tak jak dziś wątpiłem i obawiałem się oklepu, który się ziścił.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 12.02.2022 o godz. 21:09.

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 14.02.2022, 14:54
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Brzęczek jest jedynym ratunkiem, im wcześniej tym lepiej
widzisz wolfy.... Tak jak pisałem, Wuja im szybciej tym lepiej. Przyznam bez bicia, że nie spodziewałem się, aż tak szybkiej rekacji... tym bardziej po tym co mówił Pasieczny.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.02.2022, 17:49
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
widzisz wolfy.... Tak jak pisałem, Wuja im szybciej tym lepiej. Przyznam bez bicia, że nie spodziewałem się, aż tak szybkiej rekacji... tym bardziej po tym co mówił Pasieczny.
Też byłem zaskoczony szybkością i to pozytywnie - rzadkość w naszym klubie. Myślałem że zareagują dopiero jak już będziemy całkiem w dupie punktowo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.02.2022, 21:09
Kurna, niech choć wyślą Gulę na urlop, a drużynę niech poprowadzi Kmiecik?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 12.02.2022, 21:40
Może Wdowczyk albo jakiś zamordysta
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.02.2022, 21:45
W tej chwili to musi być ktoś, kto zna ligę.
Czyli de facto są dwie kandydatury, wspomniane już wcześniej.
Z tą zbieraniną.obcokrajowców Sobol może mieć ciężko, dlatego postawiłbym jednak na Wujka.
BÄŤłby on również gwarancją wzmocnień, bo nie wierzę, że Dawid z Kubą zostawiliby go tylko z takim szrotem, jak obecnie

W każdym razie naszą jedyną nadzieją jest nowy impuls i maksymalne uproszczenie gry. Nic więcej w przeciągu 2 miesięcy nie da się zrobić
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.02.2022, 21:50
Realnie , trenerzy z którymi ostatnio Kuba oglądał spotkania:

1. Brzęczek
2. Sobolewski

Z zagranicznych Pavol Stano, bo przynajmniej wie jak wygląda rąbanka w polskiej lidze i widziałbym go na budowanie drużyny także po spadku.

W opcje typu Wdowczyk nie wierzę, 5 lat bez trenerki to już zapaść.
Podobnie Nawałka.

Moskal? Nie róbmy mu tego...

Innych opcji nie widzę na polskim rynku. O ile by nie zaskoczyli jak kiedyś że Skowronkien, co paradoksalnie było dobrym strzałem.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 12.02.2022, 21:54
Nie nie, już Czechoslowakow mam dość.
Tylko PMSz, kontrakt o ile się da to wysoki ale tylko do końca sezonu. Jeśli się utrzyma, przedłużyć.
Żadnych wynalazków bo na to już nie ma czasu.
I początek od poniedziałku, bo wtedy jest tydzień na treningi, to już mocna cokolwiek ustawić, porozmawiać z całą drużyna i każdym z osobna.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.02.2022, 22:29
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Nie nie, już Czechoslowakow mam dość.
Tylko PMSz, kontrakt o ile się da to wysoki ale tylko do końca sezonu. Jeśli się utrzyma, przedłużyć.
Żadnych wynalazków bo na to już nie ma czasu.
I początek od poniedziałku, bo wtedy jest tydzień na treningi, to już mocna cokolwiek ustawić, porozmawiać z całą drużyna i każdym z osobna.
Tak, to ważne żeby zmiana trenera nastąpiła szybko. Zmarnowaliśmy już zimowy obóz przygotowawczy.
Sobolewski, Brzęczek - pragmatyczni trenerzy którzy umieją jakoś tam zmobilizować piłkarzy. Problem w tym że u nas są same pseudotechniczne cipy.
Nie mamy czasu na wizje trio i eksoerymenty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.02.2022 o godz. 22:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 12.02.2022, 22:33
Tak, to ważne żeby zmiana trenera nastąpiła szybko. Zmarnowaliśmy już zimowy obóz przygotowawczy.
Gula lub Kmiecik.na ławce w meczu z Łeczną oznacza wywieszenie białej flagi.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.02.2022, 22:01
Pavol Stano to ta sama szkoła co Gula.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu