|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
A moze ten Kuba nie taki glupi i w momencie spadku bierze wszystko?
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ej nie wypada pisać takich postów zakładających złą wole , przecież on jest święty , uratował klub...
to wszystko były "błędy" i niechcący... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Zaraz się okaże ze jeszcze kasa w reklamówkach idzie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Prognozowany budżet w I lidze będzie mniejszy o około 20 milinów złotych, a trzeba przypomnieć, że z 36 milionami byliśmy na 6 miejscu w Ekstraklasie.
Ale to trzeba być imbecylem żeby z takim budżetem polecieć. Brawo- Wam się udało! ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 16.05.2022 o godz. 22:39.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Daj jeszcze większe bo ch uja widać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale Wuja orzekł, że winny materiał, anie krawiec...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Głos kibiców Wisły: "Przekazujemy klubowi 1,5 mln zł rocznie. Tak dalej być nie może"
- Jestem zawiedziony tym, w jaki sposób zarządzano klubem. To jest moja złość - mówi Witold Ekielski, założyciel stowarzyszenia Socios Wisła w programie Sport.pl LIVE. Niezwykle ważny człowiek w społeczności kibiców Wisły Kraków, uważa, że Jakub Błaszczykowski, Jarosław Królewski i Tomasz Jażdżyński nie poradzili sobie z zarządzeniem zasłużonym klubem. https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2...l-rocznie.html ![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Wątek jest ciekawy
![]() Mnóstwo bredni i przemyśleń jakiś randomowych debili, ale są tu dwie-trzy osoby, które już nie wytrzymały, jedne mniej, drugie bardziej subtelnie piszą ocb |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jarosław gdzie jest Kuba? On nie ma za co przepraszać? Zapytaj go o to...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Podobno Hyballa chce wrócić, ale Kuba z nim walczy na miecze. Krzyczy: no passaran i ma na sobie bluzę wierność.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aaaa zniknął bo znów samotnie broni Wisły przed krzyżacką nawałą. Święty człowiek...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przecież ja jestem zwykłą osobą, której nie podobają się różne rzeczy i czasem coś sobie napiszę.
Nie jestem ciągle zadowolonym wiceprezesem Socios, nie jestem Białońskim, nie jestem Kiewiczem. W większości prezentuje fakty, które z niewiadomych przyczyn wielu nie chce prezentować. Faktem pierwszym jest, że spiralę nienawiści wobec Bednarza nakręcili ludzie, którzy niedługo potem przejęli władzę w Wiśle i mając poważne problemy z prawem. Przecież to nie chodziło o błędy sportowe Bednarza tylko o władzę w klubie. Błędów sportowych w ostatnich trzech latach było zdecydowanie więcej niż przez kilkanaście lat wcześniejszych razem wziętych. Faktem drugim jest, że Wisła to nie Nieciecza. Zgadzacie się? Wisła to potężny klub z potężnym potencjałem w naszym kraju i co nie należy wymagać? Wobec powyższego zestawienia Wisła ma jeden z większych budżetów i co? Nie należało wymagać spokojnego utrzymania? Wedle niektórych, to Warta powinna oddawać mecze walkowerem, bo nie pasuje do ligi, a w miarę spokojnie się utrzymała. Faktem trzecim jest kilkadziesiąt nieudanych transferów. Nie wyciągano wniosków po kolejnych okienkach, budowano wieżę Babel bez ładu i składu. Wbrew pozorom, na tle ligi nie było to za grosze i Wisła pod tym względem byłaby w górnej połówce. Faktem czwartym są klakierzy, którzy przez miesiące blokowali dyskusję na temat prawdziwych problemów Wisły. Skoro Fazlagić kosztował pół miliona euro, więc można stwierdzić, że to niewypał transferowy. Tak samo jak Kuveljić. Przecież to nie jest coś zaskakującego. Faktem piątym są konotacje rodzinne. Tu wiadomo. Faktem szóstym jest wytworzenie poglądu przez trio i ich klakierów, że wobec Wisły nie należy wymagać. Obserwowałem to wszystko w ostatnich miesiącach i takie można było odnieść wrażenie. Takie ciągle samouwielbienie, poklepywanie po plecach, jedna wielka zabawa. A jak piłkarze widzieli jedno wielkie rozprężenie i brak presji, to po co mieli się starać? Skoro rok temu była afera, że Hyballa robi za mocne treningi i piłkarze zaczęli narzekać, stąd pamiętna reakcja Jakuba Braku reakcji nie ma i pewnie nie będzie po spadku. Przeciez Frydrych, Hanousek, Colley, Kieszek, Savić, Skvarka, Fazlagić, Poletanović, Citaiszwili, Fernandez nie byli sprowadzani z myślą o grze w pierwszej lidze? Mieli zapewnić spokojny byt w lidze, aby być podstawą drużyny, która w perspektywie sezonu-dwóch walczyłaby o coś więcej. Czyż nie? Faktem siódmym jest wyolbrzymianie ratowania i zasług braci Błaszczykowskich. Wisła została uratowana dzięki niesamowitej akcji kibiców - niespotykanej w naszym kraju. I co z tego zostało? Z tej euforii z wiosny 2019 r. i ze zwycięstwa 4:0 z Legią? Nic. Zaprzepaszczono ogromny potencjał i tu należy mieć bardzo duże pretensje do braci Błaszczykowskich. Dla mnie pamiętne słowa Leśnodorskiego są kluczowe w tym temacie. Tylko wiadomo jaka panuje narracja - nie należy wymagać. To witamy Wisłę w pierwszej lidze. Skoro nie należało wymagać. Jeszcze mieliście pretensje, że są osoby stawiające tezę, że Wisła to zbyt duży klub na ciągłą walkę o utrzymanie. Było sporo znaków ostrzegawczych. Lekceważyliście, to teraz widać skutki. Trzy kompromitacje w PP, 0:7 z Legią, 0:5 ze Śląskiem, 0:5 z Lechem, 0:3 z Płockiem, itp. Pamiętna seria jesienią 2019 r., kolejne nieudane transfery, zatrudnienie brata, potem wujka. Sprawy Obidzińskiego, Buksy, Hyballi. Dla mnie ten brak reakcji jest kluczowy i być może najważniejszy w temacie spadku. Skoro sytuacja finansowa klubu jest nieporównywalnie lepsza niż była trzy lata temu, to chyba należało wymagać pewnego utrzymania? Znowu się okaże, że nie mam racji.. Ja sobie nie przypominam, żeby ktoś w naszej lidze na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat miał nawet w 1/10 taki kult świętości jak Błaszczykowski. Zero krytyki, zero pretensji. Dla mnie to kompletny absurd. Przecież ta wielomilionowa pomoc nie była z jego powodu, tylko dlatego, że większość osób pamiętała dominację Wisły, czuło dość duży sentyment, bo Wisła ma bardzo duży zakres kibiców. Tylko tu dochodzimy do sedna - z różnych powodów ten potencjał Wisła nie ma nawet w 20% wykorzystanego i kogo to wina? W każdej lidze jest, że wymaga się wobec klubów największych, a nie najmniejszych. W Polsce to Wisła, Legia i Lech. O tym powinna być dyskusja, a nie o braku wymagań i świętości Jakuba. Gra w finale LM i dwa razy wygranie Bundesligi nie mają znaczenia w obecnym czasie. Uwierzcie w to. Najważniejsze, ja w porównaniu do minimum kilku osób z tego forum nie mam żadnego wpływu na Wisłę. Regularnie pisze tu wiceprezes Socios, piszą współpracownicy zarządu, więc oni powinni się tłumaczyć z faktu spadku, bo oni mieli w tym udział. Macie wpływ na klub, to się teraz tłumaczcie. Skoro jest tak fajnie i super, to czemu nastąpił spadek. Nie wchodzę w żadne dyskusji z innymi użytkownikami, bo nie widzę takiej potrzeby, bo musiałbym dużo więcej czasu na to poświęcać. Ja bardzo popierałem Jakuba, a teraz jestem nim z powodów wielokrotnie opisywanych bardzo rozczarowany. A to, że miałem w jakimś stopniu rację jako jeden z niewielu w ostatnich miesiącach, no cóż. Wolałbym jej nie mieć i w sobotę świętować MP. Pamiętam rok 2011 i faktem kolejnym jest, że to dawno temu. Na koniec tej długiej wypowiedzi: przez ostatnie miesiące byłem bardzo krytykowany, więc odpowiem - mój post z nominacji wujka Jurka powinien zostać uznany za post roku i to z automatu. Zawierał samą prawdę. Mocną, trudną, niewygodną, ale prawdę jak się niestety okazało.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 17.05.2022 o godz. 01:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Oparliśmy struktury sportowe na totalnych amatorach Pasieczny, Sobol, Głowacki teraz Brozio. A pewnie takich przypadków jest więcej. Robotę nie dostaje się za CV, a za byle zasługi. Powielamy te same błędy, przewalany hajs na słabych zawodnikow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Brawo KOALIK za to co napisałeś - trafiłeś w sedno. Niestety zaraz się zlecą tutaj różni klakierzy i Cię skrytykują. Najważniejsze to dla nich iść teraz w sobotę na mecz, szaliki w górę i śpiewamy nic się nie stało. No bo przecież za rok z automatu wiadomo będzie szybki powrót. Jesteśmy wielka rodziną, na swoim i nam się należy.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Armin : 17.05.2022 o godz. 07:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Jak frekwencja zacznie spadać to klakierzy nie pomogą. Większości otworzą się oczy w przyszłym sezonie jak będzie taka sama ujnia, bo nic nie zapowiada zmiany na lepsze. Smutne, ale to będzie koniec.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie wiem co się tak czepiacie Dawida Błaszczykowskiego.
W biografii Kuby (współ)autorstwa nieocenionej Pani Domagalik jest świetny fragment o przywitaniu Kuby w Truskolasach po Euro 2016 (wiecie karny z Portugalią itd.) i zgadnijcie kto to organizował na ostatnią chwilę jak się okazało że przyjeżdżają dziesiątki kibiców witać Kubę. Kto jeździł po grilla, kiełbaski organizował? Nasz prezes! A wy wbijacie szpilki. Wilki! |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
I tak Kuba dorzuca bratu kolejne zadania. Gdy dzwoni do niego przyjaciel, który utknął w Paryżu, Kuba wysyła w 600-kilometrową podróż z Dortmundu brata. Szkoda tylko, że Kuba nie został przy takich obowiązkach dla swojego brata. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez pomeran : 17.05.2022 o godz. 09:13.
|
||
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Widzę, że liczba habilitacji na temat anatomii upadku wciąż rośnie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja sobie przesłuchałem cały wywiad radiowy z prezesem Bałazińskim.
Zgodnie z jego diagnozą, na polu sportowym wykonano niedobrą pracę i skład był niezbilansowany. Przed sezonem wydawało się Zarządowi, że Wisła będzie grać młodymi, a przy tym ładnie i efektywnie (tak powiedział!). Niestety wykonawcy zawiedli i nie udało się zrealizować tego planu. Dotyczy to tak poprzedniego sztabu, jak i piłkarzy. Jan Kliment nie okazał się Robertem Lewandowskim. Pan prezes porównał Wisłę do okrętu, który będzie płynął przez I ligę. Czy wody okażą się spokojne, to już zależy od postawy kibiców i sponsorów. Pływać będziemy jakiś czas, cieśnina pod nazwą Awans, jest od nas daleko. Bliżej są kluby biedniejsze, ale lepiej zarządzane w rzeczywistości pierwszoligowej (serio, tak powiedział!). Płynąć będziemy w innym składzie. Jakim? Odpowiednim. O transferach będą decydować eksperci, a nie Zarząd: trener Brzęczek i Paweł Brożek. Oni mają rozeznanie w 1. lidze. Fachowiec, aż dziwne, że puścili go z Lechii. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
W Lechii odpowiadał za działkę prawną. Kluczowa różnica polega na tym, że niby wiele można zarzucić Mandziarze, ale na pewno nie to, że jako wieloletni agent nie potrafi ocenić poziomu sportowego piłkarzy. Tam po prostu miał kto robić tę najważniejszą robotę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra ....a ja też jestem wqrwiony na to co się odjebało i tez za głównych winnych uważam braci B ale co do k urwy nędzy wam przeszkadza że BRAT zorganizował bratu powitalnego grilla?A i jeszcze ten podtekst wiecie karny z portugalią
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
<quote>Dobra ....a ja też jestem wqrwiony na to co się odjebało i tez za głównych winnych uważam braci B ale co do k urwy nędzy wam przeszkadza że BRAT zorganizował bratu powitalnego grilla?A i jeszcze ten podtekst wiecie karny z portugalią
Kompletnie nie czytasz ze zrozumieniem. Chodzi bardziej o to, że właśnie takie umiejętności D.B. (*dorosłego) zostają podkreślone w książce. Co do karnego z Portugalią to nie było tam żadnego podtekstu, po prostu chciałem to jakoś umieścić na osi czasu. W końcu to już prawie 6 lat. Widzę, że jesteś emocjonalnie zaangażowany, powiem Ci tak: Mam te biografię z dedykacją od Kuby w domu. Czytając ją w kilku momentach zaszkliły mi się oczy, tak samo jak po wspomnianym wyżej karnym na Euro. Kocham Kubę jako piłkarza, za to co zrobił dla klubu w 2018/2019 i za jego działalność charytatywną ( za to jak podchodzi do tego tematu i jak nie chełpi się tym publicznie), jednak zawsze trzeba pamiętać o jednym NIKT NIE JEST WIĘKSZY NIŻ KLUB (chyba, że ktoś bardziej czuje się kibicem konkretnego sportowca niż drużyny - to ok rozumiem) Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem szczerze, że jeżeli jedynym doświadczeniem Dawida jest zajmowanie się centrum rozrywki Kubatura w Opolu, którą brat mu dał do pilnowania to trochę słabo.
Był on chociaż na stażu w jakimś klubie piłkarskim na Zachodzie albo zrobił jakieś szkolenia/ kursy? A w ogóle to jakie on ma wykształcenie? Ktoś coś wie jakie ma kompetencje?
Ostatnio edytowane przez Cycu : 17.05.2022 o godz. 09:52.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Będzie to organizacja turnieju Wiślackie MMA (dużo się u nas mówi o DNA drużyny, niech będzie i MMA; MDMA zajmą się natomiast grupy kibicowskie, tu o tych sprawach nie piszemy). Walka na Reymonta i transmisja w PPV za 59,99. Organizatorem i prowadzącym galę - wiadomo, prezes. Cały na biało. Nie wiem, czy zna angielski, więc nie wiem, czy poradzi sobie z okrzykiem: let's get ready to ruuuumble, ale też nigdy nie oglądałem prawdziwej walki MMA, więc może się tak nie krzyczy i wystarczy swojskie: JAZDA!. Zawodnicy. Nie może ich być za dużo, żebyśmy się nie rozdrabniali. Patryk Małecki - pewniaczek, którego nie trzeba nikomu przedstawiać. Nikola Mijajlovic - dobry kandydat, pod warunkiem, że będzie przestrzegał zasad. Jakub Błaszczykowski ostatnio goniąc za sędziami w bluzie w kapturze pokazał, że aspiruje do tego grona. Peter Hyballa - on ma tu rachunki do wyrównania i sutki do wykręcenia. Czekam na Wasze propozycje. Nie, Boguski nie może walczyć. PS Mam jeszcze fajną propozycję dotyczącą oszczędności. Mam nadzieję, że polski Elon Musk nas czyta, bo mogę tak całe wakacje.
Ostatnio edytowane przez czaro : 17.05.2022 o godz. 09:54.
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Pytacie: gdzie Kuba, gdzie Kuba.
Kuba przecież najlepiej czuje sie w teatralnych rolach. Ja osobiście czekam na występ na meczu z Wartą. Obstawiam, że bedzie o upadaniu, wstawaniu i byciu silniejszym. Że teraz to już tylko lepiej i że ci którzy życza Wisle źle jeszcze zobaczą. Za to są brawa na mur beton i kolejne kupione miesiace na dyletanckie zarzadzanie klubem. Bardzo chciałbym sie mylić. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
no to sie zaczynają podziały w socios
wit.ek w przeciwieństwie do /sterowanych/ zorganizowanych grup kibicowskich zdecydował sie skrytykować całe TRIO , a nie jak w/w z wyłączeniem Jakuba... https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2...l-rocznie.html ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|