|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie gdybajmy co by było gdyby sędziowie... bo równie dobrze, tok wydarzeń po wygranym a nie zremisowanym meczu mógłby być całkowicie inny.. dużo nie trzeba, aby po wygranych np 3 z rzędu zespół poczuł się mistrzami ligi i osiąść na laurach. Mamy to co mamy i z tego trzeba rozliczyć zespół. Nie licząc punktu zabranego przez pzpn to Moskal wykręcił miejsce 4-6, ze stratą 9-12 punktów do lidera. Ten sezon w wykonaniu wielu drużyn jest bardzo dziwny, "mocarze" ligi jak Śląsk, Lech, Lechia a i do niedawna Jagiellonia i Górnik dołują niemiłosiernie. Wystarczy powiedzieć, że wynik 23 punktów jaki wykręcił Moskal, może w tym momencie wystarczyć na 4 miejsce, a w analogicznym okresie sezonu 14/15 na 8-9 miejsce. Zostało nam 6 meczów do końca roku. Górnik (w) Derby (d) Lech (w) Legia (d) Lechia (w) Pogoń (d) Moskal wykłada się na teoretycznie słabszych zespołach, więc zobaczymy jak sobie poradzi z potentatami. Bez względu na formę cracovii w derbach musimy wygrać, kolejnego 0-0 (o porażce nie mówiąc) u siebie nie zniosę... Wynik w granicach 12 punktów w tych meczach będzie można było uznać za dobry. Moskal wynikami obroniłby swoją pozycję do wiosny. PS. Fajnie, że w końcu zadebiutował Handzik, ale mógł mu Moskal dać choć 5 minut.... tym bardziej że graliśmy przecież całą drugą połowę w przewadze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Skoro Smuda dalej jest pracownikiem Wisly to proponuje symbolicznie wystawic go na liste transferowa w najblizszym okienku za ... -1zl (doplace osobiscie)
... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Brawo trenerze. zmiana w ostatniej minucie jak zwykle odbębniona. młodzi wchodzą do zespołu!!!....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a ja uważam, że Pan Kazimierz odwala kawał dobrej roboty. Przede wszystkim drużyna jest dobrze poukładana w tyłach, tracimy mało bramek... w porównaniu do ostatnich sezonów. Dobrze też wygląda gra ofensywna, jesteśmy w czubie jeżeli chodzi o skuteczność... piłkarze grają football miły dla oka (oczywiście bez przesady) jest wymienianych dużo podań z pierwszej piłki, mnóstwo oskrzydlających akcji, kiedy włączają się do gry boczni obrońcy. Nie przegrywamy (ale też niestety nie wygrywamy co traktuję jako duży minus) u siebie. Oczywiście jest mnóstwo do poprawy, przede wszystkim DOKŁADNOŚĆ DOKŁADNOŚĆ i jeszcze raz DOKŁADNOŚĆ przy rozgrywaniu akcji jak i przy ich wykańczaniu.
Trzeba dać szansę temu panu i nie wykonywać nerwowych ruchów tak jak kiedyś w przypadku trenera Nawałki... wiemy jak to się skończyło... Na dzień dzisiejszy co zresztą widać gołym okiem ta drużyna potrzebuje skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia no i napastnika. Po dokonaniu tych uzupełnień uważam, że dopiero wtedy można w 100% oceniać pracę Pana Kazimierza. ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Możecie bronić Kazka ile chcecie, ale na półmetku sezonu zasadniczego kolejce będziemy za żydami w tabeli. Jedyny trener, który wcześniej dał im się wyprzedzić to... Kazek Moskal :( Żaden inny trener prowadząc Wisłę nie dopuścił do takiej hańby.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Powieś się...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Idze idze bajoku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Niech Kaziu zostanie do końca rundy. Lepiej w styczniu zakontraktujmy jakiegoś snajpera! Przydałby się też jakiś dobry ofensywny pomocnik, skrzydłowy, lewy obrońca, stoper, defensywny pomocnik, ale to już marzenia ściętej głowy! Buchalika, Jankowskiego, Crivellaro spróbować sprzedać! Może ktoś się połasi! Boguś niech dokończy sezon i arivederci Roma, krzyż na drogę, to samo Popović i Czekaj!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przed Kazkiem mecze naprawdę decydujące o jego obecności w Wiśle przynajmniej do końca sezonu. U siebie 2-3-4 obecnie zespół tabeli. Wyjazdy do odradzającego się Poznania, grającego słabo od samego początku Górnika i nieobliczalnej Lechii. Celem powinno być przynajmniej 13 punktów, jeśli tyle zdobędziemy to spokojnie trzeba dokupić niezłego napadziora i zostawić Kazka do końca sezonu. Przełamanie u siebie będzie o tyle istotne, że dawno nic nie ustrzeliliśmy, a pierwsze w kolejności są Derby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
za co? pamiętasz że przegraliśmy sprawy ze Smudą, Genkowem i Mandziarą? że jest kaszana finansowa? bardziej chodzi o to żeby przetrwać niż żeby kupować ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
ew. transfery pokroju Jovicia, Guzmicsa. transfer napastnika i skrzydłowego to powinien być więcej niż priorytet |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Warto przeczytać Panowie
Kazimierz Moskal – niedoceniany wizjoner? http://futbolfejs.pl/ekstraklasa/kaz...iany-wizjoner/ ![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wg mnie wobec słabszej gry Jankowskiego i w sumie bezproduktywności Boguskiego na prawym skrzydle ( itak cały czas schodzi do środka, może należałoby spróbować przywrócić system gry na 2 napastników Brożek-Boguski, w pomocy zaś w środku Mączyński - Popović, a na skrzydłach Guerrier - Burliga, ewentualnie zaryzykować grę na skrzydle zamiast Dzikiego kogoś z młodych Handzlik albo Marszalik. W Zabrzu można byłoby sprawdzić funkcjonowanie tak grającej ofensywy......
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jeżeli nie stracimy za dużo punktów do czołówki i dokonamy wzmocnien klasowych napadziora i skrzydłowego to możemy powalczyć o pierwszą 3.
))) |
|
|
|
Guest
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No to przyjdzmy w dobrej liczbie na najblizsze mecze u siebie. To będzie zastrzyk.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dokładnie ruszmy się na najbliższe mecze na Reymonta !!!! Wisła tak bardzo nas teraz potrzebuje.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Karnet na cały sezon jest, wolne już zaplanowane na 2 i 6 grudnia, wyjazd Lech i Legia u siebie, o DERBACH to ani nie wspominam.. la la la lala Wisła!
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
http://m.ekstraklasa.net/ekstraklasa...557dae750b379f
I dodajcie sobie chociaż 6 pkt-ów z meczów z Górnikiem G. Górnikiem Ł. Koroną Teramiką lub Ruchem Górnik G 1-1 Górnik Ł 1-0 Korona 0-0 Teramika 0-0 Ruch 0-0 I inaczej byście myśleli o Moskalu. Ale to tylko gdybanie, i czasu nie cofniemy ale mam nadzieje że Wisła poprawi się w rundzie wosenej.
Ostatnio edytowane przez Patrvk : 18.11.2015 o godz. 15:39.
![]() TYLKO Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
I właśnie "gdybanie", a fakty są jakie są... ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Bronilem Kazia ale chyba czas na zmiany. Nie stac nas na dobrego trenera? Wezmy mlodego na dorobku ktory nie bedzie sie bal postawic na mlodziez bo jesli Jankowski ma nie trafiac do pustaka to rownie dobrze moze robic to Handzlik ale za mniejsze pieniadze i chlopak bedzie wiedzial co to oznacza Wisla. Mam dosc tych najemnikow typu Jankowski,Buchalik
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Też należałem do zwolenników Moskala, ale nie da się na to patrzeć ostatnio.
Jankowski co mecz wychodzi w pierwszym składzie, brak słów. W każdym meczu zmian brak, nie licząc tych w doliczonym czasie gry. Dzisiaj Górnik nas ciśnie, a Moskal siedzi i patrzy na grę naszych "asów", zamiast coś zrobić, jakąś zmianę, czy coś.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do 60 minuty (chyba) były dwie zmiany? I dalej będę za Kaziem! Jankowski nie trafia setki zmieńmy trenera? Dziwna logika. Proponuję zamienić Jankowskich i Boguskich na piłkarzy, wtedy rozliczać trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na razie chyba są to kwestie drugorzędne, biorąc pod uwagę fakt, iż właściwie nie wiadomo co stanie się z Wisłą w przerwie zimowej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W porządku, ale to trener jest od tego, żeby zmienić coś w ustawieniu/taktyce po to, żeby stwarzać sobie więcej okazji. A my gramy w drugich połowach zawsze to samo. Podejrzewam, że jakbyśmy przegrywali 3-0 to też gralibyśmy to samo. Jakbyśmy wygrywali 3-0 to też gralibyśmy to samo...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kazimierz Moskal po meczu:
Cytat:
A nie, przepraszam, tam sie przeciez nie da zremisować ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bez wzmocnień tutaj nawet najlepszy trener nie pomoże.Ciekawi mnie jak Kazek dostał by, skrzydłowych,DP,ŚP i napastnik czy dałby radę to poskładać czy raczej nie...
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem dla Moskala ale w jakim klubie sobie ten szkoleniowiec poradził - nie przypominam sobie, za bardzo. Inną rzeczą jest, że drużynę mamy przeraźliwie słabą, walcząc o awans do kwalifikacji europejskich pucharów mamy w ataku jedynie Brożka. Trzeba sobie w tym miejscu również odpowiedzieć, ze polityka zatrudniania złomu w formacjach ofensywnych odbija się nam czkawką od lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jaką zmianę?
Moskal im wystarczająco przed meczem wytłumaczył co mają grać. I było to widać na boisku. Widać było zalążki akcji, które miały ręce i nogi, widać było początkowy presing i wymuszanie na Górniku gry przez najsłabszych dzięki wyłączaniu z gry dobrych rozgrywających. Widać było grę na jeden kontakt po odzyskaniu piłki na połowie rywala dzięki aktywności i wymuszaniu błędów obrońców. Myśl taktyczna była, piłkarze wiedzieli, co mają robić, tylko... w pewnym momencie przestali. Myślicie, że jak przyjdzie Guardiola to z tym składem będziemy grali jak Bayern? To zmieńcie lekarza. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|