The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2016, 21:55
Wygląda na to, że nasza grupa w eliminacjach euro była najmocniejsza: komplet 3 drużyn w 1/8.
Najsłabsza grupa z AUstrią, ruskimi i Szwecją - wszystkie drużyny skonczyly na ostatnich miejscach.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 23.06.2016, 07:45
Mam nadzieję, że Polsat nie wykupi już żadnych mistrzostw.
Cały świat zachwyca się grą Xhaki, na tych mistrzostwach dostaje już dwa razy MOTM na trzy podejścia jako defensywny pomocnik, kreuje 7 sytuacji swoim partnerom (przy jednej Krychowiaka), ale zostaje on wyśmiany przez towarzystwo ekspertów.
To samo się tyczy całej drużyny Szwajcarii - słaba, bez obrony, bez napastnika, bez pomocy...

Na czele pseudo ekspertów niejaki Wojtas, stały bywalec okolicznych spelun.

Drabinkę mamy fajną, ale... trzeba ograć Szwajcarów. Łatwo nie będzie.

Solidna drużyna z problemami w obronie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.06.2016, 07:56
Teoretycznie mamy drabinkę na miarę naszych możliwości. Grać ze Szwajcarią, Chorwacją, Portugalią, Walią czy Belgią, a tym bardziej Węgrami lub Irlandią Płn na pewno jest łatwiej niż grać z Anglią, Niemcami, Francją, Włochami czy Hiszpanią. Mamy aż do finału rywali w naszym zasięgu.
Jakby to nie zabrzmiało dziwacznie to w tej drabince nie byłoby sensacją gdyby Polska doszła aż do finału. Ale równie dobrze do finału może sobie zajść Szwajcaria, Węgry czy Walia.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.06.2016, 12:19
Tak jak twierdziłem czyli Portugalia 3 remisy Wszystkie brtytyjskie reprezentacje w kolejnej rundzie, tego to sie na pewno nikt nie spodziewał. I ta mala Islandia, ktora robi furore na Euro. Oni juz duzo zrobili a moze jeszcze bardziej wszystkich zaskoczą
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 24.06.2016, 07:20
Cytat:
- Robert Lewandowski jest genialnym napastnikiem. Jego inteligencja polega między innymi na tym, że potrafi grać dla zespołu, a nie "pod siebie", jak to robią inne gwiazdy Euro 2016
- Zbigniew Boniek.

Głos rozsądku.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 24.06.2016, 16:55
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
- Zbigniew Boniek.

Głos rozsądku.
To jest usprawiedliwianie na siłę jego indolencji strzeleckiej. Ale może to i dobrze. Nie ma co siać fermentu i psuć atmosfery w drużynie. Narzekam na kiepską skuteczność Lewego ponieważ wiem, że przyjdzie - prędzej czy później - taki mecz, w którym jego zmarnowana setka będzie nas grubo kosztować.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 24.06.2016, 18:30
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
To jest usprawiedliwianie na siłę jego indolencji strzeleckiej. Ale może to i dobrze. Nie ma co siać fermentu i psuć atmosfery w drużynie. Narzekam na kiepską skuteczność Lewego ponieważ wiem, że przyjdzie - prędzej czy później - taki mecz, w którym jego zmarnowana setka będzie nas grubo kosztować.
Prędzej czy później przyjdzie taki mecz, gdzie udokumentuje swoją postawę i poświęcenie dla drużyny zdobytą bramką.

Według mnie, ludzie którzy krytykują grę na tych mistrzostwach Lewandowskiego nie znają się na piłce.

Możemy się oczywiście nie zgadzać. Od tego jest forum, żeby dyskutować.
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 25.06.2016, 08:50
Nawet jeśli Lewandowski nie strzela bramek na francuskich stadionach, to skupia na sobie uwagę wielu przeciwników ,którzy bardzo się nim "opiekują",dzięki czemu strzelili po bramce Milik oraz Błaszczykowski.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 25.06.2016, 11:58
Krzysiek Grabski napisał(a):Wyświetl post
Nawet jeśli Lewandowski nie strzela bramek na francuskich stadionach, to skupia na sobie uwagę wielu przeciwników ,którzy bardzo się nim "opiekują",dzięki czemu strzelili po bramce Milik oraz Błaszczykowski.
Na przykład. Zwróćcie uwagę ile razy rywale podwajają, potrajają krycie na Lewandowskim.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.06.2016, 13:22
Krzysiek Grabski napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, że tak jest i każdy średnio znający się na piłce wyciągnie takie wnioski, ale większość patrzy na liczby. Lewy na razie nic nie strzelił na Euro więc gra słabo. Mam nadzieje, że dziś zamknie gęby poniektórym, chociaż jak dla mnie może nic nie strzelać jeżeli mamy wygrywać.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.06.2016, 14:37
Niech mi ktoś powie że Milik nie jest sabotażystą....
Ja pierd... ę
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 25.06.2016, 15:57
Jak na razie to rzeczywiście Milik dzisiaj gra bardzo słabo i Nawałka popełnił błąd nie zmieniając Go wcześniej i nie wprowadzając Jodły do środka. Niestety, ale cofnęliśmy się za głęboko, za dużo wolnego miejsca zostawiając Szwajcarom. Bez sensu kuźwa gra 90 minut w tym skwarze bez zmian. To duży błąd i przez to musimy grać co najmniej 120 minut.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.06.2016, 16:48
Wielkie uff, zabawa trwa do czwartku ... la la la la la hej polska gooooooooool !!!
W cwiercfinale nie będziemy farowytem więc powinno się łatwiej grać no i będziemy miec tyle samo odpoczynku co rywal, a dzisiaj w dogrywce i bez rezerwowychy to mialo znaczenie.
No i znowu jest nadzieje, ze Lewandowski i Milik w końcu zaczną strzelać jak w klubie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.06.2016, 16:50
Mamy to!!!! brawo wy!!!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.06.2016, 16:51
A ja mam nadzieje że Milika nie zobaczę, jak podszedł do karnego to miałem ciśnienie 250/200.

Sorry, gość nawet wiatru nie robił - niech zagra ktokolwiek - a najwyżej się go wpuści na 2-gą połowę.

A awans - niesamowicie uczucie !!!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 25.06.2016, 16:54
Szkoda by było, żeby taka nasza drużyna odpadła już w 1/8.
Mecz wyrównany. Może z lekką przewagą na stronę Szwajcarii.
Xhaka nie wytrzymał psychicznie.

Ma ta drużyna szczęście. Ma je Nawałka.
Brakuje zmienników.
Prezes wykrakał wynik.

Ja już dostałem wszystko. Oczekiwałem emocji do ostatnich minut w 1/8.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.06.2016, 16:55
Od tego są mecze aby były emocje i dzisiaj były. 1 połowa dobra, druga gorsza, szczególnie końcówka, dogrywka słabo. Chyba zabrakło kondycji. Niestety jesteśmy zmuszeni ciągle grac jedną 11, także im więcej meczów, czy dogrywki to będą to chłopaki odczuwać w nogach.
Nie mamy nikogo na ławce, Stępiński wiadomo, Peszko lipa, Zieliński lipa, Cionek lipa, Kapustka to melodia przyszłości. Jedynie pozostaje Jodłowiec na taką zmianę za zmęczonego Mąkę.
Nie wiem jak to się stało, że najsłabsze ogniwa w tej kadrze - czyli Jędrzejczyk i Pazdan - grają na równi z resztą. Ale chwała Nawałce, że jakoś to tak posklejał, że mamy na prawdę 11 piłkarzy na poziomie.
Kuba mega. Szkoda, że Milik zaliczył już tyle zmarnowanych setek, wielka szkoda. Bo w każdym meczu mógł go domknięciem swojej 100% sytuacji zakończyć. Ale .... tam, dopóki wyniki do przodu to trzeba wszystko puszczać w niepamięć.
Lewy bez okazji ale jest kluczową postacią w zespole. Tyle co się nabiega i nawalczy to chwała mu za to. Tylko jebane parówy na niego narzekają. Tyle co chłop zebrał kopów to... widać, że wszyscy są na niego wyczuleni, chcą go dosłownie skosić żeby mieć spokój. Dzięki temu, że na nim się skupia 2 czy 3 piłkarzy to właśnie są te okazje dla Milika czy innych.
A o bramkarzach lepiej nie pisać... Gdyby istniała dyscyplina gdzie wyłania się mistrzów świata bramkarzy to nie wiem czy Fabian by wygrał czy Szczęsny, a może Boruc? Wszyscy są mistrzami. Boruc co prawda na razie nie zagrała le to też kot, Szczęsny już miał okazję pokazać co potrafi, a to co dzisiaj robił Fabiański to jest niewyobrażalne. Stawiam dolary przeciwko orzeszkom, że Fabian będzie w najlepszej 11 1/8 finału.
Polska w ćwierćfinale Mistrzostw Europy. Jeszcze 2 lata temu wydawałoby się to niemożliwe, chyba nikt by na to złotówki nie postawił. Mamy to! Pierwsza drużyna w ćwierćfinale i na luzie czekamy na rywala.
Moim zdaniem Szwajcaria dzisiaj lepsza chociaż w pierwszej połowie było dobrze, pokazaliśmy się z dobrej strony. Ale walić to, awans nasz.

Bogu niech będą dzięki. Bawimy się w to gówno dalej!

PS A sędzia .... za to, że kopią tego Lewego jak psa, gościu mu wchodzi wślizgiem bez piłki tak, że Lewy robi salto a ten mu żółtą tylko. Jebany angol.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.06.2016 o godz. 16:57.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.06.2016, 17:17
Szwajcarzy mieli dwa dni wypoczynku więcej i to było widać w drugiej połowie.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 25.06.2016, 17:25
Piłkarzem meczu dla mnie Kuba (być może nie jestem obiektywny). Fabian wielki mecz, ale w karnych za wcześnie się rzucał. Dobrze, że przestrzelił Xhaka. Jesteśmy w ćwierćfinale! Brawo Polska, brawo Reprezentacja, brawo Trener Nawałka (pomimo błędu o którym wyżej wspominałem)! Teraz odpocząć do czwartku i walczyć Polska, walczyć... o finał!
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 25.06.2016, 17:54
Zapomniałem napisać nazwiska dzisiejszego bohatera. Nie tylko za te dwie interwencje. Taka postawa Fabiańskiego dodaje pewności siebie obronie, całej drużynie.

Krychowiak jest mózgiem tego zespołu.

I pasowałoby żeby, co by nie powiedzieć Robert jednak strzelił swoją bramkę, chociaż jedną w tych 5 meczach. Zasługuje na hattricka.

Portugalia ma indywidualności, ale nie ma zespołu. Chorwacja... byłoby ciężko, ale najważniejsze, że jesteśmy w grze i są emocje.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.06.2016, 18:18
Największe gratulacje, to dla Nawałki . Nie wierzyłem w niego, ale stworzył drużynę. Tu nie ma co wyróżniać 1 piłkarza, bo każdy coś dokłada i wyjąć jedno ogniwo, i rezultat mógłby być inny. Chwała dla tych gości, bo są już w najlepszej ósemce Europy, a sami wiemy jak amatorska jest polska liga i ile już czasu nie mieliśmy zespołu w LM. Wielki rezultat i wywalczone zwycięstwa, a teraz awans .

Chyba wszyscy piłkarze z pierwszego składu, to załatwili sobie albo transfery do lepszych klubów, albo podwyżki w dotychczasowych. Błaszczykowski - 2 gole, 1 asysta, Milik - 1 gol, 1 asysta. Szkoda tylko tego Lewego, bo nie rozgrywa dobrego turnieju, ale może ćwierćfinał będzie jego . Piszczek to na razie do 11stki turnieju, bo to co prezentuje to klasa światowa. Podobnie 2 stoperzy i świetny Jędrzejczyk.

Oddzielne zdanie należy się temu s....ielowi z Anglii, który każdy kontakt naszego piłkarza z przeciwnikiem traktował jako faul(w drugą stronę wyglądało, to inaczej, bo np. taki Embolo powinien od razu dostać żółtko za wejście w Lewego, a potem drugie za wejście w Fabiańskiego). Dodatkowo wejście na Lewandowskiego, to czerwona kartka. Stoper Szwajcarów nie atakował piłki, nie próbował przerwać akcji, ale chciał wykluczyć go z meczu(i prawie mu się to udało).
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 25.06.2016, 19:37
Byl Riley byl Webb teraz jest ten sku.wiel. Wszyscy z Angli. Niech ich c.uj strzeli.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.06.2016, 19:41
Jeżeli Lewy/Milik się nie odblokuje nie mamy co myśleć o półfinale. Kiedyś skończy się dzień dziecka.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2016, 19:46
Niby tak ale z drugiej strony z nimi zablokowanymi jestesmy juz w cwiercfinale Ja nie mam nic przeciwko zeby w kazdym kolejnym meczu dalej byli zablokowani a Kuba ladowal bramy za nich. Cwiercfinal to i tak juz jest ogromny sukces. Za mojego zycia wiekszego, reprezentacyjnego, nie bylo. Na sile mozna przytoczyc srebro w Barcelonie ale jednak to nie to samo.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.06.2016, 19:47
Nie ma co dywagować i ględzić, tylko świętować
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2016, 19:56
Ja nie deprecjonuje osiągnięć polskiej kadry, poszczególnych ogniw. Również chciałbym, by scenariusz z 2 zdania/wariant się ziścił/działał jak najdłużej.

Takie moje przypuszczenia, selekcjonerzy innych zespołów również nie śpią, w następnym spotkaniu/spotkaniach wariant z Kubą może już nie przejść.

Również nie pamiętam podobnego wydarzenia odnośnie reprezentacji. Poczułem klimat lat 90-tych. Za to, za twardą, nieustępliwą walkę serdeczne dziękuję. Godni jesteście podania ręki.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.06.2016, 20:35
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Byl Riley byl Webb teraz jest ten sku.wiel. Wszyscy z Angli. Niech ich c.uj strzeli.
10000% racji. Tak sie zastanawiam jak mozna bylo nie zauwazyc przyjecia pilki reka w tej sytuacji kiedy Szwajcarzy strzelili w poprzeczke (dobrze ze nie padl gol)i jak mozna bylo nie dac czerwonej kartki za faul na Lewandowskim (dobrze ze nic mu sie nie stalo).

Milik przepuszczajac pilke do Blaszczykowskiego w minimalnej czesci odkupil swoje winy; ale tyle ile on sytuacji nie wykorzystal to sie w glowie nie miesci.

Fabianski bohaterem tego meczu - w szczegolnosci za wyjecie tej glowki z dwoch metrow.

Brawo!!!
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 25.06.2016, 20:58
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Ja nie deprecjonuje osiągnięć polskiej kadry, poszczególnych ogniw. Również chciałbym, by scenariusz z 2 zdania/wariant się ziścił/działał jak najdłużej.

Takie moje przypuszczenia, selekcjonerzy innych zespołów również nie śpią, w następnym spotkaniu/spotkaniach wariant z Kubą może już nie przejść.

Również nie pamiętam podobnego wydarzenia odnośnie reprezentacji. Poczułem klimat lat 90-tych. Za to, za twardą, nieustępliwą walkę serdeczne dziękuję. Godni jesteście podania ręki.
W latach 90-tych to nasza piłka była w sporym kryzysie (poza wyskokami na IO czy (L) w PZP) nie kwalifikując się nawet do żadnej poważniejszej imprezy (typu ME czy MŚ). Ja miałem szczęście za szczyla oglądać jeszcze brąz (a raczej wówczas srebro) w MŚ'82 w Hiszpanii. Wówczas to trochę była odskocznia od tego co się w PL działo ("WRONa Orła nie pokona").
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2016, 21:02
Nie chodziło mi o aspekt czysto sportowy
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 25.06.2016, 21:55
Te pozostałe dwa mecze przeraźliwie nudne.

Chyba w meczu dwóch przeciętnych drużyn z naszej ekstraklasy jest więcej składnych akcji, emocji.

Grają jakby nie chcieli awansować.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów