|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Koniec złotej generacji będzie - miejmy nadzieję - na igrzyskach w Londynie.
Co do braku formy to niestety jest widoczne od początku, przygotowanie fizyczne zawodzi. Co do tego, o czym pisze Dynek, czyli grze kilku reprezentantów w Vive - to na dwoje babka wróżyła. W końcu Bielecki i Lijewski grają w Bundeslidze a tutaj bardzo mocno zawodzą. Owszem, widać że Jurasik jest w okresie preemerytalnym, w dodatku gra na innej pozycji niż w Vive. Ale taki Dzidziuś póki grał to grał nieźle. Choć faktem jest, że jego decyzję o powrocie przyjąłem ze zdumieniem. Niestety ale po igrzyskach - na które mam nadzieję że awansujemy - to w wielkich turniejach już brać udziału raczej nie będziemy.... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Oglądam właśnie mecz Francji z Norwegia i nie ma chyba obecnie drużyny, która jest w stanie z Francją wygrać. Ale to co wyprawiają dzisiaj w karnych Francuzi to przechodzi ludzkie pojęcie. Wykorzystali 1 karny na 10
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Troche sztuka bylo przegrac mecz majac bramkarzy w takiej dyspozycji jak my dzisiaj.
Znow mozna niby powiedziec, ze na wlasne zyczenie ale czy Bielecki i Rosinski chcieli spieprzyc 3 pilki podajac Chorwatom na kontre ? NIE. Nie am formy - zrobilismy ogromny krok wstecz w tych mistrzostwach, a najgorsze, ze olimpiada ucieka. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pewnie nikt juz nie oglada bo nie ma czego - wlasnie ze stanu 14:10 wyprowadzilismy Wegrow na prowadzenie 16:14 do przerwy
- to nie sa gladiatorzy zadni (kto to w ogole wymyslil ?), tylko janosiki ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
chyba dlatego nazywają ich gladiatorami,
http://demotywatory.pl/szukaj?q=gladiatorzy i to że teraz wszyscy są zawiedzeni ich postawą nie powinno tego zmieniać... Gdyby nasi "piłkarze" nożni na dwóch mistrzostwach świata zdobywali medale a na następnych byli w najlepszej 8 wszyscy by ich na rekach nosili... ![]() BTW: Podczas tych mistrzostw nauczyłem się jednego : "Mariusz Jurkiewicz gracz Sjudatreal" ,Dębowski miażdży swoim komentarzem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"gladiatorzy" to przydomek druzyny z Magdeburga (grali tam Bielecki, Tkaczyk czy Jurecki) przyznam sie, ze przy 14:18 przelaczylem na na polfinal Szwecja-Francja ... wroca M.Jurecki, K.Lijewski i moze cos jeszcze bedzie , w Skandynawii nigdy nam nie szlo (7 miejsce w ME w rok po wicemistrzostwie swiata) ale z drugiej strony trzeba tez brac pod uwage wersje, ze wracamy na miejsce w szeregu ... ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Nie wyszedł nam ten turniej nie ma sie co oszukiwać, nie wszyscy byli w formie, kontuzje podstawowych zawodników, brak zgrania, banalne błędy... Czeka nas teraz podejrzewam trudny czas, ponieważ aż 8 zawodników podstawowego składu ma kończyć karierę. Czy znajdą sie następcy którzy zaspokoją oczekiwania kibiców? Jak na razie ich nie widać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
W przyszłym roku najprawdopodobniej dwie ostatnie szanse na medal naszych szczypiornistów.Najpierw ME w Serbii, a potem ewentualne IO. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ależ fantastyczne widowiska dzisiaj w finale jak i w meczu o 3 miejsce - jednak zadna dyscyplina nie dostarcza tylu emocji co szczypiorniak
ciezko nawet sobie wyobrazic co sie dzialo w Danii w czasie finalu ![]() Co do nas to mysle, ze jednak sie podniesiemy. Wcale nie mamy takiej starje druzyny w porownaniu do Fracuzow czy Hiszpanow. Jednak M.Jurecki i K.Lijewski to byly bardzo wazne ogniwa tej ekipy - doswiadczeni w bojach o medale i nieraz brali na siebie ciezar gry. Mysle, ze kazda ekipa z czolowki mialaby problem bez 2 tak waznych zawodnikow. Pozytywy: to na pewno Jurkiewicz i Grabarczyk w obronie (czyli nie jestesmy juz skazani na Siodmiaka i jego srednio 3 kary w meczu), z tego Zaremby moze cos bedzie, coraz bardziej mozna liczyc na Wyszomirskiego. Przynajmniej chlopaki beda miec teraz dodatkowa motywacje zeby sprezyc sie na ME i na pewno to zrobią bo zawsze walczyli do konca. Odejdzie Jurasik, czyli musimy znalezc kogos na lewe skrzydlo ? nie sledze naszej ligi ale naprawde nie ma nikogo sensownego ? (kogos podobnego np. do Tomczaka). Drugie pytanie do kogos kto sie orientuje tyczy sie Kubisztala (gra w drugiej druzynie niemieckie ligi, nie wiem czy mamy az taki potencjal zeby z takich graczy rezygnowac) - czy on w ogole kiedykolwiek byl przez Wente powolany ? o co poslo, ze mu tak podpadl ? ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ciężko będzie bez Szmala o jakiś poważniejszy wynik. A i podobno występ Marcina Lijewskiego stanął pod znakiem zapytania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Powtarza się scenariusz z upadkiem reprezentacji siatkarzy pod koniec kadencji Lozano. Niestety, ale przywiązanie się do nazwisk (Jurasik, czy Bielecki) i nieogrywanie młodych zawodnikach w meczach o stawkę skutkuje tym, że przychodzi w końcu słabszy okres, kluczowi zawodnicy tj. Winiarski i Wlazły za Lozano łapią kontuzje, a za Wenty odpowiednio Krzysiek Lijewski i Michał Jurecki i katastrofa murowana.
Po mistrzostwach czeka Wentę trudna decyzja, bo minimum połowa składu jest do wymiany, a to może oznaczać, że z młodymi zawodnikami w składzie będziemy dostawali regularnie łupnia od Słowacji, czy Węgier. Wystarczy spojrzeć na kadrę z ME 2010:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.01.2011 o godz. 12:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Nie ma co gdybać. Już przed Mistrzostwami dało się słyszeć deklaracje: "my nie musimy, my jedziemy tam walczyć". Nie było takiego parcia na ten medal. Od początku graliśmy nie najlepiej, jedyny mecz wygrany dużą przewagą to ten z Chile... Tak to cały czas 1-2 bramki... I kolejne dwa mecze też takie będą. Bo Chorwaci, a potem Niemcy/Islandczycy to wysoka półka. Cóż, nie ma też co płakać, od 2007 roku jesteśmy w światowej czołówce. Popatrzmy tak samo na to, że Niemcy w zasadzie od kilku lat nic kompletnie nie osiągali, a wręcz kompromitują się z każdym turniejem coraz bardziej. Francuzi, czyli aktualni Mistrzowie Świata, Skandynawowie (gdzie piłka ręczna to niemal świętość), ponadto na tym turnieju Hiszpanie - te zespoły się liczą. Nawet Chorwaci można powiedzieć dali teraz dupy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przy czym w siatkówce jest o tyle lepsza sytuacja, że te talenty się pojawiają, więc przy odpowiedniej obróbce będzie miała reprezentacja kim grać. Może nie zawsze o medale ale jednak w czołówce.
Natomiast w ręcznej talentów nie widać. Staram się oglądać czasem ligę ale tam zawodników, którzy mogliby zainteresować kluby Bundesligi brak. Czyli problem nie jest tylko w decyzjach Wenty ale chyba gdzieś w systemie szkolenia. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Eksperci
![]() Małysz się już miał skończyć z 10 razy i dalej wygrywa ![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież pisałem wcześniej, że obaj złapali kontuzje, a poza tym byli w kadrze na MŚ
![]() Fakt, o Żółtaku zapomniałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Gra dzisiejsza w ofensywie (w szczególności) i w obronie bardzo słaba. Mając tyle przewag w pierwszej połowie nie odjechać Chorwatom na 3-4 bramki to jest naprawde sztuka. W ataku niby mamy jakieś schematy na gre ale chyba są niedopracowane albo po prostu nasi nie umieją tego zagrac. Brawo dla bramkarzy bo oni jako nieliczni dali rade. W ogóle dziś graliśmy tak jakby bez wiary w sukces. Trzeba liczyć że w piątek się zepniemy i uda się wygrać
![]()
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno
![]() Wisła Kraków! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Organizacja gry strasznie kuleje- odskoczylismy Węgrom głównie dzięki szarżom Zaremby i Jurkiewicza. Masa w tym było szczęścia , później wszystko wróciło do normy niestety...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
"Kolejna bramka dla Węgrów"
... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Katastrofa, nawet plan minimum nie wykonany...
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Fakt, katastrofa. Ja nawet nie wierze w to , że nam przyznadza to dodatkowe miejsce w IO. Prędzej dadza je np. Niemcom niż nam.
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Odświeżam bo się już wielkimi krokami zbliża nowy turniej z udziałem Polaków - ME w Serbii:
tutaj rozkład jazdy ![]() zachęcam http://www.handball.pl/pilka-reczna-w-tv.html |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Myślę, że po Nowym Roku można założyć nowy temat dotyczący ME w Serbii - posty zostaną przeniesione najwyżej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Szmal akurat bez formy ostatnio, gorzej,że Lijewskiego nie ma.
Kiedyś nie lubiłem ręcznej, teraz nie mogę się ME doczekać ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Też żałuję, że Szmala raczej nie będzie na tych Mistrzostwach... Miejmy nadzieję, że Piotrek Wyszomirski zagra turniej życia i godnie zastąpi Kasę. W ogóle idiotyczny jest ten przepis z podawaniem listy zawodników na miesiąc przed turniejem, kiedy wszystko jeszcze się może zdarzyć. Teraz odpadł Sławek i nie możemy nawet nikogo dobrać w jego miejsce.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|