|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news
Boże broń przed TS-em. Mam wielką nadzieję, że info o nich specjalnie zostało wypuszczone do mediów, aby wywrzeć presję na drugą firmę. Ciężko mi uwierzyć zresztą, że Cupiał po tylu latach sprzeda klub jakimś gołodupcom, bez planu itp. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No jak widać znaczna część ludzi się niestety zastanawia...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 20.07.2016 o godz. 09:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Znając Cupiała
No tak... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Opanujcie sie z tymi krotkimi spodenkami. Naprawde myslicie, ze TS wyslal na negocjacje ws. kupna klubu ludzi w krotkich spodniach?
Tak, jakis czas temu bylo spotkanie Boguslawa Cupiala z kibicami, nie zakonczylo sie ono w dobrej atmosferze, krotkie spodenki dolaly troche oliwy do ognia. Nie dotyczylo sprzedazy klubu TS-owi Wydarzenie nalezy traktowac w kategoriach anegdotki, ubarwilo troche tekst w PS.Sadze ze TS zdaje sobie sprawe ze wziecie na siebie pilki to wiecej problemow niz chwaly. Ale trzeba przy tym wiedziec, ze z powodu decyzji wlasciciela klub stracil w ostatnim roku kilka mln zl. Sytuacja, w ktorej wlasciciel caly czas jest w rozkroku, ni to sprzedaje klub ni to zostawia jest dla Wisly fatalna. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wyręczę go
Pan Mateusz Miga to "Zmięty" na TWSD ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gdzie ktos tak sugeruje?
Nie, nie jestem M. Migą ani jego źródłem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
IMO Wisła to potencjalnie najlepszy klub do przejęcia teraz na polskim rynku.
Z Ekstraklasą.się zaczęło dziać in plus (prawa telewizyjne, zwiększone budżety, stadiony, organizacja), Polska to bardzo duży rynek europejski a Kraków to jego drugie największe miasto (co oczywiście jest skorelowane z decyzją biznesową, bo sama inwestycja bez planu jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto). Istnieje baza, stadion, są kibice, jest historia, marka jest znana w Europie etc. Myślę, że potencjał na inwestora zagranicznego jest spory, więc nie musi to być wcale Mlekovita. Jeśli coś.jest rzeczywiście na rzeczy to może być inwestor, który w ten sposób zakomunikuje swoją pozycję w Polsce/Europie. Chińczycy i Arabowie to na pewno ciekawszy pomysł niż Senegalczycy ;-) ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
temat sprzedaży ratalnej upadł wczoraj. Cupiał nie zgodził się na taką sprzedaż.. to nie telewizor z media markt
![]()
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Przede wszystkim Cupiał ma bata który nie leży w żaden sposób TS. Proponuje (przynajmniej tak było za poprzednim razem) ze jeżeli w ciągu kilku lat sprzedadzą klub komuś innemu to mają mu zwrócić cały dług wewnętrzny.
Dzięki temu zabezpiecza sytuację w której TS jest tylko pośrednikiem przy sprzedaży. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Andrzej Klemba
@and_klemba Wg bardzo poważnego źródła bliskiego TS - rozmowy Telefonika - kibice bez efektów i zakończone. Oczywiście nigdy nie mów nigdy ufff...
Ostatnio edytowane przez nesta : 20.07.2016 o godz. 10:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
a moze wymogiem jest najpierw rozmowa (nawet iluzoryczna) z racji tego ze Skwk ma "jakis" zapis dot. pierwokupu? nie znamy otoczki a komentujemy jakbyśmy conajmniej w kieszeni u BC siedzieli ja wiem, kazdemu sie udziela ten tydzien bajkopisarstwa ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Jak dorzucimy do tego, że wiele osób w Wiśle i TS to byli "towarzysze broni" z przed 1989 to nie dziwią rozmowy. Miejmy nadzieję, że jednak pieniądze wygrają. Prof Filipiak publicznie mówił, że do Craxy Comarch dokłada 9 milionów rocznie. Więc jak ktoś nie ma takiego budżetu to niech się nawet nie pcha na rozmowy. Warto też wiedzieć, że Comarch jako "firma rodzinna" generuje dużo mniej przewałów finansowych niż towarzystwo, które pasie się na nas. Co widać choćby po tym jak budowano stadion na Reymonta i po złej stronie błoń. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
I dobrze, nikt kto chce kupic klub na raty, gdzie calkowita cena to 10-20 mln, lub te 14 ktore pojawiaja sie w mediach nie jest w stanie prowadzic klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Podobno wg osób z klubu drugi kontrahent jest bardziej wiarygodny niż kibice.
Może się sprawdzi moje info o chińczyku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Niusy i wpisy takie jak ten A. Klemby to pewnie żywcem wyjęte z tego forum. Dwie strony wcześniej to samo już napisano... a już określenia typu "bardzo poważne źródło bliskie postumentu Mickiewicza na rynku" itp. to już prawdziwe perełki...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Jak się dowiedzieliśmy Bogusław Cupiał znalazł dwóch partnerów, którzy negocjują z nim kupno klubu piłkarskiego Wisła Kraków. Wg. naszych informacji rozmowy są bardzo zaawansowane i zmierzają ku zakończeniu. Pierwszym podmiotem jest Towarzystwo Sportowe Wisła natomiast drugim podmiotem są Arabscy Szejkowie, którzy chcą zostać anonimowi do czasu zapadnięcia ostatecznych decyzji. Nasze źródło mówi o tym, że to właśnie Szejkowie są bliżsi porozumienia z Bogusławem Cupiałem i że w grę wchodzą duże pieniądze.
Są to Ci sami szejkowie, którzy rzekomo mieli przejąć GKS Tychy. Szejkowie chcieliby jednak szybko kupić klub, który mogliby wprowadzić na europejskie salony poprzez Ligę Mistrzów. To główny czynnik wpływający na wybór klubu. Mówi się w kuluarach, że Wisła dzięki temu przejęciu dostanie pokaźny budżet transferowy a trenerem pozostanie Dariusz Wdowczyk. info:http://pilkarskaprawda24.pl/2016/07/...tac-sprzedana/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://weszlo.com/2016/07/19/hej-tyc...kinom-biznesu/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
http://weszlo.com/2016/07/19/hej-tyc...kinom-biznesu/ ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ja jednak mam nadzieję, że jeśli z klubem negocjuje ktoś kto nie chce ujawniać swoich personaliów przed finalizacją rozmów to powinien to być człowiek rozsądny i taki któremu nie zależy na rozgłosie samym w sobie. To może być dobra oznaka.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Powiem wam, że całkiem spoko prezentuje się to logo nowego sponsora na koszulkach.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
W plotkarskim biciu piany jesteście już co najmniej w półfinale Ligi Mistrzów. Gratuluję. . . Szejkowie z miliardami. Jasne. Zapewne porzucą M.City albo i nawet PSG bo Wisełka perzecie wielka a lotto liga mega medialna. Brawo Wy.
![]()
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
a mało to szjków szuka zabawki a wiadomo ze w ANGLI i w innych krajach ciezko o klub który mozna by było kupic by walczył o puchary
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tym bardziej kupić za równowartość godzinnego obrót spółki szejka
|
|