|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Brakuje jeszcze żeby ktoś napisał że pewnie odpadliśmy dlatego żeby nie płacić za stadion w Sosnowcu. ![]() ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Akurat do tego blamażu większość związana z Wisłą przykładała ręce. Czemu tak uważam napiszę w punktach ( kolejność przypadkowa):
1) ZAWODNICY - brak szacunku dla przeciwnika, wielkie zdziwienie że tamci coś potrafią w chwili kiedy już jest pozamiatane, dawno połowa uwierzyła że jest zajebista a jest co najwyżej w skali Europy przeciętna 2) TRENERZY - Skorża nie przygotował drużyny, Kazimierski komentarz zbyteczny za jego kadencji chyba nawet Casillas by się stoczył, Janas pojechał chyba zwiedzać Tallin a nie oglądać Levadie, liczba kontuzji też przestaje już chyba podchodzić pod przypadkową ( do Włocha nic nie mam za krótko jest z drużyną) 3) CUPIAŁ i ZARZĄD - Cupiał blokuje sensowne wzmocnienia a za darmo to się dostaje to co się dostaje ( w sumie troche rozumiem jego frustrację po tylu latach bez LM ale z drugiej strony nie mało też wyciągnął z Wisły - transfery Błaszczykowskiego, Żurawskiego i innych, reklama w Europie) . Jedzie tu wielu po Bednarzu i Zarządzie , nie są bez winy ale nikt się nie zastanowi że bez kasy to sobie można juniorów z okręgówki ściągnąć ( chociaż chyba też nie do końca) 4) my czyli kibice - ile razy wrzeszczymy "nic się nie stało" - a właśnie że się ****a stało i to nie raz. Nigdy nie będę wyzywał naszych ale szlag mnie trafia jak po meczach typu z Piastem Gliwice wrzeszczymy to co wrzeszczymy. Oni mają wiedzieć że każda porażka a nawet remis to jest problem i tyle - mentalność zwycięzcy a nie leszcza Na koniec Pawełek trochę poza konkursem - jaki jest każdy widzi, jaki był za czasów Dolhy część pamięta. Akurat w tym meczu moim zdaniem najmniej jest winny bo to nie on miał być gwiazdą meczu - remis 0:0 były taką samą porażką jak przegrana. Ci co piszą "Pawełek zawalił mecz" niech się zastanowią i może jeszcze raz oglądną skrót tego meczu. Nie zmienia to faktu że na chwilę obecną nie nadaje się do bramki Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gramy bez bramkarza , z jednym napastnikiem , bez prawego obrońcy, z 2 środkowymi obrońcami - chyba nikt nie liczy na Jopa kompletnie nie wiem po co z nim kontrakt podpisali z niego już nic nie będzie a mógł wrócić Kowalski na pewno gorzej by nie było - z jednym solidnym skrzydłowym , bez środkowego kreatywnego ofensywnego pomocnika i dziećmi na ławce i tyle ciekaw jestem kim będą grać w lidze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Hmm, przypuszczam, ze jesli juz kogos sprzedadza, to pewnie bedzie to Marcelo. Zainteresowanie Brozkiem jest wirtualne(chyba, ze mowimy o kierunku wschodnim).
Najsmutniejsze jest to, ze w tej marnej lidze, takim skladem pewnie wywalczymy MP...zreszta, to jest tez powod i wytlumaczenie dlaczego nie ma transferow z prawdziwego zdarzenia(oprocz Kirma), bo po co inwestowac, skoro mozna malym kosztym walczyc o to mistrzostwo? Dwumecz pokazal tez, ze fatalna decyzja bylo pozbycie sie Zienczuka. Marek jedna wrzutka, czy tez strzelajac z rzutu wolnego mogl rozstrzygnac ta rywalizacje, a tak zostalismy bez egzekutora stalych fragmentow, bo Jirsak nie wiem ile okazji potrzebuje, a zeby celnie zagrac czy strzelic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Echhh...
"Prosta droga." Tośmy się na tej najprostszej drodze najefektowniej i z największym hukiem wy.......ili. Leci Wilczek, leci Bednarz, leci Skorża... a tak w ogóle to wszystko leci na pysk: http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_...1461309330.jpg Oto jak wygląda (i jak się zwykle kończy), bracia i siostry, "MARSZ" polskich klubów w stronę EUROPEJSKICH tryumfów. Boli? Ano boli. :/ ![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Po 1 nie wiem czemu najeżdżacie na Smudę. Miał przygotować drużyne na początek rundy wiosennej i zrobił to bardzo dobrze bo bez ławki Lech grał bardzo dobrze w pucharach. Potem w lidze dostał zadyszki właśnie przez brak ławki.
Po 2 ja uznaję Skorże za winowajce pierwszego meczu. Tam się bardzo pomylił z taktyka i ustawieniem. Jirsak podwieszonym napastnikiem? Łobodziński na prawej obronie? I tak taktyka grania non stop długa piłka z obrony do krytego Brożka przez 2-3piłkarzy, tak jakbyśmy z Barceloną grali.. Przez to słabo zagrał środek bo mało było gry z klepki, nie wspominając już o Jirsaku. Wnioski zostały wyciągnięte, we wczorajszym meczu ustawienie na boisku było dobre. Z relacji tekstowej wynika, że zagraliśmy dobry mecz. Cały czas cisnęliśmy, Levadia broniła się całą drużyną na 30m, mieliśmy z 5-6stów + 2 słupki i pech chciał, że nic nie wpadło. Przecież jak czytałem relację live to z upływającym czasem myślałem, że coś we mnie wybuchnie.. 24.min Setka dla WISŁY! Jirsak wypuścił w uliczkę Ćwielonga, a ten w sytuacji sam na sam zamiast strzelać podawał i wybili piłkę obrońcy! Szkoda! 25.min Piotr Brożek przeskoczył nad piłką, a Tomek Jirsak minimalnie przestrzelił z lewej nogi! 29.min Ile setek potrzebuje Ćwielong do strzelenia gola? Właśnie zmarnował drugą. Po prostopadłym podaniu Małeckiego (świetne rozegranie piłki z Pawłem Brożkiem). „Pepe” za długo czekał z oddaniem strzału i piłkę wybili obrońcy. 30.min Rzut rożny dla Wisły - Jirsak do Marcelo, ten do Kirma, który strzela, a piłkę ręką (nieświadomie) blokuje Ivanov! Sędzia nie reaguje. 30.min Po kolejnym rogu Wisły w dogodnej pozycji nie trafia na bramkę Diaz! 32.min Znowu dobra akcja Małeckiego z Pawłem Brożkiem. Levadia rękawami już powoli oddycha, a wiślacy się rozkręcają. 34.min Cały pomysł na grę Levadii polega na waleniu długich piłek na Andriejewa i Gussiewa. Wisła jest o niebo lepsza. Wygrywa z 80 procent pojedynków. 18:46 Wrażenia Wisła wywarła dobre, stworzyła trzy świetne okazje, ale nadal jest za burtą Ligi Mistrzów, gdyż nie zdobyła gola! Dlaczego? Najlepiej wie Piotr Ćwielong i Junior Diaz. 56.min Co za odegranie przez Pawła Brożka zewnętrzną częścią buta Małeckiemu, ale „Mały” w sytuacji sam na sam przegrywa z Kaalmą! 57.min Po kornerze Wisły Ćwielong nie trafia na bramkę z 10 m. Levadia broni się coraz bardziej rozpaczliwie. Wybija piłki na auty. 60.min Piękny strzał Jirsaka z 20 m! Kaalma z trudem sparował na róg! 61.min Z kornera podaje Jirsak, tym razem nie na drugi słupek na Marcelo, tylko na piąty metr. Obrońcy wybijają. Levadia zamknięta na 25 metrach! 61.min Po kornerze z prawej strony i zgraniu głową Kirm z 10 m trafia w słupek! Co za pech! 64.min Levadii nie udało się nawet wyjść z akcją w II połowie. Ale wynik ciągle ją satysfakcjonuje. 87.min Marcelo poszedł już do ataku! Wisła naciera jak może! Z tyłu tylko Głowacki i Diaz! 87.min Jirsak z 16 m nie trafia na bramkę! Płaski, ale niecelny strzał! Który to już? 89.min Co za akcja Wisły! Małecki odważnie w pole karne! Sobolewski trafia w słupek! Dobitka Jirsaka sparowana! Paweł Brożek wydaje się, że pakuje do siatki, ale Kaalma łapie! PECH! 93.min Zamiast 5-1 dla Wisły mamy 1-0 dla Levadii I co tu mógł zrobić Skorża? Indywidualne błędy zawodników przy wykończeniu akcji, do tego zaczarowana bramka. Przez cały mecz cisnęliśmy Levadię i mimo świetnych sytuacji nie byliśmy w stanie zdobyć bramki. Skorża miał wybiec na boisko i wykańczać te akcje? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Pierwsze co należy zrobić to z całego sztabu wymienić jedynie trenera bramkarzy, bo do Pawełka już straciłem resztki cierpliwości. Niech teraz Kazimierski opłaca jego wynagrodzenie,a w bramce stoi Cebanu, bo w sumie gorzej i tak być nie może. Jednak to nie tylko wina Skorży, ale także zarządu i Cupiała, który chce tanim kosztem wejść do LM oraz betonu z PZPN dzięki, któremu nasza liga jest taka gówniana. Nie zmienia to jednak faktu, że parobki olały pierwszy mecz o później płacz, że Levadia bronia się cały mecz w rewanżu. Jeśli dostaną po kieszeni po 100tys euro kary (poza Kirmem i Głowackim z wiadomych względów), a bardzo szybko dojdą do siebie. Dzięki takiemu zaangażowaniu Brożek może zapomnieć o grze na zachodzie. Im dalej od meczu tym bardziej emocje opadają, ale szlag i tak człowieka może trafić.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ta drużyna ma sporo luk;
1.Tylko jeden bramkostrzelny napastnik (Brożek) bo Pepe to co najwyżej pomocnik a jego indolencja strzelecka jest porażajaca. 2.Brak rozgrywajacego w stylu Szymka,Czerwca czy Kulawika z dawnych czasów co potrafi podac na nos do napastnika albo walnac w samo okno z 20-30 metrów.Jirsak to porażka za 700 tyś Euro. 3.Niepewny bramkarz (Pawełek). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
7.25 a nie widzę artykułów o dymisjach...jestem zawiedziony..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Niezależnie od wcześniejszych potknięć Wisełki w pucharach, wczorajsza porażka jest chyba najboleśniejsza. Nowa drabinka eliminacyjna została stworzona jakby dla Wisły.... Dzisiaj wypada czekać na decyzje BC. Zapowiada się mega wstrząs w Wiśle.
Generalna ocena dwumeczu ( drugi mecz śledziłem w internecie ) - totalna klapa, niemoc, brak słi i skuteczności, brak pomysłu na grę. BRAK WYKONAWCÓW. ![]()
Od 15.09.1976 z Wisłą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nie ma piłkarzy,którzy daliby się pokroić za Wisłe,wszystko to ściema. kto da za Brożka 3 mln euro? Żarty.
Ogólnie tragedia. mnie to dotknęło szczególnie-do tej pory kiedy Wisła grała w Krakowie czasami musiałem stać w długiej kolejce po bilet(czyli przyjeżdżałem dzień wcześniej) albo w ogóle go nie dostałem,a teraz kiedy odpadną sezonowcy i bilety byłyby dostępne na wszystkie mecze to gramy w Sosnowcu. ...a co za sezon :/ PS Wielki ale to zaj... wielki szacunek dla tych kibiców co byli w Tallinie i spojnie bez emocji wrócili do Polski.
Ostatnio edytowane przez yoda79 : 23.07.2009 o godz. 07:16.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wczorajsza porażka była dla mnie NAJGORSZĄ rzeczą w przeciągu ostatnich kilku lat... Wziąłem flaszkę wódki i się nachlałem. Fajnie by było wygrać chociaż jutro z tymi... kolejorzami.
Z Wisłą na dobre i na złe- tego trzeba się trzymać. Martwię się o kwestie MP 09/10. Gramy na samych wyjazdach, Wisła słabnie, nie wiadomo jak z trenerem... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dopiero rano ochłonąłem... A więc tak :
1.Pawełek jest słabiuteńkim bramkarzem i koniecznie trzeba nam nowego , lepszego.Lecz to nie on zawalił mecz , zawaliła cała drużyna. 2.Nie oburzać się na prasę jak napiszą że to KATASTROFA STULECIA bo to jest KATASTROFA!!!!Dno , żenada i farsa zarazem!Śmiem twierdzić , że piłkarze zakpili sobie z NAS - KIBICÓW!! 3.Powinni zostać solidnie wygwizdani przed najbliższym meczem!Rozumiem , można przegrać mecz ligowy , odpaść PO WALCE w europejskich pucharach ale Na Miły Bóg nie z takimi druzynami!!! 4. Właśnie Polska udawadnia że jesteśmy KELNERAMI!! 5.SKORŻA - ZOSTAŃ!!! 6.Skład do GRUNTOWNEGO przemeblowania! P.S. Gratulacje dla Levadii , pokazali jak WALKĄ i DETERMINACJĄ można ograć "LEPSZĄ DRUŻYNĘ". ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
jesli polska ekstraklasa znajduje sie na 77 miejscu na swiecie za Jemenem to nic nie trzeba dodawac. Ja zawsze wierze do konca lecz wczoraj mi tej wiary nawet juz zabraklo:( SKORŻA NIE ODCHODŹ!!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Paweł udowodnił swoja ''klasę'', ja wole,żeby Cebanu nawet 10 błędów zrobił i 10 bramek było jego winą ale ,żeby grał! On przynajmniej zrobi postęp!Skorża, jest odpowiedzialny za tą porażkę 100-lecia!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wy chyba wszyscy zapomnieliście, co dla prawdziwego Wiślaka jest najważniejsze, na dobre czy na złe być ze swoją druzyną, wierzyć, .......ić to co stracone. Nie pamiętacie już mistrzostwa, które kazdy przypisywał Amice? Niestety taki poziom polskiej piłki, a że Wisła mistrz to najlepsza w Polsce i statystycy mieli racje ze liga estonska lepsza od polskiej. Niestety pozostaje nam dopingowanie tylko na długie lata na polskim podwórku bo na europe trzeba troche pieniędzy, pracy, chęci...
AVE WISŁA ![]()
Krakowska Wisła !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
[QUOTE=PrzemyślABG;766390]Wy chyba wszyscy zapomnieliście, co dla prawdziwego Wiślaka jest najważniejsze, na dobre czy na złe być ze swoją druzyną, wierzyć, .......ić to co stracone.
Stary, nie pij przed południem ! A tak na serio, to po poziomie cytatu wnioskuję, że jesteś młodym kibicem Wisły, "Wisły ery Bogusia Cupiała". Moja (i mam nadzieję, że nie tylko moja) cierpliwość się skończyła. Ja już mam dość pieprzenia o braku optymalnej formy, o pechu prześladującym (tylko) naszych kopaczy, o nietrafionym ustawieniu, o braku wzmocnień i innych idiotycznych pseudo prób szukania przyczyn kolejnych kompromitujących porażek. Liczę na to, że B. Cupiał wprowadzi w życie swoje wczorajsze deklaracje i zrobi konkretną rewolucję w klubie. Najwyższa pora rozliczyć ludzi, którzy gówno robią, a którym na konto regularnie co miesiąc wpada kasa, o jakiej uczciwie pracującym ludziom nawet nie wypada marzyć !
Ostatnio edytowane przez Denethor : 23.07.2009 o godz. 08:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki" - Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
lucekj - w sumie sie z Tobą zgadzam, szczególnie, że nie od dziś wiadomo(wiadomo od co najmniej roku), że mamy problemy z wykańczaniem akcji, co się zmieniło do tego czasu
Ostatnio edytowane przez cpc : 23.07.2009 o godz. 09:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wbrew pozorą wczorajasza porażka nie będzie bolała tak bardzo do czasu, kiedy Levadia/Debrecen w IV rundzie trafi na zespół który mozna byłoby spokojnie ograć. Wtedy powstanie pytanie dlaczego to nie my tam jesteśmy, że tak niewiele brakowało, i to będzie bolało!
Moje zdanie jest takie ze dużą cześć winy ponosi RAFAŁ JANAS który źle ocenił przeciwnika, kompletnie zlekcewarzył, albo nie umiał racjonalnie ocenić, przez co Skorża źle przygotował rozplanował cykl, bo przecież tą faze mieliśmy przejść bez problemu, a forma byłą szykowana na ostatnią runde kwalifikacji. Uważam też że z Tottenhamem w tamtym roku można było powalczyć o wygraną, bo byli w mega kryzysie, mimo to nie przeszyliśmy ich, trzeba sie zastanowic dlaczego. w obecnej sytuacji kogoś napewno sprzedadzą i prawdopodobnie bedzie to Brożek i Marcelo bo w jego miejsce jest przecież Mariusz "zwinny" Jop Odniose się też nie do osoby, tylko stanowiska i wykonanej pracy za którą jest odpowiedzialny, czyli Dyrektor sportowy z nazwy jest to "Osoba odpowiedialna za transfery, która odpowiada za zawodników których sprowadziła, a takze za luki w składzie" Levadia obnażyła nasze słabe punkty, które chyba każdy widział od przynajmniej pół roku: 1. brak napastnika i męczarnie Ćwielonga w tej roli 2. brak rozgrywającego, robienie z Jirsaka na siłe kreatywnego gracza 3. brak Bramkarza na odpowiednim poziomie (Pawełek to nie ten rozmiar kapelusza) 4. brak prawego obrońcy, który powinien być zakontraktowany nie we wtorek, tylko na początku lipca Niewiem czy dyrektor sportowy miał pozwolenia na transfery, bo jeśli niemiał tak to znaczy ze jest zwykłym figurantem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
mimo wszystko Skorża poiwnien zostać, bo co z tego że przyjdzie trener z zagranicy, jak nie bedzie transferów. W polsce też nie widać następców, zreszta zmiana trenera i tak nic nieda bo nie w tym przyczyna. Za rok bedzie już piekny nowy stadion, wiekszy budżet. Szkoda tylko że tak łatwo zmarnowalismy to Mistrzostwo Polski
Ostatnio edytowane przez grosz : 23.07.2009 o godz. 10:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
My ławki nie mamy i to jest problem. Wylatuje Boguski i Garguła o czym było wiadomo już dawno i co? Nic nie robimy w tym kierunku. Być może zabrakło właśnie tych dwóch piłkarzy. Kadrowo nie wyglądamy tak tragicznie. Boguski i Brożek to atak niezły, ale gdy braknie jednego z ogniw już nie jest dobrze, pomoc mamy naprawdę mocną, gdyby grał Garguła. Bo po za nim jest Kirm, Sobolewski, czy Małecki. Na obronie brakuje tego prawego obrońcy... No i przede wszystkim bramkarza.
W naszej kadrze problemem jest ławka. Najlepszy dowód? Tylko jedna zmiana wczoraj... Bo kogo miał Skorża wpuścić? I do tego wpuścił piłkarza po którym można było się spodziewać, że raczej nic nie wniesie... Brakuje nam prawego obrońcy (nie wiem jak gra Alvarez), bramkarza i silnej ławki. Kadrę mamy niezłą, ale trzeba ją przewietrzyć. Skorżę należy zostawić, zrobił błąd i drugi raz go nie zrobi. Trzeba wyciągnąć wnioski na przyszłość bo 9 dobrymi zawodnikami rady nie damy, bo chyba nikt nie liczy na sukcesy grając w ustawieniu 0-3-3-1, a 0-3-4-2 kiedy wszyscy są zdrowi... Chociaż Levadia nie ma potężnego składu, ale była w trakcie sezonu i podeszła do nas profesjonalnie, a nie tak jak my do niej... Ten Anrejew ciekawi mnie ile kosztuje. Kiedyś w podobnej sytuacji zakupiliśmy Clebera i był on lekiem na nasze kłopoty defensywne. Może takim byłby Rosjanin na ofensywne... Kto wie? Pamiętacie rundę wiosenną sezonu 2006/2007? Wtedy mieliśmy dwóch dobrych piłkarzy tylko - Dolhę i Błaszcza. Brożkowi zawodziła skuteczność... Wtedy wystarczyło niewiele zmienić, aby drużyna, która zdobyła 8. miejsce została mistrzem Polski. Sytuacja ze skutecznością jest teraz równie okropna...
Ostatnio edytowane przez eMTe : 23.07.2009 o godz. 10:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
załamka jest dość konkretna, mimo to uważam że Skorża powinien zostać.
Jesli chodzi o pilkarzy to przede wszystkim bramkarz do wymiany. nie winie go za przegrany dwumecz ale wiem jak wyglada gra i pewnosc siebie gdy ' z tylu' jest gosc z jajami ktory porafi nieraz wygrac mecz.Calkiem inaczej wyglada wtedy gra w bloku def. obrona... wczoraj zdaje sie zagrala na zero, za faul w okolicy 25 metra i w konsekwencji za ekwilibrystyczna bramke nie mozna chyba jej winic. pomoc... nie wiem czemu, ale nie przekonuje mnie Diaz. Uważam że gdyby Jirsak (ktory ma potencjal) dostal tyle szans co diaz w zeszlym sezonie, to mielibysmy najlepszego pomocnika w lidze. A tak, trudno go winic za brak skutecznosci, skoro szanse dostaje tylko na mecze w eliminacjach (podobnie bylo w tamtym sezonie) poza tym. W srodku dla rownowagi sil powinien byc sobol, ale o jego miesjce jakos jkestem spokojny. atak... cwielong - moim zdaniem ma jedna z najwazniejszych cech u napastnika (potrrafi stworzyc sobie sytuacje, znalezc sie w polu karnym) Brakuje mi tlyko tego, co poiwnno cechowac mlodego napastnika - odrobiny szlenstwa. Gdyby w 90% sytuacji nie przyjmowal, tylko probowal strzelać z pierwszej, czy to glową, czy po prostu z woleja, mysle ze bylby z niego olbrzymi pozytek. Wczoraj tez mial okazje ku temu by wlasnie miast przyjmowac, strzelac z fantazja niczym Maciek zurawski ktory tez potrafil sie odnalezc i cechowala go fantazja a niekoniecznie zimna kalkulacja... podsumowując - zmiany sa oczywiscie potrzebne, ale zachowajmy pewna doze racjonalnej mysli... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Do dzis nie moge wyjsc z podziwu po tej kompromitacji...
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Wielu z nas zastanawia sie jak doszlo do tego.
Nie ma jednej osoby odpowiedzialnej za historyczna kompromitacja, winni sa wszyscy, dzialacze, Bednaz, Skorza i oczywiscie pilkarze. Zastanawialem sie co bylo tego przyczyna. Doszeddlem do wniosku ze to MENTALNOŚĆ typowego POLUSA. Zlekcewazenie przeciwnika, gwiazdorswo przez niektorych, napieta pewnosc siebie itd... Mentalnie Polaczki sa 100 lat nawet za murzynami, wystarczy prosto kopnac pilke i juz mysla ze sa krolami swiata, podobnie jak na polskich ulicach, cb i dwumetrowe baty, napięci jak struny kierowcy z wydechem sportowym a obok..... czarna zaślepka gdzie tankuja gaz do swoich rajdowek <lol> To wlasnie mentalnosc polusa w glownej mierze zadecydowala o porazce. Tak wiec rada: PEPE zrob sobie kolejnee tatuaze najlepiej na czole i powsadzaj jeszcze wiecej kolczykow, czyli podobnie jak na szosie wiecej naklejek PJONIERA na aucie i dluzsze baty--tym wiecej mocy i lepsza wyscigowka :]-na pewno bedziesz lepszym pilkarzem. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Przestańmy własną pieścić się boleścią,
Przestańmy ciągłym lamentem się poić, Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią, Mężom przystoi w milczeniu się zbroić! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Żal. Ale nie trenerów i piłkarzy, tylko nas... Omamia się kibiców przed meczem, że taktytka opracowana, przeciwnik rozpracowany, forma idealna, a zmiennicy też dadzą radę. Tymczasem ci, których nasi kopacze mieli za kelnerów dziś mogą tak myśleć o nas. Tak się kończy lekceważenie przeciwnika (było to widoczne szczególnie w pierwszym meczu) i podwórkowe gwiazdorstwo. Zawiedziony jestem bardziej nawet niż po Atenach. Wtedy jedynie łzy cisnęły mi się do oczu, a dziś jest istny w****!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Pawełek jest jednym z poważnych kandydatów do tytułu ojca sukcesu Levadi ,patrzac przez pryzmat dwu meczu,bo obie bramki obciązaja Jego konto....Mogło sie skończyc 1:0 w Sosnowcu i 0:0 w Tallinie.Natomiast patrzac tylko na mecz w Tallinie (choc miał jeszcze gorsza interwencje),to nie ma Go co winic ,bo 0:0 i tak nam nic nie dawało......Tu winił bym super snajperów: Cwielong i Brozek,którzy mieli swoje setki i.....nie chce mi sie nawet kończyc.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|