The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2016, 19:21
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ja się zastanawiam dlaczego Cupiał nie może umorzyć długu i zacząć od 0 ? tak jak to zrobiło ITI w Legii
Weź mu napisz maila, może na to nie wpadł, a to doskonałe wyjście z sytuacji!!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
SMOKE 8541
Member

Od: 04.2016

Stary 05.07.2016, 18:44
bellic88 propo współpracy Wisły z klubami http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...i-klubami.html co prawda zapowiedź sprzed kilku miesięcy ale możliwe że chodzi o niedługo... przed nowym sezonem. Niedawno Wisła na oficjalnej wspominała po koleji kilku rywali z jakimi się mierzyła w europejskich pucharach więc możliwe że coś jest na rzeczy.Z drugiej strony trochę jakby zapowiedź nowego inwestora z ambitnym planem działania. Zastrzegam że mogę się mylić
Odpowiedz cytując
SMOKE 8541
Member

Od: 04.2016

Stary 05.07.2016, 19:02
TS FANATIC ciekawe komu sprzedał klub ?Chociaż nie zdziwiłbym się jakby do Wisły zawitał Wojciechowski Smuda awansuje na dyrektora sportowego i żeby zdobyć zaufanie kibiców dostaje zielone światło na transfer Stilica który podpisuje umowę na trzy lata.Trener Warszawiak więc zostaje na stanowisku a w rezerwach szykuje się coś na wzór klubu kokosa klub Donalda?gdzie witają wszyscy niezadowoleni gracze i gracze nie spełniający wymagań trenera Wisły. Po 3 sezonach od sprzedaży Wisła kończy jak Polonia Warszawa Na pocieszenie to tylko czarny scenariusz jeden z wielu. Możliwe że jeśli chodzi o sprzedaż w grę wchodzi nie Wojciechowski tylko całkiem inny inwestor wtedy scenariusz może być bardziej pocieszający
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 05.07.2016, 19:11
SMOKE 8541 napisał(a):Wyświetl post
TS FANATIC ciekawe komu sprzedał klub ?Chociaż nie zdziwiłbym się jakby do Wisły zawitał Wojciechowski Smuda awansuje na dyrektora sportowego i żeby zdobyć zaufanie kibiców dostaje zielone światło na transfer Stilica który podpisuje umowę na trzy lata.Trener Warszawiak więc zostaje na stanowisku a w rezerwach szykuje się coś na wzór klubu kokosa klub Donalda?gdzie witają wszyscy niezadowoleni gracze i gracze nie spełniający wymagań trenera Wisły. Po 3 sezonach od sprzedaży Wisła kończy jak Polonia Warszawa Na pocieszenie to tylko czarny scenariusz jeden z wielu. Możliwe że jeśli chodzi o sprzedaż w grę wchodzi nie Wojciechowski tylko całkiem inny inwestor wtedy scenariusz może być bardziej pocieszający
Ja bym się nie zdziwił jakby to Filipiak został właścicielem 49% udziałów, przesunął do nas Sandomierskiego, Cetnarskiego, Kapustkę i Dąbrowskiego. Za max 2 lata MP i ostra walka (możliwe, żę z sukcesem) o LM.
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.07.2016, 19:26
pomijając brednie powyżej, nie liczyłbym na inwestora z zewnątrz, towar po tej cenie (nominał) jest niezbywalny. Raczej spółka-córka. Może ta angielska?
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.07.2016, 21:22
Również jestem zdania, że przy obecnej polityce prowadzenia Klubu, moment, przed którym wzbrania się większość osób zgromadzonych na tym forum, nadejdzie sam, tyle że będzie to rozłożone w czasie. Mówię tutaj o spadku do niższej ligi.

Brak jakiejkolwiek strategii długofalowej, tragiczny stan finansów, spadająca frekwencja. Jeszcze 3-4 lata temu oczekiwania przedsezonowe to była walka o mistrzostwo/podium, teraz jest to walka o pierwszą ósemkę. Spadek oczekiwań, jeśli chodzi o sukces sportowy, w pełni odzwierciedla panującą sytuację. Proces degradacji klubu postępuje, pytanie tylko, czy przerwać to tu i teraz, czy podtrzymywać na kroplówce trupa w oczekiwaniu na cud?

Cupiałowi na pewno trzeba podziękować za wszystko, co zrobił dla Wisły, ale nie można żyć przeszłością. Na chwilę obecną jego działania prowadzą Wisłę do ruiny, mam nadzieję, że ze względu na deklarowane przywiązanie do barw klubowych, pan Bogusław znajdzie wyjście z tej sytuacji.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 05.07.2016 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
maxusk
Junior Member

Od: 03.2014

Stary 05.07.2016, 22:00
Panowie, pięknie mówicie o tym że Wisła to historia, kibice, 2 wojny, itd. Macie racje! Ale okres ostatnich 19 lat to najlepszy okres w historii klubu i trzeba sobie to szczerze powiedzieć. Rozpuścił nas okropnie, przyzwyczailiśmy się do sukcesów, transferów i do tego że to my rządzimy w lidze... ale te czasy na razie minęły.. i trzeba sobie to jasno powiedzieć. po każdym okresie prosperity przychodzi kryzys, ale jestem przekonany że Prezes Cupiał nie pozwoli klubowi się stoczyć o otchłań...

A osoby nawołujące do sprzedaży klubu, chciałbym zapytać.. komu? Czy macie jakieś propozycje? nazwisko, firma, grupa firm.. ktokolwiek..
A może któryś z naszych sponsorów nas kupi ? przecież walą drzwiami i oknami.. aż się opędzić nie można..
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 06.07.2016, 07:01
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w klubie prowadzona jest jakaś chora gra w której do końca nie wiadomo co jest tromfem. Wiem, że pewne informacje dla dobra sprawy powinny być niejawne. Tutaj jednak wszystko owiane jest tajemnicą, ponieważ nieznane są plany właściciela. Wszystko co jest pisane tutaj to są spekulacje. Oczywiście nikt nam nie zabroni spekulować. Ja boje się tylko jednej rzeczy. Kaprys albo chory upór JWP Bogusława Cupiała, może rozp...lić ten klub w jednym momencie. Możemy też dostać równie dobrze od niego, kolejną pożyczkę, która przy istniejącym układzie zapewne nie zostanie mądrze zainwestowana w przyszłość, tylko przedłuży niektórym złudzenia. Któż z nas wie który scenariusz jest prawdziwy? Życie pokaże...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.07.2016, 07:09
powiedzieć wam cos? jestem już zmęczony tymi resetami. Praktycznie co runde/sezon zaczynamy wszystko od nowa.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.07.2016, 10:20
Dług wewnętrzny wynosił 60 baniek? Gdzie te mityczne 120 ? Zobowiązania zewnętrzne też pewnie bujda z tymi 12 milionami
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.07.2016, 10:32
Akurat te 12 baniek to raczej prawda. Wystarczy policzyc ile jestesmy winni samemu Smudzie,Genkovovi i Jovanicowi.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.07.2016, 10:33
Przede wszystkim z zobowiązaniami zewnętrznymi musieliśmy się pilnować z powodów licencyjnych, tutaj nie było takiej "dowolności" jak z długiem wobec TF.

Z tego co pisali, rolowanie długów w nieskończoność i nierealne ugody już w Komisji nie przechodzą.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 06.07.2016, 11:24
Cytat:
Pozostaje jedynie pytanie, kto to wszystko przejmie i jaki to będzie miał kształt.
W Towarzystwo jakoś nie wierzę, chyba że nadal mają tajemniczych inwestorów mogących wyłożyć pieniądze na funkcjonowanie spółki piłkarskiej. Ale czy wtedy Cupiał bawiłby się z długiem wewnętrznym, skoro pierwsza wersja zakładała ugodę na spłatę długu w ratach pomiędzy TF a TS?
Myślisz, że jest szansa na kogoś konkretnego, kogoś z planem, kasą i wizją rozwoju klubu.
Tak radykalnych działań to w ramach spółki dawno nie było, o ile kiedyś w ogóle były.
Pamiętam jak kiedyś Cupiał wspominał że odda swój klub tylko komuś kto zagwarantuje mu rozwój i sprawi że dalej będzie potęgą w PL lidze, oby tak było.

Choć zmiany właścicielskie np. w Zawiszy mnie przerażają.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.07.2016, 12:19
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, że jest szansa na kogoś konkretnego, kogoś z planem, kasą i wizją rozwoju klubu.
Tak radykalnych działań to w ramach spółki dawno nie było, o ile kiedyś w ogóle były.
Pamiętam jak kiedyś Cupiał wspominał że odda swój klub tylko komuś kto zagwarantuje mu rozwój i sprawi że dalej będzie potęgą w PL lidze, oby tak było.

Choć zmiany właścicielskie np. w Zawiszy mnie przerażają.
Przypomnę, że Cupiał o tym powiedział w czasach, gdy łykaliśmy tę ligę jak tabletkę apapu. Nie wiadomo czy Cupiał po prostu nie chce się pozbyć strupa ...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.07.2016, 11:52
Litości ... za opublicznienie informacji że jakaś firma chce kupić inną można iść do pierdla na kilka lat.

Pieniądze lubią ciszę
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 06.07.2016, 11:55
już myślałem, że temat pójdzie w tą stronę, że będzie relacja stream z negocjacji o przejęciu

Kocur wpadłeś w samą porę
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 12:32
Problem polega na tym co miałoby być przedmiotem transakcji. Ile naprawdę wart jest klub. Wg mnie nie jest wart więcej niż .... 1 złoty.
Policzmy:
Stadion jest miasta, płacimy za niego haracz (tzn nie płacimy i co chwilę musimy zawierać sądową ugodę, że zapłacimy, po czym nie płacimy).
Za wodę, ścieki, prąd nie płacimy stąd te 12 mln o których mowi WISŁA ZWE.
Kibiców, ja wiem, że się naraże, ale jak pokazało ostatnie głosowanie nad budżetem obywatelskim też nie mamy. Mamy 10 tys widzów, ale jak pokazują obroty sklepiku też nie są chętni wydawać pieniążków.
Skyboxy nie sprzedane (vide w Warszawie sprzedane na kilka lat do przodu).
Piłkarze, śmiech na sali, żaden niesprzedawalny więc ich wartość wynosi okrągłe zero !!!
Tradycja - niech ktoś odważy się ją wycenić na złotówki
Pytanie więc brzmi - co my tak naprawdę mamy?
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.07.2016, 12:42
TS FANATIC napisał(a):Wyświetl post
Problem polega na tym co miałoby być przedmiotem transakcji. Ile naprawdę wart jest klub. Wg mnie nie jest wart więcej niż .... 1 złoty.
Policzmy:
Stadion jest miasta, płacimy za niego haracz (tzn nie płacimy i co chwilę musimy zawierać sądową ugodę, że zapłacimy, po czym nie płacimy).
Za wodę, ścieki, prąd nie płacimy stąd te 12 mln o których mowi WISŁA ZWE.
Kibiców, ja wiem, że się naraże, ale jak pokazało ostatnie głosowanie nad budżetem obywatelskim też nie mamy. Mamy 10 tys widzów, ale jak pokazują obroty sklepiku też nie są chętni wydawać pieniążków.
Skyboxy nie sprzedane (vide w Warszawie sprzedane na kilka lat do przodu).
Piłkarze, śmiech na sali, żaden niesprzedawalny więc ich wartość wynosi okrągłe zero !!!
Zapomniałeś jeszcze o bazie treningowej, która należy bodaj do gminy Myślenice. Jak jest z płatnością za nią, nie wiem. Ale nie jest Wisły...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 06.07.2016, 13:05
Pero napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś jeszcze o bazie treningowej, która należy bodaj do gminy Myślenice. Jak jest z płatnością za nią, nie wiem. Ale nie jest Wisły...
Bazę wybudowało miasto Myślenice. Wisła Kraków SA dzierżawi obiekt na okres 20 lat, płacąc za wynajem około 900 tys złotych rocznie, co ma być kwotą pokrywającą spłatę kredytu zaciągniętego przez Myślenice.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 06.07.2016, 12:42
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 12:53
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Przelicz to, na złotówki, euro, dolary nowozelandzkie whatever
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2016, 14:18
(...)
Mamy widzów. Czasem 10, hitowo 25-30 tys. Wśród nich jest paru kibiców. Mądry zarząd potrafi zrobić kibiców z widzów.

Z tego co jeszcze mamy, to najwięcej warte finansowo jest chyba miejsce w ekstraklasie, a więc gwarantowane 6-10 mln zł z C+.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.07.2016, 14:25
. Mamy 10 tys widzów, ale jak pokazują obroty sklepiku też nie są chętni wydawać pieniążków.
Ostatnio chciałem kupić krawat klubowy9 mam taki sprzed 10 lat) nie ma wg mnie to Klub musi chciec zarabiać na Kibicach i miec dla nich produkt a nasz klubowy sklepik jest bardzo ubogi
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.07.2016, 12:59
Chyba nieaktualny.

Nie ma już takiego tworu jak S.S.A
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 06.07.2016, 13:01
o kurcze, nie przyglądnolem sie
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 13:19
W ramach żartu, żeby się za kilka lat nie okazało, że drogą Realu, krzyż trzeba będzie z korony usunąć
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 06.07.2016, 13:39
tylko Real nie usunął całkowicie tego krzyża z herbu ale został on usunięty tylko i wyłącznie z produktów Narodowego Banku Abu Zabi. Taka różnica w tym co podawały media a tym co jest prawdą

Swoją drogą co byście powiedzieli gdyby kiedyś po ogarnięciu wszystkich spraw i zadłużeń herb Wisły zmienił się na taki: https://www.behance.net/gallery/1217...-logo-redesign
Mi osobiście podoba się taki koncept.
Ostatnio edytowane przez Franeklowcabramek : 06.07.2016 o godz. 13:52.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.07.2016, 14:37
ale co ty myslisz ze Kapka ma czas ogarniac sklep?
No way
Najlepsze jest to ze wielu kibiców za frajer ogarneło by temat oficjalnego sklepu(od projektowania pamiatek po produkcje), ale po prostu nie ma z kim na ten temat rozmawiac.Jak na wielu innych płaszczyznach.
Wazne ze niektore topowe produkty zostały i to w super cenach...
https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/kol...strowa_Adidas/
czy
https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/pro...ga_Europejska/
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 14:38
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale co ty myslisz ze Kapka ma czas ogarniac sklep?
No way
Najlepsze jest to ze wielu kibiców za frajer ogarneło by temat oficjalnego sklepu(od projektowania pamiatek po produkcje), ale po prostu nie ma z kim na ten temat rozmawiac.Jak na wielu innych płaszczyznach.
Wazne ze niektore topowe produkty zostały i to w super cenach...
https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/kol...strowa_Adidas/
czy
https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/pro...ga_Europejska/
On może nie ma
Byli tacy co chcieli i mogli, to im nie pozwolono
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 14:37
Ale nie przyszło Wam do głowy, że sklepik jest ubogi bo nikt w nim nie chce kupować rzeczy.
Ile kupiliście oryginalnych koszulek, takich po 299 złotych
Nie chodzi o zakupy wlepek po 5 złotych
Zresztą Rav zna temat, za czasów zaangażowania w Fundację przegadaliśmy na ten temat nie raz i nie dwa, prawda?
"Nasz" dział marketingu (były) też kilka słów na ten temat by wspomniał.
Legia na sklepiku na przychody 1 mln złotych miesięcznie, widzisz skalę?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów