|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Weź mu napisz maila, może na to nie wpadł, a to doskonałe wyjście z sytuacji!!
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Member
Od: 04.2016
Offline |
|
|
bellic88 propo współpracy Wisły z klubami http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...i-klubami.html co prawda zapowiedź sprzed kilku miesięcy ale możliwe że chodzi o niedługo... przed nowym sezonem. Niedawno Wisła na oficjalnej wspominała po koleji kilku rywali z jakimi się mierzyła w europejskich pucharach więc możliwe że coś jest na rzeczy.Z drugiej strony trochę jakby zapowiedź nowego inwestora z ambitnym planem działania. Zastrzegam że mogę się mylić
|
|
|
|
Member
Od: 04.2016
Offline |
|
|
TS FANATIC ciekawe komu sprzedał klub
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
pomijając brednie powyżej, nie liczyłbym na inwestora z zewnątrz, towar po tej cenie (nominał) jest niezbywalny. Raczej spółka-córka. Może ta angielska?
![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Również jestem zdania, że przy obecnej polityce prowadzenia Klubu, moment, przed którym wzbrania się większość osób zgromadzonych na tym forum, nadejdzie sam, tyle że będzie to rozłożone w czasie. Mówię tutaj o spadku do niższej ligi.
Brak jakiejkolwiek strategii długofalowej, tragiczny stan finansów, spadająca frekwencja. Jeszcze 3-4 lata temu oczekiwania przedsezonowe to była walka o mistrzostwo/podium, teraz jest to walka o pierwszą ósemkę. Spadek oczekiwań, jeśli chodzi o sukces sportowy, w pełni odzwierciedla panującą sytuację. Proces degradacji klubu postępuje, pytanie tylko, czy przerwać to tu i teraz, czy podtrzymywać na kroplówce trupa w oczekiwaniu na cud? Cupiałowi na pewno trzeba podziękować za wszystko, co zrobił dla Wisły, ale nie można żyć przeszłością. Na chwilę obecną jego działania prowadzą Wisłę do ruiny, mam nadzieję, że ze względu na deklarowane przywiązanie do barw klubowych, pan Bogusław znajdzie wyjście z tej sytuacji.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 05.07.2016 o godz. 21:45.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2014
Offline |
|
|
Panowie, pięknie mówicie o tym że Wisła to historia, kibice, 2 wojny, itd. Macie racje! Ale okres ostatnich 19 lat to najlepszy okres w historii klubu i trzeba sobie to szczerze powiedzieć. Rozpuścił nas okropnie, przyzwyczailiśmy się do sukcesów, transferów i do tego że to my rządzimy w lidze... ale te czasy na razie minęły.. i trzeba sobie to jasno powiedzieć. po każdym okresie prosperity przychodzi kryzys, ale jestem przekonany że Prezes Cupiał nie pozwoli klubowi się stoczyć o otchłań...
A osoby nawołujące do sprzedaży klubu, chciałbym zapytać.. komu? Czy macie jakieś propozycje? nazwisko, firma, grupa firm.. ktokolwiek.. A może któryś z naszych sponsorów nas kupi ? przecież walą drzwiami i oknami.. aż się opędzić nie można.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w klubie prowadzona jest jakaś chora gra w której do końca nie wiadomo co jest tromfem. Wiem, że pewne informacje dla dobra sprawy powinny być niejawne. Tutaj jednak wszystko owiane jest tajemnicą, ponieważ nieznane są plany właściciela. Wszystko co jest pisane tutaj to są spekulacje. Oczywiście nikt nam nie zabroni spekulować. Ja boje się tylko jednej rzeczy. Kaprys albo chory upór JWP Bogusława Cupiała, może rozp...lić ten klub w jednym momencie. Możemy też dostać równie dobrze od niego, kolejną pożyczkę, która przy istniejącym układzie zapewne nie zostanie mądrze zainwestowana w przyszłość, tylko przedłuży niektórym złudzenia. Któż z nas wie który scenariusz jest prawdziwy? Życie pokaże...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
powiedzieć wam cos? jestem już zmęczony tymi resetami. Praktycznie co runde/sezon zaczynamy wszystko od nowa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dług wewnętrzny wynosił 60 baniek? Gdzie te mityczne 120
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Akurat te 12 baniek to raczej prawda. Wystarczy policzyc ile jestesmy winni samemu Smudzie,Genkovovi i Jovanicowi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Przede wszystkim z zobowiązaniami zewnętrznymi musieliśmy się pilnować z powodów licencyjnych, tutaj nie było takiej "dowolności" jak z długiem wobec TF.
Z tego co pisali, rolowanie długów w nieskończoność i nierealne ugody już w Komisji nie przechodzą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Tak radykalnych działań to w ramach spółki dawno nie było, o ile kiedyś w ogóle były. Pamiętam jak kiedyś Cupiał wspominał że odda swój klub tylko komuś kto zagwarantuje mu rozwój i sprawi że dalej będzie potęgą w PL lidze, oby tak było. Choć zmiany właścicielskie np. w Zawiszy mnie przerażają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Litości ... za opublicznienie informacji że jakaś firma chce kupić inną można iść do pierdla na kilka lat.
Pieniądze lubią ciszę ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kocur wpadłeś w samą porę ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem polega na tym co miałoby być przedmiotem transakcji. Ile naprawdę wart jest klub. Wg mnie nie jest wart więcej niż .... 1 złoty.
Policzmy: Stadion jest miasta, płacimy za niego haracz (tzn nie płacimy i co chwilę musimy zawierać sądową ugodę, że zapłacimy, po czym nie płacimy). Za wodę, ścieki, prąd nie płacimy stąd te 12 mln o których mowi WISŁA ZWE. Kibiców, ja wiem, że się naraże, ale jak pokazało ostatnie głosowanie nad budżetem obywatelskim też nie mamy. Mamy 10 tys widzów, ale jak pokazują obroty sklepiku też nie są chętni wydawać pieniążków. Skyboxy nie sprzedane (vide w Warszawie sprzedane na kilka lat do przodu). Piłkarze, śmiech na sali, żaden niesprzedawalny więc ich wartość wynosi okrągłe zero !!! Tradycja - niech ktoś odważy się ją wycenić na złotówki Pytanie więc brzmi - co my tak naprawdę mamy? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Bazę wybudowało miasto Myślenice. Wisła Kraków SA dzierżawi obiekt na okres 20 lat, płacąc za wynajem około 900 tys złotych rocznie, co ma być kwotą pokrywającą spłatę kredytu zaciągniętego przez Myślenice.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Z tego co jeszcze mamy, to najwięcej warte finansowo jest chyba miejsce w ekstraklasie, a więc gwarantowane 6-10 mln zł z C+. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ostatnio chciałem kupić krawat klubowy9 mam taki sprzed 10 lat) nie ma wg mnie to Klub musi chciec zarabiać na Kibicach i miec dla nich produkt a nasz klubowy sklepik jest bardzo ubogi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Chyba nieaktualny.
Nie ma już takiego tworu jak S.S.A |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
o kurcze, nie przyglądnolem sie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ramach żartu, żeby się za kilka lat nie okazało, że drogą Realu, krzyż trzeba będzie z korony usunąć
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
tylko Real nie usunął całkowicie tego krzyża z herbu ale został on usunięty tylko i wyłącznie z produktów Narodowego Banku Abu Zabi. Taka różnica w tym co podawały media a tym co jest prawdą
![]() Swoją drogą co byście powiedzieli gdyby kiedyś po ogarnięciu wszystkich spraw i zadłużeń herb Wisły zmienił się na taki: https://www.behance.net/gallery/1217...-logo-redesign Mi osobiście podoba się taki koncept.
Ostatnio edytowane przez Franeklowcabramek : 06.07.2016 o godz. 13:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale co ty myslisz ze Kapka ma czas ogarniac sklep?
No way Najlepsze jest to ze wielu kibiców za frajer ogarneło by temat oficjalnego sklepu(od projektowania pamiatek po produkcje), ale po prostu nie ma z kim na ten temat rozmawiac.Jak na wielu innych płaszczyznach. Wazne ze niektore topowe produkty zostały i to w super cenach... https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/kol...strowa_Adidas/ czy https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/pro...ga_Europejska/ ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Byli tacy co chcieli i mogli, to im nie pozwolono ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale nie przyszło Wam do głowy, że sklepik jest ubogi bo nikt w nim nie chce kupować rzeczy.
Ile kupiliście oryginalnych koszulek, takich po 299 złotych Nie chodzi o zakupy wlepek po 5 złotych Zresztą Rav zna temat, za czasów zaangażowania w Fundację przegadaliśmy na ten temat nie raz i nie dwa, prawda? "Nasz" dział marketingu (były) też kilka słów na ten temat by wspomniał. Legia na sklepiku na przychody 1 mln złotych miesięcznie, widzisz skalę? ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|