|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Może, trzeba podesłać link do arktykułu na [email protected] ?
![]() ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Deleva chciała ściągnąć Amica. Jego agent zaśpiewał im 350k euro rocznie (i pewnie nieliche pieniądze za podpis i za prowizje). Pyry popukały się w głowę i odesłały 'agenta' w diabły. Tym sposobem całkiem niezły piłkarz zostaje pół roku bez kontraktu - po prostu klubów nie stać/nie chcą mu dać tyle ile razem z agentem żądają.
Co dodaje smaczku całej sprawie - w internecie można znaleźć, że w Turcji zarabiał 300k euro rocznie. Trzeba być idiotą, żeby po kompletnie nieudanym pobycie w bogatym klubie żądać od klubów biedniejszych więcej niż chłopak tam zarabiał.
Ostatnio edytowane przez riv : 07.01.2013 o godz. 13:39.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dla mnie informacją dnia jest fakt, że Frederisken nie zjawił się na pierwszym treningu gdyż Łysy chce rozwiązać z nim kontrakt.
Nie liczę na pozyskanie nowego obrońcy w jego miejsce, więc mam nadzieję, że szansę dostanie Piotr Żemło albo Bartłomiej Kolanko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mniej FM-a kolego. Grajmy od razu Młodą ekstraklasą. Wyniki gwarantowane. Qwa, ze skrajności w skrajność. U Cupiała ledwo to dzierżę, ale u innych braci po szalu to już przesada.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Ale oczywiście granie tylko zawodnikami z ME może skończyć się I ligą... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolni są Cotra i Todorovski,obaj są do wzięcia.
http://www.90minut.pl/news/203/news2...u-Polonii.html obaj sa chyba solidniejszymi bocznymi obrońcami niź Fred i Jova |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Przy obecnym stanie rzeczy wolę, aby na miejsce Frederiksena wskoczył właśnie Kolanko bądź Żemło niż dajmy na to kolejny pseudokopacz typu Frederiksen... Osobiście też marzą mi się jakieś wzmocnienia (wzmocnienia a nie ściąganie szrotu), ale narazie się na to nie zanosi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, nie wierzę w żadne SENSOWNE transfery. Jestem nałogowym realistą. W dalszym ciągu wierzę, że Cupiał .......nie zabawkami w kąt i Wisłę przejmie ktoś z olejem do tworzenia wielkiej piłki, a nie ciągnięcia kabla.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja pierrdole, taka koniunktura na rynku, a my tego wykorzystać nie potrafimy.
Po pierwsze, Dwaliszwili - chłop to absolutna peterda, bez klubu, można by upchnąć gdzieś Gułę i mieć kasę na jego kontrakt i jeszcze zostanie... Po drugie, Traore - dać mu kontrakt na poziomie nawet 400k euro (skoro rozmawia z Lechia drugi raz, nie ma wielu ofert), za kolesia nie musimy placic, a po roku mozna na nim zarobic spora kase, czysty biznes Po trzecie Teodorczyk, wart grosze, mozliwe rozwiazanie kontraktu z winy klubu Po czwarte i chyba najwazniejsze, Mila, koles nie chce wiele, a klase reprezentuje naprawde bardzo dobra przeciez Ci 4 zawodnicy sa gwarantem mistrzostwa (wiosny ![]() i co najwyższe, te transfery to nie żadne si-fi i kasa wcale nie wielka, co wiecej, lepiej grajaca druzyna spowodowalaby, ze pieniadze wydane na transfry/kontrakty zwrocilyby sie blyskawicznie, bo momentalnie wartosc Meliksona, Małeckiego, Traore by wzrosła... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Każdy głupi by potrafił, Łysy także. Ale Panie nie ma kasy !!!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Oj nie nie nie. Porównanie Łysego do głupiego to już lekka przesada. Różnica zasadnicza - głupi jakby miał 100 mln na wydatki to by przez przypadek kupił Messiego. Łysy mając tę samą kwotę co najwyżej zakupiłbym 100 Frederiksenów. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie wiem czy upchnięcie Garguły gdziekolwiek to taka misja dla każdego głupiego. Tylko wy.......enie dyscyplinarne chyba wchodzi w grę, a rozwiązać jego kontrakt może pomóc jedynie prokuratura. Bo przecież nikt nie rozwiąże z nim kontraktu za rzucie gumy ...
Nawet jeden z 4 wymienionych byłby wielkim wzmocnieniem, ale nie będzie bo Jacek. ![]()
[FONT=Times New Roman]
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
skoro z Łobo się dało, to czemu z nim nie?
ludzie, wystarczy chcieć, ale nie, Jacek nie pozbędzie się swojego wielkiego transferu, podpisanie 28 latka na 5 lat z pensją 400k euro z kilkoma dobrymi meczami - mistrzostwo |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
To chyba każdy wie, tylko nie Łysy, bo Łysy ma w głowie przeciąg i nic do niej nie trafia. Milę, Teodorczyka i Traore każdy by brał w ciemno, ale Łysy się gryzie z tematem, zdania w klubie są podzielone... analiza rundy wiosennej i przydatności w/w graczy trwa. Łysy z Kulawikiem grają w ProEvolution już trzeci raz rundę wiosenną, stosując 3 wariant taktyczny z Milą i Sarki w środku, Teodorczykiem i Traore na skrzydłach i wychodzi że jednak pomoc Sarki, Brud, Garguła, Małecki sprawdził się znacznie lepiej. Decyzja zapada z końcem okienka transferowego, klub wysyła zapytanie... ale okazuje się że Mila poszedł do Azerbejdżanu w ślad Marcina B., Teodorczyk jest w Ajaksie, a Traore zastąpi w Chelsea Drogbę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Już mi się nawet nie chce wypisywać ilu piłkarzy odchodzi po sezonie, bodaj ośmiu. Powiedzmy że jednak z takimi młokosami jak Czekaj i Uryga przedłużą kontrakty choć dziwnie cicho (może łysy zapomniał że trzeba, albo za dużo sobie życzą to by była dopiero parodia). Dodać do tego że jak nie w zimie to w lecie opchnął ze dwóch z trójki Wilk/Melikson/Genkov.
Przecież wtedy zostanie autentycznie skład I-ligowy... W takim przypadku każdy piłkarz zdrowy z doświadczeniem Ekstraklasowym może być na wage utrzymania w przyszłym roku. Bo jak na następny sezon nasza 11-będzie wyglądać tak to spadek gwarantowany. -----------Miśkiewicz Jovanovic-Głowacki-Chavez-Bunoza -------Brud--Chrapek Małecki----Garguła------Szewczyk ------------Genkov a ławka to sami młodzieżowcy... Tymczasem nasze przymiarki to kompletne strzały na oślep i prawdopodobnie kontrakty dla jakiś nowych na pół roku. Na co my liczymy? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj jak Jacuś zostanie to wyobrażam już sobie szukanie bramkarza na ławkę, nie chcę tego przeżywac :(
![]()
[FONT=Times New Roman]
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
może warto sie zainteresować liderem strzelców 2 ligi zach.-Robertem Hirszem z Bytovii ?
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7110 troche z twarzy podobny do Marcina Kuźby z dawnych lat co strzelał gole Lazio na zmrozonej murawie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.01.2013 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kosowski chce rozwiązać kontrakt z GKSem, ja bym go chętnie u nas widział. Ma co prawda swoje lata, ale to w końcu Wiślak, a poza tym i tak jest lepszy od naszych obecnych skrzydłowych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Szkoda tego Wszołka, bo koleś ma papiery na granie. Ale 1,2 € to w dzisiejszych czasach zajebista kasa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dodatkowo przesunięto go do Młodej Ekstraklasy. Może GKS-owi będzie go łatwiej sprzedać. Problem polega na tym, że oprócz tego, że w Wiśle jest Cupiał który wątpie czy by mu wybaczył to jest jeszcze Bednarz, który też był wtedy w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a wiadomo o co tam wtedy poszło na tej Wigilii czy nadal to tajemnica ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiedział Cupiałowi, że ma małe cygaro (if You know what i mean ^^).
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jeżeli mamy grzebać w ME Bełchatowa, to ja bym brał Stachowiaka i Wróbla. Szczególnie ten drugi jest w naszej lidze niedoceniany.
EDIT: Przyznaję, że o tym zapomniałem. Sęk w tym, że to jeden z niewielu rozsądnych pod względem umiejętności bramkarzy, który byłby w naszym zasięgu finansowym. Ale trybuny by mu raczej żyć nie dały, więc tak czy tak odpada.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 12.01.2013 o godz. 16:17.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|