|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
We wczorajszym meczu wybiegło 6 piłkarzy, którzy nie grali w spotkaniu z Piastem pod wodzą Hyballi (potem zrobiło się 7). Trudno zatem uznać, że oceniamy tę samą drużynę. Osobną sprawą jest to, ze na forum chciano go już zwalniać po 4-5 wiosennej kolejce, zanim jeszcze wydarzyły się mityczne "sceny" w szatni Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Uważaj co wynika z tych Twoich naiwnych tłumaczeń .Zasadniczy problem jest taki że kopaczom nie chce się chcieć, bo co będą z tego mieć że się przyłożą, powalczą, skoncentrują... No nic. Kasa ta sama, a zawsze ich bumelanctwo jakiś naiwniak czymś wytłumaczy. Powinni Ci odpalać za klakę ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wspominam o pensjach, tylko bezgotówkowych transferach. Z tymi marzeniami przy aktualnej dyspozycji nie przesadzałbym. Od dziewiątego miejsca dzielą nas 3 punkty a od szóstego 4.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Wiem ile nas dzieli od 9 miejsca, na puchary też cały czas mamy szanse. Tylko dziwnym trafem jak przychodzi co do czego to raczej zamykamy peleton rywalizujący o środek tabeli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Primo od 3 lat sportowo stoimy w miejscu, secundo w tym samym czasie podobno długi zmalały do 14 mln zł. Bardzo duża część zadłużenia została spłacona przez kibiców kupując cegiełki etc. Jeżeli widzimy że sytuacja w klubie się nie zmienia już za chwilę będzie lepiej słychać z ust Dawida Błaszczykowski ego. Czyli co nagle Ci goście zaczną grać lepiej , przecież każdy normalnie myślący widzi że to farmazony obliczone na to żeby podbijać bębenek jak to świetnie działami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Narzekamy, narzekamy...później co roku podniecamy się nowymi zawodnikami, trenerem. Po kilku meczach popadamy w depresyjne stany = spadamy i tak wkoło. Prawda jest taka, że wciąż mamy kilka milionów długu i dopóki to dług będzie to nic się nie zmieni. Gula zostanie zwolniony, przyjdzie nowy trener w naszym zasięgu finansowym, wywalimy kilku graczy - przyjdą nowi za podobne lub mniejsze pieniądze i tak to będzie. Mamy prawo krytykować, wymagać ale spójrzmy prawdzie w oczy. Dokąd będziemy do tyłu z kasą to będziemy przeciętną drużyną na dolne stany środka tej ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Będzie okienko zimowe to trzeba zrobić podsumowanie, co się udało, czego się nie udało zrobić. Już wiadomo, że będą transfery. Pytanie co z naszą obroną. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
na pewno ciągle zmiany trenera nie pomagają, mimo to, splacamy długi, nie jesteśmy już trupem reanimowanym, mamy płynność finansową, wprowadzamy profesjonalizm tzn dyrektora sportowego itp czyli niby jakoś stabilizujemy sytuację i wkurza mnie, że umiemy grać, możemy grać, oni to często pokazują przez np kilka kolejek, a później puchną, nie widać tam w ogole chęci do grania, radości, zabawy, profesjonalizmu, w....ienia, czystej ambicji i to nie przez 1-3 mecze, tylko calą serią x miesięcy (z jakimiś wyskokami w stylu wygrane derby na ambicji). Nie godzę się z tym, z tymi seryjnymi spadkami formy i tak nawet na logikę to powinien się trafić przez te kilka sezonów, jeden lepszy, gdzie nam coś wychodzi, a tutaj ....a nic. Cały czas chwila dobrze, zaczynamy sezon z wysokiego miejsca w tabeli, a później nagle brniemy w dół cały czas. Dziwne ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
1,5 mln euro za Yawa? Za takie pieniądze Trio powinno go prywatnym odrzutowcem odwieźć w wyznaczone miejsce na kuli ziemskiej. Byłby to chyba najbardziej przepłacony transfer wychodzący w historii Wisły.
Co do transferów gotówkowych DO klubu ja nie mam żadnych złudzeń, trio już raczej więcej do interesu nie dołoży, więc przy żelaznym, zbilansowanym budżecie wychodzenia z długów, fajne transfery gotówkowe zobaczymy za 2-3 lata. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Te 1.5 mln nie jest wcale wygórowane, ale wszystko zależy od sprawności menago. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brlek poszedł do ligi Włoskiej. Nie wiem ile płacą teraz kluby z Turcji. Mają tam kryzys. A inne ligi niż wschodnie chyba nie wchodzą w grę, bo mają w nich takich zawodników na pęczki. No i Yeboah ma co najmniej 2 felery, Pozoruje grę w defensywie i ma słabe bateryjki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gra w defensywnie i ogólnie gra zespołowa, z wytrzymałością nie jest tak źle u niego.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kurde, Melikson poszedł ( wiem, inne czasy) za 0,8 mln
Do dziś nie potrafię tego zrozumieć. Był niby starszy od takiego Yawa ale umiejętności obu to przepaść. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ludzie za 1,5 mln euro to ja go sam zobowiązuje się dostarczyć pod wskazany adres
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Też uważam że 1,5 mln euro za Yeboaha to jakieś mokre sny niektórych kibiców. Jak milion dadzą to będzie super. Przecież on gra jeden dobry mecz na trzy rozegrane, w ekstraklasie...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Dla mnie jest dziwne dlaczego nie ściągniemy 3-4 piłkarzy ale coś wnoszących do drużyny na których można zbudować trzon drużyny. Chyba ze trio po całkowitym wyciągnięciu klubu na prosta planują go sprzedać co pisałem z rok temu, albo nie mam pomysłu.
Wiem wiem tacy piłkarze kosztują i za frytki wcale grać nie bedą, ale podam przykład Malmoe. Klub z budżetem Ok 15 mln. E Wiem więcej ale taki pan X nie kosi tam trawy za 500e na miesiąc i inni pracownicy âcywilniâ tez za tyle nie pracują, wiec czy budżety to taka przepaść A tam 4 graczy ma wysokie kontrakty reszta gra za frytki. Dlaczego nasz klub nie idzie w takim kierunku Po uj nam całe tabuny szrotoviciów Przecież trio pali kasą w kominku!!!! To jak zakupy w markecie, po uja 30 dkg. Szynki którą zjemy ze smakiem jak można mieć kilogram od której wykręca ryja ! No ale jest ilość i na każdą okazje !! CZY LECI Z NAMI PILOT CZY W KLUBIE JEST KTOŚ KTO SIĘ NA TYM ZNA JA JUŻ MAM DUŻE WĄTPLIWOŚCI!!
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 22.11.2021 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
sprzedac i to jeszcze z zyskiem trzeba miec najpierw KOMUS chetnemu kto bedzie chcial to kupic
szczerze watpie by w obecnych czasach sie ktos taki znalazl nawet na Wisle bez wiekszych dlugow, chyba ze liczymy na dobrego wujka z ameryki lub jakas panstwowa firme to spoko liczmy dalej ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
No to uj wie co chcą osiągnąć, bo budują budują a tu dalej jest ściernisko. Ja rozumiem jest okres przejściowy, ale żadna formacja nie gra solidnie to nie wiem co chcą zbudować. Coraz bardziej przypomina mi to bajkę âsąsiedzi â tam był chyba Pat i Mat. To wypisz wymaluj zarządzanie naszym klubem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Plan jest prawdopodobnie taki, żeby wyczyścić długi i wtedy ewentualnie z wypracowanych przez klub zysków realizować transfery gotówkowe, ale nie takie za 100-200k euro, tylko graczy za 500-700k. Wtedy można zacząć rozmowy o awansie w górę tabeli, w okolice miejsc premiowanych udziałem w pucharach.
Do tego rozwój akademii i sprzedaż młodych talentów na wzór Lecha, co już poniekąd zostało zainicjowane. Osobną sprawą jest kwestia bazy treningowej, jeśli trio zdecyduje się na wybudowanie czegoś w Zabierzowie (o czy mówiło się swego czasu), to można to będzie rozpatrywać w kategorii długofalowej strategii budowy drużyny. Ja osobiście wolę nieco bardziej powolny, ale rozwój i drogę do samowystarczalności klubu, niż żeby Wisła miała zostać sprzedania w ręce jakiegoś randoma, któremu klub się znudzi po 4-5 latach bez sukcesów i wrócimy do punktu wyjścia po odejściu Cupiała, bez żadnych, solidnych fundamentów.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.11.2021 o godz. 22:08.
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
No to dyskusja wraca do punktu wyjścia czyli do braku zapieprzania. Skoro tak to zatrudnić Ojrzyńskiego i idziemy na mistrza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja bym zamienił Gulę na Ojrzyńskiego od ręki. Nie z powodu "zapierdalania", tylko żeby ustawił drużynę w obronie. W ataku szału nigdy nie będzie z takim szrotem, nie wiem który debil wymyślił tą "krakowską piłkę", ale z SFG kilka bramek może by wpadło.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.11.2021 o godz. 11:41.
|
||
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dzięki Bogu, nie Ty o tym decydujesz. Ja przy Ojrzyńskim od razu zapakowałbym karnet i odesłał do klubu. Rozmawiamy o gościu, który nie sprostał oczekiwaniom Stali Mielec. Krakowski kibic ma trochę większę wymagania niż oglądanie tzw. " lagi do przodu" i może się uda, może się nie uda. A krakowską piłkę to my dopiero próbujemy grać, na to niestety potrzeba dużo więcej czasu i trafionych okienek transferowych pod względem jakości i profilu piłkarza. Myślę że ten "Debil" który wymyślił granie w "krakowską piłkę" słusznie zauważył, że korzyści finansowe mogą być zdecydowanie większe.
Ostatnio edytowane przez Raffaello89 : 23.11.2021 o godz. 15:47.
![]()
Wisła Kraków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cytat: 4 kwietnia 2019 ponownie został trenerem Wisły Płock, z której odszedł 27 lipca tego samego roku. 11 listopada 2020 został trenerem Stali Mielec. Zwolniono go z tego stanowiska 12 kwietnia 2021. Typowy uczestnik karuzeli PMŚ: przyjdzie, chwile potrenuje, wyniki kiepskie więc wylot. Naprawdę nie wiem czemu nagle u nas miałby zrobić coś z niczego - coś, czego nie potrafi, co udowodnił WIELOKROTNIE trenując zespoły Ekstraklasy. Stanowcze NIE dla wszystkich skompromitowanych, zweryfikowanych negatywnie trenerów z rodzimego podwórka - nie gwarantują oni NICZEGO dobrego.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 23.11.2021 o godz. 12:38.
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Albo Hyballę ale zakazać mu się zbliżać do piłkarzy i mówić do nich ; )
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie o to chodzi że jebał tylko wymagał profesjonalizmu i na treningach i na meczu. Jak w bielsku dali dupy na złość za jajeczko to ich nazwał oldboyami i miał rację, to się ....eczki obraziły wlaściciel też się obraził i się zaczęło zwalnianie. Czyli granie na wyjebce dokładnie takie jak teraz. Było to możliwe bo wczesniej dzięki Hyballi zrobiliśmy bezpieczną przewagę nad ostatnim miejscem. To że zaczęliśmy przegrywać nie miało nic wspólnego z rozczytaniem. Jak się zaczęła dupa palić to nagle świeżo koronowana Legia u siebie nas nie rozczytała. Rozczytanie to taka sama bajka jak zajechanie katorżniczymi treningami, żeby usprawiedliwić ordynarną symulkę na boisku.
Wywalili go bo taka jest moda, oczywiście interyja nie omieszkała o tym donieść . Jakby to cokolwiek zmieniało w historii która wydarzyła się i dalej się dzieje u nas.To fajnie że za 2-3 lata będziemy gotowi na walkę, do tego czasu drużyna leży do góry fajami, tymczasem taki Radomiak nie ma zamiaru czekać dwa lata i już w piątek przyjedzie spuścić nam wp....ol. A my obskakując od zbudowanych w pierwszej lidze będziemy się systematycznie wzmacniać. Jeżeli nie pojmujesz absurdu takich planów to szczerze wspólczuję... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Nie ma drogi na skróty. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dokładnie, u nas cały czas tylko "jeszcze niedawno mogliśmy nie istnieć, 4 liga itd itd, trzeba się cieszyć z tego co mamy... ", tymczasem Stal, Radomiak i jeszcze kilka pilkarskichch "potęg" typu Wisła Płock są w czubie tabeli. Owszem za Stolarczyka czy Skowronka były momenty ze faktycznie nie było kim grać, nie było ławki, graliśmy momentami juniorami którzy nie byli przygotowani do gry w ekstraklasie. To o.co.chodzi teraz? Praktycznie na każdą pozycje mamy 2 zawodników, owszem większość z nich jest bezz formy albo im się nie chce ale 13 miejsce to na pewno nie jest szczyt możliwości tej drużyny, a jesteśmy tu gdzie jesteśmy przez totalny minimalizm piłkarzy, trenera i zarządu, oraz części kibiców którzy uważają ze jeszcze 2-3 lata potrzeba. Tylko że Z 2-3 lata może nas nie być w ekstraklasie, w poprzednim sezonie na szczęście spadała tylko. 1 drużyna, w tym już tak. Łatwo nie będzie bo poza Łęczną murowanych kandydatów do. Spadku póki co nie widać, a i oni mogą wkoncu odpalić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na skróty do czego? Do pucharów? Tu jest rozmowa o tym żeby kopacze wychodząc na plac zapieprzali nie udawali że grają.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|