|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A ja na końcu byłem za zwolnieniem Skowronka i teraz nie bronię Hyballi. Bo coś się popsuło i nie jestem przekonany, że warto naprawiać. Jednocześnie nie kibicuję zwolnieniu Hyballi, bo nie jestem przekonany, że czeka nas cokolwiek lepszego niż to, co mielibyśmy z Hyballą naprawiać.
Nota bene nasz trener podobno powiedział dziś, że największą przyjemność sprawa mu gra w meczach Starzyńskim, Szotem i Brodą. Zwłaszcza Broda musi mu dostarczać dużo radości. I podobno dodał, że starsi zmęczeni, a młodzi go kochają. To przepraszam, po co wystawia tych starszych przemęczonych? Nie wiem, czy wobec tego, że klub zaczął urabiać publikę pod zwolnienie trenera, trener nie zaczął jej urabiać pod swoje odejście.
Ostatnio edytowane przez czaro : 30.04.2021 o godz. 18:00.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
może to zagranie, żeby ten zgodził się zostać w Wiśle bo były plotki, że mu do tego daleko ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
No, ale podobno... ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Uważam, że zwykle piszesz z sensem, ale tutaj akurat kompletnie nie trafiłeś ze swoim sarkazmem i teorią o jakimś urabianiu kogokolwiek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja w ogóle jestem dziwny bo broniłem Kiko, Stolarczyka, Skowronka i teraz Hybali. Uważam że wina jest w materiale piłkarskim.
Poza tym zamiast utrzymywać pięciu (?) trenerów może lepiej dać na kontrakt przyzwoitego napastnika? Gwarantuję że średnia punktowa podskoczy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
No to dali przed sezonem na Beqiraja. Tyle z tych gwarancji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Normalna sprawa, że jak nie idzie i drużyna nie punktuje, to zmienia się trenera bo próbuje się w jakikolwiek sposób poprawić sytuację. Wymieniać kadry co okienko się nie da, bo to kosztuje i gwarancji na cokolwiek też nie daje. I teraz pytanie czy zmarnować kolejne okienko z trenerem który ma wymagania z kosmosu, jest trudny we współpracy i będzie stawał okoniem do propozycji wzmocnienia drużyny na poziomie na jaki nas stać. Czy po prostu postawić na nową osobę, która ma bardziej racjonalne podejście i nie będzie odstawiała szopek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Co do odstawionych piłkarzy. Jedyny, którego mi TROCHĘ żal, to Silva. Ale pewnie sobie nagrabił postawą poza boiskiem.
Odpaleni Janicki i Niepsój przez 90% kibiców byli wyzywani od miernot. Klementz troszkę mniej, no ewentualnie jako 4 lub 5 ŚO zmiennik, jak 3-4 wczesnej wyleci przez kartki i kontuzje. Ale Klementz raczej został sprzedany, a nie odstwiony. Basha sie pluje na IS, ale od 2 lat co zagra 2-3 mecze, to ląduje w szpitalu. Szklanka i jeszcze mocno słabo od roku z forma. Płacz za Chucą A jesli chodzi o Kubę. To kiedy on regularnie zagrał kilka meczów nawet nie w pełnym wymiarze, ale chocby ze 30 minut POD RZĄD? To był KIEDYŚ wielki piłkarz. Ale kontuzje mocno nadszarpnęły mu zdrowie. Piłkarsko, to juz jest ruina zdrowotna. Jak myslicie, dlaczego wrócił do Polski? Z milości do Wisły Niedługo stuknie 50 lat, jak kibicuję Wiśle. Ale takiej karuzeli trenerskiej, to tu nie było. Nie wiem, czy Hyballa to dobry trener. Musi to ocenic TRIO, bo to ich wiedza i decyzja. I to oni są od zwalniania trenera, a nie kibice. Ani zawodnicy. Mierni. I czytam te rózne wypowiedzi od pierdów dziennikarskich do pierdów kibicowskich, bo ten klub to duża cząstka mojego zycia. I mam wielki niesmak.
Ostatnio edytowane przez Smok : 30.04.2021 o godz. 17:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
No ale właściwie, to nie. Bo ani zarząd, ani też oni nie mają (jako trio) odpowiednich kwalifikacji do takiej oceny. Nie wspominając już o tym, że jeśli zawodnicy nie powinni oceniać trenera, który ich trenuje, to Kuba powinien "wyłączyć się od głosowania". A poza nim, to już nikt, ani w radzie nadzorczej, ani w zarządzie nie ma w ogóle kompetencji do takiej oceny. W normalnym klubie takiej oceny powinien dokonać mityczny pion sportowy i dopiero w oparciu o konkretną wiedzę, odpowiednie władze powinny podjąć decyzję. Tak to powinno działać w świecie marzeń, w którym działamy tak, jak powinny działać kluby sportowe.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Gratuluję tego niemieckiego w takim razie, bo wiem, jakie to trudne. Uczyłem się wiele lat i może potrafię przeczytać jakiś bardzo prosty artykuł prasowy, ale nie rozumiem nic z mowy.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Turgeman to ten gwarant bramek co w Izraelu w 11 meczach nie strzelił dotąd żadnego gola?
W dodatku bez przesady z tą wielką pensją trenera, bo jakby tak zsumować wypłaty Chucki, Jean Carlosa i Wachowiaka, czyli graczy których Hyballa nie wykorzystuje nawet na ławce, to by wyszła pewnie większa kwota niż ta którą inkasuje niemiecki trener. Również teksty że płacimy 5 trenerom to zwykły mit, bo na liście płac jest tylko Skowronek (już niedługo z niej schodzi). A reszta to są długi za poprzednich właścicieli. Nie ma więc żadnego znaczenia czy spłacają zaległości miastu, UFA Sports, Telefonice graczom czy trenerom. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pisanie z wami "hybalistami" to jak rzucanie grochem o ścianę... Ja o niebie ty o chlebie.
Na tego ja piszesz Messiego - Jean Carlosa to postawił sam trener Hyballa w czasie okienka transferowego, gdy zdecydował się odpalić skrzydłowego Maka, i nie pozyskał w jego miejsce innego zawodnika. Takim posunięciem Niemiec dał wyraźnie do zrozumienia że stawia zdecydowanie w pierwszym składzie na Jean Carlosa. I teraz co, mija trochę czasu i Jean Carlos z podstawowego zawodnika robi się graczem niewartym zabrania na ławkę. Nie świadczy to najlepiej o kompetencjach Petera Hyballi, który robiąc takie a nie inne ruchy transferowe, na własne życzenie pozostawił klub w beznadziejnej sytuacji na finiszu rozgrywek. Cóż wystarczy liczyć tylko na to że obecny wybraniec Hyballi - 17-letni Piotruś w końcu dołoży jakiś kontrakt do swojej gry, którego nie potrafił dać w poprzednich 12 meczach. Zawsze pozostaje nam też liczyć na stałą zmianę u Hyballi czyli superrezerwowgo Medveda, wspartego być może drugim game-changerem Buksą. A na koniec to właśnie Hyballa sprowadził Wachowiaka, odpalając przy tym bardziej doświadczonego obrońcę -Abramowicza. BTW. Zepsute dośrodkowanie Boguskiego, które przy pomocy wiatru zamieniło się na bramkę można skomentować w jeden sposób: "Głupi ma zawsze szczęście". |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
To akurat bardzo na plus u Hyballi, że pozbył się Abramowicza, zresztą nie On go tutaj sprowadził. To co grał Abramowicz, to jakiś kryminał. Zresztą na poziomie ekstraklasy nie był w stanie przebić się nawet w Niecieczy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Normalnie prze wizjoner ten Hyballa, jeszcze nas nie utrzymał, a już szykuje Wachowiaka pod kolejny sezon.
Teraz nam prawonożny Burliga na lewym wahadle zapewni utrzymanie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wciąłeś się między wódkę a zakąskę, a nie za bardzo rozumiesz co i w jakim kontekście wcześniej pisałem i wyciągasz jakieś wcześniejsze cytaty moich wypowiedzi.
"Hybaliści" wcześniej płakali że trzeba będzie płacić trenerowi w razie zwolnienia, to dla przeciwwagi podałem zawodników, którzy zostali odstawieni od kadry przez Hyballę i którym płacimy teraz za nic. Rozumiesz już czy jeszcze ci coś rozpisać? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja nie uważam się za Hybalistę, pomimo tego, że chciałbym żeby dać mu szansę. Jestem normalistą. Mam k**wa dość zmian trenerów i płacenia im za nic. Tak samo, jak zmian w filozofii prowadzenia klubu. Ktoś tutaj, na forum pisał, że Petrescu obskoczył 15 klubów od momentu odejścia z Wisły. Ale przysłowiowy "risercz ziemkiewiczowski" miał miejsce. Petrescu w przynajmniej trzech przypadkach odchodził ze względu na kasę (Rumunia->Rosyjska I liga->Rosyjska Ekstraklasa plus Chiny) . Hyballa jest naszym 23. trenerem (wliczając tymczasowych) od kiedy odszedł Rumun. Także ten. On grał w fazie grupowej LM i dwa razy w LE. Tyle ode mnie względem Petrescu. To powyżej, to taka dygresja. BTW. Narzekasz, że z ławki wchodzi Buksa. Wg. twojej teorii, on powinien mieć gwarantowane miejsce w wyjściowej 11, bo pensja marnuje się na ławce. I oczywiście, to Hyballa podpisał z Buksą umowę i to on jest odpowiedzialny. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie dość że tego nie rozumiesz, to jeszcze pomimo tego że tłumaczyłem już Lucjuszowi, że mój wcześniejszy post to była riposta na płacze hybalisty "Cyca" o marnowaniu kasy na płacenie ewentualnie zwolnionemu Hyballi, wjeżdżasz mi tu z jakimiś moimi niby teoriami o marnowaniu kasy. To "Cycu" płakał że kasa jest marnowana, a nie ja, więc do niego uderzaj ze swoimi teoriami o Buksie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wielki plus, że teraz za każdym razem musi przesuwać podstawowego prawego obrońcę - Burligę na lewą obronę i rozwala sobie skład w każdym meczu grając w innym zestawieniu personalnym i pozycyjnym. Świetny ruch, stabilizacja jest w drużynie że hoho. Skrzydła są zgrane świetnie ze sobą... No i dołożyć do tego kolejny wspaniały i wizjonerski ruch Hyballi czyli Yeboah na lewym skrzydle, który całą karierę grał na prawym i traci z lewej strony połowę swoich atutów.
Ostatnio edytowane przez zibi7 : 30.04.2021 o godz. 23:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Jak chcesz się pryjebać na siłę to przynajmniej z konkretnymi argumentami, a nie Beciraj do Izraela czy Abramowicz ehhhh Żeby nie było - nie jestem obrońcą Hybalii z prostej przyczyny, nie znam faktów od środka, tak więc nie trzymam żadnej ze stron. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Możliwe że w przyszłym sezonie zajebie nam bramkę na R22 w barwach Radomiaka Radom.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale co to znaczy sprowadzał czy nie sprowadzał? Był trenerem od grudnia tak? Wachowiak przyszedł w lutym. W międzyczasie odpalił Abramowicza, czy też to nie była decyzja "nieomylnego" Petera?
Tak ot odpalił sobie swojego podopiecznego i wziął bez swojej akceptacji gracza którego ktoś mu podstawił. No biedy Peter ale mu świnie pod nogi rzucają. On tylko pobiera gigantyczną pensję biedaczek i nie ma wpływu na kształt zespołu, a dyletanci mu psują drużynę transferami. Co zaczynacie tu wypisywać w obronie waszego idola przekracza już całkowite granice absurdu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Jednym z zarzutów Zarządu do Hyballi jest właśnie kwestia Wachowiaka, że władowali w niego pół miliona złotych, a on nie gra. Wygląda na to, że Zarząd chce wchodzić w kompetencje trenera i ustalać mu skład kto ma grać, a kto nie. Bez względu na formę i dyspozycję ma go dawać na siłę do pierwszego składu, bo Prezesi liczą, że szybko go wypromują i sprzedadzą z zyskiem.
Jakoś inni młodzi mogą na boisku wygrać rywalizację i nie muszą liczyć na pomoc z gabinetu. To jak się tak będziemy bawić to daleko nie zajdziemy.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 01.05.2021 o godz. 00:47.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Jeszcze jedno hyballiści .Oprócz marnej pozycji w tabeli i ogólnej bryndzy trener przepier...ił jeszcze jedną sprawę. Tabela pro junior .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A kto nie rozumie jak wielka przepaść dzieli piłkę juniorską od zawodowej po Zającu, Brudzie, Czekaju, Buksie czy dziesiątkach innych takich zderzeń - jest za głupi żeby zabierać głos. Chłopak strzelił coś w CLJ, dziennikarz znalazł "aferę" i inne tłuki powtarzają "zarzut". To ile razy widziałeś w akcji Chełmeckiego? Pewnie ani razu. To samo .......enie od X lat, tylko nazwiska prześladowanych i prześladujących trenerów się zmieniają. Powiedz szczerze że na siłę starasz się przywalić, mniejszy wstyd niż przyznanie że na serio to napisałeś. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Wiesz na którym miejscu byliśmy w sezonie 2019/ 2020? Na 12 miejscu na 16 zespołów. Lepiej podziękuj mu za odkrycie Starzyńskiego, bo rzadko się zdarza żeby tak mocno stawiać na 17 latka o którym nikt wcześniej nie słyszał. Według mnie zarzut o pracy z młodymi jest chybiony, wpuszcza ich częściej niż poprzednicy, ale tych którzy gwarantują mu dany poziom na boisku, a nie według twojego widzimisię, bo tak Ci się podoba.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 01.05.2021 o godz. 08:49.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cycuś, zarząd sobie zwolni Hyballę wtedy kiedy sam będzie chciał, mnie w to nie mieszaj. My tu tylko komentujemy pracę trenera, chociaż mam wrażenie, że niektórzy piszą tylko po to by pana trenera pokazać w jak najlepszym świetle, a wszelkie komentarze nie będące pochwałą dla trenera próbują zakrzyczeć i zakopać pod ziemię, tak by nie zaburzyły idealnego obrazu Hyballi który zakodowali sobie w głowie. Po prostu Cycuś nie chcecie zaakceptować że pan trener nie jest taki perfekcyjny jakbyście chcieli i zakłamujecie rzeczywistość bo nie potraficie jej stawić czoła.
A niestety poruszamy się w takich warunkach finansowych w jakich się poruszamy i żeby w tej lidze się utrzymać to każdy (zarząd, trener, piłkarze) musi iść w jednym kierunku, a i tak gwarancji utrzymania nigdy nie będzie bo to jest sport i w dodatku kreowany w dużym stopniu przez możliwości finansowe. A trener Hyballa to wygląda, że lubi sobie iść bardziej indywidualne, a nie zespołowo lub też w ogóle pod prąd. Tak jak już pisałem wcześniej to zarząd będzie sobie decydował czy nadal pisze się nadal na takie ekstrawagancje, czy wybierze spokojniejszą opcję. A najpierw niech pan trener Hyballa nas utrzyma w lidze w tym sezonie. *** Ostatnio edytowane przez Cycu : Dzisiaj o godz. 01:56. Cycuś, nie edytujże i zmieniaj posta na który ci już odpowiedziałem. No ale skoro dopisałeś o tym dyrektorze sportowym, to jego zatrudnienie może być pocałunkiem śmierci dla waszego wymarzonego trenera. Niedawno Hyballa został wywalony z NAC Breda właśnie przez konflikt z dyrektorem sportowym. Więc dla was - "hybalistów" chyba lepiej będzie mu nie podstawiać kolejnej osoby z którą mógłby się jeszcze skonfliktować. A przypominam, że to dyrektor sportowy odpowiada w klubie za wybór i zarządzanie trenerem oraz jego ewentualne zwolnienie.
Ostatnio edytowane przez zibi7 : 01.05.2021 o godz. 01:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Wiesz, też nie trzeba być wielkim germanistą, żeby odróżnić "spielen" od "arbeiten".
![]() Swoją drogą, oprócz Szota, Starzyńskiego i Brody wymienił jeszcze Szotę - może chłopak jednak nie jest do końca skreślony. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dokładnie. W odniesieniu do młodych zawodników dwa razy padło "zu arbeiten".
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Po obejrzeniu konferencji mam odczucia, że jest szansa na dojście do porozumienia. Znamienne jak Hyballa zapytany o Kubę, nie wdawal sie w to czy ma grać 5 czy 20 minut, tylko stwierdził, że właśnie dzisiaj odbyli bardzo długą i szczerą rozmowę dotyczącą Kuby, ale nie tylko w kontekście Wisły lecz tez osobiście samego Kuby.
Mam nadzieję, że sprawa zakończy się kontynuowaniem współpracy, a cała sytuacja paradoksalnie docelowo umocni cały klub. Czasem potrzebne jest, że wyjdą zgrzyty i każdy wyrzuci z siebie co mu nie pasuje, później jeśli jest chęć dalszej współpracy to układa się to dużo lepiej i przyjemniej. Oby tak było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|

|
||||||