The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2010, 10:26
O rzesz nie widziałem tej hali sportowej Gdańsk/Sopot naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem naprawdę masakra!!
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.07.2010, 10:30
W środku wszystko ok poza tymi rurkami niebieskimi tyle ich jest że dziwnie sie na to patrzy. Wiadomo człowiek jak jest na meczu nie patrzy na dach, ale tych rurek to od zaje****.

Podobne elementy konstrukcji dachu robią na Turk Telekom Arena, a tak sie podniecali że jedyne w Europie itp.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.07.2010, 10:45
Jako że jestem z Gdańska, ta hala sportowa powstawała w niezłych bólach. Ogólnie jest to obiekt postawiony dokładnie na granicy Sopotu i Gdańska ( jeśli ktoś chciałby ją zobaczyć z bliska na żywo podczas wizyty w Gdańsku wystarczy wysiąść na pętli tramwajowej Jelitkowo i wzdłuż ulicą od ronda jelitkowskiego w lewo kilkaset metrów. Łatwo ją dostrzec.) Lokalne media i telewizja rozpisywały się o niedociągnięciach, o złych wyliczeniach co do gruntu ( podobno się zapada) i o ciągłym przesuwaniu terminów oddania obiektu. Szczerze mówiąc, nie wiem jak to jest teraz, ale chyba zostanie ( jeśli już nie została) oddana. Obiekt bardzo ładny i wielofunkcyjny.

Edit: trwają już prace wykończeniowe i nic nie stoi na przeszkodzie, by obiekt został już oddany.
Ostatnio edytowane przez Stavanger : 01.07.2010 o godz. 10:47.

Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 01.07.2010, 11:01
Naprawdę zdjęcia robią wrażenie aż dziw że to u nas Jak by było jakieś otwarcie Reprezentacji na Baskecie to może nawet bym się wybrał pomimo 10 h w pociągu. Taka nasza mała Medison
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.07.2010, 11:04
Ta hala wygląda jak San Siro, mega wypas.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2010, 11:10

Zielony, choć nie dokładnie taki, jaki jest w herbie Śląska Wrocław. Dotarliśmy do wizualizacji tego, w jakim kolorze mają być krzesełka na nowym stadionie na Pilczycach.

cały artykuł (klik)

Chyba jeszcze nie było.
Jak dla mnie wygląda pięknie
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 01.07.2010, 15:37
pięknie się komponuje ten zielony na trybunach z murawą. nie wiem czy widziałem gdziekolwiek coś podobnego.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.07.2010, 16:21
Zawsze tak jest, na wizualkach coś innego a w praktyce zupełnie inaczej. Ale i tak patrząc na tempo prac w Gdańsku nie wyobrażam sobie aby ten stadion został wybudowany przed 2012 rokiem. Biorąc pod uwagę że montowanie prefabrykatów w Gdańśku zajęło ok 8 miesięcy (gdzieś od września) to ja nie wiem jak oni chcą skończyć stadion we Wrocławiu. Jak sami wiecie z doświadczeń naszego stadionu, składanie tych prefabrykatów bylo szybkie ale zanim wybudowano dach a poźniej wykończyli wnętrza to minęło ponad 2x tyle czasu. Więc wrocławskiego optymizmu nie rozumiem... no chyba że mają tam tudrobynamocośtam
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.07.2010, 21:43
Stadion Narodowy:

Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.07.2010, 18:01
Kolejne nowe zdjecia z Warszawy:

cud, miód, malina
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.07.2010, 18:05
Za 1,5 miliarda zł nie zrozumiałbym innego wyniku tej budowy niż picuś-glancuś

Chociaż ten ring wokół stadionu jest trochę dziwny ale zobaczymy jak to się zakończy
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 02.07.2010, 21:29
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Zawsze tak jest, na wizualkach coś innego a w praktyce zupełnie inaczej. Ale i tak patrząc na tempo prac w Gdańsku nie wyobrażam sobie aby ten stadion został wybudowany przed 2012 rokiem. Biorąc pod uwagę że montowanie prefabrykatów w Gdańśku zajęło ok 8 miesięcy (gdzieś od września) to ja nie wiem jak oni chcą skończyć stadion we Wrocławiu. Jak sami wiecie z doświadczeń naszego stadionu, składanie tych prefabrykatów bylo szybkie ale zanim wybudowano dach a poźniej wykończyli wnętrza to minęło ponad 2x tyle czasu. Więc wrocławskiego optymizmu nie rozumiem... no chyba że mają tam tudrobynamocośtam

Nie znasz naszego wrocławskiego dynamizmu

a tak na serio stadion buduje ( nazdroruje ) niemiecka firma więc chyba zdązą
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.07.2010, 12:27
Jak wygląda otoczenie stadionów w Gdańsku i Wrocławiu ? Mam nadzieję, że nie będą to slumsy i chaszcze jak w Poznaniu.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.07.2010, 12:55
Jeżeli chodzi o Gdańsk to jest podobnie jak w Poznaniu.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 03.07.2010, 13:40
http://stadiony.net/aktualnosci/2010..._cracovii_foto - szczerze to już mnie krew zalewa. Klubik bez kibiców, bez piłkarzy będzie miał stadion przemyślany i naprawdę ciekawy architektoniczne. Krzesełka w porównaniu z naszymi kosmos. Mam nadzieję że ktoś beknie za tą fuszerkę co robią z naszym stadionem
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 03.07.2010, 13:54
Nie żartuj, co w nim jest ciekawego architektonicznie ? Z zewnątrz wyglada jak najzwyklejszy osiedlowy supermarket. Jak postawią jeszcze budki na wózki, to zamiejscowi będą pod niego podjeżdżać robić zakupy. Poza tym jest niski, kilkunastorzędowe trybuny nawet kibiców Odry Wodzisąłw nie powaliłyby na kolana. Rozumiem, że te oparcia na łapki tak Ci się spodobały ? Ale żeby do tego stopnia ? Bez przesady.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 03.07.2010, 14:33
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie żartuj, co w nim jest ciekawego architektonicznie ? Z zewnątrz wyglada jak najzwyklejszy osiedlowy supermarket. Jak postawią jeszcze budki na wózki, to zamiejscowi będą pod niego podjeżdżać robić zakupy. Poza tym jest niski, kilkunastorzędowe trybuny nawet kibiców Odry Wodzisąłw nie powaliłyby na kolana. Rozumiem, że te oparcia na łapki tak Ci się spodobały ? Ale żeby do tego stopnia ? Bez przesady.
Ich stadion był zaprojektowany od początku do końca. Wszystko przebiega z harmonogramem, a u nas ? Nawet nie wiemy kiedy stadion będzie oddany do użytku ,bo w październik nie wierzę. Znajdź mi ładniejszy stadion na 15 tys niż ten co mają parchy.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 03.07.2010, 14:38
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Ich stadion był zaprojektowany od początku do końca. Wszystko przebiega z harmonogramem, a u nas ? Nawet nie wiemy kiedy stadion będzie oddany do użytku ,bo w październik nie wierzę. Znajdź mi ładniejszy stadion na 15 tys niż ten co mają parchy.
chociażby ten w Lubinie a nawet w Kielcach jest fajniejszy. Przeciez ten stadion to taka pokraka z każdą inna trybuną

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 03.07.2010, 15:13
Porównywanie tych 3 stadionów uważam za żart z zewnątrz ani Lubin ani Kielce się niestety do pasiastych nie umywa...
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.07.2010, 21:58
Kwestia gustu, zwolennicy każdego z nowo budowanych stadionów pieją z zachwytu w tematach na forum wieżowców. Stadion Cracovii jedynie na plus, że ma elewację, a jaką to już przemilczeć trzeba. Za to w środku to jakaś porażka, różne trybuny, jedne piętrowe inne nie, nie wiadomo ocb.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 03.07.2010, 22:03
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, sam sobie odpowiedziałeś czemu u nas jest inaczej
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 03.07.2010, 22:31
jak dla mnie to te siedzonka są okropne
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.07.2010, 11:25
I co z tego, że był zaprojektowany od początku do końca skoro w projekcie każda trybuna inna (nie wiem czy są jeszcze gdzieś takie stadiony ?). A z zewnątrz np. od Focha to widok sklepu Biedronka. Każdy inny stadion na 15 tys. z wyglądem stadionu jest ładniejszy niż ten dziwoląg. Trzeba odsiewać to co wypisują koszerni dziennikarze i ludzie Majchrowskiego od stanu faktycznego. Oni działają pod siebie ogłaszając wszem i wobec propagandę sukcesu. Ostatnio nawet jakiś pismak nazwał tego gniota najwspanialszym obiektem w .....Europie.
Odpowiedz cytując
qqq123
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 09.07.2010, 08:47
Stadion Lecha na prawdę wyglada calkiem dobrze. WIelkosć robi wrazenie, chociaż pare błędów jest. Stadion Legii to prawdziwa bomba jak dla mnie. Lechia będzie miala rowniez genialny stadion, Cracovia solidny i chyba najlepszy w Polsce z takich mniejszych stadionów. Narodowy to nie trzeba nawet pisać, bo bedzie cudowny. A Nasz .... zeby powialo troche optymizmem to napisze, ze bedzie niezły
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.07.2010, 16:59
Stadion w Poznaniu wcale nie jest taki duzy... po prostu dach sprawa takie mylne wrazenie, ktory jest wyzszy niz same trybuny... wystarczy zobaczyc trybune C u nas od zewnatrz, a trybuny w Poznaniu (jak nie byl polozony dach..)
przeciez ten dach to ma kilkadzesiat metrow wysokosci.. gdyby dach nie byl jakos dziwnie wygiety w niebo a byl w pozycji prostej to bylby ciut wyzszy od naszego..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 09.07.2010 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując
qqq123
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 09.07.2010, 21:58
@UP

Ale przez to stadion wyglada na prawde dobrze
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.07.2010, 02:06

pomost pod dachem

pomieszczenie przy wyjściu na murawę:

pomieszczenia biurowe

by Carte
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 11.07.2010 o godz. 02:27.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.07.2010, 06:13
Ten w Poznaniu to będzie miał tak te konstrukcje dachu - tą gmatwaninie rurek ? To jest na gotowo ? Mam nadzieje że to jakieś rusztowania czy cuś...
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.07.2010, 08:46
nie to nie sa rusztowania ;]

mala galeria od nas wraz z demontowanym wiaduktem od strony Sopotu

http://picasaweb.google.pl/dario.gda...tnicyIWiadukt#

ps. napis w Poznaniu wygląda tragicznie
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 11.07.2010, 09:11
Dachowe kratownice wygladaja tragicznie, jak mosty kolejowe budowane w XIX wieku (nawalone stali od cholery).
Napis "Poznan" tragiczny do kwadratu, nie dosc ze literki sa roznej wielkosci to jeszcze ta gwiazdka nad "n".
Ogolnie stadion tak jak sie spodziewalem bedzie bardzo sredni (zawsze tak jest jak sie cos modernizuje a nie buduje od nowa).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów