|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Cóż, mecz, jak każdy od mniej więcej początku listopada - Wisła przeczytana na długo przed pierwszym gwizdkiem. Brak wypracowanych schematów, brak planu B. Nie wiem, ale przypuszczam, że na treningach grane jest tylko "swoje", ale kiedy przychodzi rzeczywistość meczowa, to panowie - pomimo mocnych umiejętności indywidualnych - nie mają pojęcia, jakie są właściwie założenia na konkretnego przeciwnika. Dobrze, że jeszcze tu i tam urywamy (cudem) punkty, a peleton regularnie je traci, bo mogłoby się zrobić zabawnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Zona się już że mnie śmieje że takim przegrywam kibicuje xD
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Fatalny mecz Erthalera. Niedokładny, wolny, spóźniony, zmęczony, beznadziejne SFG. Dobry moment na odpoczynek.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2025
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
No elegancko. Lepiej byłoby wygrać ale remis trzeba szanować. Przewaga nad Śląskiem utrzymana.
Druga połowa lepsza od pierwszej ale cały mecz naznaczony takimi mikroniedokładnosciami, które psuły nam akcje. Podania trochę za słabe, trochę za mocne, trochę za plecy. P.S. na Mikulcu w ostatniej akcji powinien być karny. W każdym innym miejscu na boisku byłby odgwizdany faul za to. W....ia mnie to niemożebnie, że w polu karnym sędziowie wymyślają inne zasady niż w środku pola. Czytałem przepisy do gry w piłkę kilka razy w życiu i nigdzie nie widziałem roznicowania pomiędzy tym co jest faulem w polu karnym i pozostałej części boiska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mikulec mój bohater
![]() ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jasne
Duda był pewnie lepszy . Erthaler jako jedyny biegał cały mecz i próbował grać do przodu zamiast na alibi. Widać, że pogrozili Jopowi palcem, beton zaczyna się kruszyć, powoli ale zaczyna. Sędzia kolejny raz pilnował naszym przeciwnikom wyniku. Kartka po ciągnięciu za koszulkę Igbekeme to obowiązek. No i ewidentny karny na Mikulcu w ostatniej akcji meczu. Jarek powinien robić aferę !!! Za ten łokieć w żebra bez zainteresowania piłką to czerwień powinna być...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.04.2026 o godz. 15:34.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zaczęliśmy grać dopiero po zejściu bąbelków i wejściu Lelievelda. Pierwsza dobra akcja Holendra i gol.
Co miał w głowie Jop dając od pierwszej minuty Krzyżanowskiego - wie tylko on (i może kilku pacjentów tutaj od ojkofobii). Beznadziejny mecz w naszym wykonaniu. Trzeba się chyba powoli rozglądać nad następcą Jopa. Chłop jest zagubiony. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Gdyby Jop byl zagubiony to by nie przeprowadził tak trafnych zmian w 2 polowie (co mu wczesniej zarzucaliscie). Czy Leliveld grajac od poczatku zagralby w 70 min taka sama fajna pilke? Nie wiem, watpie. Czy Milulec tak samo szarpalby od początku co wchodzac na zmęczony Ruch. Nie wiem, wątpię. Czepiacie sie Jopa o wszystko, a ja tam wole trenera ktory nawet jak nie uklada mu sie mecz, to potrafi go wyprowadzić. To swiadczy o nim ze potrafi wyciągać wnioski. A to juz sporo Poza tym nie mamy kim grac, polowa skladu u nas to under 21, kolejnych 5 ważnych graczy ma kontuzje. W tych okolicznościach remis w Chorzowie byl wczoraj spoko wynikiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Posadził na ławce jednego z nielicznych gości którzy umieją dograć, o dziwo lagowanie na Duarte nic nie dało, to wpuscił Holendra z powrotem. Normalnie - taktyczny geniusz, naprawił co sam s.......ił... Podsumujmy: Nie mamy kim grać, a Jop sadza jednego z najlepszych piłkarzy na ławce, wpuszcza gorszego, ale młodego Polaka (ku ogólnej uciesze). Publicznie miesza z gównem jedynego defesywnego pomocnika (ku uciesze oszołomów), a potem przypomina sobie, że jednak środek pola Ruchu zdepcze Dudę i Igbekeme i voila - zawodnik który ma w dupie klub i jest w beznadziejnej formie wychodzi w pierwszym składzie. Mistrzostwo w prowadzeniu składu, piłkarskiego Oskara mu dać. Po co on w ogóle opowiada takie rzeczy do mediów jak ma połowę składu w trakcie leczenia - tu już musicie chłopaki sami coś wymyślić, ja nie potrafię tego ogarnąć moim małym rozumkiem. Plan na mecz był taki sam co zawsze, tylko tak od listopada nie działa. Głównie wybijanie piłek w aut przy rozpoczynaniu z piątki. I tak by byla strata, ale głupio tak za darmo piłkę oddawać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2026 o godz. 11:47.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Ale doskonale wszyscy pamiętamy niedawne zabawy pod nazwą "wyprowadzenie piłki spod własnej bramki", które kończyły się utratą gola. Wystarczy sobie przypomnieć tylko tą rundę. Dlatego te wybicia Letkiewicza traktuję jako świadomą jego decyzję, że zbliża się granica ryzyka i lepiej piłeczkę po prostu wy...tegować. Myślę, że jest to efekt pracy na treningach. I jak dla mnie postęp. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jednak Markus miał rację że to drobny błąd, do tego się odnosiłem. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Krzyżanowski zagrał standardowego Gigera - nic z przodu, bezbłędnie z tyłu. Tylko Giger przestał ostatnio grać świetnie w obronie jak to miał w zwyczaju i był do zmiany. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
To pilkarz zadaniowy. I takim powinien pozostać. Tym bardziej ze w esa nie będzie spotkan w których rywale okolia sie w swoim polu karnym. A nawet jesli to kontry będą przy tym zabojcze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mikulec przez trzydzieści minut wniósł do gry więcej niż Duda przez ostatnie kilka meczów.
A reszta jak zawsze. Ewentualne spotkanie tego składu środkowych Duda/James (w obecnej formie)/Carbo (w obecnej formie) z dowolną linią środkową w ekstraklasie będzie epickim zderzeniem ze ścianą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Brawo Letkiewicz, Lelieveld i Duarte, bo to przede wszystkim dzięki nim jest jeden punkt. Kutwa pokazał w sumie dzisiaj jak dużo Jop widzi na treningach, skoro przegrywał według niego rywalizację z Colleyem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.04.2026 o godz. 15:51.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Z przebiegu meczu ten punkt trzeba szanować - można po raz n-ty to napisać w tym sezonie.
Wyglądaliśmy koszmarnie pod względem rozegrania. Niedokładności, brak wychodzenia na pozycje, przegrany środek pola. Trzeba jakimś cudem wyrwać jeszcze z jedno zwycięstwo w 5-ciu spotkaniach. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba faktycznie była jakaś rozmowa z właścicielem. Oczywiście, psychofani Jopa będą pewnie twierdzić że to postawa na treningach, że Mark na pewno w ostatniej gierce strzelił cztery bramki i miał trzy asysty... Generalnie taktykę Jopa dobrze podsumowali komentatorzy: "nie można rzucać dalekich piłek na Duarte i liczyć że coś z tego będzie. To bez sensu". Cóż, trudno się nie zgodzić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.04.2026 o godz. 16:12.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
To zwycięski remis w naszej sytuacji, za kolejkę albo dwie będziemy mieć wielką radość, wielkie święto, wreszcie wrócimy na swoje miejsce.
A potem trzeba będzie skitrać dużo dużo pieniędzy na wielu nowych grajków lepszych od obecnych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czy faktycznie można mówić, że Jop jest zagubiony?
Wątpię. Ma chyba w tej chwili najbardziej okrojony skład w całej lidze, w dodatku złożony z zawodników rozczytanych doskonale przez rywali. Wszyscy raczej mają już w głowach, żeby uważać, by nie doznać jakiejś głupiej kontuzji przed końcem sezonu i rozstrzygnięciami co do składu na przyszły sezon. W tej sytuacji Jop całkiem nieźle zarządza meczem. Druga połowa to była reakcja na braki z pierwszej części gry, wprowadzenie pewnych zmian w ustawieniu na które smutny Waldemar już nie znalazł recepty. Z gry - druga połowa całkowicie dla nas. Chociaż w wymęczony sposób to jednak bardzo pewny. W gruncie rzeczy im dalej w mecz tym większa przewaga drużyny Jopa i coraz wyższy wskaźnik oczekiwania zwycięskiego gola, W takim kontekście mówienie, że Jop się pogubił nie ma, moim zdaniem racji bytu. Oczywiście to co powyżej napisałem to odzwierciedlenie mojego podpisu - nikt nie musi się z tym zgadzać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Można! jeśli na piłkę nożną patrzy się jak na grę w FIFĘ. Otóż kiedyś nałogowo grałem w Fifę ale nie mogłem zdobyć złota w lidze weekendowej. Czasem przychodził do mnie kolega, który grał lepiej i umiał wbić złoto tymi samymi zawodnikami. Gdyby w przerwie przyszedł Guardiola to byśmy wygrali! Jop był zagubiony, źle kontrolował zawodników. Czasem za długo trzymał przycisk podania i Carbo dawał za długą piłkę do Kuziemki. Raz za długo trzymał przycisk strzału i Duda zamiast w okno strzelił nad poprzeczką. Ogólnie Jop zbyt wolno naciskał przyciski bo zawodnicy zbyt powoli rozgrywali piłkę. To jego wina lub kontroler mu nie łączył albo miał lagi. Dodatkowo Jop niepotrzebnie próbował robić triki Bożicem. Piłkarzy nie można winić ani nawet brać pod uwagę ich wpływu bo są absolutnie w każdej sekundzie meczu kontrolowani przez trenera. Przykładowo Jop zbyt wolno przełączył na Gigera i nie zdołał zamknąć linii podania przez co padł gol. Absolutnie nie można winić Gigera, to Jop ma zbyt powolne palce. Co do rozczytania nas przez przeciwników to mamy fhuj szczęścia, że Ruch zapomniał umiejętności czytania w drugiej połowie bo przecież to nie jest tak, że to zawodnicy Wisły grają gorzej, wolniej, niedokładniej TO PRZECIWNICY NAS PRZECZUTALI. Koniec sarkazmu. ;-) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cała narracja Królewskiego o tym, jak to on w 1 lidze buduje skład gotowy na ekstraklasę po raz kolejny ulega totalnemu zniszczeniu w konfrontacji z rzeczywistością.
Tutaj potrzeba co najmniej 6 a najlepiej 7 zawodników do pierwszego składu (w zależności od pozycji bramkarza) i jeszcze że 3 na ławkę. Także w sumie minimum 9-10 transferów. Bez tego podzielmy los Niecieczy choć pewnie w gorszym stylu. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby nasi grali tak jak na początku sezonu i walnęli Ruch 5:0 to by się nadawali do Ekstraklasy? A to są ci sami zawodnicy .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Na szczęście ogarnęli się po fatalnej pierwszej połowie i w drugiej byliśmy chyba jednak bliżsi zwycięstwa. Darłem się na stadionie, że powinien być karny po faulu na Mikulcu w ostatniej akcji meczu i podtrzymuję swoje zdanie po obejrzeniu powtórek. Atak na zawodnika, zero zainteresowania piłką.
Na remisach do Ekstraklasy. Gdyby nie wylew obrony w meczu ze Zniczem, byłaby już w zasadzie plaża. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
8
Tak więc ludu Krakowa i okolic, bliskich i dalekich do kas! Musi być komplet. P S. Zajebiste SWIETO na trybunach dzisiaj. Dla takich chwil warto zyc!!! Oby w następnym sezonie w eklapie się to powtórzyło!.....
Ostatnio edytowane przez WildDog : 19.04.2026 o godz. 17:53.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Muszę się zgodzić, że w takiej dyspozycji jak na wiosnę to w Ekstraklasie mielibyśmy pewne miejsce w ostatniej trójce. Nie ma się co łudzić. Trzeba budować formę i jednak wzmocnić zespół latem...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|